Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Oferta większej ilości gier to nie lepsza oferta. Jak ktoś woli Resistance i Killzone od Halo i Socom/Uncharted od Gearsów to raczej nie ma dyskusji żadnej, nie warto.

KZ olać ale pierwszy Res jeśli chodzi o multi był jednym z lepszych shooterów całej generacji, w czołówce z UT3, Gearsami i właśnie Halo.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Jak ktoś nie lubi laserków-blasterków i krasnali to jest chory? :o Albo jak kogoś nie kręcą klimaty sci-fi? Trzeba być chorym bo co? Bo Ty to lubisz i nikt inny nie może mieć odmiennej opinii?

Nie, jak ktoś woli dwa (pipi)owe s-f FPSy od jednego zayebistego, kultowego fpsa to tak, jest chory,

A motorstorm to syf, wystarczyło mi demo obu części. Nawet Pure jest lepszy.

Rozumiem nie lubić jakiejś gry, ale pisać syf. No ale wiadomo, rozbijałeś się na każdym zakręcie, ledwo wyścig ukończony, to syf wyszedł.

Opublikowano

KZ2 także miał swój oryginalny styl. M.in. poczucie ciężkości wojaka, nieznane kompletnie fanom CoD, a nawet BF, dobre mapy, a i przyzwoity czas kampanii + kilka twistów w scenariuszu. Znowu subiektywizm. 

Opublikowano

Raczej sonoktywizm

Opublikowano

KZ2 także miał swój oryginalny styl. M.in. poczucie ciężkości wojaka

Nigdy nie zrozumiem co ludzie widzieli unikalnego w celowym upośledzaniu sterowania w FPSie. Mimo tego że przegrałem w KZ2 dość dużo razem z klanem to nigdy nie byłem fanem tej gry, między innymi z powodu tego śmiesznego sterowania pontonem.

Opublikowano

Do roku 2009 na x360 źle nie było pod względem exów i ich różnorodności

-slashery/action rpg : N3,kingdom under fire circle of doom,ninja gaiden 2 w jedynej słusznej wersji,ninja blade,too human

-arcade racery:pgr3,4 , ridge racer 6,full auto,pure

-bijatyki:Dead or Alive 4 i Virtua fighter 5(wersję na ps3 przemilczę przez brak online)

-platformówki:kameo,banjo nuts & bolts(bardzo niedoceniana gra)
-jrpg:blue dragon,lost odyssey,tales of vesperia(niby zrobili wersje na ps3,ale kto zna krzaczki?)

-action adventure:crackdown,naruto,dead rising

Myślę,że poprzednią generację można śmiało podzielić na do 2009 i po 2009.W pierwszej połowie wygrał x360,ale potem ps3 podniosło się ze zgliszczy i wygrało.Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy.

Bawi mnie strasznie jak naczelny xbot Mazzeo rzuca gównem w każdą markę playstation,a sam ograł tych gier tyle co kot napłakał.

Opublikowano

Ale mamy dzielić poprzednia generacje bo co ? żeby sony było w lepszym świetle czy żebyś mógł sie w jakis magiczny sposób bardziej dowartościować ?

Najlepsze i tak było zdjęcie które ktoś wrzuca co pare setek stron odnośnie liczby exow na ps3 i x360, szkoda że ta lista obejmuje lata od 2010-2013 wiadomo żeby plejka bardziej sie wyróżniała

Opublikowano

Raczej sonoktywizm

Singiel i multi KZ2 uważam za ciekawsze stylistycznie, bo kręci mnie i klimat 3 Rzeszy na której się w nim wzorowano i ramy industrialu w którym go zamknięto to > laserki blasterki i krasnale Halo, co nie znaczy że ten ostatni przesądzam za lepszy gameplayowo, a tym bardziej nie będę się wygłupiał oceniając go po you tube/ demie, czy 2h na serwerze Bungie. Jak nazwiesz coś takiego mistrzu?

Opublikowano

Ale kogo teraz próbujesz oszukać ? Że niby jesteś obiektywny? obojętne co by sony zrobiło to i tak byłoby to dla ciebie lepsze / bardziej wartościowe i ogolnie bardziej wpadające w twoje gusta niź półprodukt microsoftu

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Ale mamy dzielić poprzednia generacje bo co ? żeby sony było w lepszym świetle czy żebyś mógł sie w jakis magiczny sposób bardziej dowartościować ?

Najlepsze i tak było zdjęcie które ktoś wrzuca co pare setek stron odnośnie liczby exow na ps3 i x360, szkoda że ta lista obejmuje lata od 2010-2013 wiadomo żeby plejka bardziej sie wyróżniała

Po tym czasie Microsoft/Devi 3rd party olali wsparcie 360'tki zróżnicowanymi exami,a zostały same betonowe serie mające swoje najlepsze odsłony za sobą(oprócz forzy) i alanem wake,który w moim mniemaniu cierpi na ten sam problem co silent hille - beznadziejny gameplay z klimatyczną otoczką i wciągającą historią.

Wina leży prawdopodobnie po stronie kinecta na którym Hamburgery skupiły całe moce przerobowe.

Opublikowano

Generację nawet nie trzeba dzielić, bo wiadomo że wygrała ps3 i szersza oferta. Sprawy indywidualne nie mają tu żadnego znaczenia. 

Prawda jest taka że być może i św. trójca MS w postaci GoW, Halo i Forza jest lepsza od GT6, KZ2/ R1 oraz multi TLOU i U3 (choć np. wg HIV'a; fana obydwu serii, GT6 przebiło w końcu tą ostatnią ulepszonym modelem jazdy i zmiennymi warunkami pogodowymi).

Ale zwyciężyła szersza oferta. Także gatunków w które niekoniecznie Wy lubicie grać. 

Trzymacie się jak tonący brzytwy ledwie 3 tytułów multi, podczas gdy MS najzwyczajniej w świecie was olał po 2010 (a nie przepraszam olał fanów jrpg, platformerów, przygodówek itp. itd.), bo wy się czujecie zadowoleni.

Bzdurzycie budując mit o gorzej działających multiplatformach, t.j. dotyczyło to ogółu wszystkich z nich, choć sprawa ta dotyczy ledwie max kilkunastoprocentowej liczby wszystkich tytułów. 

A na ofertę darmowych tytułów z plusa na ps3 i vitę reagujecie alergią. Jak tam game in gold btw? 

Podziwiam ten upór. 

ktoś wrzuca co pare setek stron odnośnie liczby exow na ps3 i x360, szkoda że ta lista obejmuje lata od 2010-2013 wiadomo żeby plejka bardziej sie wyróżniała 

Pomyliłeś się o 2 lata.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ale wiesz, rozrysowując to na przykładzie piłki nożnej. W 2005 roku, w finale Ligi Mistrzów zmierzył się Milan z Liverpoolem. Początkowo to Milan wygrywał 3:0. On w tej historii jest jak Xbox 360. Jednak sędzia kończąc regulaminowe 90 minut wskazał na dogrywkę, bowiem Liverpool odrobił straty do 3:3. Tym jest z kolei PS3. Po dogrywce i spektakularnych rzutach karnych, Liverpool zdobył upragnione zwycięstwo, chociaż niewiele brakowało by pożegnał się z tym tytułem. Analogiczna sytuacja jest w przypadku konsol.

Czy pamięta ktoś Milan z tamtego okresu? Mówi się o nim? Nie, bo to Liverpool wygrał, okazali się lepsi, bardziej zdeterminowani i umotywowani, silniejsi, wytrzymalsi. Dali radę. Sony też powstało z popiołów niczym fenix. Może trochę za bardzo metaforycznie, ale z dużym sensem. Xbox 360 był wspaniałą konsolą przez pierwsze lata życia i w mojej opinii PS3 znacznie mu ustępowało. Chociaż ten sprzęt kupiłem dwa tygodnie po premierze, w kwietniu 2007 roku w zestawie z pierwszym Motorstormem, to nastawiałem się na "przyszłość". A ta była taka, że kolejne trzy lata to dominacja Xboxa 360. Po ukazaniu się Uncharted 2 tak naprawdę role zaczęły się odwracać.

No bo nieważne jak zaczynasz, ważne w jakim kończysz stylu. To żelazna zasada. X360 od momentu skupienia się na Kinekcie niestety sporo zatracił ze swoich największych atutów.

Opublikowano

KZ2 także miał swój oryginalny styl. M.in. poczucie ciężkości wojaka

Nigdy nie zrozumiem co ludzie widzieli unikalnego w celowym upośledzaniu sterowania w FPSie. Mimo tego że przegrałem w KZ2 dość dużo razem z klanem to nigdy nie byłem fanem tej gry, między innymi z powodu tego śmiesznego sterowania pontonem.

Może realizm poruszania się i obracania postacią obładowaną ponad 20 kilogramami żelastwa np.? Temu zagadnieniu była zresztą poświęcona jedna z pogadanek n.t. multi w KZ2. Sam tytuł od duetu Butcher & HIV dostał zaś w recenzji 9+.

No chyba że lepiej skakać jak małpy w CoD. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jak ktos bardzo tego pragnie to taki realizm moze miec w kazdym FPSie. Wystarczy miec telewizor z input lagiem kolo 100ms bez wlaczonego trybu gry (czyli praktycznie wszystkie nowe TV) i mamy w chvj realne FPSy. Oczywiscie opoznienie nie bedzie tylko przy poruszaniu/obracaniu ale i przy wciskaniu spustu, tak samo jak w KZ2. Uwielbiam jak ktos sie jara lagiem w sterowaniu ... Wizja artystyczna taka sama jak z tymi pasami w The Order, no ale niektorzy to lykaja.

Tak, multi w KZ2 bylo dobre, ale przytaczac oceny Butchera i Hiva ? Rownie dobrze, moglbys napisac, ze gra dosla 9.5 klapka na 10 od Mendrka.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

budze sie rano, a tu ktos krytykuje mojego kochanego motorstorma....ludzie zloci....pacific rift jest arcygenialne - swietna grafa, genialne efekty swietlne, cudowny soundtrack, dzikie i agresywne ai i to za co najbardziej pokochalem ta czesc i serie - trasy gdzei trzeba sie uczyc optymalnego toru przejazdu do kazdego pojazdu i nawet jadac motorem ma sie szanse wygrac z tirami.PRZEGENIALNA PRODUKCJA

apocalypse to (pipi) zrobione na wzor split/second - oskryptowane (pipi), gdzie offroad zastapili prostymi trasami skladajacymi sie z dwoch zakretow i wielkich prostych gdzie odpalaly sie skrypty. Ta czesc nie powinna w ogole nosic nazwy motorstorm

porownanie do pgr3 lub 4? nie wypowiem sie, mimo ze to wyscigi to jednak nie sposob porownywac offroadu do wyscigow stricte asfaltowych. Obie serie sa przegenialne. Wiele razy pisalem ze jakbym mial brac x360 to tylko do gyrosow, pgr'ów i lost odyssey

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Oferta większej ilości gier to nie lepsza oferta. Jak ktoś woli Resistance i Killzone od Halo i Socom/Uncharted od Gearsów to raczej nie ma dyskusji żadnej, nie warto.

Widać MaZZ, że bot z Ciebie maksymalny, bo swój gust innym narzucasz i koniec, nie będzie rozmowy. Są ludzie, którzy grali w Gearsy i Uncharted i bardziej podobają im się przygody Drake'a, tak samo jest z Halo/Killzone.

Nobody cały czas pisze o dostępności/różnorodności exów, ale dziwnym trafem xboty próbują zmienić tok dyskusji w który tytuł jest lepszy. No ale tutaj znowu jest kwestia gustu, i dla jednego lepsze jest PGR, a dla innego Motorstorm.

Opublikowano

Tak, multi w KZ2 bylo dobre, ale przytaczac oceny Butchera i Hiva ? Rownie dobrze, moglbys napisac, ze gra dosla 9.5 klapka na 10 od Mendrka.

Też to zaśmiałem

Opublikowano

Niektóre posty z wczoraj/dziś strach czytać :P

Opublikowano

PDZ, Alan Wake, PGR, Viva Pinata, N3 to (pipi) nie exy ale najedz na takie hiciory jak Lair, Warhawk czy Knack to juz o la Boga, zmasowany atak klapkow :P

MotorStorm dobry, a nawet bardzo. Wolal bym kolejna czesc niz DriveClub

Opublikowano

Ile mozna wam tlumaczyc, wszystkie forzy (poza Horizon) < GT5 i GT6, tylko prosze nie mowcie ze w GT samochody sa brzydkie, przeniesione z PS2, ze gra jest czasami brzydka i nie rowna bo wyjdzie na to ze liczy sie dla was grafika a tu PS4>XO.

Opublikowano

Widać MaZZ, że bot z Ciebie maksymalny, bo swój gust innym narzucasz i koniec, nie będzie rozmowy. Są ludzie, którzy grali w Gearsy i Uncharted i bardziej podobają im się przygody Drake'a, tak samo jest z Halo/Killzone.

Nobody cały czas pisze o dostępności/różnorodności exów, ale dziwnym trafem xboty próbują zmienić tok dyskusji w który tytuł jest lepszy. No ale tutaj znowu jest kwestia gustu, i dla jednego lepsze jest PGR, a dla innego Motorstorm.

nie, nobody woli po prostu wszystko co jest od Sony, ja nie mam problemów by powiedzieć że taki God of War niszczy, a TLOU jest lepszy w zasadzie od prawie wszystkich exów xboxa. Nobody za to woli Res i Killzona od Halo nie dlatego że są dobre tylko że sony i chooj :) byłoby Halo na playstation to by się nagle okazał ciekawszym tytułem. Albo pisanie że Arcade Sony > Arcade MS chociaż w te drugie się nie grało w ogóle. Ale to ja jestem botem.

Opublikowano

nobody unika odpowiedzi na niewygodne pytania niczym Iras o śmierć Vity.

Jeszcze raz powtarzam, skrajną głupotą jest grzebanie Vity i to ledwo po dwóch latach na rynku. Kilka milionów kupi konsolę dla Remote Play, dwa razy tylko dla gier z Plusa (sam mam uciułane 25-30 darmowych gier - kupno Vity to lepszy biznes niż którykolwiek Xbox dla pięciu exów na krzyż), sprzedaż dobije do 20-25 milionów i lawina ruszy, bo wydawcy przestaną ignorować istnienie konsoli. Vita ma przed sobą jeszcze z 5-6 lat i ~60 baniek w ogólnym rozrachunku jest więcej niż pewne.

Opublikowano

Ale on pisał w kontekście większego wyboru, bo o tym gada ciągle. Oczywiście znaczek > był na korzyść Sony i nie wyłapaliście o co kaman :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.