Fanek 669 Opublikowano 25 września 2016 Opublikowano 25 września 2016 Tu zebrane ich zdaniem 20 najciekawszych tytułów na VR, na premiere ma być około 50 gier zainteresowani goglami będą mieli w czym wybierać. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 25 września 2016 Opublikowano 25 września 2016 co do Batmana VR to czytałem opinie że ludzie wychodzili z pokazu podjarani, jest tam jakaś przebieranka w jego ciuszki i testowanie jego gadżetów + jakaś opcja detective mode jak w którymś starym batmanie, podobno można poczuć się jak prawdziwy batty @marioo to mamy takie same odczucia, też mnie nie obchodzi czy VR się przyjmie (chociaż bardzo bym tego życzył) czy będzie chwilową modą jak move/3D - ja w to wchodzę bez gadania bo to powiew świeżości, dla mnie to jest następny poziom gamingu, coś czego nie było i tak naprawdę tu nie ma gier, to są doświadczenia :] bo chłonie się je całym ciałem, duża różnica od naciskania kilku przycisków na padzie...ciężko nawet pisać o zaletach VR bo to się wie od razu po przetestowaniu...jesteś w środku gry po prostu szkoda tylko że duże studia olały temat na wejściu obawiając się o sprzedaż (EA, Ubi) i ew. czekają aż Sony rozrusza temat, brakuje jednego dużego tytułu który by ściągnął klienta, mimo to mam długą listę gier w które chciałbym sprawdzić Robinson VR Worlds Driveclub VR Paranormal Activity VR Here They Lie Resident Evil 7 VR Rigs Until Dawn RoB Battlezone Eve Valkyrie Rez Farpoint prawdę mówiąc zagrałbym we wszystko :] szukam wrażeń po prostu :] Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 A te Paranormal Activity to zapowiedziane zostało na PsVR? Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 tak, najpierw na vive potem psvr i oculus Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 Od Ubi będzie Eagle Eye nie wiem tylko czy na premiere VR czy miesiąc pozniej. EA z tego co pamiętam wypowiadało sie sceptycznie i czekają na rozwój sytuacji. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 No ale EA robi Star Wars dla psvr, ma to być chyba dlc do battlefronta. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 tych gierek nie liczyłem bo wyglądają na popierdółki szczytem durnoty jest to coś do ffxv Cytuj
vip77 250 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Pytanie do tych co kupują vr a nie maja kamerki. Czekacie na ta nowsza (pewnie drozsza) czy bierzecie pierwszy model? Byłem na tym pokazie ale nawet nie zwróciłem uwagi czy mieli juz ta nowsza. Zabrałem swego czasu kobitke i pojechałem tak sobie zobaczyc, na nic się nie nastawiajac. Wolne było stanowisko z battlezone, ja grałem a zonka siadla obok na stolku. Skończyłem sesję, no i co fajne ale pupy nie urwalo, patrzę a jej obok nie ma i w duszy myślę no nawet dziesięciu minut nie wytrzyma :-) Okazało się jednak że gościu z obsługi zabrał ja na stanowisko obok i "testowala" demko z rekinem. Po pokazie stwierdzila ze to super i musimy kupic, także pierwszy raz jest sytuacja odwrotna ze to nie ja chcę nowy sprzet do grania ha ha 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 (edytowane) Ja odkupiłem ostatnio, od znajomego pierwszy model kamerki. Leżała u niego w kartonie od premiery ps4, nawet jej nie rozpakował. Edytowane 27 września 2016 przez basbot11 Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 co do Batmana VR to czytałem opinie że ludzie wychodzili z pokazu podjarani, jest tam jakaś przebieranka w jego ciuszki i testowanie jego gadżetów + jakaś opcja detective mode jak w którymś starym batmanie, podobno można poczuć się jak prawdziwy batty @marioo to mamy takie same odczucia, też mnie nie obchodzi czy VR się przyjmie (chociaż bardzo bym tego życzył) czy będzie chwilową modą jak move/3D - ja w to wchodzę bez gadania bo to powiew świeżości, dla mnie to jest następny poziom gamingu, coś czego nie było i tak naprawdę tu nie ma gier, to są doświadczenia :] bo chłonie się je całym ciałem, duża różnica od naciskania kilku przycisków na padzie...ciężko nawet pisać o zaletach VR bo to się wie od razu po przetestowaniu...jesteś w środku gry po prostu szkoda tylko że duże studia olały temat na wejściu obawiając się o sprzedaż (EA, Ubi) i ew. czekają aż Sony rozrusza temat, brakuje jednego dużego tytułu który by ściągnął klienta, mimo to mam długą listę gier w które chciałbym sprawdzić Robinson VR Worlds Driveclub VR Paranormal Activity VR Here They Lie Resident Evil 7 VR Rigs Until Dawn RoB Battlezone Eve Valkyrie Rez Farpoint prawdę mówiąc zagrałbym we wszystko :] szukam wrażeń po prostu :] W tym rzecz że poza pierdołami i demami pokazującymi możliwości jest kilka pełnoprawnych fgier w tym wyścigi i horror znanej serii więc jest czym ściągnąć potencjalnych nabywców. Jeśli to sie sprzeda to pociągnie to twórców do tworzenia kolejnych, rozbudowanych tytułów w określonych gatunkach. Nie ma co płakać Cytuj
