marbel007 857 Opublikowano 19 stycznia 2020 Opublikowano 19 stycznia 2020 No kolejny! Zapraszamy do dedykowanego tematu. Podobno w Green Day są takie sekcje walenia jakby w bębny. W Imagine Dragons też trochę - w końcu mają taki styl. I polecam najlepszy utwór w BS - The Greatest Show ze składanki Panic at the disco. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 19 stycznia 2020 Opublikowano 19 stycznia 2020 Kupił ktoś stąd Golema? Warto? Bo się mocno zastanawiam nad nim. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 Zagrałem w super hot. Co prawda grałem na HTC Vive w "salonie gier", ale to jest kurna jakaś rewolucja. Pół godziny strzeliło mi w jakieś 5 minut. Chciałem sprawdzić co to te fau ery i czy mój mózg z chorobą lokomocyjną sobie poradzi. Zero mdłości, tylko lekki szum w głowie, pewnie z szoku jakie to super. Czy są jakieś plotki o zbliżających się promocjach na psVR? ten megapack był w dobrej cenie już ze dwa razy. 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 (edytowane) to może w jakimś media markt obczaj PSVR w ruchu, bo jak w "salonie gier" miałeś na wypasionym kompie, to tutaj może być trochę słabszy efekt "wow". Edytowane 5 lutego 2020 przez grzybiarz Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 Akurat Superhot jest łatwo przyswajalny "lokomocyjnie", bo całe poruszanie się odwalamy samodzielnie, więc o mdłości raczej trudno. Sam niezbyt dobrze znoszę chorobę VR, ale akurat w Superhot mogłem spędzić kilka godzin bez zająknięcia. Ta gra nie jest najlepszym testem pod kątem mdłości. Tak tylko wspominam, żebyś się nie sugerował zbytnio. Za to z założeń gameplayowych jest prawie że idealna pod VR. A megapacki to nie wiem, promocje pojawiają się cyklicznie, jednak nie orientuję się w ich okolicznościach i plotkach. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 Hmmm nie zanosi się teraz, chyba że Sony da jakieś Days of Playstation albo co. Bazowe gogle z kamerką idzie kupić za 999 zł z VR Worlds. Choć ja tyle dałem z końcem 2018 i AstroBota dostałem jeszcze (a może 899?). Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 9 minut temu, grzybiarz napisał: to może w jakimś media markt obczaj PSVR w ruchu, bo jak w "salonie gier" miałeś na wypasionym kompie, to tutaj może być trochę słabszy efekt "wow". No dobra ale to nie był RDR2 tylko superhot z grafiką jak z ps3 (jak większość gier VR, co nie?). Super komp nie zrobi z tego next gena. Wcześniej pograłem 5 minut w jakąś denną gierkę gdzie się strzelało z łuku do orków. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 5 lutego 2020 Opublikowano 5 lutego 2020 6 godzin temu, qraq_pk napisał: No dobra ale to nie był RDR2 tylko superhot z grafiką jak z ps3 (jak większość gier VR, co nie?). Super komp nie zrobi z tego next gena. Wcześniej pograłem 5 minut w jakąś denną gierkę gdzie się strzelało z łuku do orków. Na loozie. Sprawdzałem tu i tu. Nie licząc lepszej rozdziałki wersja PC/PSVR jest identyczna jeżeli chodzi o odczucia i „efekt wow”. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 6 lutego 2020 Opublikowano 6 lutego 2020 Zapowiada się odpowiedź na AstroBota https://store.steampowered.com/app/1139310/Ven_VR_Adventure/ Wychodzi też na psvr. 1 Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 13 lutego 2020 Opublikowano 13 lutego 2020 No nie powiem, trochę się uśmiałem z typa. Póki co PC, ma wyjść też na PSVR, ale mam obawy, że będą to musieli sporo okroić. No, ale szansę trzeba będzie dać. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Wiecie co zrobiłem? Większość graczy ładuje kamerkę do PSVR na lub pod telewizor i nic w tym złego. Ale ja kupiłem sobie selfie-sticka, zamocowałem do niego kamerkę, całość do stelaża na telewizor i teraz w razie potrzeby wypier'dalam z nią prawie pod sufit, bo ogólnie lepiej jest, gdy kamera może nas śledzić trochę z góry (trzymając Move przed sobą nie zasłaniamy przy tym światełek na goglach). A po robocie zjeżdżam na dół i znowu wygląda jakby była zamontowana na TV. Ogólnie potencjał regulacyjny jest nieporównywalnie większy. Co najważniejsze: dzisiaj grałem tak w Beat Sabera i zauważyłem znaczną poprawę trackingu. No praktycznie ani razu nie zauważyłem, by któraś pałka mi wariowała czy zgubiła własne położenie w przestrzeni. Wcześniej to się zdarzało sporadycznie, a dzisiaj dwie godziny grania i nic. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Ale jak na 3 metrach masz tę kamerę? Wydawało mi się że optymalnie jest na wysokości oczu/głowy - tak sugeruje Farpoint. Ja mam na tv (oled) zaczepione i jest ok. Kiedyś miałem pod i było różnie. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Na trzech to nie, ale 2,5 metra będzie. Po prostu łapie dzięki temu lepszą perspektywę (jak kamery monitoringu), ale ja ogólnie nie mam wiele miejsca w pokoju z konsolą i ponieważ nie mogłem już dalej się odsunąć od kamery, to chciałem pokombinować. Mi też się wydawało, że na wprost powinna być, ale okazuje się wyżej znaczy lepiej, przynajmniej w moim odczuciu (i na podstawie paru innych opinii m.in. z YouTube). A już z pewnością nie jest gorzej. W spokojniejszych grach może to być niedostrzegalne, ale przy wyższych poziomach Beat Sabera przynosi najwyraźniej profity. Natomiast ogólnie znana jest opinia, że lepiej kamerę mieć na, niż pod TV. U mnie pod TV też wypadała najsłabiej i najbardziej kapryśnie. Cytuj
Meanthord 326 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 Czesc, mam PS4 slim. Czy warto inwestować w VR nie mając wersji pro konsoli? Pytam serio, bo nie chce wydać kasy w błoto a potem męczyć się kij wie z jakimi problemami. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 A jakich kij wie problemów się spodziewasz i boisz? Łatwiej będzie odpowoiedzieć. Cytuj
Meanthord 326 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 (edytowane) Miałem na myśli wydajność gier, tekstury, czy na starej wersji nie ma jakiejś lipy czy różnica jest minimalna itp. Edytowane 1 marca 2020 przez Meanthord Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 22 minuty temu, Meanthord napisał: Czesc, mam PS4 slim. Czy warto inwestować w VR nie mając wersji pro konsoli? Pytam serio, bo nie chce wydać kasy w błoto a potem męczyć się kij wie z jakimi problemami. Miałem możliwość testowania tylko RE7 VR na slimie i PROsiaku i na slimie wszystko co jest z boku jest rozpikselowane natomiast na PRO wszystko jest ostre. Oczywiście jak przekręcasz głowe i to co było wcześniej rozpikselowane a teraz znajduje się centralnie przed Tobą jest już normalne także jakoś bardzo to nie przeszkadza. Grało mi sie tak samo miodnie na obu konsolach. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 Uzywalem rok prawie na slimie i bawiłem się wyśmienicie. AstroBot i SuperHot mnie zachwycil. W trakcie Blood and Truth zmieniłem konsolę na Pro i różnicy nie zauważyłem ale ja nie jestem graficznym zj.ebem. Poza tym na PSVR cofniesz się o generację jeśli chodzi o grafikę ale to nie problem imo. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 jak czyścicie okulary? chuchnięcie + ścierka z mikrofibry z zestawu? Czy jakimś płynem (do szyb można, czy musi być do okularów?) Ostatnio grałem czułem dyskomfort w patrzeniu - niby było czysto, ale jakoś jednym okiem gorzej widziałem. Cytuj
Bzduras 12 579 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 3 godziny temu, grzybiarz napisał: Czy jakimś płynem (do szyb można, czy musi być do okularów?) A broń cię (pipi)a ręka Kuternogiego takie rzeczy robić. Tylko ściereczka z mikrofibry i delikatne koliste ruchy czyszczące soczewki. Cytuj
Meanthord 326 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 A czy są jakieś gry coopowe do VR? W sensie np. jedna osoba gra na hełmie, a druga na padzie patrząc na TV? Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 Coś tam jest, szczególnie VR play room trochę tego jest. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 Jest np keep Talking nobody explodes. Czytałem że fajne bo gracz w hełmie musi rozbroić bombę a reszta pomaga. Nie sprawdzałem jednak. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi