Goshkee 10 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 Szukałem rozwiązania na różnych forach, ale bez rezultatu. Nie znalazłem też podobnego wątku na PPE. Może ktoś z Was miał podobny problem, zna przyczynę i wie jak temu zaradzić. Co jakiś czas - raz w tygodniu do kilku razy dziennie - ekran zawiesza się w trybie uśpienia (lub wygaszenia, jak kto woli), czyli np. po wygaszeniu ekranu przyciskiem power lub po pozostawieniu go aż do samoczynnego wygaszenia, a następnie próbie jego wybudzenia za pomocą tego samego przycisku (standardowa funkcja). Sęk w tym, że nie jest to zwiecha całego systemu, a jedynie ekranu. Migają diody powiadomień, przychodzą wiadomości i połączenia, ale ekran nie reaguje i pozostaje czarny. Słuchając muzyki tez potrafi się zawiesić, ale nutę nadal słychać. Telefon nie jest rootowany! Kilkukrotnie próbowałem wgrywać na nowo soft za pomocą Companiona i zostawić go na ustawieniach fabrycznych, bez instalowania czegokolwiek, ale zwiechy nadal miały miejsce. Zdaje mi się, że częściej zacinał się przy darmowym Avaście. Wywaliłem i korzystam z AVG. Niby lepiej, bo zwieszał się raz na ruski rok, ale ostatnio nawet bez instalowania aplikajcji (jedynie z update'ami kilku obecnych) zacina się coraz częściej. Wiem, że można go zresetować za pomocą przytrzymania przycisków power i pogłośnienia, ale nie jest to żadne rozwiązanie i na dłuższą metę staje się upierdliwe. Nie mam też już ochoty ponownie wgrywać wszystkiego od nowa, bo równie dobrze mogę sobie kupić Nokię 3310. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to będę zobowiązany. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 Mam to samo jedynie restart fona pomaga.Jednocześnie wciśnij power + volume down.Popróbuj parę razy powinien się zrestartować Cytuj
Goshkee 10 Opublikowano 21 lutego 2014 Autor Opublikowano 21 lutego 2014 Z restartem nie mam problemu, ale szlag człowieka może trafić, jak chce gdzieś szybko zadzwonić, a tu blokada. To samo tyczy się połączeń - telefon dzwoni i nie ma możliwości odebrania, bo brakuje fizycznych przycisków. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 Mam to samo a najczęściej się zawiesza jak mam ważny telefon niezły w(pipi) mnie wtedy łapie Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Olej zupełnie antywirusa, po co ci on? Jeżeli nie instalujesz wszystkiego jak leci jest to zupełnie zbędne oprogramowanie, siedzi takie coś i non stop zasoby żre. Dodatkowo polecam wejść w ustawienia -> aplikacje i wyłączyć programy, których zupełnie nie używasz, systemowych oczywiście nie ruszysz, ale większość bloatware'u bez problemu da się zdezaktywować. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Wejdz na http://forum.android.com.pl/f766/ zaloz topic w stosownym dziale, moze ktos sie spotkal z podobna akcja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi