Opublikowano 19 stycznia 20205 l No kolejny! Zapraszamy do dedykowanego tematu. Podobno w Green Day są takie sekcje walenia jakby w bębny. W Imagine Dragons też trochę - w końcu mają taki styl. I polecam najlepszy utwór w BS - The Greatest Show ze składanki Panic at the disco.
Opublikowano 5 lutego 20205 l Zagrałem w super hot. Co prawda grałem na HTC Vive w "salonie gier", ale to jest kurna jakaś rewolucja. Pół godziny strzeliło mi w jakieś 5 minut. Chciałem sprawdzić co to te fau ery i czy mój mózg z chorobą lokomocyjną sobie poradzi. Zero mdłości, tylko lekki szum w głowie, pewnie z szoku jakie to super. Czy są jakieś plotki o zbliżających się promocjach na psVR? ten megapack był w dobrej cenie już ze dwa razy.
Opublikowano 5 lutego 20205 l to może w jakimś media markt obczaj PSVR w ruchu, bo jak w "salonie gier" miałeś na wypasionym kompie, to tutaj może być trochę słabszy efekt "wow". Edytowane 5 lutego 20205 l przez grzybiarz
Opublikowano 5 lutego 20205 l Akurat Superhot jest łatwo przyswajalny "lokomocyjnie", bo całe poruszanie się odwalamy samodzielnie, więc o mdłości raczej trudno. Sam niezbyt dobrze znoszę chorobę VR, ale akurat w Superhot mogłem spędzić kilka godzin bez zająknięcia. Ta gra nie jest najlepszym testem pod kątem mdłości. Tak tylko wspominam, żebyś się nie sugerował zbytnio. Za to z założeń gameplayowych jest prawie że idealna pod VR. A megapacki to nie wiem, promocje pojawiają się cyklicznie, jednak nie orientuję się w ich okolicznościach i plotkach.
Opublikowano 5 lutego 20205 l Hmmm nie zanosi się teraz, chyba że Sony da jakieś Days of Playstation albo co. Bazowe gogle z kamerką idzie kupić za 999 zł z VR Worlds. Choć ja tyle dałem z końcem 2018 i AstroBota dostałem jeszcze (a może 899?).
Opublikowano 5 lutego 20205 l 9 minut temu, grzybiarz napisał: to może w jakimś media markt obczaj PSVR w ruchu, bo jak w "salonie gier" miałeś na wypasionym kompie, to tutaj może być trochę słabszy efekt "wow". No dobra ale to nie był RDR2 tylko superhot z grafiką jak z ps3 (jak większość gier VR, co nie?). Super komp nie zrobi z tego next gena. Wcześniej pograłem 5 minut w jakąś denną gierkę gdzie się strzelało z łuku do orków.
Opublikowano 5 lutego 20205 l 6 godzin temu, qraq_pk napisał: No dobra ale to nie był RDR2 tylko superhot z grafiką jak z ps3 (jak większość gier VR, co nie?). Super komp nie zrobi z tego next gena. Wcześniej pograłem 5 minut w jakąś denną gierkę gdzie się strzelało z łuku do orków. Na loozie. Sprawdzałem tu i tu. Nie licząc lepszej rozdziałki wersja PC/PSVR jest identyczna jeżeli chodzi o odczucia i „efekt wow”.
Opublikowano 6 lutego 20205 l Zapowiada się odpowiedź na AstroBota https://store.steampowered.com/app/1139310/Ven_VR_Adventure/ Wychodzi też na psvr.
Opublikowano 13 lutego 20205 l No nie powiem, trochę się uśmiałem z typa. Póki co PC, ma wyjść też na PSVR, ale mam obawy, że będą to musieli sporo okroić. No, ale szansę trzeba będzie dać.
Opublikowano 22 lutego 20205 l Wiecie co zrobiłem? Większość graczy ładuje kamerkę do PSVR na lub pod telewizor i nic w tym złego. Ale ja kupiłem sobie selfie-sticka, zamocowałem do niego kamerkę, całość do stelaża na telewizor i teraz w razie potrzeby wypier'dalam z nią prawie pod sufit, bo ogólnie lepiej jest, gdy kamera może nas śledzić trochę z góry (trzymając Move przed sobą nie zasłaniamy przy tym światełek na goglach). A po robocie zjeżdżam na dół i znowu wygląda jakby była zamontowana na TV. Ogólnie potencjał regulacyjny jest nieporównywalnie większy. Co najważniejsze: dzisiaj grałem tak w Beat Sabera i zauważyłem znaczną poprawę trackingu. No praktycznie ani razu nie zauważyłem, by któraś pałka mi wariowała czy zgubiła własne położenie w przestrzeni. Wcześniej to się zdarzało sporadycznie, a dzisiaj dwie godziny grania i nic.
Opublikowano 22 lutego 20205 l Ale jak na 3 metrach masz tę kamerę? Wydawało mi się że optymalnie jest na wysokości oczu/głowy - tak sugeruje Farpoint. Ja mam na tv (oled) zaczepione i jest ok. Kiedyś miałem pod i było różnie.
Opublikowano 22 lutego 20205 l Na trzech to nie, ale 2,5 metra będzie. Po prostu łapie dzięki temu lepszą perspektywę (jak kamery monitoringu), ale ja ogólnie nie mam wiele miejsca w pokoju z konsolą i ponieważ nie mogłem już dalej się odsunąć od kamery, to chciałem pokombinować. Mi też się wydawało, że na wprost powinna być, ale okazuje się wyżej znaczy lepiej, przynajmniej w moim odczuciu (i na podstawie paru innych opinii m.in. z YouTube). A już z pewnością nie jest gorzej. W spokojniejszych grach może to być niedostrzegalne, ale przy wyższych poziomach Beat Sabera przynosi najwyraźniej profity. Natomiast ogólnie znana jest opinia, że lepiej kamerę mieć na, niż pod TV. U mnie pod TV też wypadała najsłabiej i najbardziej kapryśnie.
Opublikowano 1 marca 20205 l Czesc, mam PS4 slim. Czy warto inwestować w VR nie mając wersji pro konsoli? Pytam serio, bo nie chce wydać kasy w błoto a potem męczyć się kij wie z jakimi problemami.
Opublikowano 1 marca 20205 l A jakich kij wie problemów się spodziewasz i boisz? Łatwiej będzie odpowoiedzieć.
Opublikowano 1 marca 20205 l Miałem na myśli wydajność gier, tekstury, czy na starej wersji nie ma jakiejś lipy czy różnica jest minimalna itp. Edytowane 1 marca 20205 l przez Meanthord
Opublikowano 1 marca 20205 l 22 minuty temu, Meanthord napisał: Czesc, mam PS4 slim. Czy warto inwestować w VR nie mając wersji pro konsoli? Pytam serio, bo nie chce wydać kasy w błoto a potem męczyć się kij wie z jakimi problemami. Miałem możliwość testowania tylko RE7 VR na slimie i PROsiaku i na slimie wszystko co jest z boku jest rozpikselowane natomiast na PRO wszystko jest ostre. Oczywiście jak przekręcasz głowe i to co było wcześniej rozpikselowane a teraz znajduje się centralnie przed Tobą jest już normalne także jakoś bardzo to nie przeszkadza. Grało mi sie tak samo miodnie na obu konsolach.
Opublikowano 1 marca 20205 l Uzywalem rok prawie na slimie i bawiłem się wyśmienicie. AstroBot i SuperHot mnie zachwycil. W trakcie Blood and Truth zmieniłem konsolę na Pro i różnicy nie zauważyłem ale ja nie jestem graficznym zj.ebem. Poza tym na PSVR cofniesz się o generację jeśli chodzi o grafikę ale to nie problem imo.
Opublikowano 2 marca 20205 l jak czyścicie okulary? chuchnięcie + ścierka z mikrofibry z zestawu? Czy jakimś płynem (do szyb można, czy musi być do okularów?) Ostatnio grałem czułem dyskomfort w patrzeniu - niby było czysto, ale jakoś jednym okiem gorzej widziałem.
Opublikowano 2 marca 20205 l 3 godziny temu, grzybiarz napisał: Czy jakimś płynem (do szyb można, czy musi być do okularów?) A broń cię (pipi)a ręka Kuternogiego takie rzeczy robić. Tylko ściereczka z mikrofibry i delikatne koliste ruchy czyszczące soczewki.
Opublikowano 5 marca 20205 l A czy są jakieś gry coopowe do VR? W sensie np. jedna osoba gra na hełmie, a druga na padzie patrząc na TV?
Opublikowano 5 marca 20205 l Jest np keep Talking nobody explodes. Czytałem że fajne bo gracz w hełmie musi rozbroić bombę a reszta pomaga. Nie sprawdzałem jednak.