grzybiarz 10 314 Opublikowano 21 października 2019 Opublikowano 21 października 2019 3 godziny temu, balon napisał: Lost Bear ale widzę Nie ukończyłem, kiedyś się za to zabiorę, ale trochę mnie znudziło. W sumie to takie bardziej Limbo, nic tu nie robi fajnego efektu VR, może te liście, czy motyle fruwające, ale to za mało. Mogli zrobić patcha na 2D. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 21 października 2019 Opublikowano 21 października 2019 Z innej beczki. Gdzie macie ustawioną kamerę i ile od TV? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Na telewizorze z 4 metry Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 4m? Nie puszczy, że daleko? Grałeś np tak w Batmana? Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Ja tez mam na tv i w zasadzie jest to 1-2 metry ode mnie stojącego/siedzącego. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Ja mam na stoliku pod TV, a jak gram na VR to sobie siadam na dywanie jakieś 1,7m od kamerki. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 A ja wyciągam obecnie za każdym razem kamerę gdy biorę gogle - BTW trzymam ją właśnie na półce pod golami. Mam telewizor w rogu pokoju więc na tv nie ma sensu. Pod tv też średnio bo roczny syn miałby czym się bawić. Generalnie siedzę jakieś 2 m przed kamerą - umiejscowienie tv nie ma znaczenia wobec kamery przecież Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 W dniu 21.10.2019 o 13:36, balon napisał: Ktoś przeszedł tego Ghost Gianta? Fajne to? Mam to liście. Kurde brakuje mi więcej gierek typu Astro bot czy Moss, czyli platformówka/gierka AA w 3 osobie, ze sterowaniem padem. Coś jeszcze polecicie w tej konwencji? Mam jeszcze na hdd nie ograne Lost Bear ale widzę, że to dośc prosta platformówka 2d, ale w fajnej oprawie. Sprawdź sobie "Trover Saves the Universe" 1 Cytuj
pietrex 3 Opublikowano 26 listopada 2019 Opublikowano 26 listopada 2019 W dniu 26.09.2019 o 14:04, grzybiarz napisał: Czekaj na Black Friday, ja wyrwałem google V2 taniej, niż dziś kosztują. I to zamówienie z Polski. Czy czekać na PS5, czy już teraz zanurzyć się w lepszą wersję Pro? To zależy ile zarabiasz i czy Ci nie żal będąc stratnym te kilka stówek. A czy jest taka różnica i warto dopłacać, to nie wiem, bo od razu siedzę na Prosiaku. Horizona wyrwiesz za 5 dyszek, ale to sandbox - mnie wynudził RDR 2 - niby super, ale przytłacza swoim ogromem, ciągle jestem w drugim rozdziale, od chyba pół roku. Detroit - mocna przygoda, najlepiej się wkręciłem właśnie w to, ale zależy co kto lubi. Ja na Twoim miejscu, pozbyłbym się starej konsoli, brał teraz nowy TV i PS4 Pro. Witam ponownie po 2 miesiącach Wielkimi krokami zbliża się „Black Friday” (a właściwie to już trwa ;)) więc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś planuje/szykuje się do zakupu VR? Orientujecie się, gdzie najlepiej wyhaczyć dobrą promocję? Widzialem na Allegro zestaw z Pro, VR, VR Worlds, kamerka i 2 movami za około 3300 złotych. Czy te movy rzeczywiście się przydają w grach? Posiadam już No Man’s Sky i to w głównej mierze ta gra mnie ciągnie w kierunku VR. Zastanawiam się tez nad zestawem PS Pro + Death Stranding ale nie wiem czy mi ta gra podejdzie. Za duży wybór jest Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 Ja kupiłem ma promo gogle w wersji 2.0 + kamera v.2 plus voucher na 5 gier, za 949 zł rok temu i to była dobra cena. Na początek bierz bez ps move, wsiąkniesz to dokupisz najwyżej. Ps. Wiszę ze to prawie to samo wyżej napisałem Cytuj
Kmiot 13 861 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 Bez Move'ów nie ograsz paru kosiorów (SuperHot, Beat Saber, Blood & Truth i wielu innych; nawet nadchodzący Iron Man chyba będzie wymagał), więc według mnie są bardzo istotne i mogą być deal breakerami w kwestii czy się do VR przekonasz. Nie bez przyczyny wszystkie headsety VR na rynku mają coś w rodzaju pałek do śledzenia każdej dłoni z osobna, zamiast joypadów. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 Można bez pałek ale kilka hitów ominie Cię. Movy z PS3 pasują, nie trzeba przepłacać za te z PS4. Najlepiej jak masz od kogo pożyczyć. U mnie tak było. Bez pałek to pograsz w najlepszą grę AstroBot (totalny hit) i może WipeOuta i Twoje NMS i bardzo dobre Statik. Ale SuperHot z Movami to też hicior na miarę AB. B&T jest warte wypróbowania ale ja pp London Heist liczyłem jednak na coś więcej. No i mnie jeszcze czeka niesamowite Beat Saber a tego bez Movów ani rusz. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 W dniu 26.11.2019 o 23:56, pietrex napisał: Witam ponownie po 2 miesiącach Wielkimi krokami zbliża się „Black Friday” (a właściwie to już trwa ;)) więc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś planuje/szykuje się do zakupu VR? Orientujecie się, gdzie najlepiej wyhaczyć dobrą promocję? Widzialem na Allegro zestaw z Pro, VR, VR Worlds, kamerka i 2 movami za około 3300 złotych. Czy te movy rzeczywiście się przydają w grach? Posiadam już No Man’s Sky i to w głównej mierze ta gra mnie ciągnie w kierunku VR. Zastanawiam się tez nad zestawem PS Pro + Death Stranding ale nie wiem czy mi ta gra podejdzie. Za duży wybór jest Szukałeś promki: 999 lub 899 zł: https://www.pepper.pl/promocje/playstation-vr-playstation-camera-v2-5-gier-cyfrowe-208741 Cytuj
pietrex 3 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Dzięki za info Orientujecie się może czy te zestawy promocyjne posiadają ulepszone VR? Na żadnej stronie nie ma informacji, tylko na niektórych aukcjach Allegro piszą VR2. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Raczej już nie kupisz tej starej wersji. Ale sprawdzić warto. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 7 godzin temu, pietrex napisał: Dzięki za info Orientujecie się może czy te zestawy promocyjne posiadają ulepszone VR? Na żadnej stronie nie ma informacji, tylko na niektórych aukcjach Allegro piszą VR2. Te zestawy z 3-5 grami na pewno. Z samum VR Worlds były oba. Jak w ub. roku kupiłem taki zestaw i mam V2. Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Takie pytanie, ile kamera vr potrzebuje przestrzeni? Jaka odległość macie u siebie? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Tak myśle że 1,5-2,5 metra. Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 (edytowane) We wtorek dotrą do mnie google, co warto kupić? Na star będę miał residenta, skyrim, golfa i resztę gier z bundla. czym się zainteresować później? i dodatkowo, jak jest z grami typowo online, łatwo wejść do gry czy trzeba się liczyć z długim czasem oczekiwania? Edytowane 30 listopada 2019 przez szurubur Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Astrobot koniecznie. Ew sprawdź demo Beat saber ale tylko jak masz movey Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 1 godzinę temu, mozi napisał: Astrobot koniecznie. Ew sprawdź demo Beat saber ale tylko jak masz movey Nie ma dema Beat Saber. Bez Movów - RE7, AstroBot, Statik (jest demko), WipEout (tylko jako wrażenia - tak jak pokazówka z rekinem z VR Worlds), Ace Combat 7 (właśnie gram na goglach i jest miazga), Thumper też jest spoko (jest demko). Z Movami - Superhot VR, London Heist (jak Ci siadnie to) Blood and Truth, Beat Saber (ale tego jeszcze sam nie kupiłem). + Farpoint ale to z Aimem. Po pierwsze już ściągnij kompilacje demek VR ze Store. Są 3 zestawy i chyba się w sporej części powtarzają. Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 A są tu ludzie grający w Star Trek: Bridge Crew ? Cytuj
Moldar 2 271 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Gogli już nie mam, ale mógłbym jeszcze spróbować na padzie. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Kupiłem Ace Combat 7 i... O Matulko Kochana! Jaki tu jest MIÓD! Bałem się że będę rzygał, jednak już trochę w gry VRowe gram więc mój żołądek już wie o co chodzi. W tym trybie gra zyskuje ocenę 10/10, a nawet więcej!Miazga konkretna - przydałaby się jeszcze przepustnica i wolant to byłaby totalna wczuwa. Jednak mimo to siedzi się w środku F18 czy F16 i jest się w środku powietrznej walki niczym Tom Maverick Cruuse w TopGun. Ściganie przeciwników, unikanie rakiet, rozglądanie się w 360 stopniach za innymi samolotamo to jest bajka. Wskaźniki, namierzanie, radar, wszystko trzeba kontrolować - nie jest to jak na tv ciągle w tym samym miejscu. Mega żałuję że są TYLKO 3 misje VR (podobno - na razie przeszedłem 1). Ktoś wie czy w jakimś DLC są dodatkowe? Moje PSVR znowu jest najlepszym sprzętem pod słońcem. Zachwycony jestem jak przy najlepszych moich dotychczasowych grach VR - Superhot czy AstroBot + pierwsze doswiadczenia niczym z WipEouta czy London Heist. Mega! Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 2 grudnia 2019 Opublikowano 2 grudnia 2019 W dniu 1.12.2019 o 09:51, szurubur napisał: A są tu ludzie grający w Star Trek: Bridge Crew ? Tak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi