Opublikowano 11 lipca 20159 l Na razie mam 60% fabuły, zadania poboczne w podobnym procencie powykonywane i jestem bardzo zadowolony. Nowości w każdym aspekcie i do tego nowości znaczące. Grafika jest świetna i wyciska ostatnie soki z UE3. Grając czuć, że to jest nextgenowy Batman. Obawiałem się przed rozpoczęciem gry tego, że Arkham Origins zostanie zignorowane, a wcale tak nie jest! Jest do tej gry tak samo dużo odniesień jak do Arkham Asylum. No i kolejna rzecz - obecność Jokera. Tego bałem się najbardziej, że go wskrzeszą, ale motyw z tym jak jego wizje prześladują Batmana - rewelacja! Przyznaję jedno - za dużo World of Tanks w misjach fabularnych ale granie Batmobilem jest bardzo przyjemne. Poza tym przypomnę jedną rzecz. Jak było Arkham City to 2 pojawiały się 2 największe zarzuty - miało być Gotham a jest tylko zamknięta jego częśc jako więzienie AC. No i gdzie Batmobil skoro mamy otwarty świat? Teraz jest Całe Gotham i Batmobil i dalej jest źle.
Opublikowano 11 lipca 20159 l skonczylem - mocne 8+ na chwile obecna, bawilem sie przeswietnie, koncowka mi sie podobala bardzo, pewnie dlatego, ze caly ten watek psyhologiczny w tej czesci mi sie zayebiscie podobal, do tego super motywacja by zajac sie zadaniami pobocznymi w postaci intrygujacego true ending, potrzebuje zamknac 9 z 14 przestepcow, a konczac czesc fabularna w miedzy czasie zamknalem 3 wiec z wielka checia zamkne jeszcze tych 6 by zobaczyc jak to sie wszystko na prawde zakonczy
Opublikowano 11 lipca 20159 l Ciekawi mnie ta recka AJ - on ogólnie nie potrafi się ostatnio powstrzymać przed spoilerami, a tutaj jeszcze zaznaczył w tytule, więc pewnie zepsuł wszystko, łącznie z zakończeniem gry - jak to jest? Bo się boję odpalić (nie grałem jeszcze w AK), a lubię jego recki i chętnie bym obejrzał (grę i tak kiedyś kupię, nie potrzebuję jego opinii). Zdradza najważniejsze twisty. Nie oglądaj, bo zepsujesz sobie grę.
Opublikowano 11 lipca 20159 l Pozwole sobie wrzucic recke z bloga, którego prowadzę (nie jestem autorem recki) - psujacych zabawę spoilerów raczej brak
Opublikowano 11 lipca 20159 l Czy Batman ma do dyspozycji inny pojazd niż Batmobil ? (Batwing?) Widziałem jakiś rodzaj helikoptera na trailerze?
Opublikowano 11 lipca 20159 l Ciekawi mnie ta recka AJ - on ogólnie nie potrafi się ostatnio powstrzymać przed spoilerami, a tutaj jeszcze zaznaczył w tytule, więc pewnie zepsuł wszystko, łącznie z zakończeniem gry - jak to jest? Bo się boję odpalić (nie grałem jeszcze w AK), a lubię jego recki i chętnie bym obejrzał (grę i tak kiedyś kupię, nie potrzebuję jego opinii). Zdradza najważniejsze twisty. Nie oglądaj, bo zepsujesz sobie grę. Tak też myślałem, dzięki - obejrzę za rok, kiedy w końcu kupię Batmana Swoją drogą to trzeba być niezłym burakiem, żeby klecić recki w ten sposób - każdy porządny recenzent powinien wręcz za punkt honoru postawić sobie brak spoilerów w swoich wypocinach...
Opublikowano 11 lipca 20159 l Został mi już tylko Riddler. Bardzo fajna gra i moim zdaniem najlepsza część Batmana. Grafika/design miasta miażdży. Origins nie skończyłem, bo tak się nudziłem, a tutaj nie mogłem się od ekranu odczepić.
Opublikowano 11 lipca 20159 l Czy Batman ma do dyspozycji inny pojazd niż Batmobil ? (Batwing?) Widziałem jakiś rodzaj helikoptera na trailerze? tylko batmobil, batwing sie przewija w grze ale nie jest grywalny
Opublikowano 13 lipca 20159 l A jak jakieś czas temu pisałem Soulowi że w lipcu lepiej grilla i rower używać niż Batmana (po czym wziąć na jesień jak będzie za 100 zł) to strasznie mi się dostało. Jednak ma się ten nos growy. Da się połączyć jedno z drugim, po za tym jak widać gra odbierana jest różnie i może i Tobie World of Tanks się spodoba
Opublikowano 14 lipca 20159 l dlc z batgirl ponoc solidne, 2,5-3h gameplayu, jest nawet final boss, mysle, ze za te 20zl mozna rozwazyc, dzis ma byc dostepne dla sezonowcow, za tydzien dla zwyklych smiertelnikow
Opublikowano 14 lipca 20159 l Ficuś czyli mam rozumieć, że cobra tanki plus 2 x walka AK zwłaszcza to drugie starcie (xD) i na koniec te 40 sztuk przed komisariatem w żaden sposób, nie pogorszyły Twojego odbioru gry, podobało Ci się to ?! Najlepsza część Batmana :facepalmz:
Opublikowano 14 lipca 20159 l nigdy nie napisalem, ze to najlepsza czesc batmana bo nie jest co do spoilera z calych starc w grze wkurzalo mnie tylko jedno i to mocno - te pierwsze z dark knight, gdzie pierw trzeba bylo zniszczyc chyba 6 czolgow cobra, a potem 4 elementy na czolgu DK (jezu jak mnie ten moment wnerwial) i dopiero wtedy niby byla potyczka gdzie czolg ma pasek energii. Starcie z DK w tunelach zrobilem bez problemu i bylo lepsze niz ten fragment co przytoczylem, oblezenie komisariatu bez szalu ale z milimetrem zycia je skonczylem, sama koncowka od momentu zdjecia pasa i wejscia do ciezarowki przekozacka (ale mi od poczatku sie podobaly te schizy i ta psychologiczna otoczka w tej grze) zreszta od zawsze powtarzam - najwieksza wad tej gry sa starcia z bossami a raczej brak prawdziwych, dlatego tez wg mnie glownie to powoduje, ze nie uwazam AK za najlepszego batmana jeszcze btw - przez 2 dni na chacie mam spowrotem moje ps3, ktore oddalem chrzesnicy i wlaczylem dla przypomnienia na chwile AC - boze jak po czasie te miasto w tej czesci wydaje sie plaskie w przeciwienstwie to wiezowcow i drapaczy w AK to glowa mala, zdecydowanie najmilej przemierza sie niebo w AK
Opublikowano 14 lipca 20159 l Chodziło mi o estela i herezje który głosi, że to najlepsza część batmana xD Owszem to drugie starcie (tunel) nie jest trudne, jest po prostu głupie na maxa.
Opublikowano 14 lipca 20159 l glupsze bylo to pierwsze, ogolnie te czolgi cobra sa glupie gra wrecz wymusza wykupienie tej umiejetnosci gdzie strzal z dzialka dziala jak wabik bo w przeciwnym razie w kacowej fazie gry gdy cobry sa czesto i gesto raczej sa one bez tego nie do przejscia
Opublikowano 14 lipca 20159 l Pograłem z godzinę i wrażenia są umiarkowanie pozytywne. Po pierwsze fabuła na razie nie jest zbyt porywająca, a Strach na wróble przypomina mi formułę z Arkham City gdzie Hugo Strange komentował nasze poczynania i tak jest też tutaj. Grafika jest ładna, ale tylko ładna, jednak nie ma tam nic co by wgniatało w ziemię, serio. Widać, że jest to tylko dopakowany UE 3.5, nic więcej. Batmobil fajna zabawka, dobrze się jeździ, fajny tryb bojowy, fajnie się strzela, ale mam 9% głównej fabuły, a w ogóle nie czuję, że to jest gra o Batmanie bo Batmobil wszystko psuje. W ogóle nie czuć tego klimatu z AA czy AC. Ja rozumiem, że chcieli wprowadzić innowacje, ale mogli to jakoś bardziej ustabilizować. Misje poboczne jak na razie ok, fajne są te treningi, bo nie dość, że szybkie i proste to dają dodatkowy punkt umiejętności. Natomiast co na minus to kompletnie inne sterowanie, no kurde, przez dwie części już to się wryło w banie i człowiek wykonywał akcje samoczynnie, a tutaj tryb detektywistyczny jest na d-padzie zamiast na LB, gadżety też się wybiera z koła co w sumie jest nawet spoko opcją, no ale trzeba się przyzwyczaić. Dobrze, że chociaż sterowanie Batmobilem można zmienić, żeby hamulec był na LT, a nie na X. Jak na razie jest nieźle, ale tylko nieźle. Aha, aby odblokować normalne zakończnie to muszę złapać 7 przestępców tak? Nie mniej, nie więcej? Nie chcę, żeby mi się nie zablokowało i nie musiał ścigać 14, bo nie chce mi się teraz robić zagadek Riddlera. Po skończeniu gry można normalnie łazić po świecie jak rozumiem?
Opublikowano 14 lipca 20159 l mozna dalej lazic po zakonczeniu fabuly masz zakonczenie fabularne za skonczenie fabuly czyli pokonanie stracha na wroble i rycerza arkham pozniej true ending za zlapanie 9 przestepcow (czyli 9 zadan pobocznych zaliczone na 100%) rozszerzone true ending za 14 przestępców (czyli wszystkie zadania poboczne na full) co ciekawe warunki do niepelnego true ending sa rozne - ja musze zlapac lacznie 9 przestepcow (konczac fabule zlapalem 3), w necie widze, ze niektorzy musieli zlapac tylko 7, ktos na forumku pisal, ze musial od razu robic fulla bo mu sie posredni true ending zablokowal - nie wiem do konca jak to gierka nalicza
Opublikowano 14 lipca 20159 l Zadania poboczne poświęcone Batmanowi a nie Batmobilowi, są konkretne na te narzekać się nie da, polecam też wykonywać jak tylko są w zasięgu wyzwania "W" zawsze to dodatkowe punkty na rozwój postaci i mała odskocznia od batmobila (no pod warunkiem, że nie są z nim związane)
Opublikowano 14 lipca 20159 l Pograłem dłużej i coraz lepiej prowadzona jest fabuła. Walka to jest miód po stokroć, ulepszyli jeszcze bardziej względem tego co było w AC. Tylko ja się pytam gdzie jest kur.wa wślizg? Chyba, że i do tego zmienili przycisk, ale no raczej powinno być pod RT jak Batman kuca. Edytowane 14 lipca 20159 l przez suteq
Opublikowano 14 lipca 20159 l ta batwoman to barbara/oracle? Edytowane 14 lipca 20159 l przez nobodylikeyou