Skocz do zawartości

Batman: Arkham Knight

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gram dalej i szpil zayebiscie mi sie podoba, w odroznieniu od soula uwazam, ze akurat walki sa najlepsze z calej serii i to zdecydowanie

mimo to nie potrafie przebolec faktu, ze ta gra jest wyprana z normalnych walk z bossami, no tragizm i zenada, te uniwersum zawsze czarnymi charakterami stalo, ta czesc tez ma ich pelno, zarowno jako bohaterow misji pobocznych (bylem pewny, ze wlasnie finalne zadania w sidequestach to beda walki z zlymi) jak i w glownej osi fabularnej (strach na wroble to przeciez byl psycho mantis Arkham Asylum i cieszylem sie jak glupi jak ogloszono, ze wroci w AK) - masakrycznie zmarnowany potencjal, az dziw, ze nikt tego nie wygarnal w reckach

zreszta same recki tzn srednia tez mnie dziwi - brak prawdziwych bossow, problematyczny batmobil, w sumie powtorka z rozrywki, a gierka twardo srednia powyzej 90%, ja wiem ze super grafa, ja wiem, ze super detale, ja wiem, ze fajna optymalizacja na konsolach, ja wiem, ze najlepsza fabula z serii i fajny gameplay ale dziwie sie, ze nikt w sumie w reckach oczywistych wad tej gry nie punktuje

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

okej, przespałem sie to coś skrobne:

B:AK jest grą dziwną, twórcy nie chcieli CHYBA robić kalki z poprzednich batmanów więc poszli na takie a nie inne rozwiązania, wprowadźmy batmobil-> jest, szybszy sytem walki-> jest , nowe gadżety-> są spoko, ale mamy też inne rzeczy co nie pykły, brak bossów jako takich w grze, zrobili gre bardziej "emocjonalną" co słabo wyszło z watkiem "WIADOMOKOGO"
Co cieszy zbieractwo nie razi mnie tak mocno w oczy, jak odpaliłem B AC to na samym poczatku dostajemy w morde milionem znajdziek do szukania, tu sa dyskretnie pochowane i nie przytłaczają.

Fabuła: jednemu będzie sie podobac, drugiemu nie, imo jest to chaotyczny miks jak by na spotkaniu kazdy wrzucał pomysły na karteczce do kapelusza i dyrektor produkcji stwierdził "biere wszytsko co emocjonalne" ok, aczkolwiek jest to nierówne, poczatek mamy srednio/słaby potem jest bardzo fajnie po czym pod koniec siada totalnie i mamy festiwal facepalmów. Uwaga duże spoilery z fabuły gry:

o ile te mindfucki batmana z jokerem, który zawsze gdzieś tam się kręci i komentuje wszytsko czy twisty pokroju śmierci Oracle, eksplozji bomby, czy przypadłośc batmana, są mega klimatyczne jak te nagłe slenderowo-amnesiowe momenty czy retrospekcje, tak już wyjaśnienie osoby Arkham Knighta woła pomste do nieba, CO ZA DEBIL TO TAK WYMYSLIŁ, miałem niesmak do konca gry przez to :/ już jakiś random byłby lepszy, albo JOKER CYBORG, no ale nie Jason todd na litość boską :/

Grafika: miazga, takiego efektu dymu deszczu i innych "fabularnych" efektów nie widziałem w grach wideo. dizajn miasta też bardzo mi sie podoba przypomina mi serial animowany batmana z lat 90tych, te jezzowo/swingowe kawałki, miodzik troche przypomniał mi sie bioshock z repture, czy fallout (nawet batman ma swojego pipboya!) i ma psp model 1003

Karny kutas za poćwiartowanie gry na dlc i rozdanie między sklepami jako exy, co prawda sa (pipi) warte ale taką praktyke bardzo piętnuje i odemnie minus. no i wersja pc wołająca o pomste do nie ma, mi sie udało skonczyć takową z lekkim pieczywem w odbycie.

podsumowując batman inny niż poprzednie z odwaznymi zmianami, które nie  wszystkie pykły.
solidne 7/10na pc, konsolowce i fani niech dadzą oczko wyżej.

Czy potencjal Arkham Knight jest tak samo lub podobnie zmarnowany jak Czarna Maska z AO?

jak dla mnie najwiekszy fail gry xd

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Nie pogralem za duzo, ale skoro piszecie, ze w grze prawie nie ma walk z bossami, to juz zastanawiam sie skad tak wysokie noty.

Odpalajac gre po raz pierwszy czulem sie jakbym mial deja vu. Widzialem juz to wszytko w poprzedniej czsci, jasne, w gorszej grafice, ale historia niemalze zaczyna sie tak samo, po raz kolejny Gotham zostaje opuszczone, zmienia sie jedynie czarny charakter - ziew.

Poza warstwa wizualna nowy Batman nie robi na mnie zadnego wrazenia, jeszcze wiecej wycietych misji niz w poprzednich czesciach, dopiero co wlaczylem gre, a juz mam osiagniecia z 5 DLC...

Edytowane przez easye
Opublikowano

akurat jak robisz sandbox w miescie i nie decydujesz sie by w tym miescie byli ludzie i normalne zycie to wypadaloby to jakos uagrumentowac wiec cos musza na dzien dobry wymyslec jakas bajere czemu jest tak, a nie inaczej

Opublikowano

akurat jak robisz sandbox w miescie i nie decydujesz sie by w tym miescie byli ludzie i normalne zycie to wypadaloby to jakos uagrumentowac wiec cos musza na dzien dobry wymyslec jakas bajere czemu jest tak, a nie inaczej

Jak mi nie tłumacozno wcześniej czemu miasto jest pustę, to się nad tym aż tak nie zastanawiałem. Tym razem zrobiono to tak:

120 tysięcy autobusów wywiozło 6,5 mln ludzi w kilka godzin :D Najwydajniejsze służby miejskie ever

Opublikowano

w AO nie gralem wiec nie wiem jak tam wytlumaczone ale AC dzialo sie w takim przeciez wieziennym miescie - asylum bylo przepelnione wiec policja wpadla na pomysl stworzenia getta dla przestepcow czyli Arkham City - od poczatku tam nie mieli mieszkac normalni ludzie wiec nie trzeba bylo zbytnio tlumaczyc czemu gramy w pustym miescie gdzie biegaja sami przestepcy

Opublikowano (edytowane)

W AO było to wytłumaczone gwiazdką xD w sensie, że jest 24 grudnia i dlatego nie ma ludzi na ulicach. 

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

Tak. Jeszcze dochodzi do tego noc i potężna zamieć, która nie jest w stanie przeszkodzić złym rzezimieszkom :cool: No i jesteśmy w Gotham.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

hahahaha powaga? no to w AK jest przeciez mega argument a sie czepiacie :P btw AO dzieje sie w gotham czy w arkham city?

No to prawda. Gwiazdka, ludzie w domach i jeszcze maja nie wychodzic przez zamiec :D

Ale suma sumarum to Arkham Origins jest świetnym Batmanem. W stosunku do AC jest odtwórczy i mało prowadza nowego i przy tym jest trochę brzydszy od gier Rocksteady, ale ma moim zdaniem najlepszego singla z trylogii na PS3/X360.

Opublikowano

Swoją drogą wersja PC wycofana ze sprzedaży, pozdrawiam tych co mówili, że wszystko z nią w porządku ;) Pomyśleć, że chciałem brać preorder po taniości... Oglądam sobie gameplaye i wydaje mi się, że ten batmobil to taki w(pipi)iacz, to strzelanie się z innymi czołgami nie porywa chyba za bardzo. No i w arkham asylum wyglądał prawilniej

04-Batmobile.jpg

Opublikowano

fajne sa misje poboczne, praktycznie nic sie nie roznia od glownego watku, prawie kazda ma glownego pobocznego zlego i mala historie rozlozona na kilka misji - to akurat im wyszlo

mam tez pytanko co do drugiego zakonczenia bo rozbiezne infomacje znajduje na temat tego co trzeba zaliczyc - iektorzy pisza, ze wystarczy 7 watkow pobocznych doprowadzic do konca, inni ze wszystkie poboczne, inni ze trzeba gre zaliczyc na 100% wlacznie z znajdzkami riddlera

Opublikowano

Wczoraj to odblokowalem, nie trzeba robic gry na 100% (ani doprowadzac WSZYSTKICH watkow do konca), a ile dokladnie to nie powiem, po prostu jak wciskasz krzyzak w prawo to masz informacje ile "punktow" brakuje do odpalenia ostatniej sewkencji.

Sam true ending dosc mocny, choc sporo rzeczy nie zostalo domknietych co mnie mocarnie irytuje, ale pewnie bedzie w red hoodach i innych (pipi)atych dlc :/

Opublikowano

Takie 7+, gameplay i story sa swietne, szykowalo sie solidne 9 ale niedokonczone watki (to be continued in dlc) i brak bossow mocno obnizyly wartosc koncowa, za duzo tez troche tego batmobilu, jak dla mnie swietna rzecz, ale to powinien byc dodatek a nie drugi glowny bohater w grze :yao:

Zaraz koncze wbijac platyne i gra leci dalej.

Goty wieska poki co niezagrozone w moim rankingu, pewnie dopiero MGS namiesza, moze Xeno.

• Plusik 3
Opublikowano

do platyny trzeba te prawie 300 znajdziek znalezc?

do mnie na razie jeden minus ale tez w koncowym rozrachunku pewnie z niego powodu obnizy to wartosc gry o 1 - brak bossow, takie fajne uniwersum, tacy fajni zli, takie fajne walki robili w wczesniejszych odslonach (szczegolnie w AA), a ci majac nawet stracha na wroble w tej czesci nie zrobili ani jednego normalnego bossa :( :( :(

te dlc tez ciekawe jak bedzie wygladac, eksluzywny dodatek do ps4 to 3 wyscigi (ciekawe ile sony dalo na ta 10minutowa zenade) a epizod z harley to 2 wymuszone starcia, jedno pomieszczenie do wyczyszczenia i pseudo boss, calosc tez na 10min

wiesiek jeszcze dluugoo bedzie niezagrozony, cos czuje ze nawet mgs5 bedzie miec ciezko

Gość Orzeszek
Opublikowano

no właściwie to kompletnie nic, większość starć z "bossami" to raczej wprowadzenie nowego rodzaju przeciwnika, który potem sie przewija w grze w ilosci kilku jak np tytany z AA, mamy jakąś mechanike z nowym gadżetem która uskuteczniamy na oponentach w przyszłości. wielki finał to interaktywna cutscenka xd

Opublikowano

KWICZĘ

A tyle było masturbacji zwyrola nad grą. xddddddddddd

Jak przyjdzie gra to ogram tylko wątek główny i pójdzie dalej do żyda. 

Co oni zrobili z tą serią. [*] Za co te oceny ja się pytam?