Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ja na psp pokonczylem ponownie po latach pelno jrpg z psx by sobie je poprzypominac i odwiezyc, teraz na vicie raz na jakis czas odpalam i odswiezam ff9 - mam juz cos kolo 35h i jestem pod samiutki koniec trzeciego cd - nic sie nie zestarzala nic, podobnie jak ffx hd, ktorego dopiero teraz po latach docenilem bardziej niz kiedys

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

mazzeo a grales w to? jak wrazenia?

Najlepsze jrpg ever, xboty nie znajo.

do mnie jrpg mimo wszystko ff7, na drugim miejscu chrono cross ale i tak te intro ma taka magie przez muzyke ze za czasow psx odpalalem konsole na chwile tylko dla niego, moje nr3 jrpg chyba xenogears....ehhh piekne czasow jrpg na duzych ekranach juz nie wroca, piekne cudowne magiczne czasy - jak ja kiedys kochalem jrpg :( :( :(

Mnie ff7 nie porwała niczym, ani grafika, ani historia. Moze za pozno sie za nia wzialem, mialem juz wtedy ograne suikodeny, oba chrono, xenogears i inne. Chrono Cross w tamtych czasach pieknie wygladal, do tego sciezka dzwiekowa ktorej nadal slucham.

ja na psp pokonczylem ponownie po latach pelno jrpg z psx by sobie je poprzypominac i odwiezyc, teraz na vicie raz na jakis czas odpalam i odswiezam ff9 - mam juz cos kolo 35h i jestem pod samiutki koniec trzeciego cd - nic sie nie zestarzala nic, podobnie jak ffx hd, ktorego dopiero teraz po latach docenilem bardziej niz kiedys

Kupiłem wszystkie finale na ps store, wezme sie za nie za jakis czas. FFIX najlepszy klimat, prawdziwe fantasy, teraz sie bawia w jakies futurystyczne guwno.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

To jest właśnie wspólna cecha najlepszych gier - mijają lata a one stają się jeszcze lepsze. Zwłaszcza w zalewie dzisiejszej krytyki AAA.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Mazzeo i Chrono Cross?

przecież to są antonimy

Opublikowano

Gdy Chrono Cross wychodził w usa mazzeo już od roku wiedział o istnieniu PlayStation.

Opublikowano

Wizualia FF7 niesamowicie mnie dziś odrzucają :/ Ale w swoim czasie to był tytuł na 10 bez żadnych pytań. 17 lat temu... Najprościej było by nie oceniać retro-atrakcyjności. Pewne tytuły są już doskonałe jedynie przez pryzmat wspomnień i innych standardów.

Opublikowano

moze jakby wtedy zagral zrozumialby japonska mysl robienia gier w swoich najbardziej plodnych latach i by teraz nie byl niewolnikiem mainstreamu - tepych strzelanek i fpsow i od czasu do czasu moze by nawet pochwalil jakas gre na wii u

Opublikowano

Wizualia FF7 niesamowicie mnie dziś odrzucają :confused: Ale w swoim czasie to był tytuł na 10 bez żadnych pytań. 17 lat temu... Najprościej było by nie oceniać retro-atrakcyjności. Pewne tytuły są już doskonałe jedynie przez pryzmat wspomnień i innych standardów. 

Nope. Ja w RE2 potrafię do dziś zagrywać się godzinami. Tak samo jak ostatnio przechodziłem ff7 i pierwszego Crasha. Teraz mam zamiar na Allegro zczaić Crasha 2. Kwestia podejścia - grafika się starzeje ale grywalność - nigdy. Czasami są już pewne archaizmy. W zeszłym roku kupiłem Duke Nukem: Time to Kill i faktycznie ciężko się w niego już gra.

@MaZz - nie wiesz co straciłeś xD

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Chrono Trigger przekona każdego hejtera Japonii B)

Opublikowano

Wizualia FF7 niesamowicie mnie dziś odrzucają :confused: Ale w swoim czasie to był tytuł na 10 bez żadnych pytań. 17 lat temu... Najprościej było by nie oceniać retro-atrakcyjności. Pewne tytuły są już doskonałe jedynie przez pryzmat wspomnień i innych standardów.

siodemka dalej nie wyglada zle pod warunkiem ogrywania na malutkim ekranie, odpalenie tego na wiekszym to samobojstwo - ale trzeba przyznac szczerze ze z czesci z psx to jej oprawa sie najbardziej zestarzala - taka dziewiatka do dzis zachwyca designem i cala ta basniowa otoczka swiata, chrono tez - baa chrono to chyba ogolnie byla jedna z najladniejszych o ile nie najladniejsza gra na psx

Opublikowano

siodemka dalej nie wyglada zle pod warunkiem ogrywania na malutkim ekranie, odpalenie tego na wiekszym to samobojstwo - ale trzeba przyznac szczerze ze z czesci z psx to jej oprawa sie najbardziej zestarzala - taka dziewiatka do dzis zachwyca designem i cala ta basniowa otoczka swiata, chrono tez - baa chrono to chyba ogolnie byla jedna z najladniejszych o ile nie najladniejsza gra na psx

Wygląda słabo, szczególnie modele postaci odrzucają, takie klocki. FF 8 i 9 wyciskały z szaraka już chyba max. Pamiętam jak pierwszy summony odpalałem w ósemce, opad szczeny.

ff7bat39.jpgff9detect.jpg

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

FFIX to najlepiej wykonana gra na PlayStation, potem właśnie Chrono i dałbym jeszcze Parasite Eve II. 

Opublikowano

Square to była kiedyś jakość, każdą grę w ciemno można było brać.

Opublikowano

Nie każda gra z Jp to chińska bajka. Równanie na miarę zachodnia gra = gra akcji dla plebsu. Dżizas.

Przestańcie mu zalecać jrpg xD

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Mazzeo ogarnij DQVIII. Powinno ci podejść.

Opublikowano

rozmawiajmy o jprgach aż do e3

wtedy ani jeden janusz sie tutaj nie wypowie, bo nie bedzie mial o czym i temat osiagnie najwyzszy poziom jaki tylko mozna tu osiagnac.

Opublikowano

Po prostu w przeciwieństwie do nas wychował się w większości na europejskiej i amerykańskiej szkole gier. Dlatego nie jarają go japońskie szpile. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Nie wiem co Sony zrobiło z tymi najnowszymi modelami PS3, ale jak jestem u kupla, który ma waśnie superslim, to prawie za każdym razem się na czymś wiesza - wczoraj 2x na próbie instalacji patcha do GTAV i 1x w SingStarze.

Opublikowano

FFIX to najlepiej wykonana gra na PlayStation, potem właśnie Chrono i dałbym jeszcze Parasite Eve II. 

Chodzi ci o oprawę?

FFIX był ździebko brzydszy od FFVIII. Podobny poziom, jednak na korzyść FFVIII. Bardziej plastyczny i mniej rozpikselowany. 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Właśnie wrzuciłem dziś na telefon i ogrywam, na emulatorze miałem straszne spadki fps. Taka akcja, zamiast na pc musze grac na telefonie.
Opublikowano

Mazzeo i Chrono Cross klayski

przecież to są antonimy

fix'd

E3 tuz tuz...

iGB0m0S.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Właśnie wrzuciłem dziś na telefon i ogrywam, na emulatorze miałem straszne spadki fps. Taka akcja, zamiast na pc musze grac na telefonie.

Emu ps2 na androida? Dobrze działa?

Opublikowano

Tej, ale zdajecie sobie sprawę że z Japonii wyszły tytuły-ikony, które niekoniecznie muszą straszyć konwencją anime osoby na nie uczulone? (SOTC, Shenmue, Metroidy z GC, MGS3, SH2...). No jest tego trochę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.