Skocz do zawartości

Batman: Arkham Knight

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi tez nie przeszkadza bo jest fajnie zrobiony - troche z burnouta i twisted metal w gameplayu przez niego ale mimo wszystko troche siada przez to klimat i specyfika mrocznego rycerza, jeszcze te turbo trasy wyscigowe w kanalach xD cos jak klimat nolanowskiego batmana nr3, zreszta dark knight to na razie tez duzo czerpie z kreacji bane'a z filmu

powtorze sie ale dalej marzy mi sie sandbox w tym uniwersum z zaludnionym miastem

Gość Orzeszek
Opublikowano

Pytanko do tych daleko z fabułą. Czy most do ostatniej wyspy odblokowuje się razem z postępami w fabule? Bo mam misje poboczna w której muszę użyć batmobilu na wyspie na której most jest podniesiony.

tak mosty odblokowują sie z fabułą.

na wskaźniku mam już 89% fabuły :obama: już prawie witam się z gąską

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

jak dalej fabula? ja mam dopiero 40% - zakrecona, sa jakies zwroty i epickie momenty?

powiem tak, to co sie dzieje potem, urywa łeb przy (pipi)e. początek gry przy drugiej połowie gry to balas :obama: od czasu mass effect 1 i 2 nie kojarzę tak dobrze poprowadzonej historii, twist za twistem pogania twistem, fabularnie najlepsza gra z serii arkham bez dwóch zdań, nie rozumiałem spustów recenzentów ale im dalej w las to już wiem o co chodzi :obama:

efekty świetlne i dym najlepsze co widziałem w grach wideo, nie widziałem Rendera1886 na ps4 na oczy, więc trudno porównać, jestem ciekaw jak to wyglada w 4 k w full detalach

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Ja jeszcze nie uruchomiłem gry bo patch sciągał mi się wczoraj 5 godzin. Co zabawne, jednogigowe dodatki sciągnęły się w ciągu kilku minut...

Jak to jest w końcu z tym batmobilem? To prawda, że sekwencje jazdy i akcje z nim związane są tak wymuszane jak wynikałoby to z recenzji Gamespotu? Czy jeździ się przyjemnie, bez żadnych frustracji i ma to swoje uzasadnienie?

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

niektóre misje wymagają batmobila, ma on dwa tryby, jeden normalny do szybkiego poruszania się po mieście i drugi bojowy, bardziej mobilny i "szczela" ogólnie nie ma przymusu jeżdżenia, ja latam z Bat-linką bo imo jest szybciej niż batmobilem  z przemieszczaniem się między lokacjami. jeszcze dodam że fizyka zniszczeń podczas jazdy otoczenia też robi robote :obama: jak nie wyrobiłem się na zakręcie i na pełnej gurwie zawadziłem o sklep to kawał muru skosiłem, jak mamy budynek postawiony na kolumnach i skosimy większość z nich to sie zawali.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Mam pyytanie o te breakable objects, mam je pozaznaczane na mapie, ale jak jakiś rozwalam to nic się nie dzieje. Widzę, że gra się zapisuje, więc pewnie po coś one są. Po co?

W ogóle zamiast grać i popychać fabułę do przodu to jeździłem sobie wczoraj w kółko tym batmobilem i ganiałem bandytów po mieście. Niby po raz czwarty to samo, a jednak inaczej.

Opublikowano

struktura jak city tylko super dopieszczona, walka i samo skradanie doszlifowane do granic

miasto wieksze niz w city wiec dlatego wsadzili batmobil, ktorym jak sie scigamy mamy troche z burnouta, a jak strzelamy to mamy troche z twisted metal

czytalem to co wkleiles w CW odnosnie tego jak odbierales AC i hmmm no nie wiem co ci napisac, to doszlifowana kontrukcja AC, AA czyli ta zwarta metroivania zostala zapomniana po tej jednej czesci

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

skonczyłem :obama:
pro tip, żeby odblokowac pełne zakończenie trzeba wykonac minimum 7 dużych misji pobocznych ze złoczyńcami.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

wykonac w sensie zaliczyc je do konca? bo duze watki poboczne np catwomen czy tego wampiro-nietoperza sa podzielone na kilka misji