Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

lepiej obejrzyjcie ten filmik

to będzie goty tego roku, a nie jakieś batmany i destiny. gdzie jaranko, nemesis? bluber? aux? mate?

To słaby rok się zapowiada. Do recenzji podchodzę z ostrożnością, ale wstępne 7- w PE, raczej nie napawa nadzieją na GOTY. Mimo wszystko PE raczej wystawia dosyć bezpieczne noty na poziomie późniejszych średnich ocen.

Jezu, ktoś jeszcze poważnie bierze opinie PE? Jakbym miał się sugerować ocenami to nie zagrałbym w gry Sudy (a takie Shadows of the Damned to bardzo dobra gra i trochę mi się kojarzy z nowym tworem Mikamiego) i inne takie, takie. Nie bądzcie każualami, że cyferka i od razu jaranko. 

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

http://www.junkiemonkeys.com/is-this-the-new-guerrilla-games-ip/

Tu są (rzekomo) concept-arty z nowego IP Guerilla Games (które ma być RPG). Nie mogę ich przekleić (strona mi na to nie pozwala), a nie chce mi się kombinować, więc wbijajcie w link i zobaczcie. Wyglądają słabo - tzn. jak dla mnie bez żadnego polotu czy pomysłu. Nudne. 

O ile to prawdziwe to czekam co prawda na więcej, ale same szkice postaci bez charakteru.

Na gafie sie to juz przewijalo pare dni temu i NIE, to NIE sa concept arty z nowej gry GG.

A scenariusz o ile sie orientuje pisze koles od New Vegas a nie Crysisa 2.

Opublikowano
A scenariusz o ile sie orientuje pisze koles od New Vegas a nie Crysisa 2.

nice

Na gafie sie to juz przewijalo pare dni temu i NIE, to NIE sa concept arty z nowej gry GG.

not so nice

Opublikowano

Jeśli do czegoś miałbym przypisać te arty to prędzej do skasowanej gry Sony Santa Monica. Guny są. Oręż jest. Chłopki z artów wyglądają jak różne klasy postaci. Destiny w wersji Sony jak w mordę strzelił. ;)

Opublikowano

No i ch.uj że wychwaliłem TLOU pod niebiosa, dla klapów obelga to nawet pisanie o exach xboxa w jednym zdaniu z tymi na ps3. to już jest choroba...

Alan wake to nie ex. Szach mat.
Opublikowano

A dla mnie Alan to razem z TLOU gierki które mają to coś, są "inne" a przez to zayebiste.

Ukończ jeszcze MGS3 Subsistence, Silent Hill 2, Okami HD oraz SOTC, a zrozumiesz co znaczy "Więcej niż gra video". Dwa pierwsze znajdziesz na xbox live.

Opublikowano

Dla niektórych klapków powinni robić filmy interaktywne a nie gry bo widocznie to im się bardziej podoba.

RAD dobrze wie, że gameplay nie sprzeda januszom gry więc jest to sprawa drugorzędna.

Co???  :turned:  Przecież to gameplay właśnie sprzedaje te pifpafy, cody, battlefieldy, kanter strajki, titanfalle i inne gówna typu fps będące rakiem branży - to czego brakuje w tych tępych pifpafach to porządna fabuła, tego janusz kijem nie dotknie. Co niby stanowi o popularności gier typu lol, dota czy minacraft? Może rozbudowana fabuła? :teehee: Takie mieliśmy w latach 90 - najlepszych dla gier - wtedy strzelanki stanowiły może 20% rynku, a teraz 95% - był natomiast cały wybór mainstreamowych gier dla ludzi którzy oczekują od gier czegoś innego niż testu zręczności. Dzisiejsze gimby wychowane na multiplayerowych sieczkach nie rozumieją że gameplay to nie tylko aspekt zręcznościowy - w rpgach, jrpgach, symulacjach, przygodówkach, strategiach testowałeś mózg, a nie szybkość paluchów. Dzisiaj jak coś nie jest zręcznościówką z multi bez fabuły, to dla januszy jest samograjem. Czasy bezmózgów.

Opublikowano

Nie czytałem jeszcze nowego ekstrima, ale pamiętam że dziennikarze majacy styczność z TEW narzekali na zbyt łatwy poziom trudności. Poziom trudności podczas prezentacji... W dzisiejszych scasualowanych czasach... Zapewne na normalu... <ok> Śmiem wątpić czy TEW dostanie ostatecznie poniżej 8- w wersji na psone. Chyba że nawali w kwestiach technicznych, framerate itp.

Opublikowano

A dla mnie Alan to razem z TLOU gierki które mają to coś, są "inne" a przez to zayebiste.

Ukończ jeszcze MGS3 Subsistence, Silent Hill 2, Okami HD oraz SOTC, a zrozumiesz co znaczy "Więcej niż gra video". Dwa pierwsze znajdziesz na xbox live.

yy nie? To "coś" to nie jest dla mnie skośnooki klimat wybacz.

No i ch.uj że wychwaliłem TLOU pod niebiosa, dla klapów obelga to nawet pisanie o exach xboxa w jednym zdaniu z tymi na ps3. to już jest choroba...

Alan wake to nie ex. Szach mat.

no tak, zapomniałem że przez 2 lata Alan według klapków "nikogo" a jak już wyszedł na PC to od razu torrentownie i preload na steamie poszedł w ruch.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Co???  :turned:  Przecież to gameplay właśnie sprzedaje te pifpafy, cody, battlefieldy, kanter strajki, titanfalle i inne gówna typu fps będące rakiem branży - to czego brakuje w tych tępych pifpafach to porządna fabuła, tego janusz kijem nie dotknie. Co niby stanowi o popularności gier typu lol, dota czy minacraft? Może rozbudowana fabuła? :teehee: Takie mieliśmy w latach 90 - najlepszych dla gier - wtedy strzelanki stanowiły może 20% rynku, a teraz 95% - był natomiast cały wybór mainstreamowych gier dla ludzi którzy oczekują od gier czegoś innego niż testu zręczności. Dzisiejsze gimby wychowane na multiplayerowych sieczkach nie rozumieją że gameplay to nie tylko aspekt zręcznościowy - w rpgach, jrpgach, symulacjach, przygodówkach, strategiach testowałeś mózg, a nie szybkość paluchów. Dzisiaj jak coś nie jest zręcznościówką z multi bez fabuły, to dla januszy jest samograjem. Czasy bezmózgów.

No, te doty i lole zarabiają rocznie więcej niż wszystkie exy Sony wydane w danym roku.

Opublikowano

lepiej obejrzyjcie ten filmik

to będzie goty tego roku, a nie jakieś batmany i destiny. gdzie jaranko, nemesis? bluber? aux? mate?

To słaby rok się zapowiada. Do recenzji podchodzę z ostrożnością, ale wstępne 7- w PE, raczej nie napawa nadzieją na GOTY. Mimo wszystko PE raczej wystawia dosyć bezpieczne noty na poziomie późniejszych średnich ocen.

Jezu, ktoś jeszcze poważnie bierze opinie PE? Jakbym miał się sugerować ocenami to nie zagrałbym w gry Sudy (a takie Shadows of the Damned to bardzo dobra gra i trochę mi się kojarzy z nowym tworem Mikamiego) i inne takie, takie. Nie bądzcie każualami, że cyferka i od razu jaranko. 

Ja wiem, że tutaj każdy jest jak tabula rasa i jedyne co bierzecie pod uwagę to własna opinia plus kilku znajomych z podobnym gustem, ale skoro tak, to co powoduje, że ta gierka ma taki kredyt zaufania oprócz spreparowanych trailerów?

Opublikowano

@ MaZZeo

Prawdziwie skosnooki klimat posiada z wyż. wym. tylko Okami. Jesli chodzi o MGS, pomijając żarty Kojimy i konwencję tandetnych filmów o bondzie lat 60', (która notabene doskonale podkreśla kontrast i historię upadku głównego bohatera, kompletnie oderwanego od mitu amerykańskich herosów lat 60'), to także zachodni flow. Jeśli poruszyło cię i zmusiło do myślenia zakończenie TLOU, gwarantuje że zakonczenie MGS3 i bonusowy dialog po napisach zwyczajnie rozwalą. Same with SH2 i odp. jaką przyniesie wizyta w pewnym pokoju hotelowym.

Wierz mi, też miałem kiedyś podobne podejście co ty do niektorych marek. Dopóki nie odłozylem uprzedzeń.

E: W zasadzie MGS3 i jego ukryty ending po napisach robi bardziej, kiedy zna się już przynajmniej scenariusz "jedynki", zwłaszcza że "trójka" to prequel do jego wydarzeń. Sytuacja podobna jak z Halo Reach.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ci co krzyczeli "dajta w koncu te nowo generacjo" chyba nie spodziewali sie, ze tworcy ogranicza sie jedynie do sprzetu xD.

No ja w sumie się spodziewałem, dlatego płakałem o nową generację już dawno temu. Gdyby konsole wyszły jakoś na początku 2012 (tak jak powinny były), to teraz byśmy już pływali w naprawdę świeżych i nowych tytułach, a konsole pewnie zaliczały by pierwsze obniżki/lepsze modele. A tak to mamy połowę 2014 i nadal w du,pie.

Opublikowano

No, te doty i lole zarabiają rocznie więcej niż wszystkie exy Sony wydane w danym roku.

A Justin Bieber zarabia więcej niż wszyscy szanowani muzycy jazzowi razem wzięci. Co to zmienia? Znowu wyskakujesz z argumentem że jak coś się lepiej sprzedaje to jest lepsze, którego się zaraz będziesz wypierał?

Opublikowano

http://kotaku.com/a-developers-defense-of-30-frames-per-second-1580194683

60 fps is really responsive and really cool. I enjoy playing games in 60 fps," Jan told me. "But one thing that really changes is the aesthetic of the game in 60 fps. We're going for this filmic look, so one thing that we knew immediately was films run at 24 fps. We're gonna run at 30 because 24 fps does not feel good to play. So there's one concession in terms of making it aesthetically pleasing, because it just has to feel good to play.

Takiego bulszitu dawno nie czytałem (poza CW). Teraz niski framerate każdej gry na "next geny" będzie usprawiedliwiany "filmowością" i celowym zabiegiem, bo developerzy zmuszeni są tworzyć gry na mało wydajne maszynki...

Opublikowano

A Justin Bieber zarabia więcej niż wszyscy szanowani muzycy jazzowi razem wzięci. Co to zmienia? Znowu wyskakujesz z argumentem że jak coś się lepiej sprzedaje to jest lepsze, którego się zaraz będziesz wypierał?

Oczywiście, że się będę wypierał, bo raz tak nie jest, a dwa to są f2p więc jak to się ma sprzedawać? Zacznij w końcu myśleć planktonie.

Sorry, to jest nierealne, nie wiem czego ja od Ciebie oczekuję w ogóle. :turned:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Szkoda, że kiedyś były point n clicki jak monkey island czy grim fandango a teraz są kapiszony pokroju walking dead czy heavy rain są stawiane jako ekwiwalent dla wyżej wymienionych tytułów. Swoją droga grales observer w machinrium albo w botanicule?

Opublikowano

Dzisiejszym "samograjom" w rodzaju HR, TWD brak po prostu dobrych zagadek. Tym znacząco odbiegały te tytuły w latach 90'. Scenariusz i gameplay takiego Beyond 2 Souls to już taki poziom porażki że nawet ludzie, ktorym podobał się Heavy Rain, czy wspomniany TWD z niego ryją.

Opublikowano

Tak bluber. Walking Dead jest cieniem dawnych przygodówek, ale i tak biorę w ciemno każdą grę Telltale nad kolejnego fpsa. W Beyonda nie grałem bo Cage już nie raz pokazał ze nie umie zrobić historii na poziomie, szkoda czasu.

to są f2p więc jak to się ma sprzedawać

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mikropłatność_(gry_komputerowe)

Polecam nadrobić brak wiedzy.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Historia HR była akurat spoko, ale scenariusz miał kilka zgrzytów, których nie dało się już naciągnąć. Jako film dałbym mu 7 i obejrzał raz na tv4, ale możliwość usmiercenia jednej, dwóch, a nawet wszystkich postaci (i to nie tylko pod koniec gry), tudzież wywołanie niezbyt szczęśliwych zakończeń dla tych, którzy przeżyli, znacznie podbijał fun i żywotność. Marzy mi się taki TLOU, czy inny tytuł action adventure AAA z tyloma odnogami i mozliwymi kombinacjami zakończeń. Tylko bez dziur fabularnych.

Opublikowano

Powiem wam że ładny ten WD, sam gameplay też nie taki zły, pare fajnych rozwiązań, samo hakowanie też ciekawe, ogólnie największym minusem gry to model jazdy, zresztą jak w GTA V

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mikropłatność_(gry_komputerowe)

Polecam nadrobić brak wiedzy.

Polecam rozróżnianie sprzedaży kopii od mikropłatności. Sam napisałeś "co się lepiej sprzedaje", a nie "co lepiej zarabia"(zwłaszcza, że ja sam pisałem o zarobkach, problemy z czytaniem?). Pierwsze odnosi się do ilości kopii, drugie właśnie do gier f2p gdzie, w grę może zagrać każdy bo jest za darmo i czerpie już czysty zysk na mikropłatnościach.

Powiem wam że ładny ten WD, sam gameplay też nie taki zły, pare fajnych rozwiązań, samo hakowanie też ciekawe, ogólnie największym minusem gry to model jazdy, zresztą jak w GTA V

Lel, nie.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mazzeo nie grał w takie gry jak MGS, ICO, SOTC, OKAMI, SH2? Powiedz, że jeszcze nie grałeś w FFX, o FVII nie wspominam, bo wówczas nie widziałeś co to PSX.

loser.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.