Skocz do zawartości

ZagraniE - vlog HIV-a

hiv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze powiedziec, ze jestem zaskoczony.

Cale zycie bylem przekonany, ze jestes bufonem, a tu okazuje sie ze jestes sympatycznym, skromnym kolesiem.

VLOG fajny dla casuala, ale hardkorowy gracz nie znajdzie tu nic dla siebie (przynajmniej w pierwszym odcinku).

Jaki jest target tego vloga?

Opublikowano (edytowane)

Hiv to mieszanka wielu osobowości ( w tym bufona :)
Co do ep#1 - merytorycznie bez zarzutu, popieram twierdzenie Hiva że jest za dużo fajnych gier na PS3/X360 za śmieszne pieniądze by rzucać się na PS4 .
Co do spraw technicznych- montaż Kuby wyszedł całkiem Pro,

-Hiv, wcale nie widać twojego zdenerwowania ( poważnie)
- za dużo tych dżingli rodem z chińskich programów kulinarnych ( CCTV4 na satce rządzi)
Co do propozycji : zapraszaj gości,rób z nimi coś a la  Zgrentgen ,  ostro oceniaj nowe trendy w gamingu jak i popkulturze , niewybredne żarty też są na miejcu, zaproś Tornado Kacpra do komentowania ( zderzenie odległych czasowo światopoglądów może być ciekawe - Casual vs.Hardkor)
Liczę również na branżowe smaczki ( z premierą XOne to pojechałeś :) 
Trzodowisko czas zacząć

Ps. Nagrywaj bloga podczas testownia gry do PE, daruj sobie unboxingi,
PS.2 Zrób coś z kablami pod stołem. A fe ! :)

Edytowane przez Tokugawa1982
Opublikowano (edytowane)

Te sample co parę sekund strasznie wkurzają. Właśnie zapauzowałem, żeby o tym napisać, mam nadzieję, że po wznowieniu, będzie tego mniej. Ani to śmieszne, a wku.rwia, ale chyba tego jeszcze nie było:)

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

za długie i paskudnie przeedytowane, do tego wieje nudą, tematy oklepane i niezbyt świeże (PS4 vs X1 ughhh to było dobre w zeszłym roku), gdyby omawiane były aktualne rzeczy np. sprzedaż PS4 w Jap do tego jakieś gameplaye w tle to byłoby dla mnie ciekawiej, także na razie zostanę przy swoich sprawdzonych youtuberach (np. brokengamezhd)

Opublikowano

Obejrzałem jeszcze kilka razy i dorzucam swoje trzy grosze:

-zgadzam się z przedmówcami że za dużo dżingli i zapętleń. Te przeszkadzajki są fajne, ale jest ich za dużo. Dźwięk pierdu jakiś dziwny, mało tłusty. Do poprawy.

-głos Hiva, o czym już mówiłem, musi być wyraźniejszy.

-montaż i miejscówka super, jest klimacik.

-hejt świetny, tego mi brakuje. Mam już dość poprawności i lizania po jajkach.

-intro programu jest super.

-propsy za figurki z Mario, mam takie same.

-xboxa proponuję rozwalić gdzieś w terenie, spalić i dobić młotem na przykład.

Co do zawartości merytorycznej, to chciałbym żeby odcinki trwały min. 20 minut i zawierały:

-komentarz Hiva do najważniejszych newsów

-w co aktualnie gra Hiv, krótka i konkretna opinia

-ulubione gry Hiva ze wszystkich generacji

-z okazji 200 numeru chciałbym zobaczyć gości, np. Ścierę i innych ważnych z dawnych lat

-retro wspominki, o Amidze, PSX i tego typu stuff z którym Hiv miał kontakt

-na koniec koniecznie jakiś mocny, obleśny żarcik

Generalnie widzę duży potencjał. Hiv trochę stremowany, ale to przejdzie z czasem. Każdy gwiazdor z YT przyzna że na początku jest ciężko.

Opublikowano

Te sample co parę sekund strasznie wkurzają. Właśnie zapauzowałem, żeby o tym napisać, mam nadzieję, że po wznowieniu, będzie tego mniej. Ani to śmieszne, a wku.rwia, ale chyba tego jeszcze nie było:)

Ten sam zarzut, ogólnie program na plus.
Opublikowano

Przez sample i zapetlenia serio chu.jowo sie tego slucha. Prosze wytlumaczcie po co je zastosowaliscie?