Shen 9 694 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 lineup jest niezły. Drviecluba na premiere nawet ps4 nie miało. Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 jak na start jest super. Eve Valkyrie bym do tego doliczył jak must have. A po ograniu rigsa stwierdzam że gra ma duży potencjał. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Trochę dziwi mnie, że cześć gier które mają pojawić się za dwa tygodnie, nie ma podanej ceny. Wie ktoś do kiedy trwa embargo na recki? Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Był dostepny na roznych targach, wiec nie wiem czy taka wielka tajemnice robia. Można gdzieś jakieś video z tego zobaczyć? Sam zastanawiam się, czy to dobre będzie. Tu jest trochę gameplayu. Jeżeli dobrze pamiętam, to ten Batman ma kosztować nie wiecej jak 100zł. Cytuj
Nak 38 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Pytanie tylko jak z długością tych gier. Czy to takie pierdołki na 2h czy też będą oferować dłuższą rozgrywkę. Bo przynajmniej na razie większość wygląda trochę jak dema techniczne. Cytuj
Di 849 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 (edytowane) Grałem w Batmana na gamescomie. Do wyboru były dwa demka, ale trzeba było grać w to z Batmanem. Najpierw gracz musiał odebrać telefon, wziąć klucz od Alfreda, otworzyć fortepian, a następnie na nim zagrać. Później zjeżdżało się windą, zakładało maskę, rękawice itp., a potem był tutorial do kilku gadżetów. Później kolejny zjazd windą, w trakcie którego można było opcjonalnie używać gadżetów (rzut batarangiem w nietoperze, strzelenie do tarczy). Później ukazywał się jakiś panel komputerowy, na którym leżały strzykawki i jakaś karta. Chciałem to podnieść, ale w tym momencie demo się zakończyło. 5-10 minut gameplayu, a stałem w kolejce dosłownie 4h . Sama rozgrywka dość przyjemna, ale dla mnie trochę za mało interaktywna - chciałem np. zdjąć okulary Alfredowi . Edytowane 28 września 2016 przez Di 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Rez zapowiada się na GOTY Vr-u. Cytat z eurogamer: Sure, Rez Infinite is, when viewed from one angle, little more than a repeat of the same game, re-forged in 4K-resolution (the game can be played, it must be noted, on a television screen; VR is optional). But view the game through the PSVR headset, particularly the new, expansive, freeform Area X, and it's nothing short of revolutionary, the kind of mind-wrecking euphoric dive through another dimension that video games, even in their earliest forms, always promised. http://www.eurogamer.net/articles/2016-09-28-rez-infinite-vrs-first-and-best To nie pierwszy artykuł, w którym dziennikarze są pod dużym wrażeniem Rez na psvr. Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 wiem, wiem dużo tego na premierę i dużo dobrych rzeczy, portfel tego nie wytrzyma, a prosiaka też trzeba by łyknąć. Im bardziej się zagłębiam tym mam więcej znaków zapytania co na premierę łykać. until to pewniak, lodon tez. Ale multi już nie wiem czy rigs czy eve:valkyre. EH Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Ja na start tego nie kupię. Po pierwsze, to sam nie wiem, czy nie będzie mi niedobrze - musiałbym pierw obadać sprzęt na żywo. A po drugie to gry, wolę poczekać rok i zobaczyć, co się uzbierało. PS Move kupiłem na premierę i grałem w premierowe Start The Party i Sport Championship - gry premierowe, a nic lepszego potem nie wyszło. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 A czy ktoś z Was osobiście testował Playstation VR? Bodaj w ostatni weekend można było uorganoleptycznić to ustrojstwo np w jak ja to nazywam Galerii Bandyckiej w Gdańsku. Niestety...nie miałem czasu wówczas tam podjechać Kumpel, który był, skwitował to tylko jednym słowem: "Fajne" i nic więcej... No właśnie...ktoś, kto podczas tej ostatniej objazdówki założył "to" na łeb mógłby się trochę bardziej wysilić? Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Ja na start tego nie kupię. Po pierwsze, to sam nie wiem, czy nie będzie mi niedobrze - musiałbym pierw obadać sprzęt na żywo. A po drugie to gry, wolę poczekać rok i zobaczyć, co się uzbierało. PS Move kupiłem na premierę i grałem w premierowe Start The Party i Sport Championship - gry premierowe, a nic lepszego potem nie wyszło. Ja jestem po długich testach i wszystko ok. Fakt nim się kupi trzeba sprawdzić. Bo jazda jest naprawdę i to bez trzymanki. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 A czy ktoś z Was osobiście testował Playstation VR? Bodaj w ostatni weekend można było uorganoleptycznić to ustrojstwo np w jak ja to nazywam Galerii Bandyckiej w Gdańsku. Niestety...nie miałem czasu wówczas tam podjechać Kumpel, który był, skwitował to tylko jednym słowem: "Fajne" i nic więcej... No właśnie...ktoś, kto podczas tej ostatniej objazdówki założył "to" na łeb mógłby się trochę bardziej wysilić? Jesteś zbyt leniwy żeby przejrzeć ostatnie kilka stron tego tematu? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Kilka osób z forum testowało, zobacz wypowiedzi od strony 9. Grzybiarz - samych gier na premiere ma być ok 50 tytułów, no ale lepiej ofc samemu najpierw przetestować jak piszesz czy głowa nie będzie bolała etc. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Chciałbym porównać jeszcze tego HTC Vive, ale to raczej wyższa półka. Occulus nie wchodzi w grę, bo jest fejsbukowy, a na PC wolę mieć wszystko na Steam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi