Skocz do zawartości

Doom

Kre3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem w planach nadupczać dziś od rana, niestety MM coś leci w kulki i gierki nie ma na stronie.. a nie kupię gdzie indziej bo jestem cebulką i u nich mam kod rabatowy. 

Jak ktoś gra to skrobnijcie jakieś krótkie opinie, tylko bez narzekania na fabułę bo nie o to tu chodzi. ;) 

Opublikowano

Czyli fałszywy mesjasz i gra na raz? Czy jednak coś wspaniałego?

A ktos tu liczy na mesjasza? To bedzie taka gierka na 75/100 pewnie, staroszkolna, prosta rzeznia bez niczego zaskakujacego. Ja sie ciesze bo taki Shadow Warrior pokazal ze mozna to w dzisiejszych czasach zrobic bardzo dobrze. Czytalem opinie na steamie i wyglada na to ze z doomem jest bardzo dobrze, cieszy swietna optymalizacja silnika

Opublikowano (edytowane)

Fabuła w Doomie to coś jakby dialogi w filmie z Rocco. Liczy się akcja. Z tego co czytam jest bardzo dobrze, albo tylko trafiam na bardzo dobre opinie bo sam czekam jak dziki na swoją kopie. 

Edytowane przez mausenberg
Opublikowano

dobra ale juz nie peird,olcie, bo  doom  3 pomimo prostej fabuły miał fajną otoczkę z tymi wszystkimi kartkami, logami, i  scenerią dostosowaną do wydarzeń.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale skończcie już, z łaski swojej pitolić o fabule i napiszcie, czy singiel daje radę jak ten z wolfa, czy faktycznie mamy doczynienia ze schematem - killroom -> drzwi -> killroom -> drzwi -> killroom -> drzwi -> boss/koniec misji?

Gość _Be_
Opublikowano

nie ma embargo, po prostu nikt nie dostal kopii recenzenckich

Gość kufir
Opublikowano (edytowane)

No właśnie, jaka fabuła w Doomie ? Złe potwory opanowały dziwne miejsce i trzeba je zabić aby samemu przeżyć. Koniec fabuły.

Nie oczekuje niczego innego, a jeśli ktoś oczekuje głębszej fabuły to musi pograć w inną gre ;)

Edytowane przez kufir
Gość _Be_
Opublikowano

bezrefleksyjne spojrzenie zimnego psychopatycznego mordercy

Opublikowano

Na steamie opinie sa bardzo pozytywne (1084 do 78 negatywnych). Ludzie głównie chwalą:

- szybkość rozgrywki

- grafikę

- optymalizację

- dobry gunplay

- gore

- soundtrack i dzwieki z gry

Narzekania to glownie jakies technikalia, typu ze nie wspiera sli i inne. Troche narzekania ze gra jest zbyt kolorowa i blyszczaca no i ze multi jest lipne, ale to bylo wiadomo po becie. Aha i ze jest troche za droga jak na taki prosty staroszkolny shooter.

O fabule ANI słowa xD milan [*]

Gość _Be_
Opublikowano

kufir, możesz sie tak na mnie nie patrzec?

dziwnie się czuję.

QFwK7CK.jpg

creepy

Opublikowano (edytowane)

Dla plusowiczów motyw z Dooma za free na pss.

Dobra sprawa że na konsolach dali opcję zmiany FOV, zresztą dużo można pod siebie dostosować, jest opcja wyłączenia całego huda jak i niektórych jego elementów np. markera gdzie iść tak więc wiele osób powinno być zadowolonych. 

Edytowane przez messer88
Opublikowano

Gracze kupujący strzelankę Doom na PC muszą uzbroić się w cierpliwość, nawet jeśli zdecydowali się na wersję pudełkową - na pobranie czeka ponad 35 GB danych.

Pełna instalacja na Steamie wymaga 43,8 GB plików, lecz wydanie fizyczne obejmuje jedną płytę i nieco ponad 7 GB - resztę trzeba ściągnąć z internetu.

Pewne wskazówki na ten temat ujawniono już przy publikacji ostatecznych wymagań sprzętowych, gdy potwierdzono, że w pudełku jest tylko jedno DVD.

Problem mogą mieć szczególnie osoby, które kupują wersje fizyczne ze względu na wolniejsze połączenie z internetem, co nie jest rzadkością.

Tymczasem podobne podejście z preferowaniem pobierania danych w przypadku wydań pudełkowych staje się coraz popularniejsze, by wspomnieć przypadki Metal Gear Solid 5 (sam instalator Steama) czy Fallout 4 (tylko 5 GB na płycie).

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-05-13-ponad-35-gb-danych-do-pobrania-po-instalacji-doom-z-plyty-na-pc

Opublikowano

ALE ROZPIERDUCHA!!! Jestem po pierwszym etapie i ta gra jest tym czego się po niej spodziewałem - RZEŹNIĄ w stylu pierwszych Doomów :) Z drugiej strony taki np Old Blood strasznie mnie wymęczył i doszedłem tylko do połowy. Tutaj od razu narzucają nam szybkie tempo i jazdę bez trzymanki. Przez cały czas czuję jakbym nie grał w grę a występował w jakims industrialnym videoklipie :D

• Plusik 1
Opublikowano

Również jestem po pierwszym etapie i miałem efekt "wow" - ta gra jest niesamowicie szybka. Poza jednym fragmentem mapy (ogromnej - zarówno korytarze jak i tereny na powierzchni) nie ma kill roomów. Podoba mi się, że mapa nie była płaska, więc można było hasać z góry na dół. Genialny jest design dźwięku. Zarówno odgłosy jak i muzyka są w mojej opinii genialne.

Gram na XONE, gra działa płynnie w 60 klatkach i wygląda bardzo estetycznie.

Uważam jednak, że nie jest to gra dla ludzi rozkochanych w skryptowanych FPSach pokroju Halo czy COD i pewnie będzie to wytykane w recenzjach - Doom wyraźnie stawia na staroszkolność i jest to dla mnie niesamowicie fajna odmiana. I taka ciekawostka: do ostatniej chwili wahałem się z zakupem, bo obejrzałem trochę gameplayów i oglądanie mnie znudziło po 15 minutach. Ale zaryzykowałem i po tej godzinie bawię się świetnie.

• Plusik 2