Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Zamarzyłem sobie powrócić do dalekich czasów grania na pc. Zakupiłem Laptop Acera z poniższymi specyfikacjami : http://www.cnet.com/products/acer-travelmate-332t-pii-366-mhz-12-1-tft/specs/ Moje pytanie brzmi. Jakie gry byście mi polecili, jakie mogą pójść? Jutro będę testował Diablo, specyfikacja niby pasująca pod te dane . Czas poczuć stare dobre czasy.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Multum przygodówek ze stajni Lucas Arts, Dark Forces, Outcast powinien pójść, nieśmiertelny Duke 3d, Hexen, Heretic, Witchaven, Dungeon Keeper, System Shock, cykl Might and Magic, TIE Fighter (ale tu dżoj wskazany), Wing Commandery, Privateer, The Realms of the Haunting. Tyle tego jest, że ci życia nie starczy. Przejrzyj gog.com, tam sporo dobrych staroci jest, ale ty musiałbyś chyba kombinować oryginalne wersje gier pod win 95/dos? Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez Andreal
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Najlepiej przejrzeć stare czasopisma z lat '96-'00 i te wszystkie podsumowania roku. Są takie gry, które chciałem mieć, ale nie było mnie stać nawet na pirata:). Do takich gier należy przygodowka, dość wysoko oceniana w CDA - Rune. Chciałem też pograć w Messiah, taki diabelski aniołek, nieźle hajpowali w Clicku. Miało wyjść na psx'a, także się napalałem. Ech, kiedyś tak optymalizowali kod, a teraz klockowy Minecraft, nie chciał mi się włączyć na lapku z 2009: dwa rdzenie 2ghz, 4GB RAMu, karta zintegrowana. Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez grzybiarz
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Messiah to chyba nie jest dobry pomysł, gra wcale nie jest taka dobra. Przy okazji Rune - Unreal oczywiście, ten sam silnik, dalej SiN, Quake 2, Kingpin , Daikatana ('pomimo niepochlebnych recenzji wcale nie jest taka zła), Blood. Kolejnych tytułów ciąg dalszy: Anachronox, Septerra Core (ale w pewnym momencie skalowanie trudności jest zrąbane), Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez Andreal
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Ja z mojej strony polecam rpg Fallout1/2 i Planescape Torment. I również polecam gog.com jako kopalnię klasyków z PC. Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez Paliodor
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Oprócz tego co polecił Paliodor dodać można Icewind Dale 1 oraz 2 i Neverwinter Nights 1 (powinno śmigać).
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Blade Runner, MDK, Dungeon Keeper, Baldurs Gate, Star Wars Rebel Assult, Blood Omen: Legacy of Kain - można spróbować. Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez kazuyoshi
Opublikowano 4 kwietnia 201410 l A tu zobacz jakie gry tanie (i pełen support i brak DRM). http://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/weekendowa-promocja-square-enix-supply/ np. Tomb Raider 1 2 3 - 12 zeta
Opublikowano 5 kwietnia 201410 l http://www.filmweb.pl/search/game Wybierz od roku '95 do 2001. Możesz też wybrać gry od ocen 7 - 10
Opublikowano 6 kwietnia 201410 l Ale ten lap nie ma akceleratora graficznego wiec Rune jesli juz sie uruchomi to w jakiejs podlej rozdzialce i jakosci. Ale tak do 1997r powinno wszystko smigac o ile nie jest FPP/TPP w pelnym 3D (Q2, Jedi Knight 2, Unreal, Blood 2 itd.)
Opublikowano 6 kwietnia 201410 l Skad ty zes tego retro trupa wytrzasnal ? ogolnie Heroes of might and magic III polecam.
Opublikowano 14 kwietnia 201410 l Autor Postanowiłem powrócić do dawnych gier, żadnej emulacji na nowych PC itp, tylko stary sprzęt i jazda . Szczerze jeśli ktoś chce choć trochę poczuć tamten klimat niech wyda te 3 dyszki na starego laptopa jak ja i niech wejdzie w tą głębie gier początku lat 90- tych. Czas miło można spędzić. Oto co udało mi się zainstalować :