Skocz do zawartości

Batman: Arkham Knight

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wbijal jakis wariacik na 100% trofea z dodatkow wszystkich?

No przyznam przy The Courtain Falls troszke rączki sie zatrzasly jak zostalo 3 mobkow do wbicia trofeum :obama:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście! Season of Infamy to must have, bo fajnie zamyka kilka wątków z poprzednich odsłon. Jak lubisz tę serię i batmobil ci nie przeszkadza to bierz też dodatki z trasami i pojazdami. No i koniecznie mapy z wyzwaniami. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

RUMOR: Placeholder entries for an RTX Remaster of Batman Arkham Knight developed by Lightspeed Studios, Arkham Underworld, Gotham Knights & Batman Citybuilder (working title) by WBIE have been discovered on an unlocked NVIDIA GeForce NOW database.

Opublikowano

Super kurwa, ciekawe kiedys dojdziemy to tego momentu w historii jak juz nie bedzie nowych gier tylko remastery. Najpierw srali tymi Batmanami tasmowo az sie odbilo na jakosci serii a teraz jak juz najwyzszy czas na kontynuacje to oni beda robic remaster gry z generacji ktora jeszcze nawet dobrze nie przeminela.

Opublikowano

Chętnie bym przytulił nowego nietoperza, nawet ostatnio sobie sprawdzałem co klepie Rocksteady i wychodzi jakiś chłam o legionie samobójców w przyszłym roku. Szkoda, Batman to moim zdaniem najlepszy materiał na solidną gierkę i to co wyszło z tym bohaterem nie zawodziło a wręcz przeciwnie, uwielbiam ten klimat serii.

Jest jeszcze coś o tytule Arkham Knights, ale to od gości stojących za Batman Origins więc nie ma co nawet komentować.

Opublikowano (edytowane)

Taki mroczny urealniony (w stylu Nolana) Batman by mógł powstać. Nawet w otwartym świecie- część Gotham w stylu Manhattanu. Batmobil zostawić do jazd/pościgów i zagadek. Cała reszta taka jak w Knighcie  spokojnie by sprzedała tytuł. Łotrów nie brakuje, mechanike walki tylko ewentualnie poprawić. Batmobila osobiście bym chciał z BvS i JL, bo wygląda świetnie. 

A właśnie- mam płytową wersję na PS4 z dodatkami- jak pobiorę tą wersję z ps+collection to będę mógł je pobrać, czy muszę instalować z płyty?

Edytowane przez PiotrekP
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem przeleciec przez fabułę aby przypomnieć co i jak się działo przed ograniem dodatkow...oczywiscie nic z tego nie wyszło i z przyjemnością zamknąłem prawie wszystkie sprawy (zostały te ubismieci i "?"). Nadal gierka robi wrażenie i gra się przyjemnie.

No ale do cholery co oni robią od 2015 roku? Zagrałbym już w coś nowego w tym świecie. Widzę że dodatki i ich bohaterowie to taki przedsmak Gotham Knight. No i gra jakoś z 10 razy mi się freezowala na przerywnikach filmowych :(

Opublikowano

Gotham Knights robi inne studio (ci od Arkham Origins) i raczej będzie miało mało wspólnego z Arkhamverse. Widać to choćby po samej mechanice walki. 

Natomiast panowie odpowiedzialni za Arkham Asylum, Arkham City i oczywiście Arkham Knight od kilku lat pracują nad Suicide Squad: Kill the Justice League. Ta gra podobno jest osadzona w tym samym uniwersum, co trzy wyżej wymienione tytuły i już na dniach w ramach DC FanDome mają zaprezentować nowe materiały z tejże gry. 

Opublikowano
19 godzin temu, LukeSpidey napisał:

Z tym wstępem to GK to chodziło mi różnorodność bohaterów i możliwość pogrania nimi. Batgirl wydaje się bardzo spoko natomiast moim ulubieńcem jest Red Hood . To jest Arkham Knight? No kozackie ma ruchy. Teraz jakoś przychylniej patrzę na GK :)

• 7 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kurde, początkowo byłem mega podjarany, ale dziś zagrałem i chyba nie dam rady. Klimat i detale to mistrzostwo, ale ta ilość syfu najebana na mapie, a nawet nie tyle na mapie, co przed naszymi oczyma - miliony znaczników, jakieś AR Challenge wszędzie, punkty ulepszeń, no powiało ubiraczyskiem.
Nie wiem, może to wina tego, że mam wszystkie DLC zainstalowane od razu i przez to tak wygląda, ale strasznie mi burzy immersje ten śmietnik i chaos na ekranie.

Opublikowano
4 minutes ago, Nemesis said:

Akurat w Batmanie wszystko mi się robiło tak jakby przyjemnie, chyba właśnie dzięki Gotham. W deszczu, nadal robi robotę. Dziwne, że Rocksteady nie zdecydowało się na remaster gierki. 

Wystarczyłoby wypuszczenie patcha 60 fps. Bardzo mi się podobało na PS4 i pograłbym jeszcze raz na XSX ale nie chce mi się ze względu na klatkarz.

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał:

Wystarczyłoby wypuszczenie patcha 60 fps. Bardzo mi się podobało na PS4 i pograłbym jeszcze raz na XSX ale nie chce mi się ze względu na klatkarz.

Nie no rozdziałka też, albo chociaż jakiś porządny AA, bo ząbki i migotanie obiektów to masakra momentami.
Ale i tak jest pięknie :fsg:
18404e6b77647-screenshotUrl.thumb.jpg.2dba15d1fdf83afba0c236116db3bea9.jpg

• Lubię! 1
Opublikowano

Też teraz ogrywam i nawet głupi patch pod Pro podbijający rozdzielczość do 1440p/4k CB by dużo dał, przy tym mocno kontrastowym oświetleniu widać ząbki. Do 30 fps-ów można się przyzwyczaić bo i tak gra się o wiele lepiej niż w niedorobioną edycję PC. Sam klimat i design miejscówek jest elegancki i świetnie to wszystko współgra z ambilightem w TV.