Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 590,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

znowu wracamy do tematu beki z mendrka i jego pseudo pogardy do piractwa - a oczywiscie nagle zapomina ze gral na psx na piratach, oglada seriale anime pobrane z torrentow, pewnie ma jakies nielegalne oprogramowanie na swoim pc i pewnie nigdy nie sciagnal i nie slucha zadnych mp3 ani tez nigdy nie sciagal i nie ogladal jakiegos filmu z sieci bo przeciez on jest taki bogaty i na wszystko chodzi do kina

Tak samo kradnie czytajac skany mang ktore sa w Polsce wydawane.
Opublikowano

podziwiam ludzi ktorzy na chomiku te tresci udostepniaja :D Jeszcze z Torrentow mozna sie jakos wykpic, ale wsadzanie filmow, muzy, gier na swoj profil ? Najlepsze sa polskie zespoly (glownie Disco Polo : ), ktore na wlasny koszt szukaja takich frajerow i sciagaja gruba kase za umozenie sledztwa - pare, parenascie setek za udosteonienie jednego utworu "majteczki w kropeczki"...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pewnie chodzilo mu bardziej o to, ze jako gracz swoim podejsciem tez za bardzo nie wspierasz rynku, ale z gory oceniasz innych...

Jakieś dziesięć milionów abonentów (pewnie jest więcej) * średnio $50 rocznie daje 500 milionów. Zakładając, że Sony bierze połowę, wychodzi średnio ponad 4 bańki na każdą z sześćdziesięciu pierdółek, które w ciągu roku lądują w plusie. Sądzę, że developerzy i wydawcy tych gier czują się bardzo wsparci przez Mendrka i jemu podobnych.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

na jakiej podstawie zakladasz 50%? szklana kula, uklad rozlania krwi z przjechanego kota czy jakies zrodlo?

Opublikowano

Strzelam. Więcej raczej nie biorą - mogą brać mniej.

Opublikowano

Czyli Twoje strzelanie nikogo. :)

Opublikowano

Ale tu nie trzeba jakiejś formalnej statystyki, wystarczy umiejętność myślenia i logika. Czy wielcy wydawcy jak EA czy Square-Enix, tak ochoczo pakowaliby się do Plusa (ba, bili się o terminy i przebijali oferty), jakby się to nie opłacało? Jak widać musi się to bardzo opłacać, skoro gry w Plusie lądują. Trzeba być zawistnym betonem, żeby deprecjonować abonentów PS+ , którzy przecież są aktywną i pomocną częścia rynku.

Ficuś jak jesteś taki pan wyliczanka, to wiemy że sam dużo gier pożyczasz i ogrywasz. Ja pożyczyłem w ciągu roku jedną grę. Reszta kupiona bądź z Plusa. I wiesz co? Dla wydawców jestem nadal lepszym konsumentem od Ciebie...

Opublikowano

to jak liczymy jakis zysk na podstawie strzalow to ja sobie tez strzelam ze sony zarabia na tym 1% i strzelam ze w 2047 wyjdzie Call of Duty 38, zapraszam do dyskusji

Opublikowano

Jeszcze 40 minut do nowego Mortal Kombat :) niby mają powrócić bronie z czwórki.

Opublikowano

Jak wy porównujecie Plusa czy GwG z piraceniem gierek to ja nie mam pytań :pinch:

Opublikowano

Ficuś jak jesteś taki pan wyliczanka, to wiemy że sam dużo gier pożyczasz i ogrywasz. Ja pożyczyłem w ciągu roku jedną grę. Reszta kupiona bądź z Plusa. I wiesz co? Dla wydawców jestem nadal lepszym konsumentem od Ciebie...

ja od roku posiadania vity kupilem na sam ten system wiecej gier i wydalem na to wiecej kasy niz ty przez caly okres grania na ps3 wiec nie bede z toba dyskutowac. Plusa tez mam praktycznie od samego startu tej uslugi kiedy jeszcze nie bylo darmowych gierek co miesiac. A jak moze nie wiesz na vicie nie ma cebulowania

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Chciałbym, aby w nowym MK w stylu ostatniej cześci nadpisano zdarzenia z 4 i 5. Piątka była chyba ostatnią częścią, która jako tako trzymała fabularny poziom. Zresztą i tak już dużo rzeczy jest istną, fabularną masakrą... :P

Opublikowano

Sprzedaż W_D w UK.

ps4 - 49%
xbone - 27%
360 - 13%
ps3 - 9%

pc (master złodzieje) - 2%

http://thegamersparadise.com/images/Games/Industry/chart/june022014/units.jpg

http://thegamersparadise.com/20-news/industry/598-mario-kart-8-pushed-into-second-place-by-watch-dogs

Tak wiem, 99,9% blacharzy kupuje na steamie.

O 15:00 prezentacja nowej gry twórców MK, czyli nowy MK.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

ja od roku posiadania vity kupilem na sam ten system wiecej gier i wydalem na to wiecej kasy niz ty przez caly okres grania na ps3 wiec nie bede z toba dyskutowac. A jak moze nie wiesz na vicie nie ma cebulowania

To nie zmienia niczego. Masę gier ograłeś pożyczając. Kupujący gry > abonent PS+ > pożyczalski > pirat.

Ja mam mniejsze potrzeby i mniej czasu, ale jakościowo stoję wyżej... :)

Opublikowano

kupilem wiecej nowych gier pudelkowych od ciebie

kupilem wiecej gier z cyfrowej dystrybucji od ciebie

wydalem na to wiecej kasy od ciebie

mam dluzej plusa od ciebie

mam wiecej systemow sony od ciebie

ogralem wiecej gier od ciebie

ale dopier.dalasz sie bo pozyczylem wiecej gier od ciebie bo po prostu mam znajomych

Opublikowano

Nie ma szans na Zeldę w tym roku.

2014 na Wii U to Hyrule Warriors, Super Smash Bros, Bayonetta 2, Sonic Boom, może Yarn Yoshi no i oczywiście X. A i kto wie, może jeszcze jakiś surprajs od Ninny na E3. Lineup lepszy niż Xbone i PS4 razem wzięte.

Zelda spokojnie moze wyjsc na gwiazdke tak samo jak swego czasu Skyward Sword. Bayo to gdzies tak wrzesien, X przed swietami i Zielony na same swieta. Hyrule Warriors to zapychacz i nikt nie bedzie przenosil megahita zeby tylko ktos mogl to kupic. Jakby spieli dupe to by wydali na calym swiecie na wakacje. Yoshi to przyszly rok. Sonic moze wyjsc spokojnie przy Bayo albo Xie. Kanibalizacji raczej nie bedzie.

Nie przesadzajmy. Niny ma jakies 5 gier na WiiU w tym roku. Mysle, ze spokojnie sie zmieszcza do konca roku- to przeciez sa drastycznie rozne pozycje i nie kazdy posiadacz konsoli zamierza kupic wszystkie.

Opublikowano

@Ficuś

Nie każde ściąganie muzyki i filmów to piractwo. Piractwo jest tylko przez torrenty w tym wypadku.

co to znaczy? Jeśli muzyk udostępnia np na swoim bandcampie muzę do sciągniecia za free to ok, ale w każdym innym wypadku jest to piractwo.

Opublikowano

@Ficuś

Nie każde ściąganie muzyki i filmów to piractwo. Piractwo jest tylko przez torrenty w tym wypadku.

co to znaczy? Jeśli muzyk udostępnia np na swoim bandcampie muzę do sciągniecia za free to ok, ale w każdym innym wypadku jest to piractwo.

Nie ja to ustalam tylko polskie prawo.

Do tych co to ustalają miej pretensje czy coś. :P

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Nie ma szans na Zeldę w tym roku.

2014 na Wii U to Hyrule Warriors, Super Smash Bros, Bayonetta 2, Sonic Boom, może Yarn Yoshi no i oczywiście X. A i kto wie, może jeszcze jakiś surprajs od Ninny na E3. Lineup lepszy niż Xbone i PS4 razem wzięte.

Zelda spokojnie moze wyjsc na gwiazdke tak samo jak swego czasu Skyward Sword. Bayo to gdzies tak wrzesien, X przed swietami i Zielony na same swieta. Hyrule Warriors to zapychacz i nikt nie bedzie przenosil megahita zeby tylko ktos mogl to kupic. Jakby spieli dupe to by wydali na calym swiecie na wakacje. Yoshi to przyszly rok. Sonic moze wyjsc spokojnie przy Bayo albo Xie. Kanibalizacji raczej nie bedzie.

Nie przesadzajmy. Niny ma jakies 5 gier na WiiU w tym roku. Mysle, ze spokojnie sie zmieszcza do konca roku- to przeciez sa drastycznie rozne pozycje i nie kazdy posiadacz konsoli zamierza kupic wszystkie.

No chance. Ale zobaczymy. Niemniej taki duży tytuł zapowiedzieć parę miesięcy przed premierą?

Opublikowano

Przecież Zelda nie potrzebuje długiej kampanii reklamowej , ba część zainteresowanych WiiU wstrzymuje się z zakupem właśnie ze względu na oczekiwaną premierę nowej Zeldy

Opublikowano
ale dopier.dalasz sie bo pozyczylem wiecej gier od ciebie bo po prostu mam znajomych

Pomijając Twój kącik przesadnej samochwały, to z każdym pożyczonym tytułem wygenerowałeś potencjalną stratę, a co najmniej brak zysku. Gdybyś grę kupił, albo ściągnął z Plusa, to by była inna historia. Taka zbliżona do mojej.

Także wracając do genezy tej dysputy, w której bronisz (!) Adiego że piraci (kradnie), to ta Twoja docinka była nie na miejscu... :/

Opublikowano

Pomijając Twój kącik przesadnej samochwały, to z każdym pożyczonym tytułem wygenerowałeś potencjalną stratę, a co najmniej brak zysku. Gdybyś grę kupił, albo ściągnął z Plusa, to by była inna historia. Taka zbliżona do mojej.

Jeśli w tym samym okresie zakupił więcej gierek niż pożyczył to wygenerował mimo pożyczania większy zysk niż ty , nie pożyczając za to ograniczając się do kupna od święta+ wypożyczenia z plusa.

Opublikowano

@Ficuś

Chodzi o to w jaki sposob ustawa jest napisana. Rozpowszechnianie, udostepnianie muzyki jest zabronione, a nie samo sciaganie.

Jak pobierzesz mp3 bezposrednio ze strony www to prawa nie lamiesz. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jeśli w tym samym okresie zakupił więcej gierek niż pożyczył to wygenerował mimo pożyczania większy zysk niż ty , nie pożyczając za to ograniczając się do kupna od święta+ wypożyczenia z plusa.

Karas blagam skoncz juz z nim dyskutowac - pozyczanie gry to jest to samo co kupowanie gier uzywanych - to i to nie generuje zysku dla tworcy, pozyczenie gier od kumpli jest przynajmniej dramowe wiec nie bogaci sie na tym nikt trzeci (np taki kanabis) - wiec kupienie gry uzywanej czy jej pozyczenie = to samo co jej nie kupienie wcale z punktu widzenia wydawcy.

Nowych gier i gier z cyforwej dystrybucji kupilem od groma wiecej od Mendrka(zreszta jak 95% tego forum i ludzi tu sie wypowiadajacych) wiec kazdy z nas jest lepszym klientem dla sony od niego. Do tego dzieki pozyczaniu itp moglismy skonczyc wiecej tytulow wiec mamy wiekszy przeglad branzy i nasza dyskusja staje sie bardziej merytoryczna niz teoretyka gawedziarza mandrka, ktory nie widzi nic poza sony i konczy gry na youtube

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.