Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

fajny bajer jest ze smartglassem, odpalamy przegladarke i np. komórka słuzy nam jak touchpad w laptopie do przeglądania www.

ps4 ma touchpad w padzie który aż się o to prosi a jeszcze chyba to nie działa w ten sposób..

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tak, znaczy sie od stycznia lezy pod lozkiem :P

A, to znaczy ze jestes betonem, interfejs XOne moze porownac do Samsunga Galaxy S3/S4, interfejs PS4 mozna porownac do IPhona 5S.

Jesli ktos mial stycznosc z tymi zabawkami to bedzie rozumial o jaka przepasc mi chodzi.

Opublikowano

dla porownania PS4 rezerwuje 3.5GB plus osobny chip do uplodow w tle ktory ma chyba dodatkowe 2GB ramu  :ninja:

The newly revealed components include a low-power processor and 2 Gb (gigabits, not gigabytes) of GDDR3 SDRAM memory, stacking up to a total of 256MB of GDDR3 SDRAM.
Opublikowano

@Kyo

Moj blad, juz poprawiam :)

@Ex4ct-

Nigdzie nie napisalem ze OS Xbona jest szybszy od tego z PS4. Co nie zmiania faktu ze Xbox ma instant play a PS4 nie chociaz Sony chwalilo sie tym od samego poczatku.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No ja jestem zupełnie innym typem uzytkownika, bo te wszystkie bajery są dla mnie zbędne. Ani razu nie odpalilem Twitcha przez PS4, podobnie przegladarki. To samo było zresztą na 360tce. Instant play by się przydal przy czuwaniu komsoli, świetna funkcja.

Nie mam żadnego problemu z dashem X'a, stwierdzam tylko, że nie ma żadnej przewagi nad systemem SONY. Dyskusja zaczęła się od tego, czy Ms zacznie sprzedawac swoją konsole, nawet gdy pozbył się wszystkich argumentow jakie miał przy 360tce (lepszy system, szybsza i tańsza konsola, lepsze multiplatformy itp)

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie mam żadnego problemu z dashem X'a, stwierdzam tylko, że nie ma żadnej przewagi nad systemem SONY. Dyskusja zaczęła się od tego, czy Ms zacznie sprzedawac swoją konsole, nawet gdy pozbył się wszystkich argumentow jakie miał przy 360tCentrum (lepszy system, szybsza konsola i tańsza konsola, lepsze multiplatformy itp)

GPMubV9.png

Opublikowano

Jedyne co może uratowac Xa to developerzy i linup gier, z mocna przewaga gier eksklusywnych, a w to trudno mi w to uwierzyć.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Juz za pare dni, duzo watpliwosci co do jednej i drugiej firmy sie rozwieje, wiadomo ze najwazniejsze sa gry wiec firmy maja pole do popisu, co nie zmienia faktu ze konferencja MS musi byc duuzo lepsza od konfy Sony jesli chca walczyc z Sony w ilosci sprzedanych konsol.

Opublikowano

Ją jestem pewien że ms da radę na konfie. Nie liczę tej ostatniej to zawsze miał jakieś duże niespodzianki.

Opublikowano

Ją jestem pewien że ms da radę na konfie. Nie liczę tej ostatniej to zawsze miał jakieś duże niespodzianki.

Nie mają innego wyboru jak dać radę.

Opublikowano

Dokaldnie, jak teraz niczym nie zaskoczą, zacznie sie dla nich naprawdę zły okres, mnie strasznie ostatnio irytuje nagonka wszystkich na 1080p, wiadomo jest to ważne, ale gdzieś w tym wszystkim umyka duch konsolowego gejamingu i zaczynamy niestety przypominać blacharski pomiot, już nie rozmawiamy o grach tylko o tym jaka jest rozdzielczość.

Nie moge doczekać sie e3 tylko kurde w tym okresie jade na krótkie wakacje :/

Opublikowano

Bo większość z nas przeszła na telewizory full hd i 720p i inne kosmiczne rozwiązania wyglądają po prostu gorzej od 1080. Marketingowy bełkot, że nie widać różnic, jest tylko bełkotem właśnie. Przeskoczyliśmy z SD do 720p, więc proste, że teraz powinniśmy grać na 1080p, a tak nie jest. Pewnie niejedną grę kupię w niższej rozdzielczości, to jednak osobiście nie jestem zadowolony i zawsze będę narzekać.

Opublikowano

Poza tym trudno by nie bylo nagonki, skoro wychodzi nextgen niedajacy sobie rady z rozdzielczoscia, ktora powinna byc standardem.

Nie o takiego Xbona walczylem!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Poza tym trudno by nie bylo nagonki, skoro wychodzi nextgen niedajacy sobie rady z rozdzielczoscia, ktora powinna byc standardem.

Po Watch Dogs, w sieci juz jest glosono o roznicach w Destiny. Nie o takiego Xbona walczylem!

Gdzie masz o różnicach destiny? Link?

Opublikowano

Juz wklejalem z 25 stron temu.

Destiny’ PS4 and Xbox One beta resolution differences hinted. 

The upcoming multiplatform video game, “Destiny,” may not look the same on the PS4 and Xbox One. According to a report by Gear Nuke on Nov. 3, a tester who got to play an alpha version of the shared-world shooter disclosed that the multiplatform video game has better graphics on Sony’s new console when compared to Microsoft’s next-generation system. The individual stated that the PS4 version of “Destiny” looks sharper that the Xbox One iteration, suggesting that the video game will have resolution differences between the two platforms.

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

(W sumie to tak malo prawdopodobne, cnie ?)

Edytowane przez easye

Opublikowano

są pierwsze recki WD - prawie same 8/10 i 9/10 pomimo tego, że w każdej recce autor wytyka sporo wad, najlepsze są plusy, ze grafika jest amazing....(pipi)a (pipi).ane spzedawczyki

Ale czemu tak myslisz? Bo na youtubie w 360p ogladales? Opinie graczy mowia ze ta gra jest ladna, efekty czasteczkowe, pogodowe ryja leb.

A sama gra tez nie jest jakos mega slaba, ale napisze wiecej jak sam w srode poloze na niej rece.

Oczywiscie darmowe tablety pewnie dodaly 1-2 do oceny w niektorych recenzjach.

Ja grałem i nie wiem co jest amejzing w grafice WD. Graficznie jest bardzo nierówno, momentami gra wygląda jak kilkuletnie GTA4 (nie przesadzając) a te ładniejsze momenty też nie są jakimś graficznym cudem. Widać ziarnistość tekstury asfaltu jak jest mokra i odbija się w niej światło wow taki next gen. 

Żadne tam efekty cząsteczkowe czy pogodowe nie ryją łba. Fajnie się drzewa na wietrze ruszają i woda jest spoko, to tyle. Fajne efekty cząsteczkowe to można zobaczyć w nowym Infamous a nie tutaj.

Warto wspomnieć jeszcze to pojawianie się samochodów i przechodniów około 100 metrów lub mniej przed nami. Wygląda to śmiesznie tak samo jak popup tekstur. Next gen pełną gębą. Słabo wykonany jest też dym który robi wrażenie tylko na screenshotach.

Nie skończyłem i nie grałem długo więc nie będę oceniał całości ale technicznie obok "amejzing" to nie stało.

Opublikowano

The upcoming multiplatform video game, “Destiny,” may not look the same on the PS4 and Xbox One. According to a report by Gear Nuke on Nov. 3, a tester who got to play an alpha version of the shared-world shooter disclosed that the multiplatform video game has better graphics on Sony’s new console when compared to Microsoft’s next-generation system.

The individual stated that the PS4 version of “Destiny” looks sharper that the Xbox One iteration, suggesting that the video game will have resolution differences between the two platforms.

http://www.examiner.com/article/destiny-ps4-and-xbox-one-beta-resolution-differences-hinted

Ok. Dzięki. Eksperci twierdzą, że w następnych latach różnica między wersjami będzie się powiększać, głównie dzięki gpgpu.

Opublikowano

a fabularnie chociaz jest do przelkniecia ?

Ragus pisze w temacie WD, że jest ok. Ja się nie wypowiadam bo chyba do połowy nie doszedłem nawet. 

Opublikowano

Nie skończyłem i nie grałem długo więc nie będę oceniał całości ale technicznie obok "amejzing" to nie stało.

Dostał byś tableta to też byś wszędzie pisał ze jest "amejzing" :whistling:

Opublikowano

The upcoming multiplatform video game, “Destiny,” may not look the same on the PS4 and Xbox One. According to a report by Gear Nuke on Nov. 3, a tester who got to play an alpha version of the shared-world shooter disclosed that the multiplatform video game has better graphics on Sony’s new console when compared to Microsoft’s next-generation system.

The individual stated that the PS4 version of “Destiny” looks sharper that the Xbox One iteration, suggesting that the video game will have resolution differences between the two platforms.

Ok. Dzięki. Eksperci twierdzą, że w następnych latach różnica między wersjami będzie się powiększać, głównie dzięki gpgpu.

XDDDD

ICE team od Sony wiec dziwne zeby nie gadali inaczej. Tak pamietamy, powiekszona moc 10-100 krotnie i smooth 30-60FPS.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano
ICE team od Sony wiec dziwne zeby nie gadali inaczej. Tak pamietamy, powiekszona moc 10-100 krotnie i smooth 30-60FPS.

Nie pamiętam by ICE team cokolwiek mówił na ten temat, ale O.K.

Opublikowano

@Moldar kto grał w 720p ten grał :teehee: a obiecywali 1080 juz na ps3 xD no ale ten podnieta 1080 a kupujecie gry wash docs w 900p i tasowanko pod bf4 w takiej samej rozdzialce to jak to z wami w końcu jest? No i nie mówicie, że jest mniejsza różnica niż 720p bo nie o to chodzi.

Opublikowano

WD na PS4 chodzi w 900p?!

Opublikowano

@Moldar kto grał w 720p ten grał :teehee: a obiecywali 1080 juz na ps3 xD no ale ten podnieta 1080 a kupujecie gry wash docs w 900p i tasowanko pod bf4 w takiej samej rozdzialce to jak to z wami w końcu jest? No i nie mówicie, że jest mniejsza różnica niż 720p bo nie o to chodzi.

Napisałem, że będę i tak takie gry pewnie kupować, bo wyjścia nie mam, ale nigdy nie będę z tego zadowolony. Powinno być full HD i koniec tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.