Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Xbob dziś dostał aktualizacje pozwalającą na streaming. Widziałem stream z BF4 i chyba wypada to lepiej niz na PS4 (choć dalej marnie), obraz się aż tak nie pikseluje w czasie szybkich ruchów. No i nie ma tej brzydkiej szarej ramki.

Na PS4 też nie ma szarej ramki, można to wyłączyć, wszystko zależy od ustawień w konsoli. Jakość streamów jest różny, zależy od łącza, u jednych pikseloza, a u drugich bardzo dobra jakość.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Bardzo trudno jest zrobić "sprawiedliwe" AI w wyścigach, zwłaszcza arcade. Ostatnio grałem w Grid 2 i też w ostatnim sezonie nie dość że nie dało się odstawić nikogo, bo zaraz doganiał, to jeszcze wszyscy po drodze starali się tak uszkodzić auto gracza, żeby nie mógł być skuteczny w przebiciu się na pierwsze miejsce, gdy tymczasem zawsze jeden samochód AI wybijał na pełnej parze do przodu i dogonienie go po takiej "ścieżce zdrowia" to był istny hardkor. Nie wspomnę o tym, że gra karała zwykle gdy próbowało się kogoś uderzyć z tyłu, za to AI potrafiło perfekcyjnie tyrpnąć gracza tak podczas skręcania, że wylatywał w kosmos.

Ale jakby na to nie patrzeć, to są emocje. I satysfakcja. Bo w sumie albo będzie AI z handicapem, albo będzie jak po sznurku i wtedy wprawny gracz odstawi je na drugim okrążeniu, by kolejne dwa jechać sam ze sobą ;)

Opublikowano

Jak przed chwilą patrzyłem na streamy z PS4, to najlepszą jakość mają japończycy. No, ale oni tam mają dobre internety ;)

Opublikowano

Uwielbiam Burnouty (nie licząc Paradise)

Po prostu nie gram w takie gry bo nie sprawia mi to frajdy. jednego Burnaouta wymeczylem i starczy. Nigdy więcej.

No to ja nie mam więcej pytań :woot:

A powinieneś bo chyba nie do końca zrozumiałeś.

Uwielbiam Burnouty, fajna i szybka rozwałka, ot tak pyknąć sobie pół godzinki. Jednego jedynego Burnouta Revenge wymasterowalem (wymęczyłem) i mam dość tak żenującego AI.

Opublikowano

http://www.twitch.tv/hectorrodios58

dla mnie jakość jest ok

Jest ok dopóki nie chodzi/jeździ po ziemi. Na przykład przed chwilą, podczas jazdy czołgiem po golmundzie ekran w pikselach, nie da się przeczytać kto ginie, kto jest w składzie. To jest właśnie skutek zbyt nisko ustawionego bitrate'u streama. Moim zdaniem jest to do zrobienia poprzez zwykłą łatkę ale kto wie czy Sony coś z tym zrobi. Tak w ogóle to nie rozumiem dlaczego nie ma zwykłych ustawień w których sami wpisujemy wartości. Rozumiem że konsole są dostosowywane pod casuali ale mogli jednak zrobić jakiś typ ustawień "advanced".

Opublikowano

W takim razie dlaczego tej gry jeszcze nie ma na rynku?

Myslalem ze 60 fps to glowny powod opoznienia.

Nie, głównym powodem opóźnienia jest dopracowanie trybów sieciowych.

I zgadzam się, oszukiwane AI w Motorstormie jest słabe, ale i tak warto zagrac. Widoki plus muzyka w dwójce zapewniają orgazm.

Opublikowano

@Yeti

Takie coś zdecydowanie nie jest ok, powiększ żeby zobaczyć detale :)

TMOpc3S.jpg

Edytowane przez Adi_TEAM LBN

Opublikowano

Sprawdziłem ten stream po twoim poście i nie wiem dla czego, ale teraz jakość jest gorsza, wcześniej nie było żadnej pikselozy, obraz był czysty, teraz zauważalnie gorzej, nawet jak zmienimy obraz na high.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Cholera, u mnie to w ten sposób wygląda tylko przez pierwszych 10-15 sekund, później obraz staje się znacznie bardziej wyraźny.

Opublikowano

Sprawdziłem ten stream po twoim poście i nie wiem dla czego, ale teraz jakość jest gorsza, wcześniej nie było żadnej pikselozy, obraz był czysty, teraz zauważalnie gorzej, nawet jak zmienimy obraz na high.

BF4 ma to do siebie na PC że im dłużej trwa mecz tym mocniej gra obciąża procesor więc może i tutaj się po prostu procek poci (zresztą nie wiem czy tak jest dalej ale było jak jeszcze w to grałem)

Cholera, u mnie to w ten sposób wygląda tylko przez pierwszych 10-15 sekund, później obraz staje się znacznie bardziej wyraźny.

to tak wygląda zależnie od tego co się dzieje na ekranie.

Od łącza oglądającego to aż tak nie zależy, zresztą jestem pewny że to nie moja wina - http://static-cdn.jtvnw.net/jtv_user_pictures/panel-22964149-image-1dca61b8d4b69f0d-320.png

Edytowane przez Adi_TEAM LBN

Opublikowano

Tak w ogóle słyszeliście, że Sony chce sprzedac kolejny budynek? :whistling: Sony takie dobre! Oddaje dach nad głową bardziej potrzebującym... Ehh, teraz z jeszcze większą ilością dumnych łez będę włączał moją Konsolę, mojego growego jezusa z nazaretu, zbawiciela tej branży. Naciskanie tego przycisku, słuchanie tego szumu wiatraków niczym z oceanu atlantyckiego, ten krótki pik ogłaszający gotowosc do intensywnego seksu, ostrego pie.rdolenia growego, to może tylko zapewnic PlayStation 3.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Źle się dzieje :(

Co? To się nazywa restrukturyzacja.

Wracając do jakości streamów - chciałbym usłyszeć xbotów na czacie, kiedy akurat któryś dedykowany serwer zacznie streamować rozgrywkę z wysokim bitratem :lol:

Opublikowano

Źle się dzieje :(

Co? To się nazywa restrukturyzacja.

Wracając do jakości streamów - chciałbym usłyszeć xbotów na czacie, kiedy akurat któryś dedykowany serwer zacznie streamować rozgrywkę z wysokim bitratem :lol:

Ja nie mówię tylko o tej sytuacji...

Opublikowano

Nie wiem czemu prowadzicie dyskusje nad Vita, Vita ma jeden problem Smartphony, duzo wiecej osob ma dobre telefony, tablety niz Vite, deweloperom nie oplaca sie robic gier a z drugiej strony ryzykowac calym studiem wykladajac duze pieniadze na produkt.

Vita zostanie konsola indykow a jej nastepcy nie zobaczymy, tyle.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Szkoda że rockstar nie chce wydać swoich gier na vite tak samo jak chętnie zrobił to na smartfony, strasznie chciałbym zagrać na vicie w gta VC, SA czy Max Payne.

Opublikowano

Szkoda że rockstar nie chce wydać swoich gier na vite tak samo jak chętnie zrobił to na smartfony, strasznie chciałbym zagrać na vicie w gta VC, SA czy Max Payne.

To w sumie sluszna uwaga, mogloby to podciagnac troche sprzedaz konsoli, na iphonie nie chce mi sie grac bo jest to dla mnie nie wygodne, ale z dwoma galkami to bym pogral.
Opublikowano

Ja wręcz ich nie rozumiem,przecież takie gta każdy by kupił + wygodne sterowanie,bo grać w takiego max payne'a na tablecie to masochizm.

Opublikowano

Wystarczyłaby podobna oferta do tego, co jest na smartfonach tylko dostosowana pod sterowanie na Vicie i z podciągniętą grafiką (no i adekwatnymi cenami). Czyli generalnie sprawa niewykonalna.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Moze jak indyki bedą sprzedawać sie rewelacyjnie, to wtedy ktoś z R* wpadnie na pomysł że wkładając minimum pracy mogą zarobić całkiem fajne pieniądze, druga sprawa że vita sie tak żałośnie sprzedaje że nie dziwie sie że nikt nie chce robić na nią gier

Opublikowano

Jeżeli ratunkiem Vity miałby być porty 10 letnich gier to znaczy że z tą konsolą jest na prawdę źle.. 

Opublikowano

Czy ja dobrze czytam, że Iras obraca kota ogonem i restrukturyzacja jest ok?

Bym cos napisal ale warn murowany wiec sie powstrzymam, ale inaczej nie da sie okreslic takiej glupiej postawy.

Do tabletow/telefonow jest fajny specjalny pad stylizowany na ten od xboxa. Fajna sprawa.

@ssxx1

Jezeli gra jest dobra to moze i miec 30 lat. Wazne ze by cos sie dzialo na vicie.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

DF zrobiło porównanie Thiefa i..

Uznali, że obie wersje są słabe.. ale z dwojga złego lepiej wybrać tę na X'a.

Dlaczego?

XO: 1600x900 ale tekstury i ich filtrowanie takie, jak max na PC.

PS4: 1920x1080, lepszy framerate.. ale znowu znane dla UE3 problemy ze streamingiem tekstur i bardzo słabe ich filtrowanie.

Swoją drogą ten Thief to kolejna gra, która na next-genach wygląda przeciętnie jak na PS360 (a wersja na PS360 wygląda słabo jak na te konsole) a i tak nie chodzi na nich jak trzeba.

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.