Skocz do zawartości

PlayStation VR - komentarze i inne rozmowy

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, raven_raven napisał:

No, odpalanie tego znajomym też robi niesamowicie :D. Drugi raz pierwszego razu nie przeżyję, ale mogę przynajmniej zobaczyć jak inni się wkręcają.

Prawda :) choc i tak nadal mam ten efekt wow i braku chęci grania w 2D  podobnie jak Szrancu. Nie wiem czemu ale tak jest. :ragus:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Basior napisał:

(...) Wogóle w AB można cofać? Czy szyny i jak coś pominę to od nowa?(...) 

W zasadzie to szyny, i jak za daleko sie zagalopujesz to trzeba zaczynać od nowa. Jeżeli jednak nie pójdziesz za daleko to nic nie stoji na przeszkodzie żeby odwrócić głowę o 180° i... spróbować spenetrować level z innej perspektywy. Chociaż nie ma możliwości cofnąć się "kamerą" to można się wychylić itp. a koleżka Astro może śmiało śmigac gdziekolwiek go pokieujemy. 

Niby szyny to minus, ale dla mnie w paru momentach w wyżej opisanej formie był to kolejny smaczek vr. Jest to takie swieże podejście do gameplayu, że z jednej strony przymyka się oko na pewne niedogodności a dostrzega pozytywy. Bo w grunce rzeczy nic Nas nie ogranicza... przecież jesteśmy w grze :D

Edytowane przez ajakssx
Opublikowano

Skończyłem parę dni temu Astro Bota. Szkoda, że takie to krótkie. Liczę, że Sony już skrobie kontynuację bo to było w końcu coś świeżego i co najważniejsze grywalnego.

Pobawię się teraz w kolejke z Until Down ale już wiem, że będę nieźle smarkał bo jump scare,y potrafią spowodować dziewiczy pisk czasami.

Astro bot za chwilę wyląduje na Pchilm jak co.

Opublikowano

Haha, wiem o co chodzi i mam pelne majty, bo ostatnio to nie wytrzymałem przy Otulascie, choc tam inna specyfika bo broni nie ma wiec z automatu wiecej stresu mi sie wlacza. W Resie jest czym pukac do przeciwnikow.

U mnie zdało to ze odpalam strima i gadam sam do siebie, tworzac jakas beke bo inaczej ciezko by bylo. :ragus:

Wczoraj okolo 1:00 odpalilem po robocie i skonczylem o 3:00. Da sie choc zawalow troche bylo i kierwa pewnie będzie jeszcze więcej bo w 2D nie gralem :reggie: 

Opublikowano

Skończyłem parę dni temu Astro Bota. Szkoda, że takie to krótkie. Liczę, że Sony już skrobie kontynuację bo to było w końcu coś świeżego i co najważniejsze grywalnego.

A porobiles wszystkie wyzwania? platyna wbita?
Bo ja juz mam kolo 10h i dużo mi jeszcze brakuje, myślę że platyna zajmie z 15h wiec to baaardzo rozsądny czas.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mnie AB tak zachwycił że jak gram to od momentu jak odkryłem że jest 8 robocików i kameleon na każdej planszy do odkrycia to tak idę na maxa.

Chciałbym właśnie tą grę przejść do cna, tak jest dobra.

Ja nadal polecam Statik - jest demko.

• Lubię! 1
Opublikowano

Platformówki maja to do siebie że chodzi o znalezienie wszystkiego, inaczej to można sobie przebiec przez te levele w kilka h.
No ale cała zabawa polega na tym aby te levele zgłębić odnaleźć wszystkie boty i geckony(za znalezienie których odblokowuje wyzwania)
A wyzwania to już w ogóle świetna sprawa, poza time trialami sa zayebiste minigierki itd.
Jak na platformówkę gra ma naprawdę sporo do zaoferowania 21lev+21 wyzwań to kawał contentu.
Trzeba tylko chcieć po niego sięgnąć.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.12.2018 o 18:37, II KoBik II napisał:

Pany Farpoint daje rade? 

Pograłem z godzinkę z aim controllerem i zapowiada się za(pipi)iście. Mega są motywy jak kucasz i wychylasz tylko aim controllera nad wirtualną osłonę zza której strzelasz, normalnie akcje żwycem wyjęte z filmów wojennych ; ]

@sprite jak będziesz chciał to mogę Ci pożyczyć kilka tytułów bo mnie narazie zżera rak pod nazwą Destiny 2 i w nic innego póki co nie gram. Na płytkach mam RE7, Farpointa(+aim controller), Robinson The Journey, Super Hot i REZ'a. Aktualnie gogle i gry są u kumpla (bo D2 on board) ale niedługo do mnie wrócą. Ostał mi się tylko REZ  na półce, więc jak chcesz to w sobotę na forumingowe spotkanie mogę Ci przynieść a reszta do mnie wróci pewnie za tydzień/dwa :banana:

Edytowane przez Ryo-San
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

co do killer appów na PSVR to jest ich już trochę 

Resident Evil 7

Astrobot

Farpoint + Aim

Firewall Zero Hour + Aim

Skyrim VR

Dirt Rally VR

Moss

do tego pomniejsze indiesy 

Rez

Thumper

Superhot VR

biblioteka robi się szeroka, a dojdzie tego jeszcze trochę, osobiście mam ochotę na wiele pozycji których normalnie bym nie dotknął np. ten boks Creed albo Ultrawings...czekam na jakieś promo cyfrowe i wjeżdżam na pełnej :p warto badać demka, bo w przypadku VR bezpośrednio nakręcają do kupna, demo disc 1 i 2 leżą na store, a w drodze jest disc 3 :] 

widze że temat odżył po tym promo na PSVR, tak samo reddit.com/r/psvr tętni życiem, polecam zaglądać tam też 

Edytowane przez nero2082
Opublikowano
44 minuty temu, nero2082 napisał:

co do killer appów na PSVR to jest ich już trochę 

Resident Evil 7

Astrobot

Farpoint + Aim

Firewall Zero Hour + Aim

Skyrim VR

Dirt Rally VR

Moss

do tego pomniejsze indiesy 

Rez

Thumper

Superhot VR

biblioteka robi się szeroka, a dojdzie tego jeszcze trochę, osobiście mam ochotę na wiele pozycji których normalnie bym nie dotknął np. ten boks Creed albo Ultrawings...czekam na jakieś promo cyfrowe i wjeżdżam na pełnej :p warto badać demka, bo w przypadku VR bezpośrednio nakręcają do kupna, demo disc 1 i 2 leżą na store, a w drodze jest disc 3 :] 

widze że temat odżył po tym promo na PSVR, tak samo reddit.com/r/psvr tętni życiem, polecam zaglądać tam też 

No ale Beat Saber gdzie? Szanujmy się.

• Plusik 1
Opublikowano

No grać raczej nie, ale myśle, że film to mozna sobie obejrzeć. U Was też tak kiepsko wyglądają te wszystkie filmiki z YouTube w 360? Fajnie wrażenie jest w The Last Guardian, chyba zakupię pełna wersje.