Skocz do zawartości

The Last Of Us Remastered Edition

KOŁD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne 12 tyg. pękło, za drugim razem poszło cholernie szybko.

Żeby pozbierać znajdzki te które ominąłem muszę new game + brać, czy mogę wybrać sobie dowolny chapter i na szybkiego pozbierać?

Opublikowano (edytowane)

Możesz wybierać rozdziały. Nie musisz lecieć od poczatku. Tylko zanim (po zebraniu znajdzki) opuścisz rozdział, to upewnij sie ze gra zapisała znajdźke checkpoint'em lub zapisz sam (dla pewności) na nowym save.

Edytowane przez Lukas.
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jedno pytanko, czy jak zaczynam new game plus na mapach mam wszystkie znajdzki od poczatku, czy tylko te których nie udało mi się zebrać?

Edytowane przez Strife
Opublikowano (edytowane)

Dokladnie. Bez taktyki np. z bombami dymnymi to może byc ciężko. Ja jestem na Grounded blisko szpitala i też juz o tym mysle. Choć jeszcze na PS3 jakimś nieziemskim fuksem udalo sie przejść

Edytowane przez Lukas.
Opublikowano

Panowie jak coś to pytajcie: szpital drugie piętro na grounded banał jak wszystko inne przy dobrej taktyce. Wychodzicie na dwóch typków, których załatwiacie najpierw cegłą, która leży nieopodal, a drugiego siekierą, która wpada po pierwszym kolesiu. Dalej szybkie przepakowanie - miotacz ognia i może być już nawet bomba dymna. Ja zamiast tego przygotowuję shotguna. Lecimy do przodu i od razu na prawo zanim zobaczy nas wbiegająca ekipa. Dwa pomieszczenia przebiegamy i przed ich oczami szybko śmigamy na balkon w lewo. Jeśli poleca za nami - puszczamy bombę dymną i nie oglądając się wbiegamy do pomieszczenia, gdzie z dołu wpada ekipa dwóch/trzech kolesi. Ja na luziku traktuję ich sobie miotaczem i zbiegam schodami w dół. Wpada dwoch kolesi, których załatwiam shotgunem, następnie wychylam się delikatnie i zabijam ostatniego. Dla pewności można użyc czego mocnego - np. El Diablo. Tyle w temacie.

Jak potrzeba jakiegoś walkthrough lub innych porad co do dalszej części - dajcie znać. Chętnie pomogę przez Shareplay, jeśli ktoś całkowicie nie czuje się na siłach.

Opublikowano (edytowane)

Ogarnalem. "Wystarczylo" wszystkich wybic. Bo bomb dymnych nie mialem ani zadnego molotova oraz bomby z gwozdziami wiec cegly i butelki poszly w ruch i okazaly sie najbardziej smiercionosne

Edytowane przez Sadzikkk
Opublikowano

Nie. Nic na szczęście nie jest zabugowane.

Za artefakty jest trofik "To wszystko sobie tu leżało".

Choć to trochę dziwne bo śmieciarz z opisu jest za wszystko :) 

Ale nieważne :) dozbieraj te 3 artefakty i dostaniesz kolejnego trofika :)

Opublikowano

Trofiki SĄ zabugowane, a przynajmniej niektorym sie zdarzaja. Mnie wpadl podobnie jak koledze trofik za szybko: zanim uzbieralem wszystkie drzwi shivsami wpadl mi szybciej. Nie ma n to reguly, gorzej jak jest w druga strone i niektorym nie wpadaja trofiki, ktore powinni juz miec (jest o tym troche w necie)

Opublikowano (edytowane)

Mi własnie wpadł trofik za artefakty, ale wszystkie miałem zebrane, brakowało mi 1 w kurorcie nad jeziorem, obejrzałem wszystko w plecaku ellie, ale 1 mi nie zaliczyło, dopiero jak obróciłem nóż to wpadł mimo że go wczesniej oglądałem powtarzałem tą lokację 3 razy.

Edytowane przez Strife
Opublikowano

Trofiki SĄ zabugowane, a przynajmniej niektorym sie zdarzaja. Mnie wpadl podobnie jak koledze trofik za szybko: zanim uzbieralem wszystkie drzwi shivsami wpadl mi szybciej. Nie ma n to reguly, gorzej jak jest w druga strone i niektorym nie wpadaja trofiki, ktore powinni juz miec (jest o tym troche w necie)

Kumam. 

Prawdę mówiąc nie wiedziałem, że takie rzeczy Ludziom się dzieją. 

Ja bazowałem na sobie. I na PS3 i PS4 wszystko wpadało jak należy :) 

Opublikowano

Panowie, gra na poziomie Brutalnym daje w kość.
Wszystko mi ładnie pięknie szło do momentu

generator w piwnicy hotelu

Chyba z godzinę uczyłem się rozstawienia przeciwników i oszczędzania ammo
( 3 naboje do strzelby, 2 do rewolweru i 2 do karabinu z lunetą ).
Ale gdy już się w końcu udało...  :banderas: 
Piękna gra.