Ako_ 1 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 7 minut temu, Siara_iwj napisał: Poklikaj w guzik "+" na pilocie na kablu od gogli. Telewizor wycisz. To jest druga wersja gogli nie ma takiego pilota. A jak wchodze w opcje to niby jestgłoscnosc słuchawek na maxa, ale nie moge nic ustawic bo jest to odznaczone.... https://www.fotosik.pl/zdjecie/ccfb8cee699216e3 Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Na goglach z przodu od spodu masz przyciski Cytuj
Ako_ 1 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Oki dziękuje, ja pierdziele wes to znajdź Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 2 godziny temu, II KoBik II napisał: Te prommi na VR poqurwi mi portfel Jakaś lista promek VR Only? Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 W sklepie jak wchodzisz na OKAZJE, to możesz wybrać podgrupę VR. 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Wiem ale zapowiada się że załączę konsolę dopiero w święta... Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 https://store.playstation.com/pl-pl/grid/STORE-MSF75508-JANSALE19PSVR/1 1 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 52 minuty temu, Ako_ napisał: Oki dziękuje, ja pierdziele wes to znajdź Prawdziwy facet nie czyta instrukcji. Ja tam lubię na kiblu Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Czy ta kamerka V2 lepiej wykrywa gogle ? Teraz mogę korzystać ze sprzętu metr dalej niż przy zestawie V1 co jest dla mnie dość sporym plusem. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 1 godzinę temu, Kmiot napisał: https://store.playstation.com/pl-pl/grid/STORE-MSF75508-JANSALE19PSVR/1 Bosko. To na oku mam Dooma (czy jest inna kampania niż w zwykłej wersji??) i Thumpera - muszę dać szansę jeszcze raz bo mnie jakoś nie zachwyciło-ale skoro się tak jaracie... Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 (edytowane) Tak zwlekam w sumie z odpaleniem prosiaka bo zara wejde w sklep, poplyne i karpia będzie brak. Edytowane 21 grudnia 2018 przez II KoBik II Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 (edytowane) W dniu 2018-12-21 o 12:10, teddy napisał: VR bez move to tylko 50% zabawy imo ten pan mówi prawdę, defaultowo masz używaną głowę i jej wychyły oddane 1:1 w grze ale jeśli dojdą do tego twoje macki, to synchronizacja z matrixem jest już niemal pełna dopóki wciskasz te przyciski na padzie to nie jesteś w tym po same jaja. natomiast kiedy wszystkie twoje ruchy głową i kończynami są 1:1 to wtedy Ty jesteś głównym aktorem w tym cyrku i to jest najbardziej popaprane jak mózg łatwo to łyka, to co widzisz = prawda. I siedzisz w tym maxymalnie. w takim Farpoint trzymając PS Aim i znajdując shotguna w grze, czujesz się co najmniej jak je.b.any terminator, kosmiczny pogromca mutantów. a że przeładowuje się giwerę gestem wymachu za głowę, to serio czujesz się jak Arnold z T2 napier.dalający z dwururki do T1000 to samo dotyczy grania w dajmy na to Driveclub VR na padzie - gigantyczna lipa ...natomiast na kółku? roz.(pipi)el głowy, trzymasz kierownicę i tu i tu, podobne uczucie jak to gdy widzisz swoje ręce w grze i oglądasz je z każdej strony :] im więcej ciała w VR tym lepiej :> myślę że z PSVR2 Sony załatwi już temat na amen z tymi zapowiadanymi patentami na rękawiczki zczytujące ruch 1:1, to byłby kolejny gamechanger, możnaby pstrykać i rzucać jakieś czary w Hary Portier VR...itp. itd. :] co do samych różdżek Move to było już wieeele momentów które rozwaliły mi czaszkę ale największy chyba w Skyrim VR, gdzie samodzielnie napinasz cięciwę łuku żeby kogoś sprzątnąć co nie jest takie proste, pamiętam że strzelałem do jakiegoś psa z 5metrów w pierwszej wiosce...funu co niemiara :p a potem napadł mnie jakiś wilk, działo się to w nocy i nawet go nie zauważyłem, zaskoczenie 1:1 takie jak bym go zobaczył irl, nigdy tak szybko nie machałem różdżkami żeby go zaciukać :] a potem masz subquest gdzie musisz iść do ciemnej jaskini...w normalnym płaskim Skyrimie to jest nic, a tutaj zahacza o przygodę życia to co mnie niszczy w VRze to skala, np. Skyrim VR scena z intro jedziesz jako więzień a w tle góry gdzie potem możesz się przejść aż po horyzont, aż zapiera dech takie coś ; to samo było na początku Residenta gdzie widzę rezydencję przez zamkniętą bramę i czuję się...jakbym stał pod bramą jakiejś rezydencji :] wszystko w skali 1:1...no a potem chodzenie po pas w wodzie po jakichś piwnicach...czujesz się jakbyś chodził po...piwnicach z latarką irl...im bardziej sugestywna grafika tym mocniej mnie to zasysa do środka druga rzecz która jara to wykorzystanie możliwości sprzętu, świetnie to robi Astro oraz Moss, to zaglądanie za róg własną głową w poszukiwaniu znajdziek to jest patent nie z tej ziemi ;P a tam jest cały gameplay na tym zbudowany :c dlatego też tak chętnie sprawdzam różniste gierki które operują na fajnych patentach w ogóle mi do tej pory nieznanych bodźcach, np. Creed (wczuwka w boksera, ludzie rozwalają tiviki na tym więc uwaga :p) czy Ultrawings (latanie jak się ma samemu lęk wysokości, no jest to wyzwanie) jest jeszcze opcja że nadjedzie gra która będzie się ocierać o przeżycia extremalne, myślę że taką grą byłby Alien Isolation, zresztą Resident miejscami zahacza o przegięcie (w sensie mam ochotę wyłączyć i nie wracać nigdy, ze strachu :p) po co mi nextgen jak już na nim gram? i jeszcze te promocje na Store, jezu ufam tobie Edytowane 23 grudnia 2018 przez nero2082 6 1 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Wczoraj odpaliłem dooma i mieszane odczucia. Taka dziwna teleportacja i wychylenia prawą gałka - w residencie jest tak samo? tutaj przyznał ze potwory wyglądają strasznie, a co dopiero w residencie Cytuj
gandi77 23 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 22 minuty temu, grzybiarz napisał: Wczoraj odpaliłem dooma i mieszane odczucia. Taka dziwna teleportacja i wychylenia prawą gałka - w residencie jest tak samo? tutaj przyznał ze potwory wyglądają strasznie, a co dopiero w residencie Tam się w opcjach da przełączyć na płynne poruszanie,w residencie jest tak samo. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Skokowy system jest dla mnie bezsensu. Jakby tak mial wygladac RE to olalbym temat. 1 1 Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 6 godzin temu, nero2082 napisał: co do samych różdżek Move to było już wieeele momentów które rozwaliły mi czaszkę ale największy chyba w Skyrim VR, gdzie samodzielnie napinasz cięciwę łuku żeby kogoś sprzątnąć co nie jest takie proste, pamiętam że strzelałem do jakiegoś psa z 5metrów w pierwszej wiosce...funu co niemiara :p Fajne strzelanie z łuku jest też w Apex Construct. Na PS Store jest demo (chociaż krótkie), więc można za frajer obczaić. No i koniecznie z moveami. A także Raw Data, ale tam są cztery różnorodne postacie do wyboru z całkowicie odmiennym gameplayem (dwa handguny, shotgun, miecze i łuk właśnie). Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Jest sens podchodzić do vr jak się dalej gra na premierowym amatorze? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Ziomek ma amatora i po ograniu u mnie na pro i tak polecial po zestaw w MM. Różnica nie jest jakas kolosalna. Co mozna sprawdzic na yt w porównaniach. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Pogralem trochę wczoraj bo nie bylo czasu od ponad miecha leżalo w pudle. Jakie to jest dobre. Nie spodziewałem się aż takiej imersji. Demka lezlay na dysku już wcześniej więc bylo testowane praktycznie wszystko. Od razu weszły pełne wersje Astro bota, dark matter, Moss, Beat saber, robbinson. Re7 odpaliłem i wymieklem po 5 min xd będzie grane jak nic. Pielucha na Dupe i jazda. Jestem w szoku jak fajnie gra się w Astro bota. Tak jak pisali inni - to jest przyszłość gier dla mnie. Dopracuja moc tego sprzętu i zamiecione. Mam do skończenia messanger na switcha ale nie mogę na to patrzeć xd Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Właśnie przeszedłem here they lie.Tak jak pisałem grafika słaba pierwsza część gry srednia ale później robi się konkret.Audio i story daje radę, mocny przygnębiający klimat, prawdziwy rollercoaster.Jest kilka momentów które zapadają w pamięci i które warto zobaczyć bo ryją banię. Jak na gierkę z plusa to warto sprawdzić jak ktoś lubi tego typu doświadczenia.Czas gry ok 4h moja ocena 7/10.Teraz poleci rush of blood Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 O, właśnie zobaczyłem że za 50 zł można wypożyczyć na terenie Lublina, także chyba sobie sprawdzę czy oczu nie wypali i jak się mój błędnik z tym ustrojstwem dogada Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Oled panie, oczy bolą mniej jak od leda a z błędnikiem to różnie bywa, zależy od osoby i od konkretnej gry. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Wiem, że OLED, ale chodzi mi o to czy na PS FAT w oczy bieda nie kłuje A co do błędnik, to moje obawy wynikają z tego, że czasami jak grałem na pc w fpsy, to mi się rzygać chciało. Co ciekawe, na konsolach tego problemu nie miałem. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Ja mam Slima więc też biedawersję i jest ok. Nie szukam w necie porównań by mnie nie szczypało. A mam KoXa i na jakość grafiki jestem wyczulony. Ja jestem ciekaw kumpla któremu po fpsach się właśnie kręci w głowie i nie chce w to grać. 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Indywidualna sprawa i trzeba sprawdzic, testowac. Wyjscia innego nie ma. Ale generalnie współczuję tym ktorzy maja z tym problem bo omija ich najlepsze doświadczenie w gejmingu. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi