Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Tego nie wiemy. Tak samo jak tego, ile nowych gier PS4/XO zostanie pokazanych na E3 i wrzuconych na jesień.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Generalnie devi mają problem z dotrzymaniem terminów gier zapowiedzianych 2 lata wcześniej, więc na jakiś nawał gier z E3 zapowiedzianych na 2014 bym nie liczył.

Opublikowano

Ale co z tego, że jest 720p i bez AA skoro wygląda świetnie? Przykład - Super Mario 3D World też jest w 720p i chyba bez AA i wygląda świetnie, czysty obraz bez "zębów".

Kwestia gustu, dla jednego ładne dla drugiego nie,

Świetnie MK8 wyglądał na gifach z różnych materiałów jak na mój gust, ale te z eurogamera z pełnej wersji gry zdecydowanie robią mniejsze wrażenie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

@Enkidou

Mam nadzieję, że nie liczysz na to, że ci odpisze. Zbyt niewygodne dla niego :]

Opublikowano
Udało nam się ustalić konkretne ceny konsoli Xbox One w Polsce, a także nieco konkretnych informacji na temat dostępności poszczególnych usług w naszym kraju.

Szanowny Czytelniku, z racji tego, że szanuję twój czas, to zanim przystąpisz do lektury, muszę cię ostrzec. Informacje, jakie za chwilę przeczytasz, nie pochodzą z oficjalnych kanałów. Nie otrzymaliśmy ich od Microsoft Polska, ale od dobrze poinformowanego sympatyka. Jeżeli jednak nie interesują cię niepotwierdzone informacje, zakończ czytanie w tym momencie i kliknij guzik „wstecz” w przeglądarce. Ja jednak ręczę za prawdziwość tego, co jest poniżej napisane.

Próbuję potwierdzić tę informację u przedstawicieli Microsoft Polska. Jest jednak niedziela, piękna pogoda i raczej trudno kogokolwiek zmusić do wypowiedzi. Na dodatek przewiduję, że będzie ona brzmiała mniej więcej w tej sposób: „nie komentujemy plotek i spekulacji, poczekajcie proszę na oficjalny komunikat z naszej strony we właściwym czasie”.

Najważniejsze, czyli cena

Xbox One w Polsce pojawi się w dwóch wersjach. Edycja bez kontrolera Kinect będzie kosztowała 1690 złotych. Wersja z dołączonym kontrolerem: 1990 złotych. To oznacza, że Xbox One będzie kosztował dokładnie tyle samo, ile na chwilę obecną PlayStation 4 (sugeruję się ofertami z największej polskiej porównywarki cen).

XBox-One-PlayStation-4-Controller.jpg

Ma to swoje wady i zalety. Xbox One nie będzie droższy w naszym kraju od PlayStation 4 co byłoby idealne… gdyby nie fakt, że konsola Sony jest już w naszym kraju w sprzedaży od dłuższego czasu. Duża część osób zainteresowana kupnem konsoli nowej generacji już to zrobiła. Xbox One będzie miał więc dużo trudniejsze zadanie, niż miała konsola Sony. Na szczęście, Microsoft ma kilka dodatkowych argumentów.

Usługi w Polsce

Co zdumiewające, w naszym kraju w dniu premiery dalej nie będzie obsługiwana usługa Xbox Music. Krążą jednak po Sieci plotki (akurat za wiarygodność tych, w przeciwieństwie do reszty informacji tu podanych, nie ręczę), że do czasu premiery w naszym kraju na Xbox One pojawi się aplikacja Spotify, stworzona przy współpracy z Microsoftem. To oznacza, że już na starcie Xbox One będzie służył w naszym salonie nie tylko jako maszynka do grania, przeglądania Sieci i YouTube’a. To jednak nie koniec.

xbox-video-650x365.jpg

Bo tak jak Xbox Music nie będzie dostępny w naszym kraju, tak Microsoft Polska chce w dniu premiery One’a uruchomić w naszym kraju Xbox Video, czyli sklep i wypożyczalnie filmów! Dodatkowo, lokalny oddział giganta z Redmond prowadzi negocjacje z „czołowym polskim dostawcą VoD”, co powinno nam osłodzić brak Netflixa w Polsce.

Xbox One będzie też rozumiał polską mowę „w podstawowym zakresie”. Niestety, nie udało nam się ustalić co to dokładnie oznacza. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że konsola nie rozumie tak zwanej mowy naturalnej, a predefiniowane polecenia w całym swoim systemie poza jednym elementem (wyszukiwarka Bing), zgaduję, że wszystkie polecenia poza bingowymi będą działać.

Xbox One nie będzie więc nas więc przekonywał ceną, która jest bardzo podobna do dostępnego już na rynku konkurenta, a grami na wyłączność, ofertą multimedialną która jest niedostępna u konkurencji w jakiejkolwiek formie (zarówno jeśli chodzi o muzykę, jak i filmy) i Kinectem. Mnie to przekonuje, ale czy rynek polski również się tym zainteresuje?

To się okaże w pierwszym tygodniu września. Wtedy bowiem konsola wejdzie oficjalnie do naszego kraju.

http://www.spidersweb.pl/2014/05/xbox-one-w-polsce-ceny-uslugi-dostepnosc.html

Opublikowano

1700? Czyli po roku ze 3 stówy taniej. Bombowo.

Opublikowano

@Enkidou

W przypadku Mario Kart nie chodzi mi o wymyślanie kwadratowych kół (choć kto wie, takiego motywu w wyścigach chyba jeszcze nie było :)). Zwracam uwagę, że obecność Mariana i ferajny w gokartach na każdej konsoli N jest tak oczywista, jak psia kupa na chodniku. A gdyby tak dać im odpocząć na Wii U, a zespół odpowiedzialny za tę grę zarzucić do pracy nad zupełnie nową koncepcją, nowym IP? A na kolejnej konsoli powrócić od wyścigów z Mario, tyle że z naprawdę wieloma nowościami?

BTW; grałem w MK 64, MK: Double Dash!! i MK 7 na DS-a. Nie przypominam sobie, żeby w tych wyścigach N zapodało tryby "fabularny". A w Crash Team Racing był. I był za(pipi)isty.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Jak zrobia apke Spotify na Xbona to bedzie super. Twich, Skype, IE, niech jeszcze poprawia YouTuba zeby byl jak na tabletach i moge wyrzucic lapka przez okno :)

Opublikowano

No, i jeszcze jakieś dobre torrenty. A do grania (ponoć) nowa Forza i nowe-stare Halo. Najs.

Opublikowano

Informacje, jakie za chwilę przeczytasz, nie pochodzą z oficjalnych kanałów. Nie otrzymaliśmy ich od Microsoft Polska, ale od dobrze poinformowanego sympatyka.

Z insajderów na gafie się śmieje, a tu przekleja info chociaż wprost napisali że pochodzi od fanboja. :teehee:

Opublikowano

Jak zrobia apke Spotify na Xbona to bedzie super. Twich, Skype, IE, niech jeszcze poprawia YouTuba zeby byl jak na tabletach i moge wyrzucic lapka przez okno :)

No, i niech jeszcze będzie oglądanie Ytb w trakcie grania i całe te badziewia multimedialne zeżrą 3/4 RAMu konsoli.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja używam (PC), świetna przeglądarka.

Opublikowano

No, i niech jeszcze będzie oglądanie Ytb w trakcie grania i całe te badziewia multimedialne zeżrą 3/4 RAMu konsoli.

Zużycie jest stałe.

Udało nam się ustalić konkretne ceny konsoli Xbox One w Polsce, a także nieco konkretnych informacji na temat dostępności poszczególnych usług w naszym kraju.

Szanowny Czytelniku, z racji tego, że szanuję twój czas, to zanim przystąpisz do lektury, muszę cię ostrzec. Informacje, jakie za chwilę przeczytasz, nie pochodzą z oficjalnych kanałów. Nie otrzymaliśmy ich od Microsoft Polska, ale od dobrze poinformowanego sympatyka. Jeżeli jednak nie interesują cię niepotwierdzone informacje, zakończ czytanie w tym momencie i kliknij guzik „wstecz” w przeglądarce. Ja jednak ręczę za prawdziwość tego, co jest poniżej napisane.

Próbuję potwierdzić tę informację u przedstawicieli Microsoft Polska. Jest jednak niedziela, piękna pogoda i raczej trudno kogokolwiek zmusić do wypowiedzi. Na dodatek przewiduję, że będzie ona brzmiała mniej więcej w tej sposób: „nie komentujemy plotek i spekulacji, poczekajcie proszę na oficjalny komunikat z naszej strony we właściwym czasie”.

Najważniejsze, czyli cena

Xbox One w Polsce pojawi się w dwóch wersjach. Edycja bez kontrolera Kinect będzie kosztowała 1690 złotych. Wersja z dołączonym kontrolerem: 1990 złotych. To oznacza, że Xbox One będzie kosztował dokładnie tyle samo, ile na chwilę obecną PlayStation 4 (sugeruję się ofertami z największej polskiej porównywarki cen).

XBox-One-PlayStation-4-Controller.jpg

Ma to swoje wady i zalety. Xbox One nie będzie droższy w naszym kraju od PlayStation 4 co byłoby idealne… gdyby nie fakt, że konsola Sony jest już w naszym kraju w sprzedaży od dłuższego czasu. Duża część osób zainteresowana kupnem konsoli nowej generacji już to zrobiła. Xbox One będzie miał więc dużo trudniejsze zadanie, niż miała konsola Sony. Na szczęście, Microsoft ma kilka dodatkowych argumentów.

Usługi w Polsce

Co zdumiewające, w naszym kraju w dniu premiery dalej nie będzie obsługiwana usługa Xbox Music. Krążą jednak po Sieci plotki (akurat za wiarygodność tych, w przeciwieństwie do reszty informacji tu podanych, nie ręczę), że do czasu premiery w naszym kraju na Xbox One pojawi się aplikacja Spotify, stworzona przy współpracy z Microsoftem. To oznacza, że już na starcie Xbox One będzie służył w naszym salonie nie tylko jako maszynka do grania, przeglądania Sieci i YouTube’a. To jednak nie koniec.

xbox-video-650x365.jpg

Bo tak jak Xbox Music nie będzie dostępny w naszym kraju, tak Microsoft Polska chce w dniu premiery One’a uruchomić w naszym kraju Xbox Video, czyli sklep i wypożyczalnie filmów! Dodatkowo, lokalny oddział giganta z Redmond prowadzi negocjacje z „czołowym polskim dostawcą VoD”, co powinno nam osłodzić brak Netflixa w Polsce.

Xbox One będzie też rozumiał polską mowę „w podstawowym zakresie”. Niestety, nie udało nam się ustalić co to dokładnie oznacza. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że konsola nie rozumie tak zwanej mowy naturalnej, a predefiniowane polecenia w całym swoim systemie poza jednym elementem (wyszukiwarka Bing), zgaduję, że wszystkie polecenia poza bingowymi będą działać.

Xbox One nie będzie więc nas więc przekonywał ceną, która jest bardzo podobna do dostępnego już na rynku konkurenta, a grami na wyłączność, ofertą multimedialną która jest niedostępna u konkurencji w jakiejkolwiek formie (zarówno jeśli chodzi o muzykę, jak i filmy) i Kinectem. Mnie to przekonuje, ale czy rynek polski również się tym zainteresuje?

To się okaże w pierwszym tygodniu września. Wtedy bowiem konsola wejdzie oficjalnie do naszego kraju.

http://www.spidersweb.pl/2014/05/xbox-one-w-polsce-ceny-uslugi-dostepnosc.html

Jeśli 1700 zł to cena sugerowana, to może sklepy w tej cenie by dorzucały jakąś grę. 1700 zł za Xone w bundlu, np. z Forza 5 byłoby już całkiem znośne jak na cenę startową. 1700 zł za golasa, to tak ze 100 - 200 zł za dużo. Jakieś tam widoki są.

No i byłoby dobrze jakby faktycznie była aplikacja Spotify.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

IE nie jest teraz az takie zle jak dawniej, choc naturalnie uzywanie go jako glownej przegladarki mija sie z celem... 

Opublikowano

Taka Opera i nowy Firefox nie są nawet konkurencją. Tak naprawdę sprawa rozbija się między Chrome do YT (pełne wsprawcie HTML5) i IE do przeglądania newsów (tryb czytnika).

Opublikowano

Ja używam (PC), świetna przeglądarka.

Nie majac Chrome, Mozilli czy Safari zainstalowanej na komputerze to powiedzialbym wrecz niezastapiona.
Opublikowano

(pipi)a sony zatrudnijcie mnie to wam zrobie kampanie promujace wasze gierki bo to co obecnie serwujecie to smiech na sali - gameplaye z drivecluba i ordera to smiech na sali, nudne jak flaki z olejem fragmenty strzelaniny w 2metrowych korytarzach lub jazda po za.(pipi)u w nocy

gdzie im do tego co aughty dog serwowalo w 2009 roku:

to jest pier.dolniecie, skala, epickosc, grafika, wszystko zapiera dech co krok, swoja droga uncharted2 i the last of us - najlepsze gry odchodzacej generacji

Opublikowano

Tak, tak, ja też czekam na E3 i gameplay z DC z wybuchającymi wulkanami, zapadającymi się mostami, jakiś smok też może przelecieć nad trasą, a za nim polski F-16. Sony, więcej rozmachu!

Niektórym naprawdę ciężko pojąć (może przez tą temperaturę?), że najlepsze jest zostawione na E3. Pierwszy Order to było kilka sekund gameplyu, teraz pokazali 2 minuty, głownie po to aby pochwalić się grafiką, jak to się rusza. Na E3 pewnie będzie kilkuminutowe demo, podobno do tego z U2.

Opublikowano

yeti chyba z 5 razy pisalem ze mi nie chodzi o smoki i wybuchy na gameplayach driveclubu tylko o ciekawe przedstawienie tytulu - trasa w lesie jest mega ale reszta....albo serio wszystkie inne trasy sa na jedno kopyto albo zle wybieraja, pory wyscigow tez zle dobieraja, dopiero kilka z gameplayem w calosci w dzien, przewaznie pokazywali gre w nocy gdzie nic nie bylo widac bo sie nie jezdzi w miescie a na wy(pipi)owie

Opublikowano

Ja takiego wrażenia nie odniosłem. Trasa w Indiach jest równie świetna.

Opublikowano

podśmie(pipi)ki z nintendo podśmie(pipi)ki ^^ a ja wam powiem,  że Wii U jest jak ładna i urocza dziewczyna, w towarzystwie której, człowiek naprawdę dobrze spędza czas. Konsole konkurencji - tzwane next geny, na  ten czas oczywiście, są jak puste silikonowe lale, które sprawiają początkowo wielkie łał, a  po jakimś czasie obcowania wyraźnie widać, że w środku wieje pustką, którą mogą zapełnić bardzo dobre gry, których jeszcze nima.

Opublikowano

ordera i driveclub akurat nie robia slabe teamy zewnetrzne wiec poziom beda trzymac, nie podoba mi sie jednak to ze dev chwali sie ze beda duze przestrzenie i ze gra ma niespotykana fizyke i zniszczalne otoczenie a pokazuje takie cos, pozostaje czekac do e3 i niech ready at down studio pokaze swiatu ze potrafi zrobic cos swietnego autorskiego, a nie jest tylko mistrzem w tworzeniu gier na znanych markach 

Opublikowano

podśmie(pipi)ki z nintendo podśmie(pipi)ki ^^ a ja wam powiem,  że Wii U jest jak ładna i urocza dziewczyna, w towarzystwie której, człowiek naprawdę dobrze spędza czas. Konsole konkurencji - tzwane next geny, na  ten czas oczywiście, są jak puste silikonowe lale, które sprawiają początkowo wielkie łał, a  po jakimś czasie obcowania wyraźnie widać, że w środku wieje pustką, którą mogą zapełnić bardzo dobre gry, których jeszcze nima.

wii u teraz blyszczy bo ps4/xone nie ma dorbych gier, wiec w chwili obecnej jest najlepszy okres dla tej konsoli, ktory utrzyma sie jeszcze pewnie przez rok ( o ile zelda wyjdzie do 2015) i rozumiem ze coraz wiecej osob jest nia zaurocznych bo to logiczne - obecnie jej exy gniota to co obecnie maja nextgeny

jednak jak zaczna wychodzic na ps4/one kozackie multiplatformy, ktore juz sa zapowiedziane i kozackie exy, ktore mam nadzieje ze zapowiedza na e3 to nie bedzie co zbierac z wiiu. Takie a nie inne bebechy wiiu i gry w jednym klimacie kolorowo-wesolym w perspektywie kilku najblizszych lat to nie to i ci co teraz tak kochaja wiiu zaczna hurtowo migrowac na ps4/xone (hii Czezky)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.