Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Siemka forumku, Prośba o pomoc i poradę, zakładam nowy temat bo odpowiedniego już istniejącego nie znalazłem. Przymierzam się do kupna ebook readera - jaki polecacie? fajnie jakby był w miarę tani, czytał bez problemu pdfy i nie miał kłopotu z trzcionkami i skalowaniem tekstu, może być sam czarno-biały wyświetlacz. Jestem kompletnie zielony w temacie takich sprzetow wiec kazda rada bedzie bardzo pomocna Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Ja uzywam czytnikow Sony od lat i jestem zadowolony. Obecnie mam model prs-t1 i czyta wszystkie formaty i czcionki bez problemu. Zaraz pewnie wpadnie zgraja uzywajacych kindle. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 a wgrywanie darmowych plikow to problem? dziala bez problemu czy trzeba jakos odblokowac? Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Na moim nie ma zadnego problemu. 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 kule ale drogie pieronstwo - chcialem tak 200-250zł dac max tak szczerze Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Nook Simple Touch lub Kindle Classic, każdy z nich radzi sobie praktycznie ze wszystkimi popularnymi formatami, szukaj na allegro. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 kindle classic to kindle 5 ? bo widze cos takiego w fajnej cenie ok 260zł....co to znaczy wersja bez reklam? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 W tańszych wersjach swoich czytników Amazon umieszcza reklamy wyświetlające się po wyłączeniu czytnika (to e-papier, więc prądu nie ciągnie przy wyświetlaniu obrazu), w wersjach bez reklam możesz sam umieścić grafikę, jaka ma być na wyłączonym ekranie. Patrz, żebyś na wersje refurbished nie trafił. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 a jakies stronki z damorwymi ebookami sa w necie, najlepiej bez rozszerzenia pdf tylko w tym specjalnbym e-bookowym? jak nie trafic na refubished? po prostu kupic w sklepie typu sferis czy jeszcze jest jakies oznaczenie na pudelku? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 a jakies stronki z damorwymi ebookami sa w necie, najlepiej bez rozszerzenia pdf tylko w tym specjalnbym e-bookowym? jak nie trafic na refubished? po prostu kupic w sklepie typu sferis czy jeszcze jest jakies oznaczenie na pudelku? W google: "<tytuł książki> chomikuj"i potem konwertujesz pdfa w programie calibre. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Szukaj książek z rozszerzeniem .mobi lub .epub, jeżeli masz .pdf to rób jak kolega wyżej radzi. Co do zakupu czytnika z allegro to po prostu weź od 100% sprzedawcy. 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 a polskie znaki czyta kazdy kindle z europy bo widze ze nie ma wersji z polskim menu? sorki za takiego noobowe pytanie ale calkowocie jestem zielony. Tak wertuje to najbardziej chyba sie oplacalny jest ten kindle5 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Nie wiem jak kindle, u mnie sie odpowiednio ksiazki w calibre przerabia zeby polska czcionka byla. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 (edytowane) a polskie znaki czyta kazdy kindle z europy bo widze ze nie ma wersji z polskim menu? sorki za takiego noobowe pytanie ale calkowocie jestem zielony. Tak wertuje to najbardziej chyba sie oplacalny jest ten kindle5 Brat kupił Kindla z amazon.co.uk, przysłali mu ze Stanów, czcionki bez problemu wyświetla. A w razie czego kodowanie możesz przez Calibre zmienić. Edytowane 1 kwietnia 2014 przez Andreal Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2014 w tansze gooowna nie ma co sie pakowac co nie? Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 To zakup na lata, raczej malo awaryjny sprzet, moj pierwszy czytnik sony nadal uzywany przez ojca. Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Ja od miesięcy korzystam z kindle 5 nabytym przez allegro. Bardzo fajny design, wygoda i ... Oszczędność. Przeciętna nowa książka kosztuje ok 30-40 zeta , ebooki są najczesciej o 40-50% tansze, masa promocyjnych darmowych , a czasami i chomiczek wspomoże Kindle wypada najlepiej w rankingu czytnikow poszukaj na necie. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Do książek w pdf najlepsze są czytniki z rodziny Onyx Boox. Tryb reflow sprawdza się tam znakomicie. Kindle zupełnie nie radzą sobie z .pdf, trzeba bawić się w konwersję Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Opublikowano 1 kwietnia 2014 Do książek w pdf najlepsze są czytniki z rodziny Onyx Boox. Tryb reflow sprawdza się tam znakomicie. Kindle zupełnie nie radzą sobie z .pdf, trzeba bawić się w konwersję ...a czasem (rzadko, ale jednak) mimo tego dalej są problemy w stylu urwanych zdań czy dziwnych odstępów między linijkami itp. Poza tym to absolutnie świetny sprzęt. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 2 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2014 kindla5 kupiona na prezent dzieki wielkie forumku :* Cytuj
MaciejPŃ 18 Opublikowano 2 kwietnia 2014 Opublikowano 2 kwietnia 2014 u nazistów po 200zl kindle 5 sa nadal, 220zl z wysylka wychodzi do polski. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Nie kupisz kindla z niemiec z wysylka do polski. Tylko USA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi