ASX 14 716 Opublikowano 5 lipca 2018 Opublikowano 5 lipca 2018 W dniu 14.06.2018 o 21:28, c0ŕ napisał: Z TLOU mam taki problem że mimo zaje.bistości tej gry (powiedzmy że tylko zima trochę mnie zmęczyła, ale reszta była idealna) i przejścia jej na hardzie na premierę, to nigdy więcej jej nie przeszedłem, pomimo że zaczynałem od nowa chyba ze trzy razy. Za każdym razem w którymś momencie traciłem zapał, inne gry które uwielbiam kończyłem nawet po 4 razy, choćby dla trofeów; tutaj już nic mnie nie trzymało żebym nie mógł oderwać się od ekranu. Akurat kumpel kupił remaster na PS4 to pewnie pożyczę, 5 lat minęło od przejścia i fajnie byłoby jeszcze raz tego doświadczyć. Pewnie jak odpalę to ponownie zderzę się z jakąś ścianą braku chęci ;/ W dniu 14.06.2018 o 21:40, Pupcio napisał: Mam tak samo, w bólach ukończyłem remaster i pewnie będę chciał przed dwójką przejść jeszcze raz ale coś czuje że polegnę mam tak samo gdyby nie to, że po prostu odpycha mnie teraz od tej ponownego przejścia, bez wahania wymieniałbym ją wśród moich ulubionych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Nie mam pojęcia z czego to wynika, może stężenie cinematic experience jest zbyt silne? może klimat, który chociaż doskonale w trafia w moje gusta, to jest trochę przytłaczajacy? no nie mam pojęcia. Dlatego jak piszę o TLOU to : "gra, która zrobiła na mnie wspaniałe wrażenie", a nie "najlepsza/ulubiona gra w jaką grałem" bo trochę głupio używać tego określenia do gry którą przeszedłem tylko raz Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 5 lipca 2018 Opublikowano 5 lipca 2018 Ja za braku laku uruchomiłem parę dni temu zaległy Left Behind (podstawkę zaliczyłem 3 lata temu), pograłem z godzinę i nie siadło mi zupełnie, nie mam ochoty na ciąg dalszy. Wiem, że to za krótko na ponowne wkręcenie się w klimat (co innego, jakbym odpalił od razu po TloU), ale wciąż. Gameplay, cinematic experience (w sumie mało co faktycznie grałem przez ten czas), no nie pykło, ale pewnie jakoś przemęczę. Swoją drogą, wspomniany na poprzedniej stronie framerate na PS3 faktycznie kuleje, no ale co by nie mówić, gra prezentuje się nadal godnie. 1 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 ale mnie robi brutalność w tej grze, widać że sporo zapomniałem od czasu premiery bo jak z bliska strzeliłem w typa z shotguna i odpadły mu ręce, a wnętrzności wyszły na wierzch to się trochę podekscytowałem Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 A gdybyś miał wersję US to takie akcje miałbyś również w multi Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 A ja wczoraj skończyłem pierwszy raz na PS4 i 5 raz w ogóle.To nadal piękna gra. Kto nie próbował niech koniecznie nadrobi. Po zapowiedzi Part II aż się prosi, żeby wrócić do tej perełki. Remaster na Pro/4k/60 robi robotę, serio. 2 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 Ta gra dostała patcha do 4k? To najs, aż wrócę żeby ponownie przejść. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 W 4k chyba nie ma 60 FPS z tego co pamiętam W sensie natywnym Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 Gra nie działa w natywnym 4k, natywnie jest 1800p skalowane do 4k i 60fps z niewielkimi spadkami Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 lipca 2018 Opublikowano 12 lipca 2018 Ale jest tryb 2160p i 30 fps o to mi chodzi. Cytuj
elvis004 312 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 (edytowane) Działa Wam multi? Przedwczoraj, wczoraj nie mialwm problemu żeby znalazło gre, dzisiaj wyszukuje w lobby juz godzine i ni chu chu Wszystko jasne PSN się znowu pier.... https://status.playstation.com/pl-pl/ Edytowane 13 lipca 2018 przez elvis004 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 o 16 grałem i nie było żadnych problemów Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 19:30, oni napisał: mam tak samo gdyby nie to, że po prostu odpycha mnie teraz od tej ponownego przejścia, bez wahania wymieniałbym ją wśród moich ulubionych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Nie mam pojęcia z czego to wynika, może stężenie cinematic experience jest zbyt silne? może klimat, który chociaż doskonale w trafia w moje gusta, to jest trochę przytłaczajacy? no nie mam pojęcia. Dlatego jak piszę o TLOU to : "gra, która zrobiła na mnie wspaniałe wrażenie", a nie "najlepsza/ulubiona gra w jaką grałem" bo trochę głupio używać tego określenia do gry którą przeszedłem tylko raz Pierwsze 2-3h są po prostu mega nudne, - także przez wspomniane stężenie cinematic exp. - bo zostały rozpisane pod stopniowe wprowadzanie postaci. Swego czasu jeden ze scenarzystów przyznał że zdawał sobie z tego sprawę, ale właśnie z wyżej podanych powodów, gdyby mógł i tak by ich nie zmienił. Po wyjściu ze strefy kwarantanny do końca grało mi się dużo lepiej. Btw szkoda że sekwencje łażone (choć w praktyce służą za maskowanie loadingow, albo ratujące framerate) nie pozwalają się zwyczajnie skipować, choć po kilku sekundach, bo okropnie to wpływa na replayability tego "gatunku". 2 Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 W tym tytule nie chodzi o żadne "replayability" - to nie japoński slasher z singlem na 4h, do którego wracamy, by zrobić lepszy wynik. Nic w proporcjach bym tu nie zmienił - tempo prowadzenia narracji jest idealne i świetnie wprowadza w klimat. 1 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 Czyli klasyczna gra sony. Przejść, sprzedać, zapomnieć A nie, jest na szczęście multi które ratuje tą gre 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 No fajna ta przygoda, szkoda, że gameplay powtarzalny. Ale sony_exclusive.template takie już są. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 Btw szkoda że sekwencje łażone (choć w praktyce służą za maskowanie loadingow, albo ratujące framerate) nie pozwalają się zwyczajnie skipować, choć po kilku sekundach, bo okropnie to wpływa na replayability tego "gatunku".Przecież to najlepsze momenty w grze 1 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 7 godzin temu, nobody napisał: Pierwsze 2-3h są po prostu mega nudne, - także przez wspomniane stężenie cinematic exp. - bo zostały rozpisane pod stopniowe wprowadzanie postaci. Święte słowa i racja relacja. Od 3 miesięcy próbuję sobie odświeżyć 'jedynkę' i nie mogę się zebrać.w myślach mam te pierwsze 3 godziny. To tak, jak z horizon zero dawn. Pierwsze godziny sterowania gówniakiem-chomikiem przerosły mnie i dalej nie kontynuowałem. 1 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 2 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał: To tak, jak z horizon zero dawn. Pierwsze godziny sterowania gówniakiem-chomikiem przerosły mnie i dalej nie kontynuowałem. Ile ? Etap z dzieckiem to jest max do godziny. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Skończyłem niedawno Remastera i jak czytam powyższe to Słabo u Was z chłonięciem tego wspaniałego świata, choć potrafię to zrozumieć. Mnie akurat przerastają wszelkie "chodzone" gierki. Same TLoU pokazało tym razem trochę więcej wad niż w okolicach premiery na poprzedniej generacji, ale to nie zmienia faktu, że to nadal IMO top gier ever. Mało która wywołała u mnie tyle emocji, a do tego gameplay jest naprawdę ok, ze świetnym gunplayem (ogólnie systemem walki) na czele. Szanuję Uncharted, ale to TLoU jest prawdziwą wizytówką ND. 2 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 WTF, początek tej gry to majstersztyk, pamiętam jak mi szczena opadła za pierwszym razem jak to wszystko wygląda itd. W dodatku to budowanie klimatu od sielanki do destrukcji. Nawet nie wyobrażam sobie, co by mogli tu zrobić lepiej.. 4 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 No za pierwszym razem jest ok, ale chcesz przejść jeszcze raz i te momenty po prostu usypiają. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 7 minut temu, izon napisał: Nawet nie wyobrażam sobie, co by mogli tu zrobić lepiej.. Cały gameplay. Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 27 minut temu, Rozi napisał: Cały gameplay. Jak widać to nie jest gra dla Ciebie 1 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Wyobrażacie sobie podchodzić drugi raz do RDR? To dopiero jest MASOCHIZM. Tak na serio, to jest mocno śmiesznie, za pierwszy razem super, ale za drugim czy trzecim, czy po pięciu latach to już nie samo. Jak ze wszystkim, zawsze ten pierwszy raz jest najlepszy, bo to zupełnie coś nowego i z każdą kolejną minutą jesteśmy zaskakiwani. Przez całą moją "karierę gracza" ukończyłem może 3-4 gry więcej niż raz i były to czasy, szkoły podstawowej/średniej. TLoU też ukończyłem raz, może będzie drugie podejście przed premierą drugiej części. Czemu nie podchodzę do jakieś świetnej gry drugi raz? Po pierwsze mało czasu, po drugie dużo gier w które chcę zagrać, a po trzecie, nie chcę mieć takich problemów jak wy, czyli nie chcę psuć sobie oceny jakieś gry, bo zagrałem w nią w drugi raz i już może nie być tak fajnie jak za pierwszym razem (to dopiero odkrycie). To samo tyczy się książek czy też seriali, przeczytane, obejrzane, było super lub nie i niech tak pozostanie. Roziego jeszcze rozumiem, bo gameplay mu nie podchodzi, ale płacz, że początek przy kolejnych razach jest przegadany, kiedy pierwszy raz chyba 99% graczy piało przy nim z zachwytu i mówiono o najbardziej emocjonalnym otwarciu gry, no nie powiem, jest zabawnie. Wymiana ognia :) 1 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi