Nemesis 1 268 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Będzie jakieś DLC dla kampanii czy wszystko rzeźbione pod multi? Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 lipca 2016 Opublikowano 2 lipca 2016 Niesłychaną przyjemnością było ponownie przejście tej gry na Nigthmare i wbicie calaka ze wszystkimi możliwymi sekretami myślę że w kategorii największego śpiącego hita nic go nie pobije 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 2 lipca 2016 Opublikowano 2 lipca 2016 Pierwsza gra, która jak nolife scalakowalem na 2 platformach - na PS4 i PC 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 lipca 2016 Opublikowano 3 lipca 2016 (edytowane) zabawnie się w to gra z takiej perspektywy. Nie wiem czy lepiej czy gorzej... inaczej po prostu. Szkoda że nie wrzucili tego wcześniej to bym drugie playthrough zrobił grając w taki sposób. A klasyczne mapy dobre, chociaż nic z nich nie kojarze, bo w oryginalnego Dooma grałem ostatni raz z 16 lat temu i to parę leveli. Edytowane 3 lipca 2016 przez MaZZeo Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 4 lipca 2016 Opublikowano 4 lipca 2016 Naprawili już trofi IDKFA? bo tylko to mam do wbicia a było zglichowane, ciekawe tez czy podczas odpalenia wpadnie czy od nowa trzeba będziemasterować pukawki. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 Czy oprócz trybów deadmatch można grać jakiś survival z innymi graczami? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 tylko w mapach spolecznosci - ale nie wiem czy jest to tak bardzo popularne. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 Ależ ta gra to jest miodna, kupiłem w Media Markt za 169 zł z pakietem UAC i hajsu na to nie ma, co żałować. Włączyły mi się sentymenty ze staroszkolnych doom 1 i doom 2. Tylko grać i jarać gameplayem, bo feeling z broni jest masakryczny, taki shotgun zwłaszcza. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 Ależ ta gra to jest miodna, kupiłem w Media Markt za 169 zł z pakietem UAC i hajsu na to nie ma, co żałować. Włączyły mi się sentymenty ze staroszkolnych doom 1 i doom 2. Tylko grać i jarać gameplayem, bo feeling z broni jest masakryczny, taki shotgun zwłaszcza. Dobra, chyba mnie namówiłeś. Bierem, mam nadzieje, ze się nie zawiode;) Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Zagralem wczoraj w demo na xbonie, czy mi sie wydaje czy gra jest strasznie rozmazana jakby chodzila w 720p albo i gorzej. Z tv wszystko ok bo inne gry wygladaja normalnie. Na ps4 tez jest wszystko takie "zblurowane" jakbym gral na(pipi)any? Nie mowcie ze tego nie widzicie. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Ustawienia Blura mozesz zmienic w opcjach. Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Ciekawe czemu wersja na xone taka z blurem jakby, moze wersja demo tak ma? Albo ja sie przyczwyczailem do ostrego obrazu z u4 i raczeta:) Wyglada jak 480p z yt:/ Podobny efekt mial nowy nfs, rozmazane wszystko. Ustawienia blura zmienialem i to nic nie daje, jak stoje w miejscu i patrze na dalszy plan i obiekty to obraz jest po prostu niewyrazny. W innych grach na xone tego nie zauwazylem. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Tam jest jeszcze jedna opcja poza Blurem odpowiadajaca za obraz ale szczerze wiecej ci nie pomoge gram na PS4 a Bonera trzymam tylko dla Scalebounda i RDR ;f Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Czyli w skrocie na ps4 obraz zyleta? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Wyglada bardzo dobrze jak na konsolke po wylaczeniu "ulepszaczy" zyleta to jest na PC. Ale pomimo tego caly czas 1080/60 Moge jutro wrzucic jakies shooty bo dzisiaj do 23 siedze w pracy i nie bedzie mi sie chcialo ;d Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Moze ja Ci podesle screeny z dema x one, ocenisz czy na ps4 jest duzo lepiej:) Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 (edytowane) to jest rozmazane według ciebie? nie przesadzaj już ewentualnie wyłącz w opcjach chromatic abberation bo rzeczywiście to rozmazuje obraz. Nie wiem po jaką cholerę wrzucająto do gier, wygląda beznadziejnie. Edytowane 8 lipca 2016 przez MaZZeo Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 O Mazzeo o ten wlasnie "ulepszacz" mi chodzilo Blur Off Abberation Off i jest calkiem ladnie. Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 (edytowane) Mazzeo to sa twoje screeny? Chcialbym zeby w demie tak wygladalo. Nic nie przesadzam u mnie wyglada gorzej, moze to jednak demo jakies okrojone.Zobacz na pelnym ekranie tv lub pc. Rozmyte otoczenie. Gears of war ma 3x ostrzejszy obraz.https://1drv.ms/i/s!Atbg7uVMGLxMalGGlG4nUMvSIQghttps://1drv.ms/i/s!Atbg7uVMGLxMa68tT7rrVROwdX0https://1drv.ms/i/s!Atbg7uVMGLxMbFnkXadVCDFfJfwhttps://1drv.ms/i/s!Atbg7uVMGLxMbf7hur1G4arZrUg czy tylko ja widze ze dalszy plan jest jakby zamglony i rozmazany? Moze mam za duze wymagania..ale w zadnej innej grze poza nfsem(calkwoita (pipi)zka obrazu za(pipi)anego glupimi filtrami, jakbym gral przez remote play na slabym laczu) nowym tego nie widzialem. Edytowane 8 lipca 2016 przez czejenix Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Swoją drogą nie wiem jako można grafiką się przejmować, skoro i tak gra ładnie wygląda, nie wspominając o gameplayu? Po prostu wielkie LOL, 16 lat temu czy ileś tam nikt się grafiką nie przejmował w Doom 1. Grafika już ludziom w nawyk weszła, że masakra jakaś, zamiast skupić całą zabawę na grze, nie kumam tego. 1 Cytuj
Wredny 9 550 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Tzn wiesz, rozumiem przejmować się grafiką i zwracać na nią uwagę, ale jak gra wygląda TAK, to faktycznie nie widzę sensu. Gram na PS4 i jestem zachwycony, tym screenom od czejenixa też niczego nie brakuje, ba - śmiem twierdzić, że są dużo bardziej klimatyczne od tych, które zapodał Mazzeo, a które zalatują sterylnością rodem z blachy. Kurde, żeby to było brzydkie jak Sniper Ghost Warrior, to jeszcze bym zrozumiał, ale w przypadku nowego Dooma czepianie się grafiki na którejkolwiek z platform jest trochę nie teges. Cytuj
czejenix 6 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 Zle mnie zrozumieliscie troche, bylem ciekawy czy na ps4 tez jest taki blur. Demo ogralem ze 3 razy, gra sie swietnie, grafika jest super tylko nie lubie jak jest duze rozmycie i dlatego zapytalem zeby dowiedziec sie czy tylko u mnie wyglada na przesadzony blur. Nie lubie jak gra widocznie dropi do 20 klatek(ogolnie w grach nie w doomie) lub sa jakies dziwne filtry ziarniste jak w nfsie nowym. W dying light ziarno od razu wylaczylem bo mnie draznilo jakbym na ruskim tv gral. Gameplay jest na 1 miejscu u mnie i zawsze bedzie. Mam obie konsole i chyba normalne ze chce wybrac wersje ktora chodzi/wyglada lepiej:) Wolalbym ograc na xbonie bo jest mi troche wygodniej na padzie od microsoftu. Dziekuje wszystkim za pomoc, musze sie zdecydowac na konkretna wersje i zaczac rzez bo gra sie wspaniale a to tylko demko. Ps. Co do grafiki: Dooma 1 przeszedlem kolejny(nie wiem ktory) raz jakis rok temu. Wracam lupac w gearsy ue:) 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 8 lipca 2016 Opublikowano 8 lipca 2016 czejenix tak, to są moje screeny z pełnej wersji, na dodatek w JPG więc tracą na jakości, gra wygląda w ruchu jeszcze ładniej. Nie wiem co jest grane z twoimi screenami, ale musisz przede wszystkim wyłączyć chromatic aberration, który moim zdaniem właśnie pogarsza grafikę. Motion blur bym zostawił bo jest świetnie zaimplementowany. Na xone rozdzielczość jest dynamiczna i lata między 900p a 1080p, na PS4 jest prawie cały czas 1080. Z resztą, masz tutaj filmik digital foundry i porównaj sobie, różnice między platformami są minimalne i gra wygląda mega kozacko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi