Czoperrr 5 067 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Nie mówiłem, że chcę Dooma 3 i powtórki z rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Nie można zadowolić wszystkich jednym klimat trójki odpowiadał a inni nim rzygali. Imo trójka i ta odsłona to luźne adaptacje klasycznych Doomów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 067 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Spodziewałem się tylko trochę cięższego klimatu. Doom i tak jest pozycją obowiązkową. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Trójka próbowało ugryźć temat survival horroru. Raz lepiej, raz gorzej jej to wychodziło. Mimo wszystko cieżko było się w ten klimat wczuć jak gra i tak stawiała na dynamiczną i szybką walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 (edytowane) Raczej trudno będzie tu o ciężki klimat. Na powyższym filmie widzę schemat: Korytarz->killroom z tabunem przeciwników-> znów korytarz -> opcjonalne szukanie znajdziek -> killroom z radosnym skakaniem dookoła i waleniem ile fabryka dała we wszystko, co się rusza. Na końcu etapu może jakiś bossik i dalej według schematu Czyli jak w klasycznych Doomach. Osobiście średnio mam ochotę na tego typu prostą, staroszkolną nawalankę, gdzie nawet przeładowanie broni nie istnieje. Co nie znaczy oczywiście, że gra będzie zła. Kiedyś pewnie zagram. Edytowane 11 maja 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Też chciałem brać na premierę ale widzę, że to za bardzo nie ma sensu. Gra tego typu będzie warta kupna na promocji a nie teraz za pełną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Pograłem kilka h i cóż mogę powiedzieć? Jeśli podobały Ci się DOOMy z początku lat 90 to pewne jest iż poczujesz się znowu młodo. Ja wtedy byłem smarkiem z pieluchą na (pipi)e, ale gry ograłem i wyobrażam sobie co wtedy czuli gracze. Tytuł totalnie odcina się od konwencji zaproponowanej w części trzeciej i wraca do bardziej kolorowych, lepiej oświetlonych i momentami abstrakcyjnych scenerii. Mapy podzielone są na dośc rozbudowane areny, gdzie toczy się walka, choć oczywiście między nimi też mamy jakiś przeciwników do ubicia. Ci są dość zróżnicowani i nawiązują niekiedy do monstrów znanych z oryginału....zresztą takich nawiązań w całej grze jest dość sporo. Akcja jest bardzo dynamiczna i na wyższych poziomach trudności całkiem wymagająca. Nie ma dłuższych momentów przestoju . Staroszkolny gameplay ubarwiono znanymi z dzisiejszych gier upgradami broni i specjalnymi power upami. Generalnie gra się bardzo przyjemnie, choć przy dłuższym posiedzeniu wkrada się monotonia i konieczne są przerwy by to jakiś przetrawić, zwłaszcza że fabuła nie trzyma nas przy produkcji. Zwykłe tło dla gameplayu i nic poza więcej. Poza tym warto dodać, że jest mięso i flaki Graficznie jest ładnie, zdecydowanie najładniejsza gra na ID Tech. Obraz jest ostry i relatywnie dobrze wygładzony. Oświetlenie powierzchniowe oparte na fizyce daje naprawdę świetny efekt i buduje klimat. Do tego cała masa efektów specjalnych, które też dają radę. Oczywiście mamy też słabsze momenty - niekiedy kuleje geometria czy tekstury, aczkolwiek tutaj usprawiedliwieniem może być stałe 60 klatek na sekundę. Pewne jest jedno - gra nie straszy wizualnie. Audio też najwyższa półka, choć muzyczka mogłaby być lepsza. Multi nie grałem, aczkolwiek sądząc po becie to mi się nie spodoba Innymi słowy jest to dobra gra, sprawiająca frajdę, aczkolwiek chyba jednak nie na dzisiejsze czasy. Starsi gracze na pewno docenią, młodsi z ery dzisiejszych shooterów mogą nie złapać bakcyla. Z końcową oceną się wstrzymam do póki nie skończę. PS: Polska wersja jest fatalna. Jak wrócę z pracy to postaram się wrzucić gameplay 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 (edytowane) To jest piękne. Wszyscy płaczą bo to staroszkolny doom z arenkami w singlu, nie dla mnie etc. Multi już dawno tu 99% ludzi przekreśliło. Recenzje w necie pewnie będą na 4/10 max 6/10. A ja w tych hektolitrach Waszych łez będę od piątku bawił się jak odwodnione murzyńskie dziecko z Erytrei. 2 KU@#$!WA DNI !! Edytowane 11 maja 2016 przez Sobies 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mausenberg 76 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 To jest piękne. Wszyscy płaczą bo to staroszkolny doom z arenkami w singlu, nie dla mnie etc. Multi już dawno tu 99% ludzi przekreśliło. Recenzje w necie pewnie będą na 4/10 max 6/10. A ja w tych hektolitrach Waszych łez będę od piątku bawił się jak odwodnione murzyńskie dziecko z Erytrei. 2 KU@#$!WA DNI !! Przybij pionę. Mam tak samo, odliczanie jak do deszczu w czasie suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Wszyscy płaczą bo to staroszkolny doom z arenkami w singlu, nie dla mnie etc Nie wiem kto płacze ale trzeba mieć coś nie tak z głową żeby oczekiwać po Doomie czegoś innego niż to co twórcy zaserwowali w poprzednich częściach. Ma być kolejna część wyrzynki demonów w ciasnych korytarzach marsjańskich kompleksów i w piekle przy użyciu przeróżnych mocarnych pukawek,a to wszystko okraszone hektolitrami krwi i mocnej muzyki. Multi mnie zawiodło ale singiel po kolejnych materiałach rokuje dobrze więc liczę na solidne pif paf od ID. Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Ja mam w ten weekend wyjazd służbowy, ale w niedzielę wieczorem może też pogram, czekam z wywieszonym jęzorem Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Pytanie do tego kto już grał: jeżeli stawiam zdecydowanie na klimat dooma3, czyli akcja ale jednak skupiona tez czesciowo na klimatyczne zwiedzanie z czytaniem maili, przegladaniem logów i klimatem osaczenia to czy mam czego szukac tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Pytanie do tego kto już grał: jeżeli stawiam zdecydowanie na klimat dooma3, czyli akcja ale jednak skupiona tez czesciowo na klimatyczne zwiedzanie z czytaniem maili, przegladaniem logów i klimatem osaczenia to czy mam czego szukac tutaj? To według mnie tego DOOM'a powinieneś sobie podarować Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 445 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 PS: Polska wersja jest fatalna. Jak wrócę z pracy to postaram się wrzucić gameplay Przed 13.05.16 z Single - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Czyli brak klimatycznych korytarzyków, tylko otwarte areny i hordy przeciwników? Cytuj Odnośnik do komentarza
mausenberg 76 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Czyli brak klimatycznych korytarzyków, tylko otwarte areny i hordy przeciwników? a skąd wiesz, że te korytarze nie są klimatyczne? Czy brak oświetlenia z automatu jest klimatem? Ludzie teraz krzyczą jaki to stary Doom jest klimatyczny a przecież on jest jasny jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 067 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 (edytowane) Staroszkolny Doom to nie tylko naparzanie z shotguna ale też labiryntowe korytarze i szukanie kluczy co by przejść dalej. Rozumiem, że tutaj też tego nie ma? Edytowane 11 maja 2016 przez Czappi Cytuj Odnośnik do komentarza
mausenberg 76 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Staroszkolny Doom to nie tylko naparzanie z shotguna ale też labiryntowe korytarze i szukanie kluczy co by przejść dalej. Rozumiem, że tutaj też tego nie ma? Przecież jak byk właśnie stoi w wielu materiałach, że będzie latanie po korytarzach i większych pomieszczeniach w celu szukania kolorowych kluczy i napierdalania do demonów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 nie widzialem zupelnie nic z singla, nie moge sie juz doczekac a jakby dali klucze + ciasne labiryntowe korytarze + skerety i podsumowanie na koncu kazdego levelu to chyba bym eksplodowal ze szczescia Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 nie widzialem zupelnie nic z singla, nie moge sie juz doczekac a jakby dali klucze + ciasne labiryntowe korytarze + skerety i podsumowanie na koncu kazdego levelu to chyba bym eksplodowal ze szczescia Sekretow i easterow masz tone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 067 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Okej, obejrzałem trochę dłuższy film z rozgrywki, który rozwiał moje wszystkie wątpliwości. Są korytarze, klucze i spokojniejsze elementy. Gry i tak nie łykam na premierę bo nie mam takiego zwyczaju, szczególnie, że gry Bethesdy szybko tanieją Cytuj Odnośnik do komentarza
mausenberg 76 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Jak ktoś ma na prawdę gdzieś spojlery, długi gampelay:https://www.youtube.com/watch?v=gBZvvrdbpyE Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Nie oglądam. Niby głupia jatka bez fabuły, ale chce być zaskoczony miejscówkami i pojedynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 11 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 Filmiki na YT sa usuwane przez YT. Do 13go maja, sam tutaj na forum bede ubijal jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi