Skocz do zawartości

DTM, WTCR, WEC, ERC i inne vroom vroom

Colin

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby kibice sukcesu już sobie poszli? :bella:

Ciekawie się zapowiada końcówka, ale chyba Ferrari da radę zarządzając energią. No i IEC raczej dowiezie 2gie miejsce.

No, a poza tym....niech już wypierdzielą tych Gaców i Mielcarków, bo aż zęby swędzą. Pisałem już rok temu, że się jąkają, nie widzą co się dzieje, pierdzielą jakieś głupoty, gadają o nieistotnych rzeczach kiedy coś się dzieje i ogólnie nie ogarniają. No, aż uszy puchną.

co za eco driving pod koniec :obama:

Turbo Piekarze #2 :wio: w ciul szkoda tego incydentu z kołem i karą za to. bez tego mogło być drugie zwycięstwo. na dodatek całkiem pewne bo 17 sec straty do lidera. wiem że to taka umowna kalkulacja ale pięknie pokazują że są mocni w stawce. 

48 minut temu, Luqat napisał(a):

No, a poza tym....niech już wypierdzielą tych Gaców i Mielcarków, bo aż zęby swędzą. Pisałem już rok temu, że się jąkają, nie widzą co się dzieje, pierdzielą jakieś głupoty, gadają o nieistotnych rzeczach kiedy coś się dzieje i ogólnie nie ogarniają. No, aż uszy puchną.

No niestety te dziadki to są od komentowania wszystkiego w Eurosporcie, a jak wiadomo co jest do wszystkiego to jest do wiadomo czego... Sobieraj też miał sporo wtop, nie śledził tego co się dzieje. W ogóle oni nawet nie mieli onboardów odpalonych, no wiało amatorką, ale tak zawsze tam jest... Jeszcze tylko borówy brakowało, żeby gadał o bobrach w pobliskich stawach. 

• This 1

Całkowita racja. Jeszcze te 10-15 lat temu coś tam ogarniali albo nie zwracałem tak uwagi, ale teraz id paru lat to jest tragedia. Tak jak mówisz, Sobierajski też już przesiąka tą amatorką. W ogóle co to ma być, że nadawca/transmiter nie ma więcej info dostępnych od zwykłego widza. Żenada.

Gratulacje dla Nielsena i Ferrari, że dali radę. Natomiast dla Toyoty też szapoba za drugą pozycję startując z końca stawki hyperów. Jednak co solidna firma, to solidna firma. Piekarze blisko obrony tytułu i świetna jazda, a Robert oby za rok miał więcej szczęścia :wujaszek:

• Plusik 1

15 lat temu jeszcze tam na miejscu byli i jakoś inaczej się to oglądało. Może też kwestia braku porównania z angielskim komentarzem. Teraz można sobie przełączyć ścieżkę dźwiękową i ta różnica jest szokująca. Praktycznie zero ciszy na antenie, ogarniają co się dzieje, robią wyliczenia jak kto stoi ze strategią. Inny świat.

• This 1

przy całym szacunku do seniorów to oni zwyczajnie nie ogarniają ilości bodźców i informacji które są wokół nich. najbardziej irytujące jest jak puszczają komunikat radiowy. ci dalej pieprzą od rzeczy a pod koniec radia "oho, mamy komunikat, posłuchajmy" i później nawet nie są wstanie przekazać o co tam chodziło bo sami zagłuszają.

jedyne drobne usprawiedliwienie dla nich to już nie raz mówili że w studio z którego transmitują mają lekkiego laga. kiedy byli na miejscu jeszcze jakoś szło ale w warszawskiej centrali już parę lat temu narzekali na lekkie opóźnienie i czasami stąd te dziwne sytuacje. do tego oni tak naprawdę pośredniczą bo centrum dowodzenia transmisji jest (a przynajmniej zawsze było) we Francji. tu relacja, tu goście, tu lag, tu polecenia z reżyserki, tu co chwile reklamy w przekazie tv i z tego wszystkiego robi się cyrk. 

nie zmienia to faktu że inni potrafią to lepiej ogarnąć i relacjonować na żywo bez większych fakapów. 

Chyba mój rekord jeśli chodzi o oglądanie, jakieś 16h obserwowałem wyścig, tylko spać poszedłem o 2 w nocy i wstałem o 7 oglądać dalej i dobrze zrobiłem biorąc pod uwagę co się działo z deszczem w nocy. Fajnie że ferrarka znowu wygrała, szkoda że nie żółta ale lepsze to niż kolejny win Toyoty. Szkoda alpineow, rozczarowało mnie też BMW bo po kwalifikacjach miałem wrażenie że będą spokojnie w topie.

juz potwierdzone oficjalnie że za rok do sezonu WEC dołączy Aston Martin Valkyrie i to z dwoma autami.

https://www.astonmartinf1.com/en-GB/news/announcement/aston-martin-returns-to-le-mans-with-two-valkyrie-lmh-hypercars-in-2025

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...

właśnie skończyły się 4h Imoli. AO by TF z Kubicą na drugim miejscu. zabrakło 10 sekund do lidera. na jakieś 45 minut do końca zespół był liderem ale na zmianie Deletraza trochę się działo, do tego nieco słabsze tempo i jest jak jest. 

• 1 miesiąc temu...