Bzduras 12 764 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca 16 minut temu, jimmy napisał(a): No i pękło, bardzo fajna gierka, a z tego co mówicie w Eternalu będzie tylko lepiej Nie lepiej czy gorzej, a inaczej. Wszystko jest podkręcone do 11 i gierka jednak jest bardziej wymagająca niż 2016. 1 Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Jimmy tylko nie graj na easy bo wstyd. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca W ogóle to granie w Dooma na poziomie normal mija się z całkowitym celem, bo nie wykorzystujesz wtedy całego potencjału Doomguya. Domyślnie to powinno być ustawione hardcore czy tam następny poziom trudności. 1 Cytuj
Ukukuki 7 110 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Ja w drugim DLC przeszedłem na normal albo ten poziom wyżej niż normal. Już nie dawałem rady Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca DLC do Eternala to trzeba od nowa cała grę zaczynać żeby się wdrożyć. Oby nowy kolczaty Doom dowiózł tak samo jak poprzedniczki. Cytuj
jimmy 1 351 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca 6 godzin temu, messer88 napisał(a): Jimmy tylko nie graj na easy bo wstyd. Jak giercować to +1 od normala albo wyżej i nie ma że boli dziś gry przechodzą się same Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Ja naczytałem sie na forum jaki to eternal wymagający i poleciałem na normalu i było dosyć łatwo, ale nie bardzo. W sumie dobrze wybrałem i jakaś satysfakcja była podczas rzeźni. Jedynka w każdym razie bardziej mi się podobała bo bardziej według mnie przypomina klasycznego Dooma, baza i te sprawy. W klasyka też nie grałem w jakimś oszałamiającym tempie, żeby eternal mi go bardziej przypominał. Rozpadanie sie przeciwników spoko, ale podczas zawieruchy ciężko się zwraca na to uwagę, dla mnie mogło by tego nie być, za to interakcja z otoczeniem mogłaby być większa. Wrażliwe punkty wrogów też ok, na chama da się ubić też, ale trzeba więcej ammo wpakować i lepiej przez to żonglować bronią,co też mi nie przeszkadzalo. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Wjechała dzisiaj odświeżona wersja Dooma 1 i 2 na PS5! W dodatku jest darmowa jeśli ktoś posiada kupioną wersję na PS4. 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Dorzucę trailerek do newsa powyżej. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Bardzo fajny update, cieszy ze co rok na QuakeCon mamy jakies odswiezenie. Po cichu liczylem na Q3, ale pewnie wiedza ze arena shootery to nie CoD wiec jest Doom 1+2 Trzymam kciuki zeby za rok Q4 dostalo porzadny lifting a pozniej sie okazalo ze po nadchodzacym Doomie pracuja juz nad Q5. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia O zainstaluje dzisiaj z gp, miałem sobie zagrać, ale jak odświeżyli gry to tym bardziej jeszcze chcę się pograć. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Tylko taki pro tip jak będziecie skakać sobie po WADach: na quick save jest jeden slot współdzielony między wszystko Także sejwowanie z poziomu menu jest bezpieczniejsze, a QS zostawcie sobie jako exclusive dla gierki, którą właśnie ogrywacie. Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Fajnie soundtrack jest odświeżony. Uwielbiam te ich remastery. Najpierw Quake 1 i 2 teraz Doom Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Jakby jakimś cudem dostali prawa do odświeżenia Shadow Warriora i Blood to bym się zesrał ze szczęścia Cytuj
Czoperrr 5 241 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Mogliby się wziąć za remaster Return to Castle Wolfenstein z obsługą achievementów. Nie wiem po co kolejna wersja Dooma, w GP już są Doom 1 i Doom 2 z nowymi opcjami i osiągnięciami (oba skończyłem). Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Blood 1 i 2 by było fajnie odświeżyć. Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Jedynkę zdecydowanie, dwójka ma sporo modów i wygląda mniej więcej jak odświeżony Quake2, ale jednak jedynka była dużo lepsza. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Jedynkę już ND odświeżało, ale nie wyszła poza PC. https://store.steampowered.com/app/1010750/Blood_Fresh_Supply/ 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 14 minut temu, Faka napisał(a): Blood 1 i 2 by było fajnie odświeżyć. 3 minuty temu, Bzduras napisał(a): Jedynkę już ND odświeżało, ale nie wyszła poza PC. https://store.steampowered.com/app/1010750/Blood_Fresh_Supply/ Grałem kiedyś u kuzyna i jakoś zapomniałem o tej grze, z miłą chęcią ogram ten remaster ze Steam. Z tamtym czasów z takich mniej oczywistych FPSów najmilej wspominam Shogo: Mobile Armor Division, co to była za gra <3. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Grałem kiedyś u kuzyna i jakoś zapomniałem o tej grze, z miłą chęcią ogram ten remaster ze Steam. W kluczykowniach możesz go dorwać za tę przysłowiową paczkę Pringlesów, bardzo ładnie sobie radzi. W sumie jedyna opcja na konsolowe doświadczenie to Deck, ale to wiadomo. Przydałby się taki porcik na inne sprzęty, bo w sumie nic na drodze nie stoi. W dniu 29.07.2024 o 17:06, messer88 napisał(a): DLC do Eternala to trzeba od nowa cała grę zaczynać żeby się wdrożyć. Dokładnie tak miałem jak wyszło. Nie grałem w Doomika jakiś czas, patrzę - o, jest, to sobie zainstaluję i przejdę. Jak mnie pierwsze 30 minut wyjaśniło to zrobiłem rerun podstawki i dopiero mogłem coś działać w TAG1 Drugi dodatek jest już lżejszy, ale TAG1 to najbardziej wymagająca część całej gry. edit: co jest kurna, czemu nie połączyło 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Jest już temat o DOOM 1 + 2 + 64 + 3: Proponuję tam przenieść posty. Co do nowego portu, to szybko poszło, bo ostatni był niedawno. Ale faktycznie, brakowało mu pewnych szlifów jak np. online coop (teraz z umieraniem, a nie respem!), ustawieniami FOV i innymi QOL. Fajnie też, że dodali nowy OST Hullshulta. Podoba mi się też pomysł zunifikowania jedynki i dwójki w jeden produkt pełny WAD-ów, które można uploadować. W końcu będzie można pykać w te wszystkie mappacki tak o. Te prace fanów są naprawdę sick, więc polecam spróbować chociaż jednego z popularniejszych nowoczesnych. Tym bardziej, że będzie można w coopie. Ale co najwspanialsze, nie mogę się doczekać aż położę łapy na pierwszym nowym oficjalnym epizodzie z nowymi broniami i potworami! Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 15 minutes ago, Bzduras said: Jedynkę już ND odświeżało, ale nie wyszła poza PC. https://store.steampowered.com/app/1010750/Blood_Fresh_Supply/ Ale to dobrze wygląda Kody po 9zł, no żał nie wziąć 1 Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia 55 minut temu, Bzduras napisał(a): Jedynkę już ND odświeżało, ale nie wyszła poza PC. https://store.steampowered.com/app/1010750/Blood_Fresh_Supply/ OMFG jakos mi to wylecialo z glowy. Mam na gog ale tam kupilem kilka lat temu zwykla klasyczna. ND robi najlepsze remastery tego typu. Juz dodane do WL i zakupie jak bede wiedzial ze mam czas to ograc. 2 Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia Odnoszę wrażenie, że na padzie gra się teraz znacznie lepiej niż w poprzednią wersję Dooma na konsoli. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia Nic dziwnego, jest ustawienie fov, jest możliwość dostosowania smoothing i czułości. Na Unity porcie grało się słabo. Ale i tak zrobiłem w tym najtrudniejsza platynę w moim życiu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi