Skocz do zawartości

The Last Of Us Remastered Edition

KOŁD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po raz pierwszy zagrałem w multi i powiem tylko JEST MOC !!!!. Już dawno nie widziałem tak skierowanego multi na komunikację i wzajemną współprace.

Ps. Singla ukończyłeś?

Cholera nie skończyłem jeszcze bo ja nie gram w tą grę ja ją przeżywam i się nią delektuję ;), a tak na serio coś tracę że od razu poszedłem w multi 

Nic nie tracisz, tak tylko pytam z ciekawości.

Cholera nie skończyłem jeszcze bo ja nie gram w tą grę ja ją przeżywam i się nią delektuję  ;), a tak na serio coś tracę że od razu poszedłem w multi 

Chyba tylko to, że zobaczysz miejscówki przed zobaczeniem ich w singlu i wiesz gdzie będziesz i dokąd zmierzasz. 

Racja, ale tak chyba jest z każdym multi.

Opublikowano (edytowane)

Czy znajdzki z przedniej gry zostają czy grając nowy poziom trudności trzeba wszystkie od początku zbierać?

I drugie pytanie czy przypadkiem wszystkie poziomy nie miały być dostępne od razu?. Chciałem zagrać na brutalnej rzeczywistości + jednak jest zablokowana

Najlepiej jest zrobić tak jak napisałem stronę wcześniej. Grounded + można odblokować już po jednym przejściu na dowolnym niższym poziomie, nawet Easy i Normal. 

Wszystkie poziomy są dostępne od razu ale + są zablokowane, więc przynajmniej raz musisz ukończyć grę na jakimkolwiek poziomie.

Dodatek Left Behind wystarczy na jakieś 2 do 3 godzin

1. Uwaga a teraz sztuczka na nieskończone Shive, przyda się na Grounded i na Survivor. 

Dopiero od miasteczka Bill's Town można ją zastosować.

• Przed dwoma Klikaczami na początku, na dachu małego budynku znajdziemy gotową broń melee weapon z już wpasowanymi ostrzami.
  • po zabiciu dwóch Klikaczy ich i otwarciu przez Ellie bramki od tej pory możemy stosować ten Glitch.
  • mając tę znalezioną pałkę z gotowymi ostrzmi, podnosimy z ziemi czystą pałkę, a następnie podnosimy te z ostrzami znalezioną na dachu, w plecaku pojawią się materiały na zrobienie nowego ostrza_1.  :woot:  :woot:  :woot:
  • znów podnosimy czystą, i następnie znów podnosimy tę znalezioną z ostrzami i w plecaku pojawiają się materiały na zrobienie ostrza_2, 
  • teraz można z tej znalezionej zrobić drugą melee weapon, i znów podnieść tamtą gotową i znów pojawią się materiały na ostrze_4
  • nie wiem czy trzeb mieć nożyczki i taśmę w plecaku, ja miałem tylko 3/4 taśmy i 1/2 nożyczek i nie mogłem zrobić ostrza, ale po poniesieniu gotowej pałki brakujące elementy ostrza pojawiły się w plecaku więc zakładam że nie trzeba mieć wszystkiego.

Mam nadzieje że jasno wytłumaczyłem. Chodzi o to że po podniesieniu z ziemi tej pierwszej gotowej pałki z ostrzem, w plecaku pojawiają się materiały na zrobienie ostrza. 

Edytowane przez ussr
  • Plusik 5
Opublikowano

Haha będę musiał spróbować tego myku. Właśnie przechodzę po raz drugi na poziomie brutalna rzeczywistość - strasznie wciąga, aż dziwie się że w poprzedniej generacji nie zakupiłem tej gry.

Teraz pora na left behind!

Opublikowano

Możliwe jest wyłączenie huda pokazujacego liczbę ammo i stan zdrowia podczas celowania na poziomach normal, hard i survivor? Grałem moment u ziomka w wersję ps4 na grounded i tam było to rozw. domyślne. Nie muszę chyba mówić jak podbija to immersję i poziom zaszczucia.

• Plusik 1
Opublikowano

Okej dzięki za info. W takim razie zmniejsze level, bo jak dla mnie za dużo skradania było, a chciałbym na lajciku pobiegać ;-) swoją drogą w tej grze speedruny to coś strasznego..

Opublikowano

Może, gdyby ostrza i sprzęt się tak szybko nie zużywały, psuje mi to realizm ;-).

Na very hardzie i Grounded ostrza lepiej zostawiać na otwieranie drzwi, a na klikerów znaleźć inne sposoby (wymijanie, łuk, koktajle molotowa). Znajdzie się tam inne, ważne zapasy, które się przydadzą.

Opublikowano (edytowane)

Zawsze warto mieć min. jedno, aby mieć czym wyłamać zamek w drzwiach z dodatkowymi fantami i narzędziami do ulepszeń broni. Dużo zaoszczędza się stosując combo butelka/cegła + deska/łom na ogłoszonego przeciwnika, bo styka tylko jedno uderzenie. Wraz z postępem w grze dochodzą poradniki szkoleniowe znacznie usprawniające tworzony osprzęt i apteczki, więc warto eksploatować wszystkie pomieszczenia i szafki. Do tego jest cała masa stuffu umożliwiającego cichą eksterminację, jak łuk, którego strzały można używać ponownie, duszenie, czy zwykłe pięści, które z powodzeniem można używać na pojedynczych Runnerów.

Naprawdę nie ma potrzeby być growym Januszem. Hurr Durr pif paf 24/7. Odpalcie sobie multiplayer, a zobaczycie że rozgrywka z żywymi graczami opiera się przede wszystkim na stealth oraz kombinowaniu z tworzonymi przedmiotami.

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Gra zdecydowanie tylko zyskuje wraz ze wzrostem poziomu trudności. Podstawke przeszedłem na normalnym poziomie, teraz DLC Left Behind próbuje rozgryść na brutalnej rzeczywistości - jest dużo, dużo ciekawiej. Trzeba kombinować, amunicji jest tyle co kot napłakał, nie wspominająć o takich bajerach jak niewidoczna ilość ammo, czy ukryty pasek zdrowia - zdecydowanie pogłębia to wrażenia z gry i poziom zaszczucia.

Jak już dokończe DLC (a czuje, że to już końcówka) to na 100% odpale główną fabułę też na brutalnej rzeczywistości.

P.S - bdb patentem jest to co opisał nobodylikeyou - cegła, albo butla w łąpę i później dobicie z broni białej (lub rękoma) ;) pozwala zaoszczędzić masę amunicji.

Opublikowano

Wczoraj gierke o 12 kupilem i dzisiaj przeszedlem na hardzie.

Grałem juz w tlou na ps3 ale ta gierka w 1080p i 60 fpsach rozpierdziela system.Nie pamiętam kiedy ostatnio tak katował em konsole.

12h 49min to jest masakrejszyn. Teraz biorę się za dodatek,który nie miałem przyjemności zagrać,a pozniej multi.

Opublikowano

Wczoraj gierke o 12 kupilem i dzisiaj przeszedlem na hardzie.

Grałem juz w tlou na ps3 ale ta gierka w 1080p i 60 fpsach rozpierdziela system.Nie pamiętam kiedy ostatnio tak katował em konsole.

12h 49min to jest masakrejszyn. Teraz biorę się za dodatek,który nie miałem przyjemności zagrać,a pozniej multi.

12h ? woow ja to nieraz 3 min siedzę w koncie i myślę jak tych sukinsynów załatwić ;)

Opublikowano

Też mam podobnie, nieraz wylazę z dziury tylko po to, żeby strach mnie obleciał i wracam z powrotem. Tym bardziej, że gram w nocy na mocno rozkręconych słuchawkach. A jak jeszcze gdzieś drzwi zaskrzypią, to idę się napić...

Opublikowano

Czy w zestawie PS4 + TLoU gra jest w normalnym wydaniu czy jakiś bundle?

ktoś tutaj na forum kupował bundle TLOU i konsola okazała sie rewizji 4A, imo lepiej brać bundle z WD albo poczekać na Destiny

Opublikowano

Po wielu latach z xklocem,przesiadka na ps4 przyprawiala mnie o gesia skorke na mysl o tych ekskluzywnych grach na maszynke sony.....the last of us mnie urzeklo....gra dekady i petycja o przyznawanie oskarow gra tak wybitnych jak ta.nisamowita pzygoda,nie przypuszczalem ze w moim wieku:-) mozna nie spac tzy noce z rzedu:-)

• Plusik 1
Opublikowano

Zakupione kilka dni temu i jestem pod wielkim wrażeniem(pierwszy kontakt z ta gra), gry była pod ps3 to nie interesowałem się zbytnio bo miałem x a to był błąd, historia jest mega a multi urwało mi poślady, nie załuję żadnej wydanej złotówki.

Opublikowano

ktoś tutaj na forum kupował bundle TLOU i konsola okazała sie rewizji 4A, imo lepiej brać bundle z WD albo poczekać na Destiny

Możesz więcej napisać odnośnie tej rewizji? 

Najtaniej wychodzi kupno samej konsoli 1450-1500.

Opublikowano (edytowane)

Możesz więcej napisać odnośnie tej rewizji? 

Najtaniej wychodzi kupno samej konsoli 1450-1500.

sprecyzuj co chcesz wiedzieć, jak coś wal na PM aby nie robić tu offtopu, albo w dziale ogólnym PS4

4A to rewizja z początku 2014, 4B to najnowsza (jest na pewno z bundle WD), w której poprawiono gume na analogach, temp i głośność konsoli

4C pewnie wyjdzie z Destiny

Edytowane przez Fanek