Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Early Watch Dogs PC adopters reports stuttering and low frame rates issues

Watch_Dogs is not even out that many gamers are already reporting major stuttering and frame rates drops on the PC version even on the highest configuration. As a reminder, the game highly recommend a 3GB memory card to fully support the Ultra setting. One gamer reported that the game ran with drops down to 13 FPS on a Nvidia GeForce GTX 780Ti 6GB.

Its said that in the majority of frame rates issues, the game runs fine in all major areas of the game except on high speed vehicles scenes where it can become unplayable.

Its also unclear if this problem affects only Nvidia or ATI users. With that being said, its been a while since we saw a driver updates so we might see a driver released and/or a game patch on release day. Here’s a video showing the

http://www.canadiangamer.net/2014/05/24/early-watch-dogs-pc-adopters-reports-stuttering-low-frame-rates-issues/

Nowy Wolfestain na pc tez podobno chodzi tragicznie.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Chlopaczyna po prostu nie ma XO, ale co by nie gadać jeszcze w lutym to to wszystko o czym pisał było prawda. Nie zapomnie jak ryse instalowalo i patchowalo się grubo ponad 20 min.

No tak, ale czerwiec puka do drzwi. Jak ktoś chce dyskutować z wiedzą przeterminowaną o 3-4 miesiące (gdzie okres ten to prawie połowa bytu nowych sprzętów na rynku), to lekko śmieszne.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Chlopaczyna po prostu nie ma XO, ale co by nie gadać jeszcze w lutym to to wszystko o czym pisał było prawda. Nie zapomnie jak ryse instalowalo i patchowalo się grubo ponad 20 min.

No tak, ale czerwiec puka do drzwi. Jak ktoś chce dyskutować z wiedzą przeterminowaną o 3-4 miesiące (gdzie okres ten to połowa bytu nowych sprzętów na rynku), to lekko śmieszne.

no ale to tez poniekad wina microsoft - tragicznie dzialajacy soft, decyzje o DRM, zawsze online itp - mimo ze juz jest inaczej, z innych rzeczy nawet przed premiera zrezygnowali to w swiadomosci wielu jeszcze przez jakis czas beda funcjonowac, podobnie jak z vita i slynnym "vita nie ma gier" albo gadaniem ze vitowy killzone,lbp czy uncharted to port wersji z ps3

Opublikowano

Pisałem już wczoraj, że klapersto rzuciło się easye na mózg. Po wczorajszych rodzynach o Girsach te o systemie Xone już nie zaskakują ;)

PS. Jeszcze Cię easye doinformuję, że od czerwca będzie można do Xone podłączyć dwa HDD do 16Tb i odpalać z tego gry. Będzie też snap Skype'a podczas gry, przerobiony dash itp. itd.

Ja juz moge snapowac skypa, za(pipi)iscie to hula

Opublikowano

No tak, ale czerwiec puka do drzwi. Jak ktoś chce dyskutować z wiedzą przeterminowaną o 3-4 miesiące (gdzie okres ten to połowa bytu nowych sprzętów na rynku), to lekko śmieszne.

no ale to tez poniekad wina microsoft - tragicznie dzialajacy soft, decyzje o DRM, zawsze online itp - mimo ze juz jest inaczej, z innych rzeczy nawet przed premiera zrezygnowali to w swiadomosci wielu jeszcze przez jakis czas beda funcjonowac, podobnie jak z vita i slynnym "vita nie ma gier" albo gadaniem ze vitowy killzone,lbp czy uncharted to port wersji z ps3

Wiesz, ja myślałem, że jak ktoś codziennie się na forumku udziela, to jednak orientuje się trochę lepiej niż pan Piotrek, który idzie do MM po konsolę i pyta się czy mają Kinecta do PS3 ;)

A tak na marginesie, to ciekaw jestem czy MS i Sony z czasem zoptymalizują lepiej swoje systemy tak żeby zużywały mniej ramu. Teraz na PS4 jest to 3.5 Gb, a na Xone 3 Gb, więc sporo.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

to wasza wina, dzial xbox one milczy, susza, sahara i nikt z posiadaczy xone jakos ochoczo tam sie nie udziala i nawet jak ktos chce sie doksztalcic to nie ma gdzie :P

Opublikowano

to wasza wina, dzial xbox one milczy, susza, sahara i nikt z posiadaczy xone jakos ochoczo tam sie nie udziala i nawet jak ktos chce sie doksztalcic to nie ma gdzie :P

Widać, że nie czytasz bo nowe info pojawia się na bieżąco :)

Opublikowano

@Don, jestem pewien ze Dash Xbona bedzie w pewnym momencie smigal na 2GB ramu :) Obecny OS jest robiony na bazie W8 a na telefonach i tabletach mamy juz 8.1 ktory smiga jak glupi na 2GB RAMu. One jest w tyle no ale musza dodac funkcje z 360 a akurat to im idzie doskonale. Bardzo mi sie podoba jak rozwiazali problem z pojemnoscia dysku w nastepnej aktualizacji - mozliwosc podlaczenia 2 dyskow jednoczesnie, up to 16TB   :thumbsup:. Czekam tez na DX12 ktory pozwoli robic uniwersalne apki bo takie Spotify czy lepsza apke Youtuba przyjme z otwartymi ramionami. Zreszta byly ploty ze maja wywalic snapa a ostatnio dali funkcje snapowania Skype ktora na pewno nie byla prosta przy optymilizacji. Nawigacja przy pomocy SmartGlass, jak i sama apka dziala super. Ogolnie po pol roku mamy juz zupelnie inna konsole i to mi sie podoba. Tylko zeby jeszcze popracowali nad czasem instalacji...

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Wiesz, ja myślałem, że jak ktoś codziennie się na forumku udziela, to jednak orientuje się trochę lepiej niż pan Piotrek, który idzie do MM po konsolę i pyta się czy mają Kinecta do PS3 ;)

A tak na marginesie, to ciekaw jestem czy MS i Sony z czasem zoptymalizują lepiej swoje systemy tak żeby zużywały mniej ramu. Teraz na PS4 jest to 3.5 Gb, a na Xone 3 Gb, więc sporo.

Kiedyś z pewnością, póki co, zostawili sobie otwartą furtkę.

Opublikowano

CW w pierwszym półroczu powinno być w ogóle zakazane. Wszyscy żyją E3, które robi praktycznie za to samo co dotychczasowe #thisiswaiting. Po prostu dojdzie 5 razy więcej tytułów do wyczekiwania i wklejania następnych gifów.

Opublikowano

Obadałem XO u znajomego. Kinectem włączał i wyłączał giery średnio za 4., 5. razem - bajer to lipny. Słyszałem mity o nagrzewających się PS4 do czerwoności i chłodnych XO. I faktycznie był to mit, bo obie konsole po kilku godzinach grania są tak samo ciepłe. Spusty na padzie, jak i sam pad troszkę inne niż do X360, odnoszę wrażenie, że padzior jest mniej masywny - tutaj DS4 wygrywa zdecydowanie. Forza wygląda ślicznie, Ryse ładnie, ale giera to nudna jak zabawa na kalkulatorze.

Jak ktoś siedzi choć trochę w temacie, to kupi PS4. Jeśli gra tylko w FIFĘ i CoD-a, to wszystko jedno, w którą konsolę zainwestuje. Kto kupił/kupi XO kosztem PS4? Chyba tylko zatwardziali fani Halo. Innego wytłumacznie nie przyjmuję.

Opublikowano

CW w pierwszym półroczu konsoli Sony na rynku powinno być w ogóle zakazane. Wszyscy żyją Twittami od insajderow, które robi  #thisiswaiting. Po prostu dojdzie 5 razy więcej tytułów do wyczekiwania i wklejania następnych gifów.

Fixed

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No to Twój kumpel musi mieć jakąś wadę wymowy bo wszystkie serwisy i gracze na forach raportują, że skuteczność komend głosowych Kinecta jest na poziomie 80-90%.

Opublikowano

Na ps4 tez można gadać i jakoś nie kumam jak ktoś takimi bzdetami może się jarać. Na szczęście Microsoft w porę się obudził.

Opublikowano

No to Twój kumpel musi mieć jakąś wadę wymowy bo wszystkie serwisy i gracze na forach raportują, że skuteczność komend głosowych Kinecta jest na poziomie 80-90%.

Wlasnie podobno po ostatnim uptadzie mocno poprawila sie rozpoznawalnosc komed glosowych :)

Jak ktos zainteresowany to tutaj jeszcze cos o nastepnej aktualizacji. Nowy wyglad Store i podniesiony limit Pins. Ida jak burza :)

Xbox-One-June-firmware_01.jpg

Xbox-One-June-firmware-02.jpg

The latest preview for the June firmware on Microsoft’s Xbox One has begun rolling out and some new details have been revealed. Along with being able to manage external storage for games and apps, real name sharing and more, the firmware update shows a revamp of the Xbox One Marketplace. Check it out above and decide it if looks decidedly sleeker or roughly the same as the original.

That’s not all though. Pin limits – which decides the number of programs you can pin to the Home screen – have also been changed. You can now have 24 pins up, though you’ll receive a warning on the last one telling you about the limit on pins.

You can expect the June firmware update to officially release for all consoles next week. Other changes and improvements will be revealed in the patch notes. What are you looking forward to? Let us know in the comments.

http://gamingbolt.com/xbox-one-june-firmware-preview-new-details-revealed-new-screens-released#IBLx8S7Q6EBMrtBR.99

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

MS zapiernicza z update'ami systemu jak głupi, w czerwcu to już będzie istotnie inny dash i OS niż pół roku temu i Sony zostaje pod tym względem wyraźnie w tyle. Tu chyba nic się nie zmieniło względem poprzedniej generacji.

A mogę wiedzieć z jakimi dokładnie funkcjami jest wyraźnie w tyle OS PS4?

Opublikowano

Na ps4 tez można gadać i jakoś nie kumam jak ktoś takimi bzdetami może się jarać. Na szczęście Microsoft w porę się obudził.

zalezy jak sie lubi grac, ja na vicie co chwile mam jakies zaproszenie do imprezy i rozmawiam z ludzmi grajacymi na ps4, choc nie przecze - czasem z premedytacja odrzucam lub przechodze w tryb samolotowy bo sa typy gier gdzie lubie sie skupic, a nie radosnie gadac z ziomalami. W kazdym razie ja naleze do tych co przy ps3 narzekali ze nie ma cross game chat - fajny bajer do integracji z ludzmi

Opublikowano

Konsola, to nie jest już sprzęt, który się uruchamia tylko do gry - w USA konsole są średnio uruchomione po kilka godzin dziennie i wiadomo,  że nikt tyle czasu nie gra.

Opublikowano

Problem jest taki że pewnie ten kupel nie istnieje i tyle.

Opublikowano

MS zapiernicza z update'ami systemu jak głupi, w czerwcu to już będzie istotnie inny dash i OS niż pół roku temu i Sony zostaje pod tym względem wyraźnie w tyle. Tu chyba nic się nie zmieniło względem poprzedniej generacji.

A mogę wiedzieć z jakimi dokładnie funkcjami jest wyraźnie w tyle OS PS4?

Instant play, notifikacje, upload filmikow na Youtuba. Ogolnie najwiekszym minusem na Xbonie jest czas instalacji :/

Opublikowano

Problem jest taki że pewnie ten kupel nie istnieje i tyle.

Już nie róbcie z CW Metal Gear Solid.

Opublikowano

Ciekawe jak tam Instant Play na ps4, tak o tym było głośno i robili z tego główna cechę os'a xD

Opublikowano

Konsola, to nie jest już sprzęt, który się uruchamia tylko do gry

Ja tam jestem staroświecki i włączam ją tylko do gier i ewentualnie filmów na BR/DVD.

Opublikowano

Konsola, to nie jest już sprzęt, który się uruchamia tylko do gry

Ja tam jestem staroświecki i włączam ją tylko do gier i ewentualnie filmów na BR/DVD.

Prosta piłka, masz wykupiony abonament na Spotify, Deezer itp. aplikację i masz konsolę odpaloną pół dnia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.