Merytorycznie fajnie. W koncu to vlog wiec co hiv chce przekazac to jego subiektywny wybor i nie ma czego sie czepiac.

Szkoda jedynie, ze tak pozno. Ciekawe czy ekpia PE i PPE sie w koncu ogarnie i tez zacznie robic jakies podcasty (chocby raz na dwa tygodnie) zamiast skupiac sie na go.wno wartych "elementach spolecznosciowych" jak trofea na portalu.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Wywal te dźwięki z puszki. Troche to jak w smiechu warte u drozdy. Reszta ok

Opublikowano

obejrzałem jest dobrze. Generalnie podpisuję się pod pod wywaleniem wszystkich dżingli, tych loopów/ zapętlania bo przypominają mi tanie rozrywkowe programy lat 90-tych. Wyciszyć i zmieniać częściej muze, ale ta jest ciut zbyt klubowa (?) nienawidzę tego słowa :D Chodzi mi o to, że jest zbyt bogata, bardziej pasuje spokojne melodyjny rytm w tle np taki

http://www.youtube.com/watch?v=am8yzdMVMV0

Co bym chciał zobaczyć ? Coś w stylu " w internetach dają 5/10, a ja za nią szaleję"

Opublikowano (edytowane)

Mniej sampli dźwiękowych, mniej powtórzeń( najlepiej to i to wywalić) i będzie ok. Stresu jako takiego nie widać, zapraszaj gości, grajcie razem w gry, komentujcie najważniejsze wydarzenia, co Was boli i podnieca. Jak gości nie będzie to rób to sam, ale najważniejsze zawsze bądź szczery i nie udawaj. 

Weź Tornado Kapsla i grajcie razem:)

Sprawa kolejna, weź HiV pod uwagę że Twój Vlog oglądają gracze, więc nie wciskaj im PS3, skoro 90% z nich już dawno go ma, albo miała w/w konsolę. Tytułujesz filmik to się tego trzymaj;)

Na starego Xboxa to najlepiej postawić klocka i spalić w pi.zdu.

Edytowane przez .:marioo:.
Opublikowano

Nie chciałem jako któryś z rzędu zrzęda psioczyć na te przeklęte sample, ale chłopie - tego się przez te wszechobecne pierdoły nie da słuchać. Patrzeć na ciebie i tak nie patrzę, przeglądam sobie neta i myślę sobie, że mądrego czasami dobrze posłuchać, ale przez te wszystkie przeszkadzajki, słuchanie ciebie, to katorga. Poza tym na plus i oczywiście ciężko cokolwiek konstruktywnego powiedzieć po "pilocie". Czekam na kolejne próby.

Opublikowano

Hiv - cedzisz słowa, pauza, cedzisz słowa, pauza - jak Wołoszański. Tłumaczysz się z kabli pod biurkiem ( innych masz za buraków a sam nim  mimowolnie jesteś)  ,skośnych oczy itd.  a nie komentujesz merytorycznych postów. Po co to całe DLC? Chyba nie do walki z hejterami.

• Plusik 1
Opublikowano

HIV tutaj nie chodziło o profesjonalny mastering, tylko zwykłe wyciszenie i zmianę podkładu muzycznego :) pytasz to ludzie odpowiadają :P

Dokładnie. Jeżeli nie chcesz poprawiać dźwięku to chociaż sprowadź wszystko do jednego poziomu głośności, bo przy Twoich wypowiedziach jest cichutko, a za chwilę wchodzi sampel, który świdruje uszy swoją głośnością. Przy wieczornym oglądaniu jest to uciążliwe.
Opublikowano (edytowane)

Dodam, że w tym dlc, to jak w lesie będąc mówiłeś to ledwo było słychać. Po pierwsze mikrofon chyba z takiej odległości słabo zbiera, a poza tym szumy wiatru itepe. W chałupie już było ok, tylko tak jak koledzy, sugeruję wyrównanie poziomu głośności i mniej przeszkadzajek w tle.

Edytowane przez Luqat