Pryxfus 820 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Makłowicz w jednym odcinku gotował gdzieś na wsi z dziewczynami z koła gospodyń wiejskich w taki sposób jak właśnie opisujesz. Dziewczyny powiedziały mu, że nie zaliczyłyby przedmiotu gdyby zachowywały takie zasady czystości. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 (edytowane) 2 kwestią jest to że w Polsce normy sanepidowe są bardzo wyśrubowane, nieraz wręcz absurdalne (dlatego nie wolno np w restauracjach podawać tatara z surowym jajkiem na wierzchu! nielegalne!!) więc mówienie o czystości i normach to 2 różne sprawy. Każdy ma jakiś zdrowy rozsądek i chyba wie co jest w miare dopuszczalne. Edytowane 18 kwietnia 2014 przez standby Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 (edytowane) Bardzo lubię oglądać Makłowicza, odwiedza ciekawe miejsca, można zobaczyć, co jedzą ludzie w różnych zakątkach świata. Na TLC oglądałem kilka odcinków takiego programu, w którym koleś gotował proate dania, składniki, oprócz mięsa, brał z ogrodu, czy własnych domowych upraw. Zabij, ale nie pamiętam jak to się nazywało. Chodzi pewnie o Nigela Slatera. Leci na BBC. Świetny program. Warto oglądać w HD bo ujęcia na potrawy i składniki są piękne. Koleś jest prawdziwym wirtuozem kuchni bezmięsnej i jak i kuchni w ogóle. Do tego ciekawie opowiada i odwiedza różne domowe ogródki i kuchni randomowych ludzi. Co do czepiania się zasad higieny programów kulinarncyh to trochę beka, bo nie chodzi o to żeby było sterylnie i dokładnie, tylko o to by fajnie wyglądało. Chodzi o zręczność i pomysłowość gotujących. Nikt przecież nie będzie wyciągał Wam ręki z ekranu i kazał jeść tych potraw. Edytowane 18 kwietnia 2014 przez Hrubaz 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Właśnie o niego mi chodziło Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Dla mnie mistrzem jest Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni tradycyjna kuchnia, bez dziwactw i co najważniejsze większość składników jest dostępna. 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 kwietnia 2014 Widzialem jeden odcinek Nigela i bardzo mi sie spodobalo, ze to co on tam gotowal nie wygladalo jak po obrobce fotoszopem. Rozpadalo sie, jakies sosy wyciekaly ale wygladalo to po prostu naturalnie. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 maja 2014 Opublikowano 10 maja 2014 Co taka cisza w tym temacie ? ogląda ktoś te dziwactwa na Polsacie Piekielną Kuchnie lub TopChefa ? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 10 maja 2014 Autor Opublikowano 10 maja 2014 Ja ogladam ale jestem troche do tylu (ze 2 odcinki co najmniej). Ostatnio obczajam "zdrowie na widelcu" gdzie laska opowiada jak sprzedawcy robia klientow na zywnosci. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 10 maja 2014 Opublikowano 10 maja 2014 "Zdrowie na Widelcu" jest spoko, jeszcze "Wiem, co jem" i "Wiem, co kupuję", (czy jakoś tak) też jest ok. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 10 maja 2014 Opublikowano 10 maja 2014 Wiem co jem polecam bardzo, muuuultum przydatnych rzeczy się dowiedziałem. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 maja 2014 Opublikowano 11 maja 2014 Wiem co jem polecam bardzo, muuuultum przydatnych rzeczy się dowiedziałem. Dzięki temu programu, kupując jedzenie zawsze czytam etykietki Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 14 maja 2014 Autor Opublikowano 14 maja 2014 Watki rodzinne w TC to padaka na maksa. W ogole w porownaniu z poprzednim sezonem wiecej tutaj placzu i makaronizmow. Widac wiekszosc targetu podczas smazenia schabowego lubi sobie pomyslec o rodzicach i uronic lezke. Natomiast zupelnie nie wiem kto moglby te edycje wygrac. Laska to sinusoida i albo zrobi cos swietnego albo niejadalnego, Typ od syfonu napie.rdala pianki do kazdej potrawy. Ten co taki smutny chodzi troche to chyba za cienki w uszasz. Zostaje zartownis, ktory trzyma rowny poziom ale jest zbyt chwalony ostatnio wiec moze scenarzysci upier.dola go pod koniec. Mimo wszystko stawialbym na niego. Ciekawi mnie za to co wymysla w HK bo ekipy zaczely ogarniac jak robic ciasto na bliny i jak je smazyc i Amaro juz sie mniej na nich wydziera. Nie znam formuly wiec nie wiem jak to rozwiazuja na zachodzie kiedy poziom ogladalnosci spada odwrotnieproporcjonalnie do ilosci bluzgow. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 maja 2014 Opublikowano 14 maja 2014 Polsatowski HK to dla mnie show w którym bardziej chodzi o show a mniej o jedzenie. No i ta para która myśli że jest najlepsza w gotowaniu jak ich widzę to już robi się niedobrze. Co do Top Chefa to niestety poziom jest okrutnie niski w porównaniu nawet do pierwszej serii, a nie mówiąc już do zagranicznych edycji. Cytuj
Kosmos 2 728 Opublikowano 15 maja 2014 Opublikowano 15 maja 2014 Prawdę mówiąc to chyba nie ma programu kulinarnego, w sensie turnieju, w którym ktoś wygrywa na końcu bez elementu show i lokowaniu produktu gdzie tylko się da. Szkoda. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 15 września 2014 Autor Opublikowano 15 września 2014 Wystartowal 3 sezon Top Chef i ogolnie rzecz biorac to dramat. Doslownie dramat. Target widowni poszerzyli chyba o milosnikow m jak milosc bo juz w pierwszym odcinku poznalismy kilka biografii uczestnikow: a) typ zlamal noge, byl na l4, wrocil po miesiacu i zastal wypowiedzenie b) typ, ktoremu w wieku 14 lat zmarl ojciec i wychowywany byl przez matke c) kobieta, ktora na kuchni poznala kitajca, splodzila z nim 3 dziewczynki o imionach tak oryginalnych, ze nawet naczelny hipster forum wysiada, po czym zolty zniknal jak kamfora 4) typ, ktory chyba wychowywal sie bez rodzicow ale glowy nie dam Masakra. Na dodatek klientka, o ktorej wlasnie przeczytalem, ze skonczyla... Cambridge, rozciela sobie palec obieraczka do warzyw i owocow... Czekam na kolejny odcinek w ktorym pewnie dowiemy sie, ze ktos z uczestnikow walczy z rakiem. Kamis zrezygnowal ze sponsoringu i zastapila go appetita. Acha, bylbym zapomnial. Poniewaz polsat wpier.dala promocje swoich szoł w kazde swoje szoł zatem po zajawce mozna sie spodziewac takich gosci jak: typ z comy, beata tyszkiewicz, jakas diwa operowa (znowu?), kilku nonamow i hardkorowego koksa. Szykuje sie scierwo rownie parszywe co hells kitchen. 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Chłopie, co Ty oglądasz... Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 15 września 2014 Autor Opublikowano 15 września 2014 No mialo byc gotowanie a zaraz pewnie wyskoczy karolak ;/ Cytuj
Kosmos 2 728 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Finał pewnie będzie w ppv. Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 18 września 2014 Opublikowano 18 września 2014 (edytowane) Ja tam oglądam te wszystkie programy o żarciu. Jem obiad, czy kolację przy TV (wiem, tak się nie powinno) i coś tam zawsze sobie włączę. Zawsze to można coś podpatrzeć, a w Top Chefie, był kiedyś koleś z mojego miasta, zajął czwarte miejsce. Będziecie kiedyś w Głogowie, to wpadnijcie do Prezzo (albo Forepiano). Tutaj jak bierzesz coś z ziołami, to koleś ścina z doniczek, co by było świeże:). Mrożonek nie używają. Okej, nie miałem się rozpisywać o tym, ale... Chciałem jeszcze dodać, że obecne odcinki Ugotowanych, nieco denerwują. Kiedyś odcinek trwał 40 minut, teraz porozbijali każdego uczestnika na jeden dzień i w każdy czwartek jest finał. Za długo! Nie wiem, po co zmieniali, coś co było dobre przez pozostałe sezony (chyba siedem). I teraz prócz żarcia, widzimy jak baba zastanawia się co ubrać i inne dyrdymały, bo wydłużył się czas czterokrotnie. ---- Ach, cholera, jeszcze widziałem w urywkach, że w Hells Kitchen jest ten Piotr Ogiński, czy jak mu tam, ten jutuber "siemanko witam w mojej kuchni". Sam program strasznie z du.py, widać, że wszystko na licencji zagranicznej. Wojciech Modest Amaro (prawdziwe nazwisko Basiura), jest kolesiem spokojnym, cichym (taki był w Top Chefie), a tu każą mu wydzierać się na użytkowników. Wygląda to jakby na siłę. W ogólę budowa odcinka: zamieszanie, gotowanie, kolejka, ludzie się niecierpliwią, a tu wywiad i babka opowiada coś o sobie + podpis "bezrobotna, w szkole średniej spaliła garnek" - jakbym oglądał jakieś (pipi) z MTV. Syf, nie oglądam tego. ---------------------------- W sumie chciałem wrzucić to: ale się rozpisałem o du.pie maryny. Jakiś Szwed ma kanał na jutubcu, gdzie gotuje w trzech językach. Oczywiście przeklinanie i gotowanie po polsku, zrobiło mu największą sławę (230 000 wyświetleń tego powyższego filmiku). Zczaił, że musi przeklinać, bo to mu podbija oglądalność i kolejny odcinek wyszedł strasznie słabo: Zapowiadało się fajnie, mam nadzieję że przy kolejnym nie będzie na siłę klnął. Kurczaka z butelką piwa w du.pie już zrobiłem, wyszło smacznie. Kto jeszcze nie widział tego pierwszego filmiku, niech nadrabia zaległość. Edytowane 18 września 2014 przez grzybiarz Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 grudnia 2014 Opublikowano 5 grudnia 2014 (edytowane) przypadkiem dziś to znalazłem - masterszef junior usa - czyli wersja dla dzieci o dziwo te małe bestie robią rzeczy które nie raz przewyższają uczestników dorosłego masterszefa https://www.youtube.com/watch?v=s-sQ9Busns4 lubiłem zwykłą wersje programu ale po zobaczeniu 2 sezonów pl i 1 usa troche mi sie znudziło, jednak ten dziecięcy wznowił moje zainteresowanie, narazie oglądałem 4 odcinki i jest to naprawde ciekawa sprawa po pierwsze dlatego że człowiek cały czas jest w szoku jakim cudem 8-12 latki potrafią takie rzeczy gotować a po drugie reakcje i zachowanie dzieci jakoś wprowadzają weselszy klimat do programu co prawda czuje że niektóre wyroki jurorów są nieco złagodzone żeby nie wdeptywać dzieci w glebe, i raczej unikają oni chamskich pojazdów które sie zdarzały w wersji dla dorosłych, ale mimo to jestem pozytywnie zaskoczony. każdy kto na wieść o tym programi myśli sobie "pewnie jakiś szajs i banda pdrzedszkolaków robi jajecznice i każdy jest zwycięzcą" grubo sie myli, dzieciaki serio szokują swoimi umiejętnościami, i odpadają 2 w każdym odcinku więc nawet mocniej niż w dorosłej wersji. w dodatku w dorosłej wersji bywały przypadki kompletnego spieprzenia potrawy tak że byłą niejadalna i wtedy taka osoba była oczywistym przegranym, tutaj odpadają osoby które popełniły zaledwie niewielkie błędy (chociaż biore pod uwagę łagodniejszą forme wypowiedzi, ale nie przypuszczam by któreś z dań było kompletną padaką a i tak dzieciaki odpadały - oczywiscie narazie widzialem 4 odcinki, potem może być różnie) na jutubie są odcinki w całości, nie wiem czy wszystkie ale widziałem conajmniej kilka z 1 i kilka z 2 sezonu, wiec troche można pooglądać Edytowane 5 grudnia 2014 przez Yano Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 12 marca 2015 Autor Opublikowano 12 marca 2015 Pewnie nikt tutaj oprocz mnie tego nie oglada ale wystartowaly juz Hells Kitchen 3 i Top Chef 4. Ten drugi juz nawet dwa odcinki, dopiero teraz dotarla do mnie informacja xD Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Właśnie wczoraj obejrzałem drugi odcinek Top Chefa. Cholera, myślałem, że to pierwszy będzie. Słabo rozreklamowali, nie to co splash celebrity:) I tak właśnie sobie myślę, że nie chce mi się tego oglądać. HK nie oglądałem w ogóle, ostatniego Top Chefa oglądałem, bo był koleś z restauracji do której chodzę, więc bardziej się wczuwałem, MasterChef z Gesslerową przestałem oglądać na poprzednim sezonie i chyba nawet zrezygnowali z tą edycją. W sumie już mnie nudzą te programy, najlepsze to chyba nadal "Ugotowani". Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 12 marca 2015 Autor Opublikowano 12 marca 2015 ostatniego Top Chefa oglądałem, bo był koleś z restauracji do której chodzę, więc bardziej się wczuwałem Ktory to koles byl? Ja sie chyba jeszcze przemecze przez te sezony. Wlasciwie sa to jedyne programy tv jakie ogladam wiec tym sie usprawiedliwiam. A na fb HK4 zobaczylem filmik z Amaro, ze w piatek 13 maja dowiedziec sie czy dostana druga gwiazdke a duzo na to wskazuje. Cytuj
grzybiarz 10 313 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Bartosz Krężel, odpadł chyba 4ty od końca, czyli prawie podium Ten, co tak mówił szybko na trailerze "czipsy czipsy czipsy". http://prezzo.pl/- to ta restauracja. Ma też drugi lokal, ale ten był tym pierwszym i w sumie blisko domu miałem. Edytowane 13 marca 2015 przez grzybiarz Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 marca 2015 Autor Opublikowano 13 marca 2015 Pamietam, w 1 sezonie byl. Ogolnie ciekawi mnie ten 4 sezon bo dwa pierwsze to byly troche takie show (pan siemanko xD), ale w 3 zawodnicy juz mieli niezle skile. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.