mozi 1 987 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 U mnie na szczęście nie ma problemu a jechane było od Wipoeouta po Demko call of duty. Grafa imo jest wystarczająca. Średnio natmiast wyglada bluray 3D. Obraz ma jakość jak z słabegpo ripa. Nie wiem czemu. A jak macie ustawione wielkość ekranu? Ja ustawiłem teraz na large i jest fajniej. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Sprawdzalem film ale nie robi mi to w ogole. Pierdoła. VR to granie, gdzie jest się w grze. Cytuj
Kmiot 13 870 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Ja czasami miewałem napady FPSowych mdłości, ale to zależało od dnia. Mówię o "płaskich" grach. Raz zmulił mnie Wolfenstein NO, innym razem śmigałem w nowego Dooma (przecież niezwykle dynamicznego) długo, bez zająknięcia i z przyjemnością. Jak to wypada ze mną na VR? Też różnie. Strzelanki i chodzonki z płynnym ruchem mogę ogrywać, choć nie mogę przesadzać z długością sesji, bo to grozi psychicznym urazem do gry i ciężko będzie mi do niej wrócić. Mam też wrażenie, że z każdym miesiącem coraz lepiej to znoszę. Gorzej jest w przypadku gier latanych i wiecie - kosmicznych strzelanin w rodzaju EVE, czy też tej jednej z zestawu Worlds (Scavenger Odyssey, jeśli się nie mylę). Zbyt wiele osi ruchu mnie niszczy, więc tego typu gier unikam i zazwyczaj nawet nie odpalam dem. Co jednak nie zmienia faktu, że VR ma wystarczająco dużo do zaproponowania tych zupełnie nieinwazyjnych gier, które błędnikowi krzywdy nie robią, albo robią to w delikatny, czuły wręcz sposób. Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 (edytowane) Mam jeszcze taką poradę do grania w gry chodzonę, gdy poczujecie się dziwnie, w momencie gdy postać się porusza, aby samemu się trochę gibać albo przebierać nogami, wygląda to może i strasznie głupio ale może pomóc. Znaczy - mi pomagało ._. Edytowane 23 grudnia 2018 przez okoolarnik 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, II KoBik II napisał: Sprawdzalem film ale nie robi mi to w ogole. Pierdoła. VR to granie, gdzie jest się w grze. Odpal sobie YouTube w wersji VR. Jest tam naprawdę sporo zayebistych filmików. National Geographic, GO PRO(narty, snowboard, surfing)itp. Polecam też skok base jump z Burj Khalifa. Ja czasami zamiast grac to potrafiłem godzinami oglądać tego typu filmiki. A tak zmieniając temat to właśnie kupiłem w MM The Persistance za 79 zyla. Bardzo dobra cena. Warto! Edytowane 23 grudnia 2018 przez Ryo-San Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Znaczy w formacie VR spoko, daje rade. Chodzi mi o obraz kinowy. Nie robi szału imo. Ej to naprawde zacna cena za teb szpil. Trzeba bedzie sie wybrać. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Da się gdzieś dostać tego Aima w sensownej cenie? Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 1 godzinę temu, Ryo-San napisał: A tak zmieniając temat to właśnie kupiłem w MM The Persistance za 79 zyla. Bardzo dobra cena. Warto! Daj znać czy dobre bo czytam że to troche gouge like gra a to nie do końca mi pasuje. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Mi się demo bardzo podobało, ale napiszę jak tylko nabije kilka godzinek. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 RE7 skończone. Narazie pustka mnie ogarnęła ze to juz koniec. Gra z 2017 ale w 2018 bawilem sie najlepiej właśnie przy tym tytule. Polecam kazdemu kto ma VR. Bo to cudeńko nie z tej ziemi. 1 1 1 Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Dlc not a hero też jest spoko i 2h granka spokojnie.Mad house nie próbujesz? Cytuj
second 3 707 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Dobra pany, udało mi się umówić vr na wtorek i środę, więc myślę że dobre kilka godzin uda mi się potestować. Co polecacie na pierwszy efekt wow? Na pewno jutro pojadę i kupię Until Dawn: Rush of Blood. Gra za grosze, krótka i raczej chwalona. Co jeszcze można fajnego ograć w miarę szybko i najlepiej za darmo (lub pół darmo )? Cytuj
Kmiot 13 870 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Możesz zawczasu ściągnąć sobie dwa zestawy dem i Playroom. Samodzielne dema mają też np. Astro Bot, Moss, Residen Evil 7 7 minut temu, second napisał: kupię Until Dawn: Rush of Blood O ile na padzie da się też w to grać, to jednak para Moveów spisuje się o klasę lepiej. Masz pałki? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 AstroBot - przynajmniej demo. Tak samo Statik, RE7, WipeOut jak masz, Thumper. Zestaw Dem VR2 ściągnij - tam też jest chwalone Moss i Eve Valkyrie. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Pałki mam te od ps3 gdzieś w szafie, także drugie życie dostaną. Fajnie, że są demka. Posciagam, dzięki. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Rush of blood właśnie ogrywam, szału nie ma.Solidny rail shooter i tyle, no scarey jumpy robią ok ale dla mnie nie jest to gra 1 wyboru.Zdecydowanie bardziej wole zwiedzac/odkrywać jakieś światy.Tak czy siak przejdę ją zostały 3 krótkie etapy(gram na szalonym poziomie trudnosci)A jutro wjeżdża batman thumper i dirt rally. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 U mnie wszedł Robinson. Graficznie- chyba top póki co. Ogólnie fajnie zapowiadająca się przygodowka na planecie dinusiow. O dziwo nie mam mdłości jak się poruszam postacią a już w kilku tytułach to wystąpiło. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 48 minut temu, Schranz1985 napisał: Rush of blood właśnie ogrywam, szału nie ma. Solidny rail shooter i tyle, no scarey jumpy robią ok ale dla mnie nie jest to gra 1 wyboru. Zdecydowanie bardziej wole zwiedzac/odkrywać jakieś światy. Tak czy siak przejdę ją zostały 3 krótkie etapy(gram na szalonym poziomie trudnosci) A jutro wjeżdża batman thumper i dirt rally. A masz kiere, czy tego dirta na padzie będziesz ogrywać? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 4 godziny temu, Schranz1985 napisał: Dlc not a hero też jest spoko i 2h granka spokojnie. Mad house nie próbujesz? Season pass juz w koszyku. Ogram całość i na pewno kilka razy podstawke. dla mnie mistrz VR. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 grałem w demo residenta i bardzo fajnie to rozwiązali. Czułem że jest pewnie odwrócony od telewizora - jedynie po dźwiękach z Tv. Jak stałem (fizycznie) i w grze szedłem do przodu to ok, ale jak się cofałem, to były trochę mdłości. Dziwiło mnie że kamera niby płynna, ale nie ma tych ruchów przy chodzie (np. płynniutko schodzimy ze schodów). Może to i dobrze, bo było rzygańsko? Miałem wrażenie jakbym się poruszał na tym: :))) Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Po jakim dźwięku w tv? re7 tylko na sluchawkach,ty masz sie odciąć całkowicie od świata, demko słabe nic nie pokazuje tak naprawdę.Tak w dirta będę grał na padzie.Właśnie wróciłem ze Skyrima, tam to dopiero postać zapyerdala, re7 to spacerek(jest przedmiot zwiekszajacy prędkość chodzenia na szczęście ale to w ng) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Tylko sluchawki. VR z dzwiekiem z tv Cytuj
janol 433 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Headmaster polecam. Wystarczyło fajne opakowanie prostej mechaniki i wyszła fajna, casualowa i przystępna dla wszystkich gra. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Czy ktoś wie jaka wersja gogli jest tutaj? https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gogle-wirtualnej-rzeczywistosci-sony-playstation-vr-playstation-camera-v2-the-elder-scrolls-v-skyrim-vr-astrobot-rescue-missi Bo sprzedawca nie był mi w stanie odpowiedzieć. W ogóle jakie są różnice między v1 a v2? Bo tam mi tylko powiedzieli, że v2 ma HDR. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi