Kmiot 13 622 Opublikowano 2 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2019 1 godzinę temu, second napisał: Jakich słuchawek używacie z goglami? No ja tam na Goldach śmigam, ale żaden ze mnie autorytet w tej dziedzinie - nie zgłębiałem tematu przed zakupem, wziąłem je czysto spontanicznie i w ogóle nie narzekam. W tej cenie pewnie można wyrwać coś lepszego, ale nigdy się specjalnie tematem słuchawek nie jarałem. Ważne, że można je używać z VR. 37 minut temu, raven_raven napisał: Beat Saber jest tak nieziemsko dobre, o ja pi,erdole O_o 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 3 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2019 Zgłębiłem temat słuchawek do PS VR i dowiedziałem się, że jest tylko jedno sensowne rozwiązanie: słuchawki stereo podłączone na jacku do gogli. Słuchawki 7.1 nie mają tutaj żadnej racji bytu ze względu na technologię 3d positional audio, która zadziała tylko na słuchawkach stereo podłączonych jackiem do gogli. Czyli chyba najlepiej zainwestować po prostu w dobre studyjne słuchawki stereo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 4 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2019 Pogralem troche na move i no szału nie ma.Granie w skyrim to katorga jak dla mnie, pad o wiele wygodniej.Owszem strzelanie z łuku czy czary fajnie wypadają ale juz zwykle machanie mieczykiem mi nie robi.Poruszanie sie srednio, menusy itd srednio.Idzie przywyknąć ale ja jednak zostanę przy padzie, dużo szybciej i wygodniej.Co innego rush of blood tu movey spisuja sie fantastycznie.Tak naprawdę do tej pory te gry co przeszedłem i ktore najbardziej robią to move zbędny.Trzeba by kupić superhot i saber beat.W sumie zanim ktoś kupi movey to radzę sie zastanowić, w co ma zamiar grać bo może sie okazać że są kompletnie zbędne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 5 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2019 (edytowane) Ja cisnę w astro bota. Ta gra jest niesamowita i do tego idealna dla mnie - można w nią pykać sesjami po 20-30 minut (1,2 levele). Kończę już 5 świat i bedę wracał poszukać to co ominąłem + challenge. Sprawdziłem praktycznie wszystko warte ogrania ale ta gra to dla mnie póki co nr 1. Teraz biorę się za RE7 i bedę przegryzał beat saberem. Edyta - pytanie o Superhot VR - warto? Trzeba łazić po pokoju? Edytowane 5 stycznia 2019 przez mozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Kurde ja tego Superhota spróbowałem i sam nie wiem, nie siadło aż tak bardzo . Beat Saber dużo lepsze jeśli chodzi o gry pod Move’y moim zdaniem. Chodzenia nie ma, czasami trzeba się schylić albo wychylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Cóż, Superhota też się da przejść bez chodzenia (hehe, śmiesznie brzmi). To znaczy wypada to wtedy trochę nienaturalnie i utrudnia sprawę (lecące w twoją stronę kule), ale spokojnie da się wszystko zaliczyć w oparciu na wychylaniu się i kucaniu. Schody mogą się zacząć przy dodatkowych trybach. Beat Saber oczywiście lepszy pod Move, ale Superhot zaraz za nim. IMO. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Warto inwestować w move albo pistolet? Dużo gier jest wspieranych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 A o czym jest rozmowa od kilkunastu postów..? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Wg mnie Move bardzo fajne doświadczenie. Jeszcze pogłębia uczucie bycia w grze. Na razie mam pożyczone ale muszę zorganizować sobie swoje :) Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Tylko mowa o beat saber, skyrim i superhot, a coś więcej? https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/accessories/controller--headset---playstation-camera/ps-move-ps-vr-aim-compatible-games/ Niby jest lista, ale co z tych gier jest naprawdę warte ogrania. Szczerze to wcześniej jakoś zabardzo się nie przygladałem co wychodzi na vr, a co dopiero jakie kontrolery obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Sa jakies zapowiedzi jakiegos jurajskiego parku na vr? Przeciez to bylby sztos Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Masz Robinsona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 247 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 Tylko mowa o beat saber, skyrim i superhot, a coś więcej? https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/accessories/controller--headset---playstation-camera/ps-move-ps-vr-aim-compatible-games/ Niby jest lista, ale co z tych gier jest naprawdę warte ogrania. Szczerze to wcześniej jakoś zabardzo się nie przygladałem co wychodzi na vr, a co dopiero jakie kontrolery obsługuje. Move to podstawa do większej immersji w grach, ja bym się nawet nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 6 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2019 A mnie najbardziej ciągnie do persistance.Idealnie moje klimaty, duża gra z solidnym singlem.Skradanie na vr i stealth kille to musi być wczowka straszna.Deracine tez chetnie bym ograł. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 (edytowane) Dobra vr i dildosy zamówione. Teraz gierki co by tu na początek ze styczniowej promocji łyknąć? Najlepiej poniżej 50zł (taka moja niepisana zasada co do cyfry). Jakieś astro, superhot czy robinson to raczej w pudełku będę celował. Edytowane 7 stycznia 2019 przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 Rez, Thumper, Superhot. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 Doom VFR, Statik (choć na święta był tańszy). Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 (edytowane) Sprawdź demka na storze - jest rez i statik. Mi np rez nie przypasił wiec sugeruję spróbować zanim zaczniesz zakupy. Superhot jest extra ale z tego co pamietam to np krukowi nie przypasował. Wczroaj też np kupiłem I expect you to die - taki escape room z otoczką 007 - fajne to to. Edit - rez jest w pakiecie VR demo disc 1 lub 2. Edytowane 7 stycznia 2019 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 Doom, statik, thumber, gunjack i bound kupione. Rigs, untildawn, starblood arena, here they lie z plusa. Do vr dodane będzie vr worlds i mam gtsport tak więc na dzień dobry będzie na czym testować Cytuj Odnośnik do komentarza
tadel 2 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 No i zapowiada sie wspomaganiedo gier , tylko ta cena .... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 nie nie, nie chce takich wynalazków. Zamiast ps move, widzę rękawiczki - tu by była niezła immersja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 @creatinfreak Jak masz Wipeout Omega też spróbuj. To była moja pierwsza gra VR i pozamiatało mną - ta prędkość, hopki, zakręty, bronie i szalona jazda po raz pierwszy jest niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 7 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2019 (edytowane) Lekka przesada ten podnozek, ale coz nie takie rzeczy sie sprzedawaly. Odnosnie tego co warto ograc na VR to obok Astro, Wipeout, nalezy na pewno dodac RE7 ( XD ) i moim zdaniem Skyrim VR. Dooma jeszcze nie kupilem, jakies opinie ? Wy tez macie tak, jak gracie na VR, ze podczas gry macie sto pomyslow na sekunde co moznaby dodac, ulepszyc ? Przeciez zeby sam widok tego co sie dzieje z padem w Astro tak robil, ze czlowiek sie pilnuje zeby zawsze miec akurat pod ekranem, czemu ta gra nie byla na premiere sprzetu !?!?!? Edytowane 7 stycznia 2019 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 To, że ps5 będzie miało swoje vr to pewniak. Ale teraz pytanie czy akcesoria jak move a przede wszystkim aim kontroler będzie kompatybilny. Bo tak myślę o tym aimie ale to garstka gier z tego korzysta i szkoda mi trochę położyć 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 Resident świetna giera - zwłaszcza jak gram na stojąco i widzę typów w skali 1:1 Każdy symulator chodzenia powinien mieć tryb VR. creatinfreak: na razie się wstrzymaj z tym AIMem, pewnie jeszcze potanieje, a i pojawi się więcej gier. A pewnie masz jeszcze kilka starych gier do ukończenia. Mnie zastanawia, czy ten karabinek z PS3, też by był kompatybilny. W sumie pewnie tak, wszak to tylko obudowa, a kosztuje ułamek kwoty jak z AIMa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi