Square 8 506 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 No właśnie nie miał nic dodatkowego. Była to misja Bunch of Ice Holes, questa oddałem Ninie. W dwójce dodatkowe wytyczne zwiekszały ilość kasy otrzymywanej za misje, nie exp. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Sprawdzę na Wilhelmie bo chyba jeszcze nie robiłem tego questa. Weź następną misję od Niny jak Ci się pojawi tylko, ja chciałem czekać do 50 żeby się doskalowała ze względu na suke:) no i w ogóle tego questa nie miałem.. nie wiem co to się podziało ale na 2giej postaci wszystko normalnie zaskoczyło. Edytowane 18 Listopada 2014 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Na forum gearbox wyczytałem plotki, że najbliższe DLC ma zawierać tryb hordy. Może być ciekawie, jeśli podadzą je w interesujący i zachęcający do grania sposób. (Dla zainteresowanych: http://forums.gearboxsoftware.com/showthread.php?p=5126639) Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Fajnie jakby to wyglądało na coś w stylu Digistruct Peaku, z dodaniem tam bossów których nie da się normalnie farmić. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Jest taki challenge, Daily Grind > Perform 50 standard grinds potrzeba na 1szy level. Co to znaczy standard ? Mielenie 2x pomarańcze + fiolet i wszystkie grindy z użyciem kamyków się w to nie wliczają ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Jak dla mnie podpada pod to mielenie trzech tych samych kolorów. Sprawdzę dokładnie wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Chyba najgorszy jest ten challenge, przebija nawet ten z 750 killami z shotguna z bliskiej odległości. Sprawdzam teraz i kombinacja na legendę z użyciem kamyków się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Wyzwania same wpadną z czasem, nie ma tutaj JJ więc nie trzeba specjalnie kombinować. Powiedz lepiej jak tam twoje czasy, ile już na liczniku masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Na Nishy mam lekko ponad 100h. Nie wydaje mi się że tak łatwo same wpadną, często śmigam z szotgunem a ten challenge od tego mam ledwo co ~90 killi. W 2 można było to w miarę szybko nabić w barze i przy okazji tokeny pozbierać. Zamiast Jenkinsa jest chyba http://borderlands.wikia.com/wiki/Phonic_the_Kraggon chociaż nie wiem czy ten challenge się też liczy do trofki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 To jest Challenge związany z lokacją więc chyba nie liczy się, ale w opisie trofika nie ma zapisu, że wyzwania z lokacji się nie wliczają więc kto wie. Może symbole też trzeba pozbierać xD Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 To i tak by było lepsze niż te z grinderem:) Dobiłeś już ten 50 w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Niet, na razie mam 41 lvl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Messer tu masz filmik jak szybko zrobić ten challenge z shotgunem: Podstawa to robić to na normalu. Wykoś wpierw wszystkich ludzi by ci nie zabili królowej. Dzięki niej masz praktycznie nieskończony respawn torków (choć zdarza się, że znika z mapy). Uważać też musisz jeśli masz aktywny skill z rykoszetem by przez przypadek nie sprzątnąć Queen zza rogu. Jeżeli jednak ci zginie bądź zniknie to na mapie masz blisko wyjście z lokacji (na dole mapy) wtedy wyjdź, wróć lokacji i wyjdź do menu głównego. Continue i zabawa od początku. Dobrze jest też zaopatrzyć się w absorb shield by nie brakło amunicji. Mnie to chyba coś koło godzinki zajęło (przy 90 killach). Z grinderem to prosta sprawa. Po prostu wrzucaj co popadnie bez kamieni. luneshine'ny gorsze do zrobienia bo kamienie zżera. Najlepiej spluwy na niskim levelu i białe (najmniej kamieni schodzi). Edytowane 26 Listopada 2014 przez Farmer. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Próbowałem z torkami na początku Titan Industrial, ale wolno szło. Znalazłem za to sposób którym wyfarmiłem 600 killi chyba w 15min Quest Guardian Hunter, akurat miałem nie zaczęty na TVHM, guardiany które mamy tam łapać od razu się respawnują, wystarczy stanąć przed tym miejscem. Praktycznie cały czas da radę strzelać w trakcie actionskilla, gorzej jak ten się skończył to od razu grę zamrażało. Zapisywałem grę wyłączaniem BA rank średnio co 100 killi i gitara, challenge skończony. Challenge z 20 Luneshine grindami mam na końcówce:) Często wypadają luneshine pomarańczki, tylko 3 takie grindy i kamyków brak. Edytowane 26 Listopada 2014 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A zapomniałem o tym. Ten podany przez ciebie sposób nadaje się też do podbicia w ok 45 min. lvl dla drugiej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
