Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

.

Ok, ale nie zamieniłbym swojej biblioteki z PS3, na te gierki. :)

Ja też nie. ALE ALE! Zdradzę Ci sekret! Nie musisz! Możesz mieć to i to! Nikt nie chodzi i nie sprawdza, czy masz tylko jedną konsolę. Możesz mieć dwie! I pograć w Uncharted, a na drugi dzień w Zeldę! Niesamowite, prawda? Chyba odmieniłem Twoje życie

Opublikowano

Ja cholernie żałuję, że Nintendo odpadło w wyścigu zbrojeń i w momencie premiery Wii obrało kompletnie odmienną ścieżkę. Teraz mając Wii U nic nie zapowiada wyjścia z dołka, a marzy mi się konsola od nich z mocą zbliżoną do Xbone'a/PS4...

Jako mały szczaw miałem mnóstwo różnych gazetek konsolowych, a N64 pierwszy raz zobaczyłem w jednej z nich (o rany, pojęcia nie mam w której). Moi bracia mocno mnie wkręcali w ten świat, ale N64 nigdy do mnie nie wpadło. Mieli PSXa jak wszyscy w tych czasach w Polsce. Później, chyba w 1998 roku zobaczyłem Goldeneye na N64 i zakochałem się w tym sprzęcie. Szkoda, że wtedy byłem za mały by cokolwiek było ode mnie zależne :confused:

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Ja też nie. ALE ALE! Zdradzę Ci sekret! Nie musisz! Możesz mieć to i to! Nikt nie chodzi i nie sprawdza, czy masz tylko jedną konsolę. Możesz mieć dwie! I pograć w Uncharted, a na drugi dzień w Zeldę! Niesamowite, prawda? Chyba odmieniłem Twoje życie

Nie, Mendrek nie może, Mendrek to synonim "TYLKO SONY". :(

Opublikowano

A w Sony kolejne cięcia. Oni naprawde maja spore problemy.

No właśnie co tu się dzieje :( Dywizję Xboxa objął Elop - kretyn i debil który swoimi poczynaniami doprowadził do całkowitego upadku Nokii i wyeliminowania jej z areny liczącej się firmy telefonicznej. Jak wielkim palantem trzeba być, żeby dawać temu człowiekowi nadzór nad czymkowiek... Sony rezygnuje z Vaio i zamyka większość sklepów w USA (zaskoczyła mnie ich liczba, tylko 31. Zostanie 11. Na całe stany?!). Zwalnia 5000 pracowników. Wywala ludzi z SSM, wypuszcza konsole zrobioną z dosyć słabych materiałów. W sumie tylko TV są faktycznie najwyższej jakości od pewnego czasu. Przestali się liczyć w przypadku sprzętu Hi-Fi, słuchawek też nie robią znakomitych, MP3 padło, Xperie niestety nie mają szans w konkurencji z Samsungiem (inna sprawa, że niektóre modele tych Xperii są tragiczne). Lustrzanki przegrywają z Niconem i Canonami. Vita ledwo żyje.

Microsoft chciał zawojować świat wszechobecnym DRM, chmurą, stałym podpięciem do sieci i wykorzystaniem streamingu, ale gracze to zbojkotowali. Ich konsola jest słaba i technologicznie przegrywa z PS4. Chwilowo brakuje tutaj perspektyw na jakieś faktycznie dobre gry (no, Horizon 2). Don mówi, że dla osób nie mających połączenia z netem mają Xboxa 360. Targi E3 od lat zaliczają spadek formy. Szczególnie tragiczny rok 2011/2012 :/

Nintendo brzytwy się chwyta, inwestorzy wymuszają na nich wydanie swoich gier na smartfony. Firma udostępnia licencje firmom trzecim na wykorzystywanie swoich postaci. Konsola w rok sprzedała się w liczbie 5,5 mln egzemplarzy (tragicznie). Tylko 3DS ich trzyma przy życiu. Zamykają serwery Wii, czyli odcinają się od jakichkolwiek rozgrywek sieciowych na tej konsolce. Zero wsparcia devów 3rd party, gier na wyłączność jak na lekarstwo. Braki pomysłów, sprawdzone IP, odpadł nowy ex od Microsoftu, ludzie skupili się na przejedzonych Gearsach. To samo w Sony...

Co tu się dzieje ;(

Opublikowano

Ostatnie doniesienia ze stajni Sony mozna podsumowac tak:

Do you wanna play a little game?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

akurat era ps3/x360 przez spopularyzowanie gry w sieci i gry z cyfrowej dystrybucji juz az tak nie obrosla piractwem ale era psx i ps2 to bylo jedno wielkie piractwo w naszym kraju. Gieldy komputerowe, nagrywnie po kumplach po mieszkaniach - kazdy piracil, na inne konsole nikt nie patrzyl bo w tamtych czasach ich zakup i pozniejsze kupno gry w cenie 1/3 pensji to byla abstrakcja. Nawet jak ktos na standzie w markecie widzial cos na n64 i sie slinil do szyby to szybko rodzice sprowadzali go na ziemie i dalej wracal do krola polskich podworek czyli playstation

Wiesz Ficek.. jest w tym sporo racji.. ale jednak brak piratów to nie był jedyny powód niskiej popularności N64 w Polsce. Był to tylko jeden z przynajmniej kilku powodów. PSX był jednak szerzej dostępny i jakby nie patrzeć było na niego ZNACZNIE więcej gier.

Poza tym przecież nie tylko u nas PSX "zawojował" świat. Ogólnie pierwsze PlayStation poszło w ponad 100mln egz. a N64 w 30mln. Na zachodzie taka dysproporcja raczej nie była spowodowana piractwem na PSX'ie.

Jeśli idzie o X360 i PS3 to piractwo na X'ie pojawiło się dużo wcześniej i było łatwiejsze.. ale poza Polską to nie ono zdecydowało o jego popularności. Z moich znajomych, którzy mieli X'a tylko jedna osoba miała go nieprzerobionego.. (w 2007 roku, nie wiem czy wtedy były juz piraty na X360.. chociaż pewnie tak) i potrzymała go tylko kilka miesięcy.

e: Jak ja kupiłem (a raczej dostałem :P) PSX'a, na rynku było już N64 i wiedziałem o jego istnieniu, jednak świadomie wybrałem PSX'a nie przez piraty ale przez gry. Przede wszystkim przez Gran Turismo.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Nintendo brzytwy się chwyta, inwestorzy wymuszają na nich wydanie swoich gier na smartfony. Firma udostępnia licencje firmom trzecim na wykorzystywanie swoich postaci. Konsola w rok sprzedała się w liczbie 5,5 mln egzemplarzy (tragicznie). Tylko 3DS ich trzyma przy życiu. Zamykają serwery Wii, czyli odcinają się od jakichkolwiek rozgrywek sieciowych na tej konsolce. Zero wsparcia devów 3rd party, gier na wyłączność jak na lekarstwo. Braki pomysłów, sprawdzone IP, odpadł nowy ex od Microsoftu, ludzie skupili się na przejedzonych Gearsach. To samo w Sony...

Co tu się dzieje ;(

O Nintendo to ty sie nie martw, maja takie zapasy gotowki ze predko nie padna. Wlasciwie to nigdy nie padna, maja kilka marek ktore zawsze na nich zarobia. Z Wiiu z(pipi)ali ale stac ich na to.
Opublikowano

[...]Xperie niestety nie mają szans w konkurencji z Samsungiem [...]

W czym? W byciu masowym szmelcem?

Problemem telefonów Sony jest ich zbyt wysoka cena. Porównaj jednak wykonanie topowych modeli Sony i Samsunga, a zobaczysz skąd taka różnica w cenie. Rzecz w tym, że 90% potencjalnych klientów tego nie wie/nie widzi lub nie zależy im na tym na tyle aby dopłacać.

Btw. obczaj Xperię Z1 Compact ;)

Opublikowano

.

Otóż nie do końca, bowiem obok kwestii finansowej, bardziej dokuczliwa jest kwestia czasowa. Mam tyle do grania i nadrabiania na PS3, że nie ma już miejsca na gierki z Wii U ;)

Opublikowano

[...]Xperie niestety nie mają szans w konkurencji z Samsungiem [...]

W czym? W byciu masowym szmelcem?

Problemem telefonów Sony jest ich zbyt wysoka cena. Porównaj jednak wykonanie topowych modeli Sony i Samsunga, a zobaczysz skąd taka różnica w cenie. Rzecz w tym, że 90% potencjalnych klientów tego nie wie/nie widzi lub nie zależy im na tym na tyle aby dopłacać.

Btw. obczaj Xperię Z1 Compact ;)

Miałem w swoim życiu kilka Xperii i kilka Samsungów. Śledzę ten rynek, bo uwielbiam różne mobilne rzeczy. Nie uważam, by Samsung produkował telefony, które są "masowym szmelcem". Nie mają może wspaniałego wykonania, ale w temacie Androida to dalej lider i Note 3 jest fantastyczny (jeżeli chodzi o to, co sobą reprezentuje). Jest wielki, ale to już kwestia preferencji. Jestem zadowolony z iPhone'a, ale liczę że Apple wreszcie pójdzie po rozum do głowy i w tym roku dokona dużych postępów. Cena nie jest moim zdaniem żadnym problemem, bo Z2 w stosunku do S5 dalej nie oferuje niczego wspaniałego (w dodatku wyświetlacz dalej ma słabiutki), a cena jest niemal identyczna. Ale to nie temat o telefonach :P

W każdym razie o Nintendo zaczynam się martwić, bo tu nie chodzi o to ile oni mają hajsu. Bardziej o przychód i zysk tej firmy w skali roku fiskalnego. Jeżeli nie będą generować dochodów, to pomimo milionów yenów na koncie po prostu padną, bo nie będą mogli zagwarantować płynności finansowej i odpowiedniego zaplecza inwestorów i sponsorów. Spadnie zainteresowanie nimi na arenie międzynarodowej i nawet te dolary i yeny na kontach nie wyciągną ich z grobu.

Opublikowano

.

Otóż nie do końca, bowiem obok kwestii finansowej, bardziej dokuczliwa jest kwestia czasowa. Mam tyle do grania i nadrabiania na PS3, że nie ma już miejsca na gierki z Wii U ;)

Mając kilka konsol nie musisz ogrywać crapów typu Crisis czy Call of Juarez, ani "perełek z plusa". Grasz tylko w najlepsze gry na rynku. Kilka konsol nie oznacza, że grasz więcej. Grasz w lepsze gry

Opublikowano

Call of Juarez to crap? Rozumiem Cartel, ale reszta? Boże, Nintendo faktycznie wypruło Ci mózg. :confused:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Może nie Nintendo, ale ogólna jakość gier. Przyzwyczajony jestem do lepszych gier niż do tych na 7+. Ale spoko, perełki z plusa też są dla ludzi

Opublikowano

Ja tam tez twierdze ze Samsung robi szmelcowate telefony i nie maja startu do Z,Z1,Z1 Compact, (zapowiedzieli chyba tez Z2 czy mi sie przeslyszalo)

Mowie teraz tylko o topowych modelach.

1.HTC

2.Sony

3.Lumia

4.Samsung

Jesli chodzi o jakosc itd, pomijam tak idiotyczne rozwiazania jak klejenie ekranu do obudowy przez co wymiana szybki w glupich S-kach Samsunga jest wydatkiem 1/3 nowego telefonu lub w przypadku nowszego modelu S4 wartosci polowy telefonu, gdzie u konkurencji z ktorej tak kazdy sie smieje bo taka drozyzna(mowa o Apple) wymiana szybki to koszt 100zl.

Rowniez czekam na nowego iPhonea oby go nie spier.dolili, tyle z off topu.

Mysle ze te targi E3 odpowiedza na pytanie o przyszlosc branzy ktora tak lubimy, bo patrzac na to co sie dzieje to czarno to wszystko widze.

Ciesze sie ze Sony rezygnuje z Vaio.

Opublikowano

No jak bym patrzył na oceny to w takiego genialnego Niera nigdy bym nie zagrał.

Opublikowano

A jak ja bym nie patrzył to bym stracił mnóstwo godzin na ogrywanie crapów

Opublikowano

Lepiej grać w 20 Mariana.  reggie.png

Opublikowano

Druciak, a w czym problem jeżeli są dobre? Nie mam ciśnienia na nowe ip

Opublikowano

Widzę, że  eX4cT nawet w temacie telefonów ch.uja wie.

Opublikowano

Druciak, a w czym problem jeżeli są dobre? Nie mam ciśnienia na nowe ip

A ludzie krytykuja innych jak graja w 20 odslone Call of Duty, ale granie w 20 Mariana jest trendy i fajne. + 5 do bycia cool bo only on Nintendo Consoles

Widzę, że eX4cT nawet w temacie telefonów ch.uja wie.

A co urazilem cie bo masz Samsunga Galaxy S3?

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka ?  stwierdzam jedynie fakt. 

Cię, Ciebie wypadło by z dużej napisać, no ale co ja od Ciebie wymagam. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka ? stwierdzam jedynie fakt.

Oparty na Twojim "widzimisie" dzieki, wszyscy beda od teraz wiedzieli ze nie mam racji.

Przepraszam za literowke, ludzie tu twierdza ze na zmywaku w Irlandii pracuje wiec potraktuj to jako literowke przez mokre rece podczas pracy.

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.