LiŚciu 1 314 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 (edytowane) Ja bym brał. To sprzęt taki że ktos może chcieć się pozbyć bo już leży. Więc ceny nie są współmierne do wartości. Ale uważa że , jak ktos wyżej napisał, najlepiej w mieście w którym się mieszka. Edytowane 1 października 2020 przez ListuniO Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Niby można się wstrzymać z Move'ami, ale według mnie one potrafią całkowicie odmienić odbiór VR. Takie gry jak Superhot VR, Blood & Truth, Beat Saber bez Move odpadają, a funu dały mi najwięcej. W ogóle Beat Saber to swoisty fenomen wśród gier VR, bo niedługo miną dwa lata od premiery, a autorzy stale grę wspierają i rozwijają (w tym miesiącu dodają multiplayer). W takiej niszy jak gry VR to coś rzadkiego. Nie no, pałki i Beat Saber musi być, nie wolno tego pominąć. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Nie no Move muszą być, jak bez nich grać w Resident Evil? Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Akurat RE7 nie obsługuje Move. Tak, wiem, kicha. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 3 minuty temu, Kmiot napisał: Akurat RE7 nie obsługuje Move. Tak, wiem, kicha. No co Ty mówisz Daje do myślenia jak piszecie to, że nigdy nie wie się jak ktoś taki sprzęt użytkował. Myślę jeszcze nad tym: https://allegro.pl/oferta/google-vr-komplet-mega-pack-9698715130 2 do tego kupić 2 pałki za 2 stówy i będzie najnowszy zestaw do 1200. Pytanie tylko, że w tym megapacku jest VR V2? Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 1 minutę temu, Kmiot napisał: Akurat RE7 nie obsługuje Move. Tak, wiem, kicha. Niekoniecznie kicha bo celowanie w RE 7 jest genialnie i intuicyjnie zaprojektowane. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Ja tam re chciałbym zagrać , ale nie daje rady nawet tego darmowego dema. Vr to inna para kaloszy i wczuwa taka że klimat się baaardzo udziela Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 11 minut temu, Voytec napisał: No co Ty mówisz Daje do myślenia jak piszecie to, że nigdy nie wie się jak ktoś taki sprzęt użytkował. Myślę jeszcze nad tym: https://allegro.pl/oferta/google-vr-komplet-mega-pack-9698715130 2 do tego kupić 2 pałki za 2 stówy i będzie najnowszy zestaw do 1200. Pytanie tylko, że w tym megapacku jest VR V2? Tak, na podstawie zdjęć wychodzi, że to V2, bo przycisk do regulacji jest u góry gogli. W starych modelach był od spodu. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 No, to tak będzie lepiej. Kupie nowe gogle a pałki używane. Dzięki Panowie Do tego w tym megapacku są gry i wrócę do Skyrima w VR. Pierwszą grą jaką zagram będzie Star Wars Squadrons. Jak wejdę w nadświetlną i nie zwymiotuję to znaczy, że jest ok Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 23 minuty temu, Voytec napisał: Pierwszą grą jaką zagram będzie Star Wars Squadrons. Odważnie. No, ale próbuj. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 4 minuty temu, Kmiot napisał: Odważnie. No, ale próbuj. No... W AC7 latanie jest mega, ale wywraca żołądek do góry nogami na VRowych laików. Zluzuj kolego, bo możesz mieć problem jak wskoczysz na głęboką VRwodę Ja zacząłem od WipeOuta bo go miałem na dysku i kręciło się nieźle w głowie. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Na początek coś gdzie stoi się w miejscu. Beat saber czy superhot. Potem lekki ruch i tutaj astrobot pasuje. Potem cokolwiek innego ale z umiarem jeżeli trzeba Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Może pytanie wydawać się dziwne ale tego w sumie nie próbowałem, a sprzęt mam już spakowany. Czy ktoś próbował grać na leżąco opierając się na kanapie? Może tak bym dał radę. Wcześniej grałem na fotelu komputerowym i przy PS VR było słabo. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Tracking raczej by kulał, chyba że ustawisz kamerkę pod sufitem. A w co graleś? Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Po podłączeniu zestawu od razu zaczął mi się ściągać i instalować jakiś AstroBot. Pościągałem jeszcze trochę wersji demonstracyjnych w tym RE VII i Blood & Truth. Po chwili od razu mdłości i zawroty głowy. Co najgorsze to ten stan utrzymywał mi się potem przez jakiś czas. Reszta dnia była zepsuta. Teoretycznie na upartego mógłbym wziąć jakiś lokomotiv i przygotować wiadro na rzyganie ale to chyba nie o to w tym chodzi To nie Ayahuasca aby się tak poświęcać... Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 w obu tych grach jest lokomocja (twoja postać porusza się gdy ty faktycznie stoisz w miejscu). Spróbuj sciagnać demo czegoś gdzie to ty odpowiadasz za cały ruch, np superhot? Jest w ktorymś demo discu na psn. Moja żona gra w beat saber już od pół roku ponad. Wymiata lepiej ode mnie, ale powolny ruch nawet taki jak w blood and truth przyprawia ją o zawroty głowy. Ja nie miałem problemu z takim poruszaniem, tylko lekkie uczucie jak coś dynamiczniejszego się działo, ale Ace combat wytrzymywałem maks 3 minuty lotu i karuzela na parę godzin. Teraz daję powoli radę AC pograć, ale małymi sesjami, ze 20 min. Kwestia grania w VR w tytuły które dobrze znosisz i malutkimi seriami w gry "mdlące" i po czasie mózg się uczy. Ustaw też dobrze IDP w opcjach VR. Poszukaj sobie co i jak. Niektórym też pomaga lekki wiaterek wiejący na twarz np z wiatraka. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Godzinę temu, Elitesse napisał: Pościągałem jeszcze trochę wersji demonstracyjnych w tym RE VII i Blood & Truth. Po chwili od razu mdłości i zawroty głowy. panie, nie graj po 10 minut w każdą grę po trochu. Ja jak tak testuje demka, to na drugi dzień mnie łeb boli. Obczaj może takiego Wipeouta, to gra gdzie siedzisz w rakiecie, więc nie oszukujesz aż tak mózgu, jak grając np. w Dooma, gdzie chodzisz skokowo, a tak naprawdę siedzisz na kanapie. A jak nie spodoba się w VR, to Wipeouta i tak polecam, za świetną grafę i muzę no i szybkie wyścigi. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Ktoś grał w SW Squadrons w VR? Ciekawi mnie po doświadczeniach w AC7. Bo wygląda mi na coś podobnego tylko w kosmosie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Ja jutro grę kupuje ale czekam do poniedziałku aż dojdzie VR AC7 działa w pełni z VR? O kurde, zanotowane i idę sprawdzić po ile chodzi Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 @Voytec Nie w pełni. Chyba trzy misje są tylko dostępne w trybie VR, więc to raczej dodatek. 1 Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 2 godziny temu, grzybiarz napisał: Obczaj może takiego Wipeouta, to gra gdzie siedzisz w rakiecie, więc nie oszukujesz aż tak mózgu Sugeruje od Wipeouta nie zaczynać. Źle się to skończy. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 U mnie już jest źle Nawet jak próbowałem te proste gierki z AstroBota przechodzić to robiło się słabo. Na następny dzień spróbowałem na świeżo demo RE VII i było podobnie. W moim przypadku nie chodziło o to, że chciałem sprawdzić demo w 10 minut i zaraz sprawdzić następne - u mnie po jakimś czasie robiło się tak źle, że ściągałem VR z głowy. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 a miałeś kiedyś zawroty głowy po alkoholu? Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Mózg się przyzwyczaja do VR, nie od razu. Mi dla przykładu już żadna gra nie straszna jeśli chodzi o mdłości , a początki bywały różne. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Do VRa trzeba powoli. A co do AC7, żałuję że tylko 3 misje są na gogle. Jednak zabawa jest ekstra i wrażenia warte kupna całej gry, która i tak jest bardzo dobra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi