Skocz do zawartości

PlayStation VR - komentarze i inne rozmowy

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Poważnie zastanawiam się nad zakupem tego VR, głównie dla Robinson The Journey.

Mam pytanie: czy jest gdzieś dostępne demo tej gierki lub w ogóle czegoś w tym stylu a'la świat dinozaurów?

I czy wiecie może kiedy wyjdzie ta gra, w której jesteśmy na jakiejś stacji kosmicznej? Widziałem ją na jakimś video kiedyś ale niestety tytuł wyleciał mi z głowy a chciałbym "zobaczyć Ziemię z kosmosu".

I czy ta nowa dostawa headsetów jest pewna w listopadzie? Bo się zastanawiam czy czekać na jakąś obniżkę, czy lecieć do MediaExpert po swój zestaw.

Przepraszam, że tyle pytań w jednym poście ale jestem kompletnie zielony w temacie VR.

I ostatnie pytanie: czy naprawdę warto wydać te 1800zł na to całe VR-owe szaleństwo?

1. prawdopodobnie będzie demko robinsona. Dużo demek jest na ps store do ściągnięcia. Pozatym w zestawie dostajesz demka z grami.Polecam util, eve:gunjack i valkyrie, ps worlds, rigs.

2 jeśli chodzi o kosmos są dwie eve:valkyria i eve;gunjack

3. Nie wiem co z hedsetami

4. warto wydać tą kasę ja zakupiłem i świetnie się bawię. To  inny rodzaj rozgrywki tego ci nie da tv i konsola, jesteś w grze i tyle. Niedługo resident revil VII vr. Przed zakupem przetestuj czy nie masz choroby symulatorowej najlepiej na until dawn. Jak to przejedziesz wszystko będzie spoko. Nie żałuj życie krótkie jest a naprawdę warto

Edytowane przez dragonosi
Opublikowano

Dziękuję bardzo za odpowiedź. To ostatnie zdanie o krótkim życiu mnie przekonało do zakupu;)

Warto zakupić PS Worlds do tego? Podba mi się ta gra z zestawu, w której schodzimy pod wodę w klatce.

Opublikowano

Robinsona grałem na Gamescomie i dla mnie to obecnie jedna z najlepiej zapowiadających się gier na VR. Fajny klimat, ładna grafika i interesujący gameplay. Oczywiście trudno powiedzieć jak to ma się na dłuższą metę, ale całość daje radę.

Co do samego VR - to jeszcze nie jego czas. Efekt fajny, ale ogólna jakość bije po oczach i to tak naprawdę niezależnie od platformy, bo ostatnio sporo testowałem i Oculuca i HTC i wszystkie mają te same problemy. Zresztą VR jako technologia nigdy idealna nie będzie, a wiele bazowych problemów pamiętają lata 90.

No i te irytujące kable. 

Opublikowano (edytowane)

Witam. Myślę ,że warto zakupić Playstatation VR Worlds , jest tam kilka naprawdę fajnych mini gierek , akurat na jakąś imprezkę.

@

no niekoniecznie jednoosobową, fajnie jest popatrzeć na reakcje innych , gdy rekin ich atakuje lub pojawia

się KITCHEN

Edytowane przez tadel
Opublikowano

jak ps4 idzie na duże kompromisy graficzne by uciągnąć hełm to jak sobie wyobrażasz do jednej konsoli 4 vry podłączyć? Xddd

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego move-y ładują się tylko poprzez konsolę? Inne ładowarki mini USB nie ładują pałek, tak samo laptop. Czegoś nie wiem, czy to takie rozwiązanie sony i komplikowanie życia?

to jest dziwna sprawa i tez mam z tym problem. Potrzebny jest dobry kabel, tak w skrocie. Z wyjsciem o dobrych wymiarach (tanie chinczyki/kable z wyrobionymi koncowkami nie beda dzialac).

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano

Ja też nie mam problemu z ładowaniem muvea czy pada - kabel oryginalny od konsoli albo od starego aparatu Sony i ładuje bez problemu w konsoli/TV/routerze/laptopie/tunerze.

Opublikowano

Ładuje je się przez mini-USB? Jeśli tak, to zwróć uwagę jaki kabel masz. Ja miałem podobny problem bodajże z PSP. Musi mieć takie cylinder gdzieś niedaleko końca, ferrite bead bodajże się to nazywa. Odfiltrowuje zakłócenia czy cośtam, w każdym razie kable bez tego nie chciały mi ładować.

• Plusik 1
Gość Orzeszek
Opublikowano

Darek farmaceuta umie to wytłumaczyć, musi być odpowiedni kabel, zauważyłem też coś takiego jak miałem ps4, że kabel usb od tabletu ładuje dual shocka 4 na full w jakieś 2-2,5h a ten sonowski z bundla konsoli ładuje 5-6h 

Opublikowano (edytowane)

Specjalnie pojechałem i kupiłem USB hamy za 28zł. I ładuje się tylko przez konsolę, jeśli nawet podłacze ten kabel do innej ładowarki to już nie. WTF.

u mnie dzialaja tylko 2 kable z 6, ktore kupilem. Te, ktore nie dzialaja, nie maja tej takiej plytki na gorze, sa takie biale zabki.

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano (edytowane)

No nic, pozostaje tylko szukać innych kabli:/ Nawet tak prosta sprawa jak ładowanie czegokolwiek w życiu musi być utrudnione, a niby standardy jakieś elektroniczne są.

Dzięki Pany za odpowiedź.

Edytowane przez .:marioo:.
Opublikowano (edytowane)

Witam,  Robinson: The Journey [PS4] , na PS Store  , przedsprzedaż 249 zł :shok: , ciekawe czy wersja pudełkowa gdzieś taniej...Pozdrawiam

Edytowane przez tadel