Skocz do zawartości

Doom

Kre3k

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kufir
Opublikowano (edytowane)

No i chyba krótkie niestety... W staregry (Doom1 , 2 , Duke Nukem, Quake itp) grało się znacznie dłużej aby skończyć. Zwłaszcza że było zazwyczaj kilka epizodów a nie jeden... :(

Edytowane przez kufir
Opublikowano

Gram na nightmare i w jakies 8h przeszedlem 3 poziomy, a i tak nie udalo mi sie znalezc wszystkich sekretow na kazdej planszy. Nie powiedzialbym ze takie krotkie. Mapy to istne arcydzielo w dzisiejszych czasach, autentycznie idzie sie tam zgubic

• Plusik 3
Gość suteq
Opublikowano

Myślę, że spokojnie przez czas trwania nowego Dooma przeszłoby się jedynkę i dwójkę razem. ;)

Gość kufir
Opublikowano

Co z poziomami trudności?

Jest ich 5; przy czym 2 są zablokowane. Rozumiem że aby odblokować 5 (najwyższy) nalezy przejść grę 3 razy ?

I czym się wyróżnia ten najtrudniejszy oprócz wytrzymalszych potworów itp ?

Opublikowano

Jest 5 i tylko ostatni jest zablokowany. Nightmare mozna wybrac od poczatku tylko jest na czerwono, a ostatni odblokowuje sie robiac jakis challenge, jeszcze go nie odblokowalem. Na najtrudniejszym nie masz checkpointow, jak padniesz to zaczynasz etap od poczatku

Gość kufir
Opublikowano
Na najtrudniejszym nie masz checkpointow, jak padniesz to zaczynasz etap od poczatku

Nooooo i to mi się podoba !!! :) Jest za to pucharek do zdobycia ? :)

Gość suteq
Opublikowano

No właśnie nie. Calak/platyna są banalne do zrobienia. Wystarczy przejść raz grę nawet na easy na 100%(wyzbierać wszystko, wyzwania wykonać itp), przejść pierwszą misję na ultra-nightmare i do tego proste 5 aczików w multi. 

Gość kufir
Opublikowano

Za miesiac  lub dwa wydadzą łatkę z lepszą optymalizacją i będzie normalnie

Opublikowano

czasem sie zastanawiam jak ludzie umieją w ogole włączyć komputer 

https://www.exophase.com/game/doom-xbox-one/achievements/

Hmm... jak na ukonczenie na chwile obecna calej gry 5.73% posiadaczy to nie jest zle moim zdaniem. To nie jest gra dla byle lamusa (nareszcie), a sama premiera byla dopiero co.

Co do konsoli to moj XO (pierwszy model dostepny w PL) nie ryczy ani nic, caly czas cicho pracuje.

Opublikowano

Mój xo też chodzi cicho, całą grę.  A zastanawiam się gdzie są teraz te wszystkie płaczki, które jęczały jak to będzie 5/10 skoro recenzji przed premierą nie ma..? Myślę, że twórcy byli bardzo pewni swego, że zrobili bardzo dobrą grę. Słusznie się wypieli na głaskanie po głowach przed premierą.

Opublikowano

Pogralem z godzinke i wrazenia poki co jak najbardziej pozytywne, na poczatku sie wystraszylem jak chwycilem pistolet do reki, po oddaniu kilku strzalow poczulem kapiszona na miare Uncharted 1 i zaczalem miec obawy co do gunplayu, na szczescie po chwili przybyl shotgun i zaczela sie prawilna rzez :lapka:

Gość kufir
Opublikowano

A powiedzcie klimat mroku, zagrożenia jest ? Jest strach przed śmiercią ?

Opublikowano

Słaby feeling strzelania w D3 to był najwiekszy minus tej gry. Dopiero dwururka z dodatku dała radę. Ktoś może napisac czy jest ona dostepna w arsenale czwórki?