Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ale polaczki nadal robią famę w necie NIGDZIE NIE DOSTANIESZ TYLKO PINĆ TYSIENCY NA ALLEGRO!

Nigdzie nie dostaniesz ale na zachodzie czy w Stanach, to znaczy jak ktoś poszuka to dostanie jakieś bundle. Od jakieś czasu w Polsce można dostać bez problemu konsole.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Ciagle padają informacje, ze Japonia nie kupuje gier, bo im Knack wystarcza i ze gry sprzedają sie tam słabo, ale stosunek 9:1 dla PS4 to przez nich.

Logika.

Opublikowano

Ciagle padają informacje, ze Japonia nie kupuje gier, bo im Knack wystarcza i ze gry sprzedają sie tam słabo, ale stosunek 9:1 dla PS4 to przez nich.

Logika.

W końcu najlepsza platformówka od lat.

Opublikowano

MGS: GZ wyjdzie, to Japończycy pobiegną po swoją pierwszą grę na PS4, na razie im wystarczy samo towarzystwo i piękno Nadkonsoli.

Opublikowano

Kazub- Ale weź obniż poziom trudności i mów o tym jaka jest za(pipi)ista

nie ma sprawy, ale to będą baaaaaardzo długie posty. 

dla mnie poziom trudności się dawno skończył, bo gre znam na pamięć i przechodze ją z zamkniętymi oczami. jeden element, który nie ma sobie równych ? system walki bronią białą. najlepszy, jaki powstał w rpg. machanie mieczem w skyrimach i wiedźminach, to przy tym zabawa dla przedszkolaków.

Nie chodziło mi o to, że gierka nie ma innych atutów, bo tutaj Figaro dobrze podpowiada, że klimat zwłaszcza w Demon's robi, że system walki gites itd. bardziej mi chodzi o to, że np. klimat również jest napędzany przez poziom trudności, podobnie system walki itd. System naczyń połączonych i tyle. Drastyczne zmniejszenie poziomu trudności na 101% wpłynęłoby na odbiór tych gier.

Opublikowano

Kazub- Ale weź obniż poziom trudności i mów o tym jaka jest za(pipi)ista

nie ma sprawy, ale to będą baaaaaardzo długie posty. 

dla mnie poziom trudności się dawno skończył, bo gre znam na pamięć i przechodze ją z zamkniętymi oczami. jeden element, który nie ma sobie równych ? system walki bronią białą. najlepszy, jaki powstał w rpg. machanie mieczem w skyrimach i wiedźminach, to przy tym zabawa dla przedszkolaków.

Nie chodziło mi o to, że gierka nie ma innych atutów, bo tutaj Figaro dobrze podpowiada, że klimat zwłaszcza w Demon's robi, że system walki gites itd. bardziej mi chodzi o to, że np. klimat również jest napędzany przez poziom trudności, podobnie system walki itd. System naczyń połączonych i tyle. Drastyczne zmniejszenie poziomu trudności na 101% wpłynęłoby na odbiór tych gier.

ano, zgadzam się. Niektóre miejsca są straszne nie tylko z powodu art style'u, ale też faktu, iż istnieje ta świadomosc jak łatwo można zginac (bedac tez daleko od checkpointa). To z pewnością dodaje 10 punktów do wrażeń.

Opublikowano

Ten chyba powszechnie znany soulsowym graczom nope.gif mówi wszystko o tej serii :D

865ebf700194ab0bfceb7f9146014aec.gif

Już nie długo skończę tę świetną grę, został tylko jeden boss.

Opublikowano

Francja:

http://jeux-video.fnac.com/Console-PS4-Sony-Console-Playstation-4-Sony/a6387571/w-4

http://www.micromania.fr/playstation-4-ps4-52157.html

avril=kwiecień

Niemcy:

http://www.mediamarkt.de/mcs/product/SONY-PlayStation-4,48353,464534,711014.html?langId=-3

http://www.gamestop.de/PS4/Games/28896/konsole-playstation-4-derzeit-ausverkauft?previousUrl=http%3A%2F%2Fwww.gamestop.de%2FSearchResult%2FQuickSearchHeaderPlatform%3Fplatform%3D89%26rootGenre%3D170

Szwajcaria:

https://www.gamestop.ch/PS4

ausverkauft można się domyślić co znaczy

Natomiast Xbone jest już łatwo znaleźć.

Tylko te polskie 1800 to jest dużo, tam gdzie na Zachodzie nie ma konsol, to nawet jak rzucą to za 400 ojro i koniec.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

sprawdziłem ile ograłem exów sony i wyszło 15.

lol dwa razy wiecej exow ogralem na X360

GoW 2, 3, Halo 3, 4, Reach, Forza 4, Fable itd. Różnorodne te exy. Te... nie czekaj jest jednak coś ciekawego, Kinect Adventures :D

Wymieniles 7 tytulow, a ja mowie o 30tu. Tak trudno przejrzec sygnaturke ? Przerasta ?

Wymień

To samo co wyzej. Kliknac nie potrafi ?

Opublikowano

GoW 2, 3, Halo 3, 4, Reach, Forza 4, Fable itd. Różnorodne te exy. Te... nie czekaj jest jednak coś ciekawego, Kinect Adventures :D

Wymieniles 7 tytulow, a ja mowie o 30tu. Tak trudno przejrzec sygnaturke ? Przerasta ?

Wymień

To samo co wyzej. Kliknac nie potrafi ?

Sprawdziłem i nie myliłem się same Forzy, Gearsy i Halo,spora część to same "Killery" z okresu w którym nawet PS3 na rynku nie było...King Kong, Viva Pinata, Kameo.

Opublikowano

No pewnie, ze nie warto. Klapy tak pitola o tych exach i rozdzielczosci w multiplatformach, a jak zajrzysz w sygnature to wiekszosci tych exow ich konsola nawet nie widziala, 

Pięknie, może nawet super, ale kogo to właściwie obchodzi?

Odmienne gatunkowo eksy Sony powstawały i rozwijane są nadal - także na ps vita i ps4 - co najlepiej świadczy o tym że gatunki te są mile widziane przez społeczność graczy. 

Wy żyjecie prehistorią i kilkoma gierkami na max. "8+", które albo nie okazały się dostatecznie dobre, albo większość z fanów x-boxa była na nie zwyczajnie za głupia. Co jest najlepszym dowodem że rasa Sony wybiera gry ambitniejsze, a MS strzelanki i wyścigi.

Podniecacie się ile to milionów z was gra w GoW, Halo i Forzę, ale jakoś umyka wam fakt że wielu z was zwyczajnie nie miało w tej materii wyboru.

• Racers from MS: Forza
  • Racers from Sony: Wipeout, GT 5&6, Motorstorm 1-3
  • FPP mp from MS: Halo
  • FPP mp from Sony: Resistance, Killzone, 
  • TPP mp from MS: GoW 
  • TPP mp from Sony: TLOU, U2&3, Warhawk, Starhawk, Socom
  • JRPG, action adventure, beat em up, action rpg, platformery na MS po 2009: nope.

A nie przepraszam, jak trzeba wyciągacie z kapelusza gry nieznane 70% waszej własnej społeczności, które wymarły gdzieś w mezozoiku obok dinozaurów. 

a najwiecej grali w gorsze jakosciowo multiplatformy. No ale argument w wojenkach jest, to jest najwazniejsze.

Było już n.t. temat całkiem sporo mówione. Prócz ME3, GTA IV, Bayonetty i paru innych tytułów zarówno DMC4 jak i Batmany, Assasiny, Far Kraje, Residenty, Fajnale działały tak samo, a w niektórych przypadkach (FF13, BioShock Infinite) i nieznacznie lepiej. No chyba że jesteście gotowi drzeć kota o 5 cm więcej krzaczka w GTA V.  :rolleyes: Szczerze? Wolę to niż zabawę w zmieniarkę płyt.

U siebie w kolekcji jedynie GTA IV działała gorzej niż na sprzęcie MS. Na łącznie 20 gier. U mojego znajomego tak samo. Na łącznie 45. I CO TERASS???/

Powiedzmy sobie szczerze, w tej kłótni liczy się każdy chwyt. Gdy mowa o odmiennych eksach, zarzucacie klapkom, że większość z nich nie grała nawet w połowę z wymienionych tytułów - choć większość z nich się utrzymuje i rozwija swą markę - a co za tym idzie - kupuje je wystarczająca liczba ludzi. A więc argument eksy Sony nikogo to inwalida.

Gdy idzie wyciągnąć was za uszy w sprawie odmiennych gatunkowo eksów, sami jednak wymienicie z tuzin tytułów od początku istnienia X-Box 360, przez co człowiek ma niby odnieść wrażenie jacy to z was również koneserzy....  tylko cholera jakoś to eksy MS nikogo, skoro to ich już prawie nie ma. IKSDEDEDEDEDEDEDEDE

Dam ten przykład po raz ostatni: 

Nie muszę być fanem racerów, t.j. i wy by wymienić ile milionów ludzi kupiło GT 5& 6, czy Forzę. Nie muszę ich nawet mieć na stanie. I wy też nie musicie. Bo tutaj rozchodzi się przede wszystkim o lepszą, szerszą ofertę dla ogółu graczy. 

Ps3 wygrało tą generację. Nie lepszą usługą sieciową. Nie lepszymi multiplatformami- bo te od 5 lat są w 90% działają tak samo - ale przede wszystkim większą różnorodnością oferty dla graczy, oraz tytułami za free na ps3 i vitę w usłudze Ps Plus, z której jak wykazały dane 97% jej użytkowników na ps3 jest zadowolona. 

I pogódźcie się z tym. Wasze growe Eldorado zakończyło się 4 lata temu. 8)  

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Specjalnie zapomniales o pgr czy przepadkiem? Czemu nie porownujesz gier np rpg, fps, arcade, indie, gdzie xbox góruje nad ps?

Sory fps masz

Edytowane przez Grzegorzo

Opublikowano

Każdy z wymienionych racerów doczekał się min. jednej kontynuacji. PGR umarł wraz z takimi tytułami jak Alqn Wake i Lost Oddysey, które także żadną rewolucją nie były - bo najwyraźniej nie był zbyt opłacalny. Tym niemniej to ta sama prehistoria.

A tak btw arcade Sony: Wipeout, trylogia Motorstorm > arcade MS.

Z indie też nie ma znaczącej różnicy.

A to lepsze rpg mam rozumieć że chodzi o konwersje 2 cz. Wiedźmina z pc (czyli nie eks), oraz Fable vs Demon's Souls, Ni No Kuni, Disagea itd?

Opublikowano

Jak ktos obraza Alana Wake i PGR to az nie wierze i zaczynam sie glosno smiac.

Co rozumiesz pod pojeciem 'arcade MS'? Bo jesli F:Horizon i PGR to bedzie jeszcze zabawniej.

Opublikowano

Wipeout jest swietny, tak samo jak PGR. Ale z tym Motorstormem to pojechales, to blazenada w porownaniu do tych gier.

Opublikowano

A Alan Wake to przepraszam jakaś święta krowa? Jedno z większych rozczarowań mijającej generacji. Spodziewałem się czegoś na poziomie Silent Hilla lub przynajmniej RE4, a wyszła błazenada z opętanym sprzętem rolniczym, zbieraniem termosów i powtarzanym do obrzygania schematem latarka - kulka.

Opublikowano

Każdy z wymienionych racerów doczekał się min. jednej kontynuacji. PGR umarł wraz z takimi tytułami jak Alqn Wake i Lost Oddysey, które także żadną rewolucją nie były - bo najwyraźniej nie był zbyt opłacalny. Tym niemniej to ta sama prehistoria.

A tak btw arcade Sony: Wipeout, trylogia Motorstorm > arcade MS.

Z indie też nie ma znaczącej różnicy.

A to lepsze rpg mam rozumieć że chodzi o konwersje 2 cz. Wiedźmina z pc (czyli nie eks), oraz Fable vs Demon's Souls, Ni No Kuni, Disagea itd?

Kuŕwa miało być rts, przepraszam :-/

Indyki jest roznica i to spora.

Jest jedna część tzn kupa? Wiesz ile jest tlou? Proszę Cię, to nie argument

Opublikowano

Ins najbardziej skillowego i hardkorowego Motorstorm: Pacific Rift to ty szanuj.

A Alan Wake spoko, o ile zapomni się że miał on być nowym Silent Hill 2 tej generacji.

Nie Grzegorzo, chodzi o to że tytuł nie sprzedał się na tyle by być opłacalny dla MS, by stworzyć kontynuację. A TLOU to przykład zupełnie świeżego IP na sam koniec generacji. Ruch na który Sony mogło pozwolić jedynie najbardziej zaufanemu developerowi.

Opublikowano

Co rozumiesz pod pojeciem 'arcade MS'? Bo jesli F:Horizon i PGR to bedzie jeszcze zabawniej.

PGR spoko, bo to naprawdę świetne wyścigi. Ale Alan Wake mnie rozczarował do tego stopnia, że nawet nie miałem ochoty go kończyć :/

Opublikowano

Ale co ma do tematu sprzedaż gry? Najnowszy motorstorm chyba też się super nie sprzedał co?

Nie odniosles się do rtsów

Opublikowano

Sorry, ale 2xPGR+3xForza>GT+Forza Horizon czyli racer generacji przebija kompletnie ofertę PS3 w tej dziedzinie.

Alan Wake był akurat dla mnie wspaniały, wymieniam go jednym ciągiem z GTA V jeśli chodzi o najlepsze gry generacji.

A w TLOU bardzo chętnie bym zagrał, tak samo HR, nie zaprzeczam. Liczę na reedycje na PS4.

Opublikowano

Słaba sprzedaż to nie to niekoniecznie argument za tym że gra jest słaba, ale że większość graczy do doopy. Lost Oddysey, Alan Wake, PGR4 - no cholera zacne tytuły, ale dlaczego nie doczekały się kontynuacji? :confused: Zamiast tego MS poszedł na łatwiznę i skupił 70% uwagi na św. trójcy x-boxa, pozostałe inwestując w crapiaste kinecty, olewając przy tym hardkorowych graczy. 

@ Grzegorzo

Chodziło ci o słowem jeden tytuł; Halo Wars? Ps3 dostało tutaj także jeden; Valkyria Chronicles, czyli turowe rts w konwencji anime. Ten sam poziom (na "8/8+"), a o lepszym tytule decyduje tutaj indywidualny gust. 

Opublikowano

Ano to bardzo szkoda, że nie doczekały się kontynuacji. AW powiedziano oficjalnie - była średnia sprzedaż i na razie sequel odłożyli na bok, co nie znaczy, że nie wrócą do marki. To co zrobili z Bizarre Creations to jakieś jaja, wysłali ich do grzebania przy średniawym Blurze dla casuali i wykończyli, a wspaniała marka zniknęła z horyzontu.

Opublikowano

Nie przesadzaj, Blur byl bardzo dobry, po prostu nie byl na tak wysokim poziomie jak PGR.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Słaba sprzedaż to nie to niekoniecznie argument za tym że gra jest słaba, ale że większość graczy do doopy. Lost Oddysey, Alan Wake, PGR4 - no cholera zacne tytuły, ale dlaczego nie doczekały się kontynuacji? :confused: Zamiast tego MS poszedł na łatwiznę i skupił 70% uwagi na św. trójcy x-boxa, pozostałe inwestując w crapiaste kinecty, olewając przy tym hardkorowych graczy. 

@ Grzegorzo

Chodziło ci o słowem jeden tytuł; Halo Wars? Ps3 dostało tutaj także jeden; Valkyria Chronicles, czyli turowe rts w konwencji anime. Ten sam poziom (na "8/8+"), a o lepszym tytule decyduje tutaj indywidualny gust. 

Powiedz mi co z tych kontunuacji np. Motostorma jak żaden nie przebija PGR4? Jedna gra ładzie czapką całą serię z PS3, to o czymś świadczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.