szejdj 2 804 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Grając w 60fpsach włączyłem na chwilę 30kl/s. Nie zauważyłem różnicy w cieniach, natomiast framerate i feeling z gry wyparował. 30 klatek robi ogromną różnicę. 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Caly dzien gralem w multi, nic nie stracilo ze swojego uroku, bylem w takim transie ze wbilem juz 115 ocalalych i w pierwszym dniu grania odblokowalem Beret . Trzeba sie oderwac i w singla wreszcie pograc troche. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 @balon graj w 60, serio to sa dwa rozne swiaty Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Ten kto gra w 30 fpsach i uparcie pierdzieli o cinematic experience jest hipsterskim pajacem. W tą grę nie da się grać w 30 jak już raz się odpaliło 60, po prostu się nie da. I nie ma żadnego smużenia (przy 60), za to szarpany obraz i smużenie jest w 30 fpsach. Serio, Ci co grają w 30 niech się lepiej zastanowią, czy chcą być hipsterami czy mieć przyjemność z gry. 1 Cytuj
KarolJanuszGejmingu 476 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Można grac w 30 klatkach i mieć przyjemność z gry:D Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Wielka wojna co lepsze - 30 czy 60. Każdy gra jak chce - zawsze może ukończyć 2 razy - problem? Dla mnie nie. A cienie są gorsze - nie te główne (postacie i obiekty 1 planowe), a bardziej 2 i 3 planowe. Ci co nie wierzą - w menu głównym zmieńcie 30 k/s na 60 k/s i zobaczcie, że cień padający na firankę jest gorszej jakości Edytowane 29 lipca 2014 przez Graczdari Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Widziałem 60 i 30 w ciągu 1 minuty. Wniosek; Nigdy więcej 30 u ND. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Można grac w 30 klatkach i mieć przyjemność z gry:DW przypadku tej produkcji nie, nie wiem czy oni coś popsuli bo grając w NFS i AC nie miałem nic przeciwko 30 fpsów, to samo W_D, ale TLoU to padaczka. Gdyby było tylko w 30 w takim wydaniu to bym najzwyczajniej w świecie oddał tą grę. Wysłane z G2. Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Można grac w 30 klatkach i mieć przyjemność z gry:DW przypadku tej produkcji nie, nie wiem czy oni coś popsuli bo grając w NFS i AC nie miałem nic przeciwko 30 fpsów, to samo W_D, ale TLoU to padaczka. Gdyby było tylko w 30 w takim wydaniu to bym najzwyczajniej w świecie oddał tą grę. Wysłane z G2. Bez jaj. Rok temu wszyscy grę ogłosili The Last of Us grą roku/grą generacji i nagle nie da się grać w 30 klatkach? Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Zagrasz to zobaczysz, coś jest nie tak, bo ac i NFS które są w 30 fpsach grało się normalnie, uncharted 3 które ostatnio odpaliłem tez było normalne, ale TLoU jest nie do przyjęcia w takiej formie (30 fps). Nie mówię, że 30 fps to źle (ogolnie), ale w tej grze wyjątkowo coś nie działa i gra się nieprzyjemnie. Coś jest nie tak, konkretnie w tej wersji (remastered) w trybie 30 fps. W_D, AC:Bf, NFS, infamous I kz z ogranicznikami są ok, ale w TLoU jest coś nie tak. Wysłane z G2. Edytowane 29 lipca 2014 przez NewNickPL Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Niech sobie graja w 30 zeby miec troszke ladniejsze cienie, szczegolnie na multi, niech graja, lepiej dla mnie . Skleilem krotki montaz z ostatniego meczu dzisiaj (niestety Share nie nagral poczatku), to dopiero pierwszy dzien wiec jest jeszcze sporo miejsca na poprawe (w pewnym momencie nie wskrzesilem typa bo mnie moj team wkurzal,caly mecz fragi kradli, na koncu filmiku widac zreszta wynik i to kto pociagnal caly mecz ku wygranej) Edytowane 29 lipca 2014 przez Bansai 1 Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Zagrasz to zobaczysz, coś jest nie tak, bo ac i NFS które są w 30 fpsach grało się normalnie, uncharted 3 które ostatnio odpaliłem tez było normalne, ale TLoU jest nie do przyjęcia w takiej formie (30 fps). Nie mówię, że 30 fps to źle (ogolnie), ale w tej grze wyjątkowo coś nie działa i gra się nieprzyjemnie. Coś jest nie tak, konkretnie w tej wersji (remastered) w trybie 30 fps. W_D, AC:Bf, NFS, infamous I kz z ogranicznikami są ok, ale w TLoU jest coś nie tak. Wysłane z G2. G.ówno prawda za przeproszeniem. Wydaje się tak, bo gracz przełącza się pomiędzy 30 a 60 klatkami. Po przełączeniu na 30 klatek widzi mega różnicę, ale to samo byś odczuł w NFS, Watch Dogs i AC, gdybyś miał opcję wyboru klatek. The Last of Us to nie Battlefield czy Tekken, gdzie 60 klatek rzeczywiście jest potrzebne. Gdyby było tak jak mówisz, to nikt by nie grał w wersję na PS3 rok temu. Edytowane 29 lipca 2014 przez Lukas_AT Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Naucz się czytać, napisałem ze chodzi o wersję remastered, a nie ogólnie 30 fpsowe gry, i przełączając w infamous z nieograniczonych do 30 nie było takiego słabego efektu jak w remastered. Napiszę jeszcze raz, coś jest nie tak z remastered, a nie ze wszystkimi grami w 30 fpsach, ale tak jak kolega nad Tobą napisal, grajcie