Opublikowano 16 lutego 20169 l Szczerze mówiąc mnie również nie podoba się trend wysokiego poziomu trudności polegającego na jednym życiu a nie odpowiednio wymagającej rozgrywce.Zdecydowanie chwalę sobie wielokrotne podchodzenie do danej walki czy akcji Jakoś tak przyszedł mi do głowy Killzone 2 na najwyższym poziomie.Jestem starym graczem jakby co
Opublikowano 17 lutego 20169 l W starych Doomach zgon = startujesz od początku poziomu z pistolecikiem = weź wgraj sejwa, bo jesteś słaby. Nie zrobiłeś sejwa..? No lipa.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ludzie robia 1health runy oryginalnego Dooma na youtubie na najwyzszym poziomie trudnosci, ciesza sie z tego a XM bedzie zakrzywial czasoprzestrzen, ze ok, moze byc trudno ale nie za trudno. Chyba go boli, ze bedzie musial skorzystac z przed ostatniego poziomu a nie ostatniego i glupio bedzie w trofeach to wygladac ze nie dal rady na jednym zyciu przejsc 'koszamru'. Ja nawet sie tego poziomu trudnosci nie dotykam i korona z glowy mi nie spadnie, ci coc chca to sobie beda masterowac gierke na jednym pasku.
Opublikowano 17 lutego 20169 l No właśnie, startujesz od początku, poziomu, sekwencji czy checkpointa... jak zwał tak zwał.Ale żeby się żyłować całą kampanię na jednym życiu ? Ci, którzy chcą to i tak zrobią z tą grą wszystko. Nie potrzeba im do tego poziomu nightmare Edytowane 17 lutego 20169 l przez giger_andrus
Opublikowano 17 lutego 20169 l No właśnie, startujesz od początku, poziomu, sekwencji czy checkpointa... jak zwał tak zwał. Ale żeby się żyłować całą kampanię na jednym życiu ? Ci, którzy chcą to i tak zrobią z tą grą wszystko. Nie potrzeba im do tego poziomu nightmare Jestes na forum gier wideo, ludzie robia platynki, trofiki, medale, acziki, speedruny i dziwisz sie, ze komus chce sie grac na jednym zyciu w jakas gre ?
Opublikowano 17 lutego 20169 l Owszem, dziwię się.Posiadam równo 50 platyn w tym momencie. Kilka z nich było troszkę wymagających.Jeszcze raz przytoczę przykład Killzone 2, gdzie skala trudności platyny oscylowała w granicach 8-9/10.I wcale nie trzeba było robić "chorego" (według mnie i nie tylko mnie) trofeum typu "hard to the core" z Dead Space 2 Po prostu poziom trudności może być sam w sobie tak wyważony, bez dodatkowych przeszkadzajek.Liczne przykłady pokazują, że takie wyważenie nie jest łatwe (Wiedźmin 3 - gra roku, miażdżąca a jednak poziom trudności pozostawia wiele do życzenia). Ale jest sporo tytułów, gdzie masz easy / medium / hard i tyle. Przejść grę na hard jest po prostu ciężko (RE HD) Nie potrzeba bajerów w stylu: jedno życie / 3 savy itd...Tylko moje zdanie.
Opublikowano 17 lutego 20169 l No ale mozesz przejsc dooma na hardzie I DODATKOWO developer daje INNYM DODATKOWA OPCJE gry na jednym pasku. W czym problem ? Ludzie platyny robia w jrpgach bezmyslnie tlukach te same moby do maksowania statos na 255 i lvl99 a nagle sie halo zrobilo, jak tak mozna, bez sens, developer daje opcje pogrania na jednym zyciu. Hanba!
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ludzie robia 1health runy oryginalnego Dooma na youtubie na najwyzszym poziomie trudnosci, ciesza sie z tego a XM bedzie zakrzywial czasoprzestrzen, ze ok, moze byc trudno ale nie za trudno. Chyba go boli, ze bedzie musial skorzystac z przed ostatniego poziomu a nie ostatniego i glupio bedzie w trofeach to wygladac ze nie dal rady na jednym zyciu przejsc 'koszamru'. Ja nawet sie tego poziomu trudnosci nie dotykam i korona z glowy mi nie spadnie, ci coc chca to sobie beda masterowac gierke na jednym pasku. Tylko, że ile zajmuje przejście pierwszych Doomów? Tutaj kampania ma mieć 13h i co zrobisz jak pod koniec gry zginiesz? Znowu od nowa? Tutaj nie chodzi o to, że ktoś ma skilla tylko o to, że zawsze można się gdzieś zayebać. Dlatego także jestem za tym, żeby grać najwyżej od początku poziomu.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ludzie robia 1health runy oryginalnego Dooma na youtubie na najwyzszym poziomie trudnosci, ciesza sie z tego a XM bedzie zakrzywial czasoprzestrzen, ze ok, moze byc trudno ale nie za trudno. Chyba go boli, ze bedzie musial skorzystac z przed ostatniego poziomu a nie ostatniego i glupio bedzie w trofeach to wygladac ze nie dal rady na jednym zyciu przejsc 'koszamru'. Ja nawet sie tego poziomu trudnosci nie dotykam i korona z glowy mi nie spadnie, ci coc chca to sobie beda masterowac gierke na jednym pasku. Tylko, że ile zajmuje przejście pierwszych Doomów? Tutaj kampania ma mieć 13h i co zrobisz jak pod koniec gry zginiesz? Znowu od nowa? Tutaj nie chodzi o to, że ktoś ma skilla tylko o to, że zawsze można się gdzieś zayebać. Dlatego także jestem za tym, żeby grać najwyżej od początku poziomu. Przypominam, że w RB był trofek za granie 8h NON STOP (bez pauzy), a jak jakiegoś songa zyebałeś, to od nowa :potter: Zresztą, o co tu tak naprawdę chodzi? O samą możliwość grania na koszmarze na 1 życiu, czy o to, że ktoś ni będzie miał calaka, bo będzie za to aczek? Nawet chyba dalej nie wiadomo za co beda osiagniecia, a to, że twórcy umozliwiają taki tryb gry, to cyz to coś złego? kto będzie chciał ten zagra, kto nie ten tego nie tknie, o huy sie tu czepiać..
Opublikowano 17 lutego 20169 l No ale mozesz przejsc dooma na hardzie I DODATKOWO developer daje INNYM DODATKOWA OPCJE gry na jednym pasku. W czym problem ? Ludzie platyny robia w jrpgach bezmyslnie tlukach te same moby do maksowania statos na 255 i lvl99 a nagle sie halo zrobilo, jak tak mozna, bez sens, developer daje opcje pogrania na jednym zyciu. Hanba! Problem jest jedynie w tym, że jestem fanem starej szkoły Nie lubię udziwniania.. nie lubię czegoś na siłę. Tak samo jak 5 poziomów trudności, nie lubię wydawania tytułów niekompletnych. A obie te rzeczy są w dzisiejszych czasach na porządku dziennym. A jeżeli twórca nie da poziomu "nightmare" to gracz nie będzie miał możliwości przejścia na jednym pasku? Głupie gadanie... dodatkowe opcje, które nie wymagają dodatkowych opcji w menu.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Problem jest jedynie w tym, że jestem fanem starej szkoły Nie lubię udziwniania.. nie lubię czegoś na siłę. Tak samo jak 5 poziomów trudności A co ma piernik do wiatraka? co takiego było w starej szkole, że teraz nagle Ci coś nie pasuje? Tym bardziej, że w DOOM z 1992 też było 5 poziomów trudności :facepalmz: i w innych FPSach z tamtego okresu też. Jeśli jesteś taki staroszkolny i Ci wszystko przeszkadza to polecam PONGa z automatów, tam nie masz absolutnie żadnych udziwnień (nie tykaj przypadkiem konsoli z PONGiem bo niektóre wersje miały różne warianty do odpalenia!) Edytowane 17 lutego 20169 l przez Rayos
Opublikowano 17 lutego 20169 l W starej szkole, którą pamiętam były 3 poziomy trudności w 90% tytułów, rzadko 4.Na PC grałem mało, głównie w Quake 1,2,3 (gdzie na pewno nie było 5 poziomów jak twierdzisz).A ja Ci polecam PANGa z 89 roku na Amigę - genialna gra.Oraz trochę luzu, bo przestajesz dyskutować a zaczynasz pisać głupoty Edytowane 17 lutego 20169 l przez giger_andrus
Opublikowano 17 lutego 20169 l 5 poziomów trudności lub więcej było w: - Wolfenstain - Duke Nukem 3D - Blood - Doom 1 i 2 - Shadow Warior itp itd. Ale tak jak pisał kolega co ma piernik
Opublikowano 17 lutego 20169 l Oraz trochę luzu, bo przestajesz dyskutować a zaczynasz pisać głupoty Jestem wyluzowany, tylko po prostu nie rozumiem tego Twojego biadolenia o to, ze twórcy dają nam więcej opcji zabawy
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ludzie robia 1health runy oryginalnego Dooma na youtubie na najwyzszym poziomie trudnosci, ciesza sie z tego a XM bedzie zakrzywial czasoprzestrzen, ze ok, moze byc trudno ale nie za trudno. Chyba go boli, ze bedzie musial skorzystac z przed ostatniego poziomu a nie ostatniego i glupio bedzie w trofeach to wygladac ze nie dal rady na jednym zyciu przejsc 'koszamru'. Ja nawet sie tego poziomu trudnosci nie dotykam i korona z glowy mi nie spadnie, ci coc chca to sobie beda masterowac gierke na jednym pasku. Tylko, że ile zajmuje przejście pierwszych Doomów? Tutaj kampania ma mieć 13h i co zrobisz jak pod koniec gry zginiesz? Znowu od nowa? Tutaj nie chodzi o to, że ktoś ma skilla tylko o to, że zawsze można się gdzieś zayebać. Dlatego także jestem za tym, żeby grać najwyżej od początku poziomu. Przypominam, że w RB był trofek za granie 8h NON STOP (bez pauzy), a jak jakiegoś songa zyebałeś, to od nowa Zresztą, o co tu tak naprawdę chodzi? O samą możliwość grania na koszmarze na 1 życiu, czy o to, że ktoś ni będzie miał calaka, bo będzie za to aczek? Nawet chyba dalej nie wiadomo za co beda osiagniecia, a to, że twórcy umozliwiają taki tryb gry, to cyz to coś złego? kto będzie chciał ten zagra, kto nie ten tego nie tknie, o huy sie tu czepiać.. Tak samo jak był podobny pucharek w Arkham Origins - I am the Night, (anyone)?
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ok, czyli juz wiemy co kogo piecze. Ze do wyboru jest 5 opcji a nie 3. I ze typ nie moze grac na 5 bo jest jeden pasek wiec usi grac na przed ostatnim poziomie trudnosci a to juz nie jest ladne do sygnaturki, platynki i calaczka. Umarlem. Ludzie sami sobie problemy robia i szukaja dziury w calym. Ja bardzo chetnie przejde gra uwaga na 3 poziomie trudnosci, liczac od gory w dol! I gre szybcko sprzedam i mam wyje bane na malkontentow placzacych ze maja hard do wyboru i kolejny hard z jednym paskiem bo to zalosne jest.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Oraz trochę luzu, bo przestajesz dyskutować a zaczynasz pisać głupoty Jestem wyluzowany, tylko po prostu nie rozumiem tego Twojego biadolenia o to, ze twórcy dają nam więcej opcji zabawy Czasem sobie człowiek musi pobiadolić. W sumie jeżeli te poziomy trudności dadzą odpowiednio dużo satysfakcji to może ich być i dziesięć Gorzej jeżeli poziomy trudności okażą się picem na wodę i ludzie stwierdzą, że grać na hardzie jest stratą czasu bo na nightmare i tak jest spoko Edytowane 17 lutego 20169 l przez giger_andrus
Opublikowano 17 lutego 20169 l No ale mozesz przejsc dooma na hardzie I DODATKOWO developer daje INNYM DODATKOWA OPCJE gry na jednym pasku. W czym problem ? Ludzie platyny robia w jrpgach bezmyslnie tlukach te same moby do maksowania statos na 255 i lvl99 a nagle sie halo zrobilo, jak tak mozna, bez sens, developer daje opcje pogrania na jednym zyciu. Hanba! Problem jest jedynie w tym, że jestem fanem starej szkoły Nie lubię udziwniania.. nie lubię czegoś na siłę. Tak samo jak 5 poziomów trudności, nie lubię wydawania tytułów niekompletnych. A obie te rzeczy są w dzisiejszych czasach na porządku dziennym. A jeżeli twórca nie da poziomu "nightmare" to gracz nie będzie miał możliwości przejścia na jednym pasku? Głupie gadanie... dodatkowe opcje, które nie wymagają dodatkowych opcji w menu. Kufir cie ladnie zaoral. Ja tam oldschool uwazam za 1990-1995, moze ty stara szkole to pamietasz ze starszego gimnazjum 5 lat temu ?
Opublikowano 17 lutego 20169 l Kolego, jeszcze raz Ci napiszę abyś doczytał o czym jest ta dyskusja.Ty się cieszysz, że będzie dużo opcji trudności, a ja przeciwnie.Ponieważ wolę 3 opcje i pewność, że hard to będzie hard.Nie chcę marnować czasu jak z "krew pot i łzy" w W3, gdzie ludzie dali się nabrać bo spodziewali się krwi potu i łez Opcje wyglądały fajnie, ale poziom trudności nie był wyważony. TYLE.Możesz już przestać pisać cokolwiek w moją stronę.Jestem z '83 jeżeli Cię to tak bardzo interesuje.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Wyjdzie gra to zweryfikujemy kto ma jakiego skilla. I w singlu i multi.
Opublikowano 17 lutego 20169 l No ale jak sam napisales, generalnie biadolisz i nawet nie masz pojecia jak bedzie i z gory placzecie ze o jezu ktos dal koszmar z 1 zyciem no jak tak mozna. Powolujesz sie na jakis oldschool gdzie dopiero developerzy nie potrafili wywazac poziomow trudnosci i zarzucasz grze w ktora nie grales ze musi jeszcze byc skonstruowana pod gre na jednym pasku. Taka z toba dyskusja wlasnie. Ja nie wiem gzie ty byles jak ludzie masterowali gry na 1 zyciu o ktorych nikt w ogole nie myslal aby cos takiego zrobic. Im tez bedziesz biadolil ? Developerzy w ogole nie konstruowali gry pod takie cos ? A tutaj dali jedna opcje w menu i juz placz graczy w sumie tak naprawde nie wiadomo o co, aby tylko chyba poplakac dla zasady.
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ty dalej nie rozumiesz Mając do wyboru 3 proste opcje od razu wiesz, czego się spodziewać i którą dopasować pod swoje umiejętności. KLAROWNE, TYLE.A jak przejdziesz harda to sobie zagrasz harda na jednym życiu, a potem harda ze speed runem. I nie potrzebujesz do tego nowej opcji z nazwą, tak się grało kiedyś.Ale jak lubisz to pewnie cieszyłbyś się z opcji "naked" gdzie biegasz tylko w gaciach z jednym pistoletem.Napisz do developera A teraz nakrzycz na ludzi, którym nie podoba się okładka nowego Dooma, bo oni też biadolą i płaczą pisząc tą swoją nędzną opinię, inną niż twoja. A przecież to nie jest miejsce od biadolenia i płakania - to forum, LOL. Edytowane 17 lutego 20169 l przez giger_andrus
Opublikowano 17 lutego 20169 l Wiem o co chodzi ale i tak sie cisnie to : Edytowane 17 lutego 20169 l przez kufir
Opublikowano 17 lutego 20169 l Ty dalej nie rozumiesz Mając do wyboru 3 proste opcje od razu wiesz, czego się spodziewać i którą dopasować pod swoje umiejętności. KLAROWNE, TYLE. No tak, bo kazda gra tak samo balansuje easy, medium i hard. Jezu koniec dyskusji z toba bo to juz jest jakies chore...