oFi 2 466 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 33 minuty temu, qraq_pk napisał: nooo akurat nie wiem czy tytuły vr1 będą kompatybilne z vr2. Inna technologia. Nie widze sposobu bez dużego patcha dla każdej gry. Dlaczego uważasz, że będzie to inna technologia? Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 1 godzinę temu, Figuś napisał: Ja chętnie przytulę, będzie w co grać na PSVR2 Niech dają jak najwięcej, zawsze to jakieś pozycje do ogrania jeżeli człowiek kupi nowe gogle. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Godzinę temu, oFi napisał: Dlaczego uważasz, że będzie to inna technologia? Bo PSVR1 używa kamery i światełek gdy wszystko inne działa inaczej? No nie wiem, może da się to od strony kodu zrobić w łatwy sposób. W sumie da się po kilku(nastu) akrobacjach odpalić psvr na PC i grać w tamtejsze gry, więc może się uda. Byłoby fajnie. Cytuj
oFi 2 466 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 PSVR2 mam nadzieje, ze bez kabli i z obsługą każdego palca z osobna mam nadzieje ze dowiozą Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 1 godzinę temu, oFi napisał: PSVR2 mam nadzieje, ze bez kabli i z obsługą każdego palca z osobna mam nadzieje ze dowiozą Nie no, na to szans nie ma, będzie tak to wyglądało: Spoiler Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Ten kontroler nie gwarantuje odczytu ruchu palców? Wydaje mi się ,że będzie to możliwe. Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Według info od SONY ma działać w ten sposób: Cytat Wykrywanie dotyku palców: Kontroler potrafi wykryć palce gracza bez żadnego naciskania w miejscach, w których umieszcza on kciuk, palec wskazujący lub środkowy. Dzięki temu użytkownik może wykonywać bardziej naturalne gesty rękami podczas gry. Ja myślałem, że chodziło o rękawicę do VR. xD Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Obsługa dłoni/palców (bez kontrolera) i tak może jeszcze być, o ile na goglach będą kamerki (tak jak to jest np. w queście). A co do kabla: Cytat It will connect to PS5 with a single cord to simplify setup and improve ease-of-use, while enabling a high-fidelity visual experience. Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Oby była jakaś wersja pro bez kabla. Sony raczej celuje w masowego odbiorcę więc tną koszta gdzie mogą. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Kabel tam da się przeżyć. Byle był łatwy do ewentualnej wymiany. W jedynce jak padnie to kaplica. Swoją droga gram jak czas pozwala w Hitmana w VR No jest super jak się przymóży oko na konieczne cięcia w oprawie i popup, ale to sterowanie padem to mocno słaby element. Precyzji zero i strzelanie irytuje. Ta gra własnie mi uświadamia jak bardzo potrzebujemy nowej generacji VR na playstation. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 28 października 2021 Opublikowano 28 października 2021 https://blog.playstation.com/2021/10/28/playstation-plus-games-for-november-knockout-city-first-class-trouble-kingdoms-of-amalur-re-reckoning/Persistence, saints and sinners oraz until you fall jako 3 bonusowe tytuły vr w plusie. Dla mnie bomba. Gralem tylko w saints 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 28 października 2021 Opublikowano 28 października 2021 A ja nie grałem w nic, a podobno to top gierki. Mega oferta, muszę coś ograć z mojej vrowej kupki wstydu. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 24 listopada 2021 Opublikowano 24 listopada 2021 Pytanie techniczno/teoretyczne, czy to ze DualSense nie dziala ze wszystkimi grami VR tak jak DualShock4 to kwestia tylko i wylacznie swiecacego przodu pada? To jak nakleje swiecaca czerwona diode na DualSense to zagram w Astro VR? Juz mnie szlak tafia ze musialem do gogli dokupic kamerke od ps4 a tu jeszcze niby pada trzeva Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 24 listopada 2021 Opublikowano 24 listopada 2021 Godzinę temu, Wania napisał: Pytanie techniczno/teoretyczne, czy to ze DualSense nie dziala ze wszystkimi grami VR tak jak DualShock4 to kwestia tylko i wylacznie swiecacego przodu pada? To jak nakleje swiecaca czerwona diode na DualSense to zagram w Astro VR? Juz mnie szlak tafia ze musialem do gogli dokupic kamerke od ps4 a tu jeszcze niby pada trzeva Chyba Ci jakieś światełko nic nie da bo te w DS4 zmieniało kolory wg mnie. Choć nie wiem bo miałem gogle na łbie Cytuj
Wania 8 Opublikowano 24 listopada 2021 Opublikowano 24 listopada 2021 Na gameplayach z YT wyglada ze przy Astro pali sie ciagle na czerwono Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 24 listopada 2021 Opublikowano 24 listopada 2021 21 minut temu, Wania napisał: Na gameplayach z YT wyglada ze przy Astro pali sie ciagle na czerwono To może spróbuj z jakimś demem czy coś. Możliwe że zadziała, a możliwe, że będzie musiał mieć DualShock4 i koniec. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Nie chcialo mi sie bawic i kupilem nowego DualShocka ale to nie koniec niespodzianek… mysle se, przyda sie jako trzeci pad zeby czase zagrac „w cos na trzech” ale przeciez PS5 nie wspiera DualShock 4 tylko we wstecznej wiec mam trzy pady ale tylko do gierek z czasow PS4… dodatkowa ciekawostka jest to, ze nie da sie na PS5 odpalic filmow 360’ tak jak to mozna podobno bylo na PS4 przez Media Playera czy jakis tam inny odtwarzacz (nie wiem bo nie mialem PS4 nigdy, tylko ps2 i ps3). Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Godzinę temu, Wania napisał: dodatkowa ciekawostka jest to, ze nie da sie na PS5 odpalic filmow 360’ tak jak to mozna podobno bylo na PS4 przez Media Playera czy jakis tam inny odtwarzacz (nie wiem bo nie mialem PS4 nigdy, tylko ps2 i ps3). Do tego potrzebna była apka ze stora dodatkowo płatna jak dobrze pamiętam. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 29 listopada 2021 Opublikowano 29 listopada 2021 Tak czy siak zrobili naprawde duzo zeby utrudnic korzystanie z PSVR na PS5… jak by nie perspektywa zapewne ponad roku na kolejna wersje VR to bym sie nie zdecydowal na ten cyrk Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 29 listopada 2021 Opublikowano 29 listopada 2021 Kurcze, nie wiedziałem ,że muszę podpiąć DS4 pod PS5 aby VR działał dobrze. DS4 normalnie współpracuje z PS4? Chodzi mi głównie o tą diodę. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 29 listopada 2021 Opublikowano 29 listopada 2021 DS4 dziala z PS5 tylko na grach z PS4, jezeli chcesz uruchomic dodatkowego playera na DS4 w grze dedykowanej lub w wersji na PS5 wyskakuje komunikat ze sie nie da. Ogolnie dramat Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Ogrywam Arizona Sunshine. Jest teraz w promce chyba -80%. Jak ma się Aim controller to myślę ze warto sprawdzić. Za pełną cenę nie tykać. Kampania lajtowa i bohater sadzi śmieszne suchary. Takie mocne 7/10 za tą cenę. Za pełną to może 4-5/10 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 4 godziny temu, qraq_pk napisał: Ogrywam Arizona Sunshine. Jest teraz w promce chyba -80%. Jak ma się Aim controller to myślę ze warto sprawdzić. Za pełną cenę nie tykać. Kampania lajtowa i bohater sadzi śmieszne suchary. Takie mocne 7/10 za tą cenę. Za pełną to może 4-5/10 E pograłem z godzinę i się wynudziłem strasznie. Mam Aima. Na tę pukawkę to już bardziej polecę Dooma 3 VR. VFR mi tak nie siadł jak trójka. Co prawda po 2h grania jeszcze nie wróciłem, bo ale podobało mi się. Szkoda że Blood and Truth nie sprawdziłem na Aimie. Główny tytuł na to Farpoint fajny ale mi ucieka spluwa w jedną stronę i 0 przyjemności z grania. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Blood and truth akurat takie se na aim. Tylko taka "strzelnica" jest. Sprawdziłem raz i zapomniałem.Myślałem o tym doom 3. Też dobre promo jetst akurat... Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 31 grudnia 2021 Opublikowano 31 grudnia 2021 No i mam Doom 3 Vr. Spoko giera! Czuć że to tylko port gry która ogólnie nie była przeznacona do vr no i widać po rozgrywce że to leciwy tytuł. Tak czy siak gra się miło po jakichś 2h. No i jest ten problem ze skalowaniem świata, a bardziej postaci. Z daleka jest ok, ale jak podejdziesz bliżej to wszyscy npc wydają się malutcy:) Coś skopali i mogliby to połatać, ale za 3 dyszki to tam nie narzekam. Najważniejsze że chodzi płynie i nie mdli mnie przy pbracaniu gałką. A że jest to doom to wypada ruszać się i stejfować by unikać przeciwników i tych fireballi. A i dla grających po raz pierwszy tip: Drzwi otwiera się trzymając w łapie shotguna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi