_Red_ 11 988 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie jadlem slimakow i nie chce. Nie jadlem malz, chociaz podsuwano mi pod pysk. Nie zjem raczej serc, mozgow, pluc, nerek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 dobra czas sie przyznać, będzie pewnie beka ze mnie ale co zrobić. Żeby nie było pisze teraz serio. Mam bardzo dużą alergie na wszelkiej maści jaja, jak byłem mały (byłem bardzo chorowity dzieckiem) dostałem kogiel mogiel od pielęgniarki, tak spuchłem że ledwo co mnie odratowali, aktualnie w życiu nie jadłem: jajka na twardo/miękko, jajecznicy itd. musze unikać takich rzeczy jak domowy makaron, niektóre ciasta (bita śmietana), potrafi mnie też wyyebać po naleśnikach, prawdziwego majonezu tez nie tkne. aktualnie żyjemy w takich czasach że żarcie w sklepach/restauracjach jest tak zmodyfikowane (jaja w proszku np) ze mi nie szkodzi jak np panierka w kotlecie itd, moge zjeść ciasto/czekolade i nie ma problemu. wytykanie palcami czas zacząć! Ale czemu mielibysmy wytykac palcami? Powazna sprawa jakby nie patrzec. Co najwyzej ktos moglby niewybrednie zazartowac i spytac np. czy na swoje tez masz alergie, albo czy puchna ci czasem wargi, ale chyba sie nikt tak nie wyglupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 nigdy nie jadłem ciepłego posiłku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Myślałem, że to napisał inny _M..._ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Smażony śledź. Nigdy nie jadłem, brzydzi mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Mnie brzydzą wszelakie owoce morza, płucka, serca, uszy, mózgi, wątróbki. Jem mięso w normalnych ilościach, ale MUSI być przetworzone bo inaczej zostałbym wegetarianinem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 nigdy nie jadłem ciepłego posiłku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nigdy nie jadłem sannakji (żywa ośmiornica), a jestem wielkim miłośnikiem owoców morza. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) nikt mi nie wmówi, że to jest smaczne bez tego dipu. A z dipem to nawet gó,wno smakuje dobrze. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 nikt mi nie wmówi, że to jest smaczne bez tego dipu. A z dipem to nawet gó,wno smakuje dobrze. Dawaj, dawaj... jak do tego doszło i czy przyjemne to było doświadczenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Osobiście nie jadłem, słyszałem od Beara Gryllsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 A z dipem to nawet gó,wno smakuje dobrze. jaki byś polecił dip do gówna? widze że mamy tu eksperta, wiec warto sie czegoś nauczyć btw ja też nie lubie owoców morza, zwłaszcza surowych a co do ośmiornicy to z tego co wiem w wiekszości przypadków ona wcale nie jest żywa a ruchy są wywołane skurczami mięśni w reakcji chemicznej na słony sos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Oczywiście, że nie jest żywa. Myślę, że nawet Koreańczycy nie są, aż tak poyebani, żeby jeść żywe ośmiornice. O ile to bym zjadł, o tyle wizja jedzenia smażonych owadów mnie totalnie obrzydza. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Koreancy nie wiem, ale japany jedza sashimi, czyli rybke, ktora w ekstremalnym przypadku jeszcze sie zwija na talerzu. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Oczywiście, że nie jest żywa. Myślę, że nawet Koreańczycy nie są, aż tak poyebani, żeby jeść żywe ośmiornice. O ile to bym zjadł, o tyle wizja jedzenia smażonych owadów mnie totalnie obrzydza. Myślę, że dużo ludzi jest w stanie zjeść wiele rzeczy, pytanie tylko - po co? Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Żeby życie miało smaczek raz seitan, raz robaczek... Czy jakoś tak. Gdyby nasz prapraprapraszczur ileś tam lat temu, nie spróbował szpiku z kości to do dzisiaj jedlibyśmy owoce i warzywa - porównanie z dupy wiem. Kuchnia się zmienia, więc może kiedyś smażone owady i żywe ośmiornice będą normą? Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) owady i ośmiornice już są normą w pewnych kulturach z jedzeniem na żywca też jest to możliwe, mimo że zwykle ruchy są wywołane skurczami mięśni to są też potrawy które sie robi z naprawde żywych zwierząt (np ryb) a czy jest to jakieś super dziwne? dla nas napewno tak , ale nie jest to aż tak wielka abstrakcja wiele drapieżników zaczyna sie pożywiać ofiarą już wtedy gdy ta jeszcze do końca nie umarła dla europeczyka jest to szaleństwo, ale zajaci uznają to za przysmak w ogole jak jesteśmy w tym temacie to często wegetanie mówią coś w stylu "jak jesteś takim miesożercą to zjedz coś na surowo" i mimo że u nas to rzadko spotykany sposób to jest całkiem sporo potraw (głównie w azji) które składają sie z surowego mięsa, czasem nawet żywego, lub zabitego kilka minut przed podaniem, bez żadnej obróbki cieplnej), ale nawet u nas jedzenie surowego mięsa też nie jest aż tak oderwane od rzeczywistości, chociażby tatar, ale też niektórzy jedzą steki które są rzucone na patelnie zaledwie na chwilke i są ledwo co przypieczone z wierzchu ale w środku jest zwykłe surowe mięso osobiście nie jestem fanem surowizny, ale nie jest to nic nadzwyczajnego Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Krewetki na surowo i ryba (taka zasolona i zostawiona na noc) GOTY. Mięso z kurczaka niezbyt... Kiedyś byłem u ciotki w odwiedzinach na świętach i jako, że była to taka niespodziewana wizyta to zaczęła szybko przygotowywać coś na kolację i zrobiła kurczaka w mikrofalówce. Bez wcześniejszego pieczenia, czy gotowania! Jej pies miał potem prawdziwą ucztę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Żywych ośmiornic nie jedza, ale one się ciągle ruszaja, moga sie przyssac to przełyku i mozna sie udusic. Jak się jada żaby w Japonii Bluber nie ogladaj, reszta na własną odpowiedzialność http://youtu.be/NT2w2gdSeVg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Co jak co, ale patrzenie się w oczy temu, co zjadasz jest lekko creepy. Żaba miała konwulsje jak Robocop z drugiej części: Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Przez takie filmiki rodzi się we mnie nienawiść do azjatów. Ta japonka ma jakiś taki w(pipi)iający ryj jak żuje tę żabę i cieszy ryj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Kiedyś byłem u ciotki w odwiedzinach na świętach i jako, że była to taka niespodziewana wizyta to zaczęła szybko przygotowywać coś na kolację i zrobiła kurczaka w mikrofalówce chyba chciała wam dać lekko do zrozumienia żebyście sie jej nie wbijali na chate bez zapowiedzi w ogole robienie obiadu dla gości w mikrofali to chyba największy poziom pogardy, zwłaszcza jak obiad jest surowy a nie odgrzewany red całkiem dobrze zobrazował robocopem jak sie europejczykowi kojarzy wżeranie takiej żaby. ja tak jak mówiłem nie lubie surowizny, więc ogolnie taka potrawa jest dla mnie kiepską rozrywką ale dla mega uczulonych powiem że ta żaba nie czuła już że ktoś zjada jej tylnie nogi, nawet jeśli jej głowa i oczy sie ruszały to raczej dosyć ze znikomą świadomością sytuacji, nie mgrugała myśląc "o ty dzifko zjadasz moje nogi a ja tu jeszcze walcze" - i nie mówie tego żeby bronić japońców, tylko żeby pokazać że sytuacja nie jest aż tak tragiczna na jaką wygląda, a trzeba przyznać że wygląda dosyć tragicznie... no ale co poradzić? są dziwniejsze potrawy na świecie w oczach europejczyka wychowanego na schabowych Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 To prosta kobieta ze wsi, która ciągle opowiada, o tym jakie super prezenty wysłała jej siostra z Niemiec (zegarek, rower itp.). Dla niej robienie żarcia w mikrofali to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Yano, wlasnie ze ta zaba patrzyla i myslala w stylu "eat me, I double dare you". Na koncu mogla jeszcze splunac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dla niej robienie żarcia w mikrofali to normalka. ale co ona konkretnie porubje tam urodzić? zawsze myślałem że prosta kobieta ze wsi ma w genach proste wiejskie gotowanie, i od matki i babci uczyła sie polskiej kuchni, a nie jakiejchś dziwactw z mikrofali (o takie dziwactwa prędzej bym podejrzewał miastową modnisie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi