Gość osiol Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 (edytowane) Worcestershire /ˈwʊstərʃər/ WUUS-tər-shər lub /ˈwʊstərʃɪər/ WUUS-tər-sheer łuste-sze' Temat można zamknąć i przypiąć. Edytowane 10 marca 2014 przez Grze(pipi) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 dzięki, bardzo pomocny temat a tak na serio to czy pisownia jest naprawde tak istotna w tym przypadku? albo go ktoś używa albo nie ja go kupiłem i wypróbowuje go w różncyh potrawach (i przyznam że nie widzę wielkiej róznicy) to tak jak by sie czepiać tego że ktoś pisze "spagetti" zamiast "spaghetti" Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 (edytowane) Albo keczap. A jaki procent forumowiczów używa worcetshitre? Edytowane 11 marca 2014 przez grzybiarz Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Jest istotna wg mnie.Pisząc Worcestershire wiem że ktoś miał na myśli oryginalny sos a nie jego podróbkę. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 kepuczem Wy się śmiejecie, a ja nawet lubię te posty Yana w KS ;/. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne. Edytowane 13 marca 2014 przez Lucek 1 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 worczesterszajer to mi się kojarzy z jakąś lokacją we Władcy Pierścieni 1 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne.Ja nawet dałem przykłady w obrazkach i dalej nie skapował o co chodzi. Edytowane 13 marca 2014 przez Shankor Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 worczesterszajer to mi się kojarzy z jakąś lokacją we Władcy Pierścieni Łuste sze łysolu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Od czasu twojego obrazka nie pisalem nic wiec po czym wnioskujesz? btw to zle uzywanie slowa kluski chyba sie bierze z tego ze u mnie w domu praktycznie nie jadlo sie typowych klusek ktore popularne sa pewnie bardziej na Śląsku itp. Czasem byly kopytka czy cos ale wtedy mowilo sie na to kopytka a nie kluski wiec gdy w domu pojawial sie makaron, czesto robiony przez babcie do zupy to serio byl troche zblizony do klusek i byl nazywany kluskami. Wiec potem sie przyzwyczailem i na te wyroby zaczalem mowic kluski mimo ze wspolczesne sklepowe makarony to cos innegoniz babcine kluski w zupie. Ale kwestia przyzwyczajenia Swoja droga jako dzieciak nie jadłem zadnych spagetti itp. Jedyny makaron to byl w zupie. Dopiero jako nastolatek posmakowalem makaronów w drugim daniu a nie w zupie wiec sory. Postaram sie poprawic Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) A to nie jest tak, ze w jakims wiejskim regionie polski mowia kluski na makaron (byc moze z tego wlasnie regionu yano przybyl do wspanialej GOTY warszawy)? Edytowane 13 marca 2014 przez Dave Czezky Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Od czasu twojego obrazka nie pisalem nic wiec po czym wnioskujesz? Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz: To są kluski: A to jest makaron: hmm no właśnie czyli taka pół surowa jajecznica z kluskami... do mnie ta wersja kompletnie nie przemawia Szach mat rudy! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 A sory ponownie. Zapomnialem o tym no ale wyjasnilem skad sie bierze to zle przyzwyczajenie i przepraszam Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne. Nie wiem czy takie niewybaczalne skoro kluski z makiem są tradycyjną potrawą wigilijną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi