Skocz do zawartości

PlayStation VR - komentarze i inne rozmowy

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Lost Bear ale widzę

Nie ukończyłem, kiedyś się za to zabiorę, ale trochę mnie znudziło. W sumie to takie bardziej Limbo, nic tu nie robi fajnego efektu VR, może te liście, czy motyle fruwające, ale to za mało. Mogli zrobić patcha na 2D.

Opublikowano

A ja wyciągam obecnie za każdym razem kamerę gdy biorę gogle - BTW trzymam ją właśnie na półce pod golami. Mam telewizor w rogu pokoju więc na tv nie ma sensu. Pod tv też średnio bo roczny syn miałby czym się bawić. Generalnie siedzę jakieś 2 m przed kamerą - umiejscowienie tv nie ma znaczenia wobec kamery przecież ;)

Opublikowano
W dniu 21.10.2019 o 13:36, balon napisał:

Ktoś przeszedł tego Ghost Gianta? Fajne to? Mam to liście. Kurde brakuje mi więcej gierek typu Astro bot czy Moss, czyli platformówka/gierka AA w 3 osobie, ze sterowaniem padem. Coś jeszcze polecicie w tej konwencji?

Mam jeszcze na hdd nie ograne Lost Bear ale widzę, że to dośc prosta platformówka 2d, ale w fajnej oprawie.

Sprawdź sobie "Trover Saves the Universe"

• Dzięki 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 26.09.2019 o 14:04, grzybiarz napisał:

Czekaj na Black Friday, ja wyrwałem google V2 taniej, niż dziś kosztują. I to zamówienie z Polski.

Czy czekać na PS5, czy już teraz zanurzyć się w lepszą wersję Pro?

To zależy ile zarabiasz i czy Ci nie żal będąc stratnym te kilka stówek. A czy jest taka różnica i warto dopłacać, to nie wiem, bo od razu siedzę na Prosiaku.

Horizona wyrwiesz za 5 dyszek, ale to sandbox - mnie wynudził

RDR 2 - niby super, ale przytłacza swoim ogromem, ciągle jestem w drugim rozdziale, od chyba pół roku.

Detroit - mocna przygoda, najlepiej się wkręciłem właśnie w to, ale zależy co kto lubi.

Ja na Twoim miejscu, pozbyłbym się starej konsoli, brał teraz nowy TV i PS4 Pro. 

Witam ponownie po 2 miesiącach :)

Wielkimi krokami zbliża się „Black Friday” (a właściwie to już trwa ;)) więc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś planuje/szykuje się do zakupu VR?
Orientujecie się, gdzie najlepiej wyhaczyć dobrą promocję?

Widzialem na Allegro zestaw z Pro, VR, VR Worlds, kamerka i 2 movami za około 3300 złotych.

Czy te movy rzeczywiście się przydają w grach? 
Posiadam już No Man’s Sky i to w głównej mierze ta gra mnie ciągnie w kierunku VR.

Zastanawiam się tez nad zestawem PS Pro + Death Stranding ale nie wiem czy mi ta gra podejdzie.

Za duży wybór jest ;)

Opublikowano

Ja kupiłem ma promo gogle w wersji 2.0 + kamera v.2 plus voucher na 5 gier, za 949 zł rok temu i to była dobra cena. 

Na początek bierz bez ps move, wsiąkniesz to dokupisz najwyżej. 

Ps. Wiszę ze to prawie to samo wyżej napisałem 

Opublikowano

Bez Move'ów nie ograsz paru kosiorów (SuperHot, Beat Saber, Blood & Truth i wielu innych; nawet nadchodzący Iron Man chyba będzie wymagał), więc według mnie są bardzo istotne i mogą być deal breakerami w kwestii czy się do VR przekonasz. Nie bez przyczyny wszystkie headsety VR na rynku mają coś w rodzaju pałek do śledzenia każdej dłoni z osobna, zamiast joypadów.

Opublikowano

Można bez pałek ale kilka hitów ominie Cię. Movy z PS3 pasują, nie trzeba przepłacać za te z PS4. Najlepiej jak masz od kogo pożyczyć. U mnie tak było.

Bez pałek to pograsz w najlepszą grę AstroBot (totalny hit) i może WipeOuta i Twoje NMS i bardzo dobre Statik.

Ale SuperHot z Movami to też hicior na miarę AB.

B&T jest warte wypróbowania ale ja pp London Heist liczyłem jednak na coś więcej. 

No i mnie jeszcze czeka niesamowite Beat Saber a tego bez Movów ani rusz.

Opublikowano
W dniu 26.11.2019 o 23:56, pietrex napisał:

Witam ponownie po 2 miesiącach :)

Wielkimi krokami zbliża się „Black Friday” (a właściwie to już trwa ;)) więc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś planuje/szykuje się do zakupu VR?
Orientujecie się, gdzie najlepiej wyhaczyć dobrą promocję?

Widzialem na Allegro zestaw z Pro, VR, VR Worlds, kamerka i 2 movami za około 3300 złotych.

Czy te movy rzeczywiście się przydają w grach? 
Posiadam już No Man’s Sky i to w głównej mierze ta gra mnie ciągnie w kierunku VR.

Zastanawiam się tez nad zestawem PS Pro + Death Stranding ale nie wiem czy mi ta gra podejdzie.

Za duży wybór jest ;)

Szukałeś promki:

999 lub 899 zł:

https://www.pepper.pl/promocje/playstation-vr-playstation-camera-v2-5-gier-cyfrowe-208741

Opublikowano

Dzięki za info :)

Orientujecie się może czy te zestawy promocyjne posiadają ulepszone VR?

Na żadnej stronie nie ma informacji, tylko na niektórych aukcjach Allegro piszą VR2.

Opublikowano
7 godzin temu, pietrex napisał:

Dzięki za info :)

Orientujecie się może czy te zestawy promocyjne posiadają ulepszone VR?

Na żadnej stronie nie ma informacji, tylko na niektórych aukcjach Allegro piszą VR2.

Te zestawy z 3-5 grami na pewno. Z samum VR Worlds były oba. Jak w ub. roku kupiłem taki zestaw i mam V2.

Opublikowano (edytowane)

We wtorek dotrą do mnie google, co warto kupić? Na star będę miał residenta, skyrim, golfa i resztę gier z bundla. czym się zainteresować później? :)

i dodatkowo, jak jest z grami typowo online, łatwo wejść do gry czy trzeba się liczyć z długim czasem oczekiwania? 

Edytowane przez szurubur
Opublikowano
1 godzinę temu, mozi napisał:

Astrobot koniecznie. Ew sprawdź demo Beat saber ale tylko jak masz movey

Nie ma dema Beat Saber.

Bez Movów - RE7, AstroBot, Statik (jest demko), WipEout (tylko jako wrażenia - tak jak pokazówka z rekinem z VR Worlds), Ace Combat 7 (właśnie gram na goglach i jest miazga), Thumper też jest spoko (jest demko).

Z Movami - Superhot VR, London Heist (jak Ci siadnie to) Blood and Truth, Beat Saber (ale tego jeszcze sam nie kupiłem).

+ Farpoint ale to z Aimem.

Po pierwsze już ściągnij kompilacje demek VR ze Store. Są 3 zestawy i chyba się w sporej części powtarzają.

Opublikowano

Kupiłem Ace Combat 7 i...

O Matulko Kochana! Jaki tu jest MIÓD! Bałem się że będę rzygał, jednak już trochę w gry VRowe gram więc mój żołądek już wie o co chodzi. W tym trybie gra zyskuje ocenę 10/10, a nawet więcej!
Miazga konkretna - przydałaby się jeszcze przepustnica i wolant to byłaby totalna wczuwa. Jednak mimo to siedzi się w środku F18 czy F16 i jest się w środku powietrznej walki niczym Tom Maverick Cruuse w TopGun. Ściganie przeciwników, unikanie rakiet, rozglądanie się w 360 stopniach za innymi samolotamo to jest bajka. Wskaźniki, namierzanie, radar, wszystko trzeba kontrolować - nie jest to jak na tv ciągle w tym samym miejscu. Mega żałuję że są TYLKO 3 misje VR (podobno - na razie przeszedłem 1). Ktoś wie czy w jakimś DLC są dodatkowe? 
Moje PSVR znowu jest najlepszym sprzętem pod słońcem. Zachwycony jestem jak przy najlepszych moich dotychczasowych grach VR - Superhot czy AstroBot + pierwsze doswiadczenia niczym z WipEouta czy London Heist. Mega!