Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Druciak, a w czym problem jeżeli są dobre? Nie mam ciśnienia na nowe ip

Czyli:

20 Marian jeśli jest dobry  - OK

Perełka z plusa typu Metro: LL, Tomb Raider czy FC3, które są dobre, a nawet bardzo, bardzo dobre(często lepsze niż nie różniące się od siebie niczym Mariany) - NIE OK

Czy tylko dla mnie coś tu nie gra?

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano
  • Autor

Samsungi to masowy szit. Sony jakością ma najbliżej so apple a no i jest najszybsze ;)

Mowie o topowych modelach ;)

Opublikowano

Słuchaj tu nikt dowodów w tej sprawie nie potrzebuje, już nie raz błysnąłeś brakiem wiedzy, więc kredyt zaufania już dawno przepadł, także sorry no bonus. 

Opublikowano

Samsungi to masowy szit. Sony jakością ma najbliżej so apple a no i jest najszybsze ;)

Najszybszy jest Nexus, jesli mowa o Androidach, tylko na Nexusa zamienilbym mojego iPhona.
Opublikowano

Mając kilka konsol nie musisz ogrywać crapów typu Crisis czy Call of Juarez, ani "perełek z plusa". Grasz tylko w najlepsze gry na rynku. Kilka konsol nie oznacza, że grasz więcej. Grasz w lepsze gry 

Zanim doszedłbym do gierek z Wii U, to mam nadal mnóstwo gier z PS3 do nadrobienia, sorry ale jakąś hierarchię muszę trzymać. Najpierw gry z PS3, potem ewentualnie gry z Wii U. Niestety na Wii i Wii U czasu nie starcza, więc nie mam konsol Nintendo. Oczywiście wszystko to jest dyktowane moimi potrzebami i gustem.

Gry z Plusa są świetne, na tyle że stawiam wiele z nich ponad wszystko co na Wii U czy Wii. Call of Juarez: Gunslinger to najlepszy fps westernowy od czasów Outlaws i jedna z najmiodniejszych gier w które grałem. Szkoda, że wielu patrzy na serię przez pryzmat Cartel...

I ten OST <3

http://www.youtube.com/watch?v=yPNng4DCgP8

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Skąd przekonanie o masowym chłamie? Mieliście w rękach S4 albo Note'a 3? To z Xperiami miałem ogromne problemy, z ich zamulonym i zasyfionym systemem czy beznadziejną nakładką na Androida. Samsung w temacie wykonania jest faktycznie słaby, ale w przypadku oprogramowania bardzo daje radę. Znacznie lepiej od wszelkich Xperii. Zgodzę się natomiast, że Nexus i czysty Android są niezastąpione. Na tę chwilę, gdybym wymieniał swojego iPhone'a to tylko na Note'a 3, albo poczekam na coś znacznie większego od Apple, bo te 4 cale już mnie męczą. Tym bardziej, że obok często bawie się tym Notem 3 i jestem nim zauroczony, a wyświetlacz to mistrzostwo. No i mnóstwo rzeczy notuje ;) W każdym razie kwestia preferencji.

Btw, wracając do tematu. Zastanawiam się, co by było, gdyby Apple wspierało rynek konsolowy, osiągnęło sukces i wydało następce swojego sprzętu - Apple Bandai Pippin.

Pippin-Atmark-Console-Set.png

Wygląda, jakby Sony ze swoim nowym padem do PS3 wzorowało się na Pippinie. Też ma kształt bumerangu ;) W każdym razie ten sprzęt, jak na lata w których wychodził, był całkiem mocny. Pojawił się w roku 1995, a miał procesor PowerPC 66 MHz, do 8 MB dzielonej pamięci RAM, 128 kb pamięci graficznej, wyświetlał rozdzielczość 640x480 w 8 i 16 bitach. Zaprzestano jego produkcji raptem dwa lata później, lecz, z odpowiednim wsparciem, móglby sporo nawojować. Memorki sięgały wielkości 16 MB. Trochę mocniejszy od PSXa, zagadkowy ten pad, ale też w tamtych czasach warunku niespecjalnie sprzyjały Apple do dbania o konsole do gier, a Pippin nie tyle nią był, co charakteryzowano go na "kombajn multimedialny". Ot, taka ciekawostka.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Czyli:

Perełka z plusa typu Metro: LL, Tomb Raider czy FC3, które są dobre, a nawet bardzo, bardzo dobre(często lepsze niż nie różniące się od siebie niczym Mariany) - NIE OK

A lepsze są, bo kto tak twierdzi? Ty? Bitch please...

Opublikowano

Sa gorsze bo kto tak twierdzi? Ty? Bitch please

Dla niego MC jest wyznacznikiem zaje.bistości gier. :(

Gra tylko w gry 90+.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czyli:

greg ty czasem piszesz posty jak nadety bufon, sa ludzie ktorym sety marian sie rpzejadl lub po prostu nie lubia serii i wola tomb raidera czy metro bo to tez przeswietne gry i akurat ich typ rozgrywki lub klimat bardziej odpowiada.

sam przyznasz ze kolorowa paleta gier nintendo moze sie niektorym nie podobac. oczywiscie sa tacy co lubia kreskowki jak ni no kuni a szydza czyms tak samo kolorowym od nintendo ale to juz falszywa obiektywnosc

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Tak, grajmy w indyki tylko, w gry które "dla klimatu" (raczej z powodu budżetu) są w stylu "8 bit/16 bit". Ja wiem że PC szczyci się tymi indykami, ale to nie powód byśmy my mieli się szczycić graniem w nie. Siła tkwi w produkcjach AAA, one pchają ten wózek zapewniając progres, a indie gamesy co najwyżej to ciekawostka. Coś jak przejażdżka dorożką odpoczywając od ciągłej jazdy Ferrari.

Poza tym dwie rzeczy:

1. To że tzw. "bezpieczne finansowo" rzeczy są wymuszane na devach to nie jest fanaberia wydawców, ale czysta kalkulacja wynikająca z jednego, niepodważalnego faktu - LUDZIE TEGO CHCĄ. 

2. Mimo wszystko nowe rzeczy to nie jest domena wyłącznie indie, ale też wiele z nich pochodzi od AAA, gdzie wydawcy pozwolili sobie na ryzyko nowości, albo byli bardziej liberalni. Wspomniany cover system, to zasługa gry AAA która go spopularyzowała, czyli w zasadzie Gears of War, a nie jakiegoś indyka za cztery dolce.

Także sorry Adi, ale nie masz racji, i nie naganiaj ju.ż ludzi na komputry, bo jeszcze ktoś się nabierze.

A ty jak zwykle nie przeczytasz uważnie tylko wylewasz ten gnój na forum.

Nigdzie nie napisałem że gry AAA są gorsze od gier indie jak również nikt kto ma choć trochę więcej rozumu od ciebie nie zaprzeczy że wiele gier indie jest w 2D ze względu na budżet. To logiczne że ekipa robiąca często gry w garażu nie będzie miała za dużo pieniędzy (chyba że zbierze z kickstartera).

Sens mojej wypowiedzi był taki, że w tej chwili gry indie mają duży potencjał na rozwinięcie branży gier poprzez świeże pomysły które w razie sukcesu mogą być na przykład kopiowane przez twórców gier AAA.

@1 Ale niby w jaki sposób to przeczy temu co napisałem wcześniej? Nie jest to napewno sama fanaberia wydawców ale wystarczy posłuchać gościa ze studia Warhorse (twórcy Kingdom Come) który mówił jak wyglądały w ich przypadku naciski ze strony wydawców żeby dojść do wniosku, że sam developer często może nie mieć zbyt dużo do gadania. Dziwne czasy nastały w tej branży ale to jest faktem.

@2 Kolejna oczywista oczywistość i marnowanie miejsca w internecie. 

Zresztą Mendrek z Tobą nie ma co gadać, ty dobrą grę indy widziałeś co najwyżej na Youtube. Jesteś typowym zakutym łbem który nie ma pojęcia o grach które obecnie wychodzą bo widział tylko te które wydali na jego ukochaną (oczywiście lepszą od innych) platformę.

Co do gier Indie to Xbox też sobie chyba poradzi - http://www.ppe.pl/news-27087-nowi_tworcy_dolaczaja_do_programu_id_xbox.html

Opublikowano
  • Autor

Skąd przekonanie o masowym chłamie? Mieliście w rękach S4 albo Note'a 3? To z Xperiami miałem ogromne problemy, z ich zamulonym i zasyfionym systemem czy beznadziejną nakładką na Androida. Samsung w temacie wykonania jest faktycznie słaby, ale w przypadku oprogramowania bardzo daje radę. Znacznie lepiej od wszelkich Xperii. Zgodzę się natomiast, że Nexus i czysty Android są niezastąpione. Na tę chwilę, gdybym wymieniał swojego iPhone'a to tylko na Note'a 3, albo poczekam na coś znacznie większego od Apple, bo te 4 cale już mnie męczą. Tym bardziej, że obok często bawie się tym Notem 3 i jestem nim zauroczony, a wyświetlacz to mistrzostwo. No i mnóstwo rzeczy notuje ;) W każdym razie kwestia preferencji.

Btw, wracając do tematu. Zastanawiam się, co by było, gdyby Apple wspierało rynek konsolowy, osiągnęło sukces i wydało następce swojego sprzętu - Apple Bandai Pippin.

Miałem S4 i jest ciut lepszy niż totalnie zabawkowy S3. Juz nie mowie o tym co dzieje sie z samsungiem po wrzuceniu do wanny w porownaniu do Z1 ;) 

Jedyne co jest słabe to kąty widzenia i brak IPS w Zetce reszta klasa lepiej niz u Samsunga.

Opublikowano

Miałem S4 i jest ciut lepszy niż totalnie zabawkowy S3. Juz nie mowie o tym co dzieje sie z samsungiem po wrzuceniu do wanny w porownaniu do Z1 ;)

Jedyne co jest słabe to kąty widzenia i brak IPS w Zetce reszta klasa lepiej niz u Samsunga.

Dokładnie

Mam w domu dwa S3 - syf, plastik fantastik, ciut lepiej z szybkością po aktualizacji Androida do najnowszego.

Codziennie mam kontakt z S4, Z, i Z1, raz na jakiś czas z HTC One, Samsung  S3 i S4 nie ma startu ani do Zki a tym bardziej do HTC One, no ale Soul naczelny "widzimisie" stawia plastik ponad poliwęglan, metal czy szkło.

Jeśli chodzi natomiast o działanie to tylko Nexus, ale to w przypadku gdy dla kogoś telefon służy do pracy i jako telefon a nie gadżet, czyli tani zamiennik iPhona.

PS.Polgamia stwierdziła że oferta PS+ na marzec jest słaba, ten serwis jest już żałosny.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

ludziska - CONSOLE wars, anie phone wars

Opublikowano

Fakt, pod względem jakości wykonania to wszystkie topowe firmy są przed Samsungiem ;)

Opublikowano

Czyli:

20 Marian jeśli jest dobry - OK

greg ty czasem piszesz posty jak nadety bufon, sa ludzie ktorym sety marian sie rpzejadl lub po prostu nie lubia serii i wola tomb raidera czy metro bo to tez przeswietne gry i akurat ich typ rozgrywki lub klimat bardziej odpowiada.

sam przyznasz ze kolorowa paleta gier nintendo moze sie niektorym nie podobac. oczywiscie sa tacy co lubia kreskowki jak ni no kuni a szydza czyms tak samo kolorowym od nintendo ale to juz falszywa obiektywnosc

Stary, ale ja nikogo nie namawiam do Nintendo. Raczej śmieję się z tego drugiego co napisałeś. Czyli z tego samego co Ty

Anyway, podłączyłem właśnie PS4. I obserwuję pasek inicjalizacji... Kochane Sony

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

Bo nikt nie kocha M$. Proste ^_^

Opublikowano

ludziska - CONSOLE wars, anie phone wars

ba ,od pewnego czasu ten temat powinien się nazywać everything wars :pinch:

Opublikowano

PS.Polgamia stwierdziła że oferta PS+ na marzec jest słaba, ten serwis jest już żałosny.

Ty przez to wygnanie na wyspy chyba przestałeś rozumieć swój natywny język. Napisali, że gorzej wygląda sytuacja dla vity i ps4 bo ciężko przebić pozycje z ps3. 

Opublikowano

No to jest potwierdzenie marcowego PS+

Gry roczne:

• Uncharted 3: Oszustwo Drake'a
  • LittleBigPlanet Karting
  • XCOM: Enemy Unknown

PS4:

PS3:

PlayStation Vita:

Gry, które zostaną usunięte z oferty:

Ponadto dostępne w tym miesiącu są jeszcze:

• Borderlands 2
  • Bioshock Infinite
  • Uncharted: Złota Otchłań (PS Vita)
  • Gravity Rush (PS Vita)

Tomb Raider i Brothers: A Tale of Two Sons to chyba znacznie lepiej od Arkham Asylum i Ninja Gaiden 2 ;) Szkoda, że Dead Nation to zwykły port z jakimś DLC :confused:

Akurat sie zastanawialem nad Brothers ;33 mile

Opublikowano

grubo, klapki już otwierają szampany, szkoda, że w poprzedniej generacji czekali 8 lat na to.

Opublikowano

zamiast szampana powinno być wino

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.