sobie w 30,lepiej dla nas w multi będzie :-P Wysłane z G2. Edytowane 29 lipca 2014 przez NewNickPL 1 Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Co niby jest nie tak w Remastered? Klatka to klatka. W wersji na PS3 niejednokrotnie były 22 klatki i nikt nie narzekał, a wręcz przeciwnie. Efekt o którym piszesz wynika tylko z nagłego przełączania się pomiędzy 30 a 60. Gdy po długiej sesji z Forzą 4 włączyłem GTA V, czułem jakby gra się cieła. Po 10 minutach ten efekt znika. Z The Last of Us jest to samo. PS. Nikt nie mówił, że w multi będzie grać przy 30 klatkach. To już inna para kaloszy, bo gracz staje przeciwko graczowi. PS. 2 Infamous: Second Son po odblokowaniu nie działa w 60 klatkach, tylko głównie w przedziale 30-40. Czasami dobija do 45. Edytowane 29 lipca 2014 przez Lukas_AT 1 Cytuj
Mammoth_Rage 16 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Ta opcja robienia zdjęć w grze ala powtórki w fifie/pesie jest boska! Masa frajdy z tym jak ktoś się lubi bawić Macie tu przykład z mojej biblioteki Edytowane 30 lipca 2014 przez Mammoth_Rage Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Wypowiedziałem się ostatnio na temat grafiki to teraz krótko i zwięźle na temat przygody którą nam zaserwowano Najlepsza gra odkąd przesiadłem się z PC na konsolę, szkoda tylko że musiałem czekać 5 (pipi)onych lat. 2 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Ten kto gra w 30 fpsach i uparcie pierdzieli o cinematic experience jest hipsterskim pajacem. W tą grę nie da się grać w 30 jak już raz się odpaliło 60, po prostu się nie da. I nie ma żadnego smużenia (przy 60), za to szarpany obraz i smużenie jest w 30 fpsach. Serio, Ci co grają w 30 niech się lepiej zastanowią, czy chcą być hipsterami czy mieć przyjemność z gry. Hipsterski pajac... idź lepiej na rowerku się przejedź czy coś żeby się odstresować a nie robisz tutaj spinę. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 No ale nie da się grać na 30 Joel ma ruchy, jakby się zesrał we Wranglery. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Dajcie już spokój z tymi FPS, każdy gra jak mu pasuje. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Ten kto gra w 30 fpsach i uparcie pierdzieli o cinematic experience jest hipsterskim pajacem. W tą grę nie da się grać w 30 jak już raz się odpaliło 60, po prostu się nie da. I nie ma żadnego smużenia (przy 60), za to szarpany obraz i smużenie jest w 30 fpsach. Serio, Ci co grają w 30 niech się lepiej zastanowią, czy chcą być hipsterami czy mieć przyjemność z gry. Hipsterski pajac... idź lepiej na rowerku się przejedź czy coś żeby się odstresować a nie robisz tutaj spinę. Uspokój się bo ci kpd spadnie w bfie (a to najcenniejsza rzecz dla ciebie) . Nie grałeś to się nie wypowiadaj jakbyś grał. Ludzie na tym forum mają poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem... Wysłane z G2. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 (edytowane) Dokładnie, niech każdy gra jak chce, a nie jakieś wyzywanie. Ten kto gra w 30 fpsach i uparcie pierdzieli o cinematic experience jest hipsterskim pajacem. W tą grę nie da się grać w 30 jak już raz się odpaliło 60, po prostu się nie da. I nie ma żadnego smużenia (przy 60), za to szarpany obraz i smużenie jest w 30 fpsach. Serio, Ci co grają w 30 niech się lepiej zastanowią, czy chcą być hipsterami czy mieć przyjemność z gry. Hipsterski pajac... idź lepiej na rowerku się przejedź czy coś żeby się odstresować a nie robisz tutaj spinę. Uspokój się bo ci kpd spadnie w bfie (a to najcenniejsza rzecz dla ciebie) . Nie grałeś to się nie wypowiadaj jakbyś grał.Ludzie na tym forum mają poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem... Wysłane z G2. Super czytanie ze zrozumieniem, gratulacje. Nigdzie się nie odnosiłem do tego jak się gra na 30 FPS czy 60, chodziło mi o to żebyś darował sobie wyzywanie innych. Nie grałeś to się nie wypowiadaj jakbyś grał... tyle postów w temacie TLOU na PS3, a jedyne gdzie tę grę widziałeś to na YT, no co za hipokryta. Edytowane 30 lipca 2014 przez MYSZa7 Cytuj
SM1 25 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Panowie, ktoś pokusi się o mały tutorial dla początkujących w multi:)? reprezentanci lv1 na ps4 mają roczne doświadczenie z ps3 i trudno z nimi rywalizować Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 co najwyżej drobne rady, czyli praktycznie cały czas na kucaka i jak najszybsze odblokowanie tłumika do karabinu Cytuj
SM1 25 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 co najwyżej drobne rady, czyli praktycznie cały czas na kucaka i jak najszybsze odblokowanie tłumika do karabinu też tak myślałem, ale czasami trafiam na skład i widzę jak za@#$ją 4 czerwone kropy i na pełnym gazie wypadają z za winkla...nie ma czasu na reakcję Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 to już myślę że kwestia wyrobienia się, poznanie mapek i podobny skill przyjdzie z czasem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi