Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

poczatek ps3 to byla tragedia, poczatek ps4 i xone to jest tragedia, vita miala swietny startowy lineup i co??????w perspektywie trwania generacji nic kompletnie z tego nie wynika. NIC

Tragedią był start 3ds, a zobacz co jest teraz.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

poczatek ps3 to byla tragedia, poczatek ps4 i xone to jest tragedia, vita miala swietny startowy lineup i co??????w perspektywie trwania generacji nic kompletnie z tego nie wynika. NIC

Nie nic, tylko wynika fakt, że nie ma co przekreślać konsoli. 

Opublikowano

Nie wiem czy mogę się z Tobą zgodzić nobody. W sumie to Xboxowi zawdzięczam to, że wiele tytułów ekskluzywnych dla Sony (czasy PS2) pojawiło się na Xboxie. Wersje multiplatformowe były raczej na korzyść Xboxa, nie wspominając o tym, że PS3 miało lata posuchy, faili w postaci nie działającego miesiącami PSNetwork. Live wprowadził usługi sieciowe na konsoli na wyższy poziom i raczej wątpię, że Sony same by do tego doszło (jak do czujników ruchu w padzie czy Move). Może PS3 ma przeglądarkę czy YT na konsoli, ale szczerze ktoś uważa, że działają lepiej, niż na X360. Fan czy hejter Xboxa musi przyznać, że Bioshock, Gears of War czy multi w Halo wprowadziło pewne standardy rozgrywki, a ślina ciekła na widok tych tytułów. Sony też wprowadziło pewien standard, przyznaję, że strzał w dziesiątkę, jakim jest PlayStation+ dostępne w podobnej formie na Xboxie. Tyle, że (bez hejtu) Sony jest dla mnie największym przegranym poprzedniej generacji. Na koniec wyrównali się sprzedażowo z Xboxem, ale lata świetności PS2, które swoją marną konkurencję przeskoczyło o kilka długości, są już dawno za nimi.

Opublikowano

Co do kwestii szeroko pojętego designu - czy wszystkie gry muszą teraz wyglądać realistycznie? Gry video, przynajmniej te pudełkowe, ze względu na przypływ semi-casuali skuszonych filmowością i tak pod względem różnorodności są ponurym żartem w porównaniu do filmów, książek czy muzyki. Teraz poszłoby to jeszcze dalej, bo przeciętny odbiorca tego medium nie wychodzi poza kilka znanych mu szablonów.

Patrząc na FFXV, serię Souls, czy prezentację Agni's Philosophy i owszem, wolałbym, aby Japończycy odeszli od trącącego infantylizmem shounena na rzecz dojrzalszych klimatów. 

Opublikowano

Tylko, że jak na XO znów serwować będą combo Halo+Forza x Gearsy / spin-offy Fable, to te kilka eksów kupionych od drugoligowych deweloperów znów będą kroplą w morzu MS-owej pizzy. Tyle że tym razem to już nawet znaczenia nie ma, bo PS4 na pełnej kicie jedzie do stacji z napisem DOMINACJA.

Sony jest dla mnie największym przegranym poprzedniej generacji. Na koniec wyrównali się sprzedażowo z Xboxem, ale lata świetności PS2, które swoją marną konkurencję przeskoczyło o kilka długości, są już dawno za nimi.

PS3 nie tyle zrównało się z X360, co ostatecznie je przeskoczyło i na finiszu generacji definitywnie pokonało. Lata świetności marki PlayStation trwają w najlepsze, bo PS4 bije wszystkie możliwe rekordy. A dalej będzie jeszcze lepiej.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te usługi i golda/plusa, to konsole się zrównały. 

Nie trzeba mieć golda do YT. Zeby grać w gry z golda, musisz mieć abo jak w plusie. Tutaj idą na tym samym wózku.

Wszystko wraca na właściwe tory- gry. 

Ja bym chciał masę exów na każdej konsoli, bo wtedy jest  sens posiadania dwóch konsol. Przy Ps360 tego sensu nie było. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

PS4 zdominuje rynek w najgorszym dla sony przypadku tak samo jak psx. Jest szansa na dominacje jak za czasów ps2 ale to zależy głównie od postawy microsoftu.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

@ luck1986

Zgadzam się że pierwszy rok dla ps3 to była tragedia, ale co z tego, skoro gry za 250-260, rysujący płyty napęd Thomsona + atrakcje RROD skutecznie przemawiały za ps2. W 2007 pojawiło się nie mało tytułów na ps3, ale fakt faktem to najlepszy rok dla MS. BioShock 1 na roczną wyłączność, Halo 3, no było w czym wybierać. Gonitwa zaczęła się na dobre od drugiej połowy 2008, kiedy to wyszły m.in. MGS4 i MG Online, LBP, Resistance 2 i Motorstorm PR. Lepiej wyglądające i działające GTA IV I Fallout 3 były jednak za ofertą M$. 2009 to nawet nie półmetek, a nie dość że większość multiplatform wyglądała i działała już praktycznie tak samo, pojawiła się dużo szersza oferta hiciorów (Infamous, Demon Souls, Wipeout Fury, U2, KZ2, R&C:ACIT to tylko początek listy). Reszta aż do 2013 była już w kratkę, ale matematyka jest prosta. O żadnej połowie genwracji, ani tym bardziej 3/4 nie ma mowy.

@ Topsy

Mi tam bardziej chodzi o ofertę grową niż o suche cyferki. Analitycy mieli czym się chwalić. Gracze w czym wybierać. Inną sprawą jest prywatny gust, ale mój hejt na symulatory nie zmieni np. faktu że GT5 sprzedało sie w ponad 10 mln. egzmeplarzy, ergo - podobało się ogromnej licznie graczy. 

Opublikowano

No jezeli nie bierzesz pod uwage tego, ze sama konsola byla po prostu (pipi)owa i wqrwialomsame uzywanie jej.

Moze MS liczyl na to ze Sony nadal bedzie stalo w miejscu, a tu niestety nawet softwarowo ich przegonili.

Opublikowano

Wstrzymam się z opiniami do E3. Microsoft pokaże klasę i Sony musi się na to przygotować, bo tym razem nie obejdzie się bez walki, a internet pamięta "tv, tv, tv".

Opublikowano

http://www.microcenter.com/product/422890/Xbox_One_Console_System

XO już nawet z Kinectem śmiga w cenie PS4. MS podwinął ogon i sprzedaje to, co ma w magazynach? :D

"Introducing Xbox One. Where the best games, multiplayer, and your favorite movies, music, sports and live TV come together in one place."

No. Oprócz tego pierwszego i drugiego, reszta się nawet zgadza.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Co do kwestii szeroko pojętego designu - czy wszystkie gry muszą teraz wyglądać realistycznie? Gry video, przynajmniej te pudełkowe, ze względu na przypływ semi-casuali skuszonych filmowością i tak pod względem różnorodności są ponurym żartem w porównaniu do filmów, książek czy muzyki. Teraz poszłoby to jeszcze dalej, bo przeciętny odbiorca tego medium nie wychodzi poza kilka znanych mu szablonów.

Patrząc na FFXV, serię Souls, czy prezentację Agni's Philosophy i owszem, wolałbym, aby Japończycy odeszli od trącącego infantylizmem shounena na rzecz dojrzalszych klimatów. 

FFXV wygląda póki co na bardzo shounenową grę. Zresztą ja w zacytowanym przez Ciebie fragmencie nie miałem na myśli tak prostego podziału.

Opublikowano

favorite movies, music, sports and live TV

Wow,już lecę po konsolę, która oferuje to samo co prawie każdy obecny telewizor.

Opublikowano

Nie dawno dowiedziałem się że Liverpool Studio, czyli następcy słynnego Psygonis zostali zamknięci. Goście odpowiadają m.in. za prześwietnego Wipeout HD Fury. Tak więc o króliku z kapelusza w postaci zapowiedzi nowego Wipeouta podczas E3 można na 99.99% zapomnieć (choć Sony podobno chce uratować tą zawsze przecież trzymający solidny poziom markę - pierwszy Wipeout ma już 19 lat - oddając ją do dyspozycji innego studia). 

Przy okazji patrząc tak na te gameplaye z Driveclub zastanawia mnie jedno... Co ze split screenem?! W przypadku Wipeouta, kolejnych Motorstormów, a nawet GT5&6 to był solidny kopniak do kanapowego grania, a tu wszystko wskazuje na powtórkę z rozrywki w typie pierwszego Motorstorm. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Moze MS liczyl na to ze Sony nadal bedzie stalo w miejscu, a tu niestety nawet softwarowo ich przegonili.

Nie?

One to chyba nawet w porownaniu z 360tka zaliczyl regres. Wolne dzialanie, brak aktualizacji i instalacji w tle jak na PS4, brak mozliwosci komunikacji z graczami na 360, brak mozliwosci podejrzenia w co graja ze starej konsoli, ograniczenia (chociaz tyle mowili o ilosci serwerow - patrzac na sprzedaz, to na kazdego uzytkownika przypada prawie jeden serwer :) ). Gdyby na PSN jeszcze nie bylo konserwacji i poprawiliby jakosc rozmow w grupach to dasbord MS zostalby na dzien dzisiejszy w tyle.

Edytowane przez easye

Opublikowano

MS zapiernicza z update'ami systemu jak głupi, w czerwcu to już będzie istotnie inny dash i OS niż pół roku temu i Sony zostaje pod tym względem wyraźnie w tyle. Tu chyba nic się nie zmieniło względem poprzedniej generacji.

Opublikowano

Brak aktualizacji i instalacji w tle ? Skąd ty takie info bierzesz ? Mógłbyś jeszcze wymienić te 3/4 multiplatform, które maja problem z płynnością, screen tearingiem i innymi bzdurami

Dzieki

Opublikowano

Nie?

One to chyba nawet w porownaniu z 360tka zaliczyl regres. Wolne dzialanie, brak aktualizacji i instalacji w tle jak na PS4, brak mozliwosci komunikacji z graczami na 360, brak mozliwosci podejrzenia w co graja ze starej konsoli, ograniczenia (chociaz tyle mowili o ilosci serwerow - patrzac na sprzedaz, to na kazdego uzytkownika przypada prawie jeden serwer :) ). Gdyby na PSN jeszcze nie bylo konserwacji i poprawiliby jakosc rozmow w grupach to dasbord MS zostalby na dzien dzisiejszy w tyle.

Mnie zastanawia tylko po co tak piszesz jak nawet nie masz styczności z tą konsolą. Większość tych rzeczy o których piszesz to bzdury.

Wolne dzialanie

Działa tak samo jak 360tka a z kinectem jeszcze szybciej.

brak aktualizacji i instalacji w tle jak na PS4

Oczywiście że są, z resztą przy standby w ogóle aktualizacje nie są problemem, nie wiem kiedy ostatni raz czekałem aż jakiś update się ściągnie.

brak mozliwosci komunikacji z graczami na 360

Tekstowa oczywiście jest, a głosowa? Nie ma, tak samo jak nie ma na linii PS3 - PS4

brak mozliwosci podejrzenia w co graja ze starej konsoli

Oczywiście że można podejrzeć.

ograniczenia

"ograniczenia", większy ogólnik nie można było walnąć

(chociaz tyle mowili o ilosci serwerow - patrzac na sprzedaz, to na kazdego uzytkownika przypada prawie jeden serwer :) )

borze jak śmiesznie

Proponuje zaktualizować informacje bo te z filmiku na youtubie z listopada 2013 nie są zbyt aktualne.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

easye najgorszy foruming

Opublikowano

MS zapiernicza jak głupi, bo musi zmienić to, co jest z(pipi)an.e. Względem poprzedniej generacji zmieniło się to, że to MS goni Sony, a nie odwrotnie.

Opublikowano

Pisałem już wczoraj, że klapersto rzuciło się easye na mózg. Po wczorajszych rodzynach o Girsach te o systemie Xone już nie zaskakują ;)

PS. Jeszcze Cię easye doinformuję, że od czerwca będzie można do Xone podłączyć dwa HDD do 16Tb i odpalać z tego gry. Będzie też snap Skype'a podczas gry, przerobiony dash itp. itd.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Chlopaczyna po prostu nie ma XO, ale co by nie gadać jeszcze w lutym to to wszystko o czym pisał było prawda. Nie zapomnie jak ryse instalowalo i patchowalo się grubo ponad 20 min.

Opublikowano

Tego rodzaju instalki i update'y to była norma na PS3.

Opublikowano

Tego rodzaju instalki i update'y to była norma na PS3.

a na ps2 byly memorki, beka z memorek, beka z sony

proponuje porownywac dwie konsole tej samej generacji ;) ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.