Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Akurat od słuchania muzyki to mam lapka i Foobara i przenośnego playera.

Może obecnie ludzie mają fioła na punkcie takich serwisów ale mi to niespecjalnie potrzebne.Zresztą jak mam już za coś płacić to wolę mieć to fizycznie namacalne i na zawsze.Dlatego też preferuję płyty CD i ewentualnie BandCamp w przypadku wykonawców, którzy nie wydają myzy na nośnikach fizycznych.

Taak wiem, nie idę z duchę czasu i zatrzymałem się na przełomie wieków;)

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Muzyki słucha się albo na słuchawkach albo na dobrym sprzęcie grającym. Reszta to półśrodki.

Opublikowano

Milo czasami posluchac muzyki podczas grania, a przynajmnije dla mniej o wiele wygodniej bylo by wlaczyc takie Spotify w tle na Xbonie niz puszczac muze z innego zrodla. No ale to tylko moje preferencje :P

Opublikowano

Wiadoma sprawa, że wtedy jest najlepiej ale często mam tak,że włączam lapka coś na nim robię i muzyka gra w tle. Zresztą jak już raz porobię playlisty to nie chce mi się potem tego wszystkiego przerzucać na różne urządzenia,włącznie z pokaźną liczbą utworów.

Poza tym sprzęt grający jest obecnie u mnie do wymiany więc został lapek.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

@ luck1986

Zgadzam się że pierwszy rok dla ps3 to była tragedia, ale co z tego, skoro gry za 250-260, rysujący płyty napęd Thomsona + atrakcje RROD skutecznie przemawiały za ps2. W 2007 pojawiło się nie mało tytułów na ps3, ale fakt faktem to najlepszy rok dla MS. BioShock 1 na roczną wyłączność, Halo 3, no było w czym wybierać. Gonitwa zaczęła się na dobre od drugiej połowy 2008, kiedy to wyszły m.in. MGS4 i MG Online, LBP, Resistance 2 i Motorstorm PR. Lepiej wyglądające i działające GTA IV I Fallout 3 były jednak za ofertą M$. 2009 to nawet nie półmetek, a nie dość że większość multiplatform wyglądała i działała już praktycznie tak samo, pojawiła się dużo szersza oferta hiciorów (Infamous, Demon Souls, Wipeout Fury, U2, KZ2, R&C:ACIT to tylko początek listy). Reszta aż do 2013 była już w kratkę, ale matematyka jest prosta. O żadnej połowie genwracji, ani tym bardziej 3/4 nie ma mowy.

I widziszm tytuł które wymieniłeś totalnie mnie interesowały. 

Mgs4 nie skończyłem, GT5 jak szybko kupiłem, tak szybko sprzedałem. LBP itp tytuły, nawet tego nie odpalałem, bo to nie moje klimaty. 

Chociaz LBP miałem, ale jak GT5, szybko się pozbyłem. Także zależy jak kto na to spojrzy. 

U2 dzielił i rządził. Demons Souls  :ninja:

Ale sama konsola mnie drażniła, mułowaty system, nad wszystkim myślała- synchro  osiągnieć.... tragedia. Ale role się odwróciły:

One to chyba nawet w porownaniu z 360tka zaliczyl regres. Wolne dzialanie, brak aktualizacji i instalacji w tle jak na PS4, brak mozliwosci komunikacji z graczami na 360, brak mozliwosci podejrzenia w co graja ze starej konsoli, ograniczenia (chociaz tyle mowili o ilosci serwerow - patrzac na sprzedaz, to na kazdego uzytkownika przypada prawie jeden serwer  :) ). Gdyby na PSN jeszcze nie bylo konserwacji i poprawiliby jakosc rozmow w grupach to dasbord MS zostalby na dzien dzisiejszy w tyle.

Tak, dash w one jest słaby. ALE już był update i widoczne przyśpieszył. Jeszcze trochę i będzie śmigał jak ten w 360-oby. 

O ile kojarzę, bo ost gram na 360, to w one widzisz w co grają na 360. Na 360 nie zobaczysz w co grają na one. Jest tylko wpisane Xbox One. 

Aktualizacja i instalacja jest w tle, ale nie działa jak na PS4. Musisz swoje zainstalować żeby odpalić grę.

Obadałem XO u znajomego. Kinectem włączał i wyłączał giery średnio za 4., 5. razem - bajer to lipny. Słyszałem mity o nagrzewających się PS4 do czerwoności i chłodnych XO. I faktycznie był to mit, bo obie konsole po kilku godzinach grania są tak samo ciepłe. Spusty na padzie, jak i sam pad troszkę inne niż do X360, odnoszę wrażenie, że padzior jest mniej masywny - tutaj DS4 wygrywa zdecydowanie. Forza wygląda ślicznie, Ryse ładnie, ale giera to nudna jak zabawa na kalkulatorze.

Jak ktoś siedzi choć trochę w temacie, to kupi PS4. Jeśli gra tylko w FIFĘ i CoD-a, to wszystko jedno, w którą konsolę zainwestuje. Kto kupił/kupi XO kosztem PS4? Chyba tylko zatwardziali fani Halo. Innego wytłumacznie nie przyjmuję.

Akurat gadanie do kinekta, to fajny patent :D 

Ryse jest sympatycznym tytułem, nie jest długi. Idealny na niedzielny chilloutową sesję na raz. Wynudza przy 2 i 3 podejściu. 

Opublikowano

Niektórzy się zachowują jakby przez youtuba, spotify czy inne aplikacje gry się nie odpalały, działały gorzej albo coś.

Konsola z grami = "aw yiss, dawać mi to shutupandtakemymoney.jpg"

Konsola z tymi samymi grami + filmy + muzyka + aplikace = "cooo kur.wa wypjerdalać mi z tym szrotem!"

Opublikowano

Sama idea jest spoko, ale jak sobie myślę o słuchaniu Toola z głośników w telewizorze to mnie zalewa rozpacz.

Opublikowano

Paliodor, abonament na takie Spotify itp. to ledwie 20 zł miesięcznie i słuchasz czego chcesz za koszt obiadu w KFC :P No i są takie aplikacje zsynchronizowane na wszystkich urządzeniach, niczego nie przenosisz, na telefonie, tablecie, laptopie ustawiasz playlisty, automatycznie masz je na konsoli, TV i czym tam jeszcze co obsługuje ekran i głośniki.

Topsy: A co, kina domowego nie masz podpiętego do konsoli/TV? :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Konsola z tymi samymi grami + filmy + muzyka + aplikace = "cooo kur.wa wypjerdalać mi z tym szrotem!"

Za bardzo przesadzasz.

Kwestia co kto oczekuje. Ja akurat kupuję konsole by sobie popykać w gierki i ewentualnie obejrzeć film jeśli chodzi o PS3. Reszta mnie niespecjalnie interesuje i równie dobrze mogłoby jej nie być.

Ale rozumiem, że są osoby,którym zależy na FB,Twitterze,Netflixach itp w swojej konsoli.

Opublikowano

Na tej samej zasadzie osobiście używam komórki do dzwonienia, wiadomości i jako budzika. Tymczasem inni nie potrafią już funkcjonować bez internetu, gierek, pierdyliarda aplikacji i chgw czego jeszcze w swych smartfomach o wielkości cegły.

Co kto lubi i potrzebuje. Na pewno większa ilość opcji nie będzie minusem, o ile opcje te nie sprawią, że urządzenie działa gorzej, lub jest tzw. "do wszystkiego i niczego".

Opublikowano

na telefonie, tablecie

Telefon to starusienki ale ciągle mega sprawny SEk800i,tabletu nie mam. Sam widzisz jaki ze mnie ciężki przypadek:D

Opublikowano

Ja do niedawna nie uznawałem głaskanych telefonów, ale teraz nie wyobrażam sobie bez niego wyjść z domu ze względu na przydatne aplikacje. Przed wyjściem z domu pogoda na jedno kliknięcie, zakupy, przelewy na trzy kliknięcia w drodze do/z pracy itp. :)

Opublikowano

Za bardzo przesadzasz.

Kwestia co kto oczekuje. Ja akurat kupuję konsole by sobie popykać w gierki i ewentualnie obejrzeć film jeśli chodzi o PS3. Reszta mnie niespecjalnie interesuje i równie dobrze mogłoby jej nie być.

Ale rozumiem, że są osoby,którym zależy na FB,Twitterze,Netflixach itp w swojej konsoli.

Identyczne podejscie mam, konsola do grania, reszta bajerów jest dla mnie zbedna. Moze dlatego tak lubie sprzety Nintendo.

Opublikowano

brak aktualizacji i instalacji w tle jak na PS4

-Oczywiście że są, z resztą przy standby w ogóle aktualizacje nie są problemem, nie wiem kiedy ostatni raz czekałem aż jakiś update się ściągnie.

Ogolnie najwiekszym minusem na Xbonie jest czas instalacji :confused:

To jest ta instalacja w tle czy nie ? Bo na PS4 trwa to pare sekund, zanim wlacze PS4 - na 360tce bylo podobnie..

Dash chodzi szybko Mazz ?

Zamiast nowego wyglądu, to ja osobiście wolałbym przyśpieszenia działania całego dasha. 