first99 5 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Braliście się za 3. podejście daną postacią (?INT?WillowMenu.Playthrough.PLAYTHROUGH-NAME-3'). Byłem przekonany, że nazwa to po prostu żart ze strony autorów, choć w sieci dużo osób sądzi, że to jakiś bug i lepiej tego nie ruszać, żeby nie ryzykować utraty postaci. Anybody? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 No ja się chwyciłem. Niby taki UVHM z dwójki choć są podobno bugi. Mnie np. coś się przestawiło i na TVHM jak farmiłem Red Belly to na 50 lvl był (ale shotgun wypadł to nie narzekam ). Save dla bezpieczeństwa trzeba zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
bickamil5 23 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) @Messer Daily grind - bierzesz 3 bronie tego samego koloru, najlepiej te białe z automatu z broniami, wrzucasz do GRINDERa i wciskasz "kwadrat" - grind standardowy ( bez użycia moonstone's ) A co do trofika za challenge's, trzeba tak jak w B2 zrobić wszystkie włącznie z ostanią kategorią "Misscellaneous" pomijając te za poszczególne mapy.. Edytowane 27 Listopada 2014 przez bickamil5 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Leci Challenge do przodu powoli, zbieram co wypadnie z Sentinela i do grindera, przeszkadza tylko brak miejsca w plecaku. Szkoda kasy na białe z vendora. Ten 3 tryb to chyba im się nie chcący wprowadził przy jakimś patchu, czekam na oficjalny UVHM. Farmer. bo Ci się doskalował RedBelly do 50 po skończeniu TVHM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Ja ten challenge już mam dawno zrobiony Wczoraj sprawdziłem listę i w zasadzie tylko te kille z shotguna i wyrzutni będę musiał porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 787 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Brakuje mi jeszcze jeden achievement (Who you gona call?). Do challengy usiadlem i w dwa dni ubilem wszystko bez wiekszych problemow. Iwajira pomogla w tym wydatnie. Probowalem ten przypadkowy tryb, ale jakos dziwnie latwo bylo wiec pomyslalem, ze to jednak caly czas TVHM wiec odpuscilem. Ktos posunal go dalej niz Concordia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Nope. Messer: Tak też może być. bickamil5: trójkąt chyba. bo na kwadracie to właśnie moonestonenami grindujesz jak mnie skleroza nie myli. A do trofika trzeba zrobić wszystkie levelowe challenge (min. 1 poziom), zaś te ze znajdźkami czy resztą już nie są wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 No właśnie tych związanych z lokacjami nie trzeba, chyba, że poprzez levelowe masz na myśli te które mają 5 poziomów Z trójkątem jest zwykły grind, mieląc fiolety szybko mi to wpadło. A jak tam z trofikiem za Clapa? Który trzeba mieć minimum poziom aby zaliczyć całego vaulthunter.exe? Btw. mamy temat odnośnie pucharków Cytuj Odnośnik do komentarza
bickamil5 23 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) No właśnie tych związanych z lokacjami nie trzeba, chyba, że poprzez levelowe masz na myśli te które mają 5 poziomów ;)Z trójkątem jest zwykły grind, mieląc fiolety szybko mi to wpadło.A jak tam z trofikiem za Clapa? Który trzeba mieć minimum poziom aby zaliczyć całego vaulthunter.exe?Btw. mamy temat odnośnie pucharków Wszystkich modów claptrapa jest 15. 9 z nich można zrobić już po kupieniu skilla, 6 pozostałych ( po 2 z każdego drzewka ) maksymalny level to bodajże 25, żeby wykupić ostatnią z nich Edytowane 28 Listopada 2014 przez bickamil5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 2x po 5 kluczy: WCWJB-F9RJ5-ZXJ5T-9TWJJ-JFWW9 W5KBJ-ZZXJK-ZFTCB-H35T3-5FWKF 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi