Opublikowano 15 października 20168 l według mnie te nośności nie występują dlatego że gramy na padzie. po prostu siedzimy na kanapie a grze skręcamy i mózg tego nie ogarnia. Tak samo w nowym tombku, w dodatku pod vr, obracam się wokół własnej osi i też potrafi sie zakręcić w głowie. Natomiast wczoraj przyszedł szwagier potestowac i w ZADNEJ grze nic a nic nie odczuwał nudnosci. Chlop stworzony pod vr ;-) albo niewidomy Edytowane 15 października 20168 l przez Jakim
Opublikowano 15 października 20168 l Tak, powinno pomóc, bo bodźce są dokładnie takie same jak podczas choroby lokomocyjnej. Zdezorientowany mózg widzi ruch i spodziewa się odpowiednich bodźców z błędnika, a te nie nadchodzą ponieważ ciało spokojnie spoczywa w miejscu. Aviomarin pomaga, ale jednocześnie też niesamowicie otępia i usypia - nie wiem czy chciałbyś grać w takim stanie i czy byłoby to przyjemne.
Opublikowano 15 października 20168 l No właśnie też się tego obawiam. Można pogadać z babka z apteki ale ciekawie będzie jej wytłumaczyć o co chodzi Może powiem że to dla kierowcy co odczuwa chorobę lokomocyjna więc nie może usypia i otepiac Ale to może zeczywiscie powiązane bo jak byłem mały miałem chorobę lokomocyjna a teraz mi przeszło ale przy goglach vr wspomnienia wracają...
Opublikowano 15 października 20168 l Kierowcom nie wolno zażywać żadnych z tych specyfików . Na kierowcę też aż tak bardzo nie działa choroba lokomocyjna, ale dokładnie nie wiem dlaczego. Może dlatego, że skupia wzrok na punkcie na wprost, w oddali i to on kieruje pojazdem, więc jego mózg nie jest zaskakiwany zmianami kierunki.
Opublikowano 15 października 20168 l Jeśli chodzi o większe ilości % to próbowałem ;-) Niestety na nudności nie pomaga ale testował się świetnie :-P
Opublikowano 15 października 20168 l Grubo nasrane trzeba mieć aby się faszerować lekami aby móc używać urządzenie do rozrywki
Opublikowano 15 października 20168 l Z tego co widzę na stronach MM czy Saturna to z dostępnością dwa dni po premierze jest bardzo krucho w całej polsce. A w czwartek były jeszcze wszedzie. Teraz kilka sztuk w kilku sklepach. To dobrze, ludzie kupują.
Opublikowano 15 października 20168 l jak ktos chce kupic w normalnej cenie w tym roku, to teraz jest ostatnia szansa.
Opublikowano 15 października 20168 l Za pare dni pewnie będzie jakiś wysyp na allegro po niższej cenie, nie każdemu VR podejdzie przez te mdłości, na pewno były osoby co kupiły w ciemno Edytowane 15 października 20168 l przez Fanek
Opublikowano 15 października 20168 l Ostatnia szansa? Co oni wyprodukowali jedną serię i więcej nie będzie?
Opublikowano 15 października 20168 l Co do Drivecluba, to z filmików, które widziałem, to wyglądało, że ludzie zaczynają lepiej jeździć. Gość, który grał, elegancko hamował przed zakrętami i całkiem sprawnie je pokonywał z minimalnym uślizgiem. Do samochodówek to urządzenie może być wręcz idealne.
Opublikowano 15 października 20168 l Ostatnia szansa? Co oni wyprodukowali jedną serię i więcej nie będzie? Czezky ma rację. Hype na ten sprzęt jest przeogromny, a wg doniesień chętnych jest tyle, że Sony już jest na plusie jeśli chodzi o produkcję headsetu a wielu miejscach, np. UK wkrótce zacznie brakować wolnych egzemplarzy. http://n4g.com/news/1971067/playstation-vr-will-not-be-restocked-until-november-in-the-uk-prices-skyrocket-on-ebay
Opublikowano 15 października 20168 l Ostatnia szansa? Co oni wyprodukowali jedną serię i więcej nie będzie? Zeby bylo tyle ile jest na premiere (czyli aktualnie prawie nic na zachodzie i ostatnie sztuki w Polsce) mieli 2 lata. Nastepna dostawa w UK jest 15 listopada. W Polsce w ogole nie wiadomo kiedy. Z Polski ciagna wszyscy ze wschodu, bo tam w ogole nie bylo, ciagna rowniez z zachodu - bo nie ma juz skad brac. Raven, czy ktos przejal twoje konto? Bo nie poznaje kolegi. Edytowane 15 października 20168 l przez Dave Czezky
Opublikowano 15 października 20168 l Czy wśród osób mających już styczność z PS VR są jacyś okularnicy? Jak wypada ten sprzęt w kontekście użytkowania go z brylami - jest to w ogóle możliwe czy np. trzeba je zdjąć i są jakieś ustawienia symulujące ostrość wyświetlanego obrazu? O ile o korekcji tylko slyszalem od znajomych, ze taka funkcja istnieje, tak z okularami nie mialem na targach zadnego problemu. Sprzet zostal tak zaprojektowany, by w zaden sposob okulary nie przeszkadzaly. Edytowane 15 października 20168 l przez easye
Opublikowano 15 października 20168 l Ja nie zauważyłem pary na soczewkach, ale może byłem za bardzo zajęty graniem. Muszę to sprawdzić. Inna sprawa. Chyba muszę zacząć grać bez kapci, bo w niektórych grach boje się że je zgubie xD
Opublikowano 15 października 20168 l Z tego co pamiętam Sony do końca 2016 miało w planach wypuścić do sklepów 6mln sztuk VR, pierwsza partia miała mieć 2mln sztuk.
Opublikowano 15 października 20168 l Po prostu pytam dlaczego, o co Ci chodzi? Zazwyczaj ze sprzętem jest tak, że wychodzi nowy, jest go mało, produkują go więcej i zalega na półkach, a ceny maleją. Dlatego jak piszesz, że to ostatnia okazja to się trochę zdziwiłem. iPhone'ów 7 czy nowych Watchy też brakło, ale z każdym tygodniem jest ich coraz więcej i jak się nie załapałeś na pierwszy rzut to wcale nie była ostatnia okazja.
Opublikowano 15 października 20168 l Wczoraj testowałem PS VR i co do okularów: faktycznie można je mieć założone i grać komfortowo, natomiast problem pojawia się, kiedy jedno oko ma znacznie większą wadę od drugiego. Nie da się wtedy osiągnąć dobrej ostrości obrazu. Lepsze wrażenia miałem o dziwo podczas gry bez okularów. Niestety większym problemem okazały się mdłości, ale widzę, że ten temat był już tutaj poruszany, tak więc nie będę się powtarzać. Edytowane 15 października 20168 l przez Vexilium
Opublikowano 15 października 20168 l ? Movy podpinasz do kostek czy jak? W niektórych gierkach, na przykład Rez albo Ocean Descent. Jak tak sobie lewitujesz, to masz wrażenie że jesteś tam w tej grze, a nie w domu na kanapie. Trudno to sobie wyobrazić, polecam każdemu wybranie się do sklepu i sprawdzenie tego na własnej skórze. Dave już to w poprzednich postach pisał. Ty nie grasz w grę, ty jesteś w grze.
Opublikowano 15 października 20168 l Jaka jest na to odpowiedź microsoftu? Scorpio + co? Mają jakiś deal potwierdzony z Vive / Oculusem?
Opublikowano 15 października 20168 l ok czyli aviomarin do dc vr, a do reza mocarz czy lsd, żeby się fajnie gralo?