Odpalanie osiągnięć czy wejście do konkretnego menu odbywa się od ręki- bez chwilowego myślenia konsoli. 

To na 1 miejscu, a na drugim wygląd czy podział.

Tak, dash w one jest słaby. ALE już był update i widoczne przyśpieszył. Jeszcze trochę i będzie śmigał jak ten w 360-oby.

I DON - skoncz juz z przytykami, nie sledze tematu aktualizacji konsoli ktora w ogole mnie nie interesuje. Jak widac nie tylko ja tam mam, bo posucha w kaciku wieksza nawet niz Wii U. Jezeli tyle sie zmienilo od Lutego to fajnie - dziala Skype i YT, na PS4 tez jednak mimo wszytsko ciagle cos dodaja, jak ostatnia funkcje Share Factory.

Brak instalacji w tle ? Skąd ty takie info bierzesz ? Mógłbyś jeszcze wymienić te 3/4 multiplatform, które maja problem z płynnością, screen tearingiem i innymi bzdurami

Dzieki

Jak wyżej - czyli u Ciebie działa w tle ? Hav3n nie zaktualizował softu ?

Co do gier: Assassin's Creed IV: Black Flag, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts (i najprawdopodobniej Call of Duty: Advanced Warfare), Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Thief, Tomb Raider: Definitive Edition, Trials Fusion, Watch Dogs - nadchodzacy wielkimi krokami Destiny - mało ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

@easye

Nic nie działa, xbox to szrot tylko playstation, dobrze zrobiłeś że kupiłeś ps4

Jak nie siedzisz tematu aktualizacji to nie wypowiadaj sie tak jakbyś z konsola miał do czynienia na codzień

Szkoda ze nie potrafią dodac na pss4 jednej z funkcji, która bardzo sie chwalili mianowicie instant play

Opublikowano

Nie no leżę. 

"nie sledze tematu aktualizacji konsoli ktora w ogole mnie nie interesuje"

Czyli nie wiem, ale się wypowiem. Coś mi to przypomina XD

Opublikowano

Bo lubie Tortex i GTAV.

Don Ty 3 posty wyzej udowodniles ze nie sam nie wiesz jake aktualizacje wydalo Sony. Moze po prostu odpowiedzcie, bo poki co kazdy z was w temacie pisze co innego, pomimo tego ze posiadacie ta sama konsole.

Edytowane przez easye

Opublikowano

LOL - dobrze, ze Ty 3 posty wyzej udowodniles jakie aktualizacje zrobilo Sony. Moze po prostu odpowiedzcie, bo poki co kazdy z was w temacie pisze co innego.

Nie co innego tylko Ty nie rozróżniasz aktualizacji softu/gier w tle od wstępnej instalacji gry z płyty.

Opublikowano

Aktualizacja w tle JEST i działa ALE inaczej niż na PS4. 

Na PS4 instalujesz i grasz, na XO musisz jakiś % zainstalować żeby pograć. 

Miałem tak w Ryse i COD Ghosts.

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Kolejny pecetowy eks AAA z bogatej biblioteki dbającego o jakość Steama, który pokazuje że warto dawać kilka tysięcy na najnowszą kartę graficzną - szach mat boty i klapki!

Opublikowano

Dla takich gier warto było kupić monitor 4K!

Nie co innego tylko Ty nie rozróżniasz aktualizacji softu/gier w tle od wstępnej instalacji gry z płyty.

napisałem o tych dwóch rzeczach po przecinku. Klapers, nie klapers - czasami tez mi jest przykro, ze MS wydal az tak ch(pipi)owa konsole i zatrudnil tak tepych inzynierow, marketingowcow i innych ludzi w zespole, ze nawet taki fan MS jak ja gardzi ich obecnym produktem. W tej generacji obok PS4 zdecydowanie bardziej wole postawic Wii U niz One.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dawać kilka tysięcy na najnowszą kartę graficzną

O to teraz już zwiększyło się do kilku tysięcy za samą kartę :teehee:

Opublikowano

Kolejny pecetowy eks AAA z bogatej biblioteki dbającego o jakość Steama, który pokazuje że warto dawać kilka tysięcy na najnowszą kartę graficzną - szach mat boty i klapki!

Jak chcesz to ci mogę znaleźć jeszcze z 50 takich szrotów poukrywanych gdzieś po zakątkach steama, zastanawia mnie tylko na co to ma być dowód skoro na Steama z tego co wiem wchodzi każda gra na którą głosują ludzie przez Greenlight.

Opublikowano

Steam powoli staje się drugim Google Play, czyli śmietnikiem. Ale to dobrze, bo tak czy siak zawsze się trafi jakaś ciekawa pozycja typu Betrayer czy The Forest.

Edytowane przez Lukas_AT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.