easye 3 332 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Tyle, ze Layers Of Fear to jazda bez trzymanki od poczatku, a Soma -pierwsze 2h nic sie nie dzieje, nastepnie w 20 min poznajemy cala fabule. Do tego na konsoli znowu mamy technologicznego potwora, nie dosc, ze w 30 klatkach, to jeszcze z dropami minimum o polowe w niektorych fragmentach i loadingami ktore co pare minut freezuja gre. Klimatu odmowic nie moge, pomysl ciekawy, zobaczymy jak bedzie dalej.. Edytowane 12 Marca 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Tankietka 24 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Dla mnie, dla osoby która oczekiwała bardziej rozbudowanego zamysłu gameplayowego z pierwszej Amnezji ta produkcja to nieporozumienie. Niestety to kontynuacja idei przechodzonej nudy z "A Machine for Pigs" (chociaż w tym ostatnim bardziej palce maczało Chinese Room) gdzie inteligentne zagadki (często oparte na dopracowanej fizyce) schodzą na dalszy plan. Nie znoszę "symulatorów chodzenia" i pochodnych. Frictional Games po raz kolejny poszło w tym kierunku, przestają mnie interesować jako producent. A tak dobrze się zapowiadali. Edytowane 14 Marca 2016 przez Tankietka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Racja. Też kupiłem Somę na premierę za ponad setkę i do dziś przeżyć nie mogę Gra z technicznymi problemami i wcale nie straszy. Taki Obcy Izolacja kupiony ostatnio za 50zł daje duuużo więcej frajdy. A jesli ktoś ma dylemat SOMA czy Layers Of Fears? To drugie POLECAM! Nie jest to żaden masakrator, ale chociaż ciary będą, co w przypadku nudnej Somy nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ja jednak polecam Somę ze względu na genialną fabułę i atmosferę podwodnego świata, której może dorównać jedynie Rapture. Soma to gra, która jako jedyna z zeszłorocznych premier zapadła mi w pamięć i na długo w niej pozostanie. Reklamowanie jej jako horror może jedynie zaszkodzić, bo elementów straszących praktycznie nie ma, a klimat zaszczucia obecny chociażby w Amnesii tutaj nie istnieje. Zamiast tego dostajemy historię, o której myśli się po ukończeniu gry. Layers of Fear też trzeba zagrać, jednak nie stawiałbym tych tytułów obok siebie, bo są to gry diametralnie różne. Cytuj Odnośnik do komentarza
maztika 36 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Czy ktoś miał podobny problem? Jak wchodzę w interakcję z jakimkolwiek przedmiotem wciskam R2 i w tym samym czasie postać zaczyna mi samoczynnie iść w lewo, tak jakby pod R2 były przypisane dwie czynności (interakcja+strafe w lewo). W menu nic się nie da zrobić, bo nie można przypisywać sobie przycisków wedle woli. Strasznie wkurzające to jest. Pomocy :) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzyb_2 11 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Może coś z padem masz? Sprawdzałeś w innych grach? Ew. przypisz do innego guzika w ustawieniach konsoli. Czy ktoś miał podobny problem? Jak wchodzę w interakcję z jakimkolwiek przedmiotem wciskam R2 i w tym samym czasie postać zaczyna mi samoczynnie iść w lewo, tak jakby pod R2 były przypisane dwie czynności (interakcja+strafe w lewo). W menu nic się nie da zrobić, bo nie można przypisywać sobie przycisków wedle woli. Strasznie wkurzające to jest. Pomocy :) Cytuj Odnośnik do komentarza
maztika 36 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Ehh, faktycznie, w innych grach to samo. Juto go rozkręcę, może coś mi się uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) wszystko wskazuje na to, że gierka niedługo ukaże się również na Xboxie. Przynajmniej tak sądzie PEGI które sklasyfikowało grę Edytowane 8 Września 2017 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Niech zagra jak najwięcej osób, bo to fabularna perełka i jedna z najbardziej niedocenionych gier niezależnych tej generacji. Po ostatniej scenie przez kilka minut siedziałem w fotelu jak zamurowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Zwykły symulator chodzenia, jakich na rynku od chu.ja. FG stać na znacznie lepsze gry. Fabularnie ich najlepsza gra. Pod względem mechaniki natomiast - najgorsza. Każdy zainteresowany już grę i tak ograł więc ten ponad dwuletni port i tak niczego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 o dziwo kasias ma racje a papaj nie, inne symulatory chodzenia moga zazdroscic takiego klimatu i fabuly bankowo nie "zwykly symulator chodzenia" a absolutny top tego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Kolejny pkt dla Kasiasa, równie uważam że to perełka . Ale ja lubię "symulatory chodzenia" wystarczyła mi genialna fabuła świetne dialogi i dojepany ending :) Gameplayowo wcale źle nie było, ale mówię dla mnie story zawsze na 1 miejscu więc gierkę bardzo propsuję :) Ogólnie bardzo ją cenię dla mnie o wiele lepsza od PREY który gameplay miał ciekawszy ale story mi nie robiło . Edytowane 9 Września 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 o dziwo kasias ma racje a papaj nie, inne symulatory chodzenia moga zazdroscic takiego klimatu i fabuly bankowo nie "zwykly symulator chodzenia" a absolutny top tego gatunku Jakiego gatunku? Symulatorów chodzenia i zwiedzania? Bo tym jest SOMA. Tak, zgadzam się w 100% z tym stwierdzeniem, że SOMA na tle takich "symulatorów" sie wyróżnia. Ale dalej nim pozostaje, niezależnie od tego, jaki klimat i fabułę posiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 gra pierwszego grudnia wychodzi na Xbox One i będzie oferować nowy tryb "Safe Mode", w którym jak sama nazwa wskazuję nie będzie można zginąć. Interesujące Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Halko ktoś z moderacji moze to przenieść do multplatform? @Kyo @Square @Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Fajnie że więcej ludzi zagra ale ten safe mode mogli sobie już darować. Ze 3 fragmenty takie są, że trzeba na coś uważać a śmierć raczej zbyt często nie występowała. Trzeba naprawdę słabo grać żeby się zablokować na jakimś fragmencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi