Emtebe 2 575 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Poruszę tutaj jedną kwestię. Bo tak sypiecie i chwalicie się tymi platynami... A ilu z Was i w jakich grach zdobyło platynę bez korzystania z jakichkolwiek podpowiedzi? Bez jakiś ściągawek z internetu, filmików z YT itp.? Jedyne co może być wskazówką to lista osiągnięć dostępna z menu konsoli. Na przykład taka seria Uncharted. Ilu z Was zdobyło platynkę bez ściągawek z internetu? Bez oglądania filmików gdzie znajduje się jaki przedmiot do zebrania, jaki skarb? Bo co i raz, ktoś tutaj chwali się swoimi dokonaniami, a jestem ciekaw na ile te dokonania są własnym dziełem, a nie ściągawką z internetu. Albo umawianiem się z kumplami (na podkładanie się), by wbić kilka trofeów w trybie multiplayer. Zapraszam do konstruktywnej dyskusji i przyznania się albo pochwalenia, gdzie się wbiło samodzielną platynę Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Mi po pierwszym przejściu w Uncharted brakowało 8 itemów, co było i tak dla mnie wielkim wyczynem.Po kolejnym przejściu zostało mi coś koło 4 i te ostatnie zebrałem z YT i owszem.100% samosia(bez czytania/zaglądania poradnika_:-Chronovolt-Thomas Was Alone-Stick It To the Man-BreakQuest-Soul Sacrafice(o ukrytym pucharku powiedział mi zanjomy podczas gry w co-op)-Kącik powitalny-Otwórz Mnie-MOTORSTORM-Guacamelee!-GRAVITY RUSH99% samosia(czyli gdzie sięgnąłem po obrazek filmik przy brakującej małej ilości zbierajek)"-Uncharted-Need For Speed MW-Kącik Malarski Plus-Tearaway-Hotline Miami Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Filmików używa się głównie do znajdźiek. Ja nie miałbym cierpliwości do błąkania się kilka godzin w celu odszukania ostatniej wziątki w danej lokacji. W niektórych grach chyba nawet nie da się bez poradników. No bo niby jak dorwać 200 gołębi w GTA IV bez YT? The Walking Dead - to chyba platyna, którą każdy zrobił bez poradników Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Samemu bez żadnych podpowiedzi. WipeOut HD 100% Test Drive Ferrari Racing Legends 100% Gran Turismo 5 100% Gran Turismo 6 100% WRC 3 100% Need For Speed Shift 100% Shift 2 Unleashed 100% Ferrari Challenge 100% Ferrari The Race Experience 100% Superstars V8 Racing 100% Supercar Challenge 100% Tomb Raider Underworld 100% Resident Evil 4 HD 100% Journey 100% Same wyścigi prawie ale w trzech ostatnich na mojej liście zrobiłem totalnie sam bez żadnych podpowiedzi. Nie żeby jakichś trzeba było. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Uncharted, Burnout Paradise, SEGA MEGA DRIVE Ultimate Collection i Trine, do reszty potrzebowalem pomocy. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Większość moich platyn wbiłem bez żadnych poradników. @Emtebe W takim Wipeout HD choćbyś oglądał filmiki to i tak nic nie zrobisz bez jakiegoś tam skilla. Takich gier jest całkiem sporo. Jak dla mnie pomoc poradników przy znajdźkach to oczywista sprawa, ale pod warunkiem, że nie lecimy z instrukcją od razu przy pierwszym przejściu. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Ja większość mam wbitych bez poradników, tylko znajdźki robię z youtubem. W takim Vanquishu to do challengy nie ma co oglądać yt, lepiej samemu wyuczyć się dobrej taktyki. Za to znajdźki są cholernie ciężkie i trudne do zrobienia samemu. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Jeśli są znajdki jak w Tomb Raider, Uncharted czy gołębie w GTA to nie ma bata. Sam nie zrobisz ! Ale skillowe gry są do zrobienia bez podpowiedzi. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 25 marca 2014 Autor Opublikowano 25 marca 2014 Akurat w Tomb Raider znajdźki to pikuś. Można tak podbudować postać, że rzeczy same się podświetlają na mapie. Cytuj
zte 13 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Infamous 1,2 Second Son, tekken tag tournament 2 , dragon ball z budokai hd naruto ultimate 3 ,generations , assassins creed 2 , nfs most wanted , lego marvel, battlefield 4 Cytuj
Gość osiol Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 No, ussr, jeśli sam znalazłeś te sekretne zdjęcia w GT5, to szacun. Ze trzy platyny może wbiłem: GT5, Most Wanted, GRID 2. Przy każdej gdzieś tam musiałem kuknąć, co się będę męczył. Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Ty pytasz kto nie wbil platyny uzywajac poradnika, czyli wbil samodzielnie. To jak nazwac tych co kupuja platyny albo sa teamem? 1 Cytuj
giger_andrus 3 144 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Frajerami. Ty pytasz kto nie wbil platyny uzywajac poradnika, czyli wbil samodzielnie. To jak nazwac tych co kupuja platyny albo sa teamem? Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Ja pewnie miałbym problem ze wskazaniem, które platyny wpadły bez wsparcia sieci. Są takie dzbany, których trudność diametralnie spada po zapoznaniu się z czyimś "know how". A drugiej strony ktoś może powiedzieć jak zlać bossa w Dark/Demon Souls, NGS2 czy SF4, albo jak pyknąć Zone Zeus najłatwiej, ale wiedzieć jak i zrobić - to dwie zupełnie różne rzeczy. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 No, ussr, jeśli sam znalazłeś te sekretne zdjęcia w GT5, to szacun. Ze trzy platyny może wbiłem: GT5, Most Wanted, GRID 2. Przy każdej gdzieś tam musiałem kuknąć, co się będę męczył. Tak, przecież one były banalne. Z wyjątkiem Zabierz Hondę do domu. Ale opis wyraźnie sugerował miejsce, tzn o który budynek chodziło. Więc pamiętam że robiłem zdjęcia z boku auta przy każdym budynku aż trofeum wpadło. 1 Cytuj
mashter 54 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 To ja w takim razie was zaskoczę, bo praktycznie 99% znajdziek we wszystkich platynach jakie mam zrobiłem samemu. W Uncharted akurat znajdźki są bardzo łatwe, bodajże w każdej części po 2 przejściach brakowało mi po jednej (w dwójce chyba dwóch). Ja nie kumam grania z poradnikami i YT, może dlatego że sam kiedyś pisałem masę poradników i opisów dla innych ludzi. Najśmieszniejsze jest to, że kilka razy nie wytrzymałem i sprawdziłem jak ktoś coś zrobił na YT i przyrzekam, że za każdym razem tylko utrudniło mi to zrobienie czegoś niż ułatwiło. Demon's Souls/Dark Souls - tylko poradnik dodawany do gry w celu sprawdzania lootu jaki wypada z jakich przeciwników. Jak znajdę czas to zrobię listę w których platynach potrzebowałem internetu i z jakiego powodu. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Ale sam przyznasz, że w Vanquishu nie było ch^%$ żeby samemu te znajdźki znaleźć. Nie dość że ze 150 ich było, to były cholernie dobrze ukryte (nawet z yt miałem problem), w dodatku wszystko praktycznie szaro-srebrne jest w tej grze i całość bardzo się zlewa. W dodatku figurki często ukryte były za jakimiś blokadami, a nawet podczas skryptowanych akcji, gdzie są na widoku np. przez 3 sekundy, a potem ściana się wali i figurka przepada. Dlatego w każdej grze, w której nie ma spisu znajdziek, jakichś statystyk ile i w jakim chapterze zebraliśmy, to jadę z youtubem. Oczywiście za drugim podejściem, za pierwszym to wcalę nie zbieram, żeby się potem nie pogubić i nie szukać znajdźki którą wcześniej zebrałem. To nie na moje nerwy. Za to jak takie statystyki są (np. FC3 którego obecnie ogrywam, a raczej męczę - nie lubię sandboxów FPS) to sobie sam szukam (zresztą tam są jakieś mapy, ale jeszcze ich nie kupiłem). Jak zrobię na 100 % Mortal Kombat Arcade Collection (memories... mimo wszystko niezbyt dobrze mi idzie, nawet na very easy, MK II to koszmar) i TTT2 (pierwsza bijatykowa platyna, ech, grind) to zabieram się za kończenie zaległości. Cytuj
mashter 54 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 (edytowane) W Vanquish nie znalazłem 2 figurek. Tej co trzeba snajperką zestrzelić z miliarda kilometrów i jeszcze jakiejś jednej. W Deus Exie sprawdzałem tysiąc filmików i guidów, żeby znaleźć błąd który popełniam przy przejściu bez alarmu. Łącznie przeszedłem grę 6 razy z czego foxiest wpadł dopiero za 4 razem (dalej nie wiem co źle robiłem przy 3 pierwszych próbach ). W Mafii 2 za cholerę nie mogłem znaleźć jednego plakatu, oczywiście tego na dachu budynku, na który trzeba było przeskoczyć z autostrady. The Last of US - dokładnie jeden sekret mi umknął. Generalnie bardzo mało korzystam z neta jak robię platyny (w trakcie przechodzenia gry za 1 razem nie zrobiłem tego NIGDY). Sporadyczne zdarzenia głównie w przypadku pojedynczych znajdziek. Oczywiście nie biorę pod uwagę hidden trophies, bo czasami są to tak absurdalne rzeczy do zrobienia, że nawet z opisem trofki człowiek zachodzi w głowę o co kaman. Edytowane 13 kwietnia 2014 przez mashter